živke 9116 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 3127 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvi, to je pa tek opasno, sve i da je tačno. Ja za to prvi put čujem. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 2295 Napisano Jul 4, 2023 Zainteresovan, 260 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Sandi je napisao: U Srbiji niste u prekrsaju ako preteknete desnom trakom na auto putu. Ne vodi se kao preticanje vec prolazenje. Od kako mi je drug koji je saobracajac na auto putu to rekao, mnogo opustenije se vozim. Jeste da ne bi trebalo jasiti po levoj ali i ako se vec zadesi takva situacija, slobodno prodjite desnom trakom i nastavite. Ne mogu da poverujem u ovo, pošto je u suprotnosti sa onim što smo (pre 25 godina) učili u auto školi, a i sa zdravim razumom. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2471 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 1677 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, Sandi je napisao: U Srbiji niste u prekrsaju ako preteknete desnom trakom na auto putu. Ne vodi se kao preticanje vec prolazenje. Od kako mi je drug koji je saobracajac na auto putu to rekao, mnogo opustenije se vozim. Jeste da ne bi trebalo jasiti po levoj ali i ako se vec zadesi takva situacija, slobodno prodjite desnom trakom i nastavite. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Mislim da se drugar dobrano zeznuo... 3 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7708 Napisano Jul 4, 2023 Ne silazi, 6785 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Sandi je napisao: U Srbiji niste u prekrsaju ako preteknete desnom trakom na auto putu. Ne vodi se kao preticanje vec prolazenje. Od kako mi je drug koji je saobracajac na auto putu to rekao, mnogo opustenije se vozim. Jeste da ne bi trebalo jasiti po levoj ali i ako se vec zadesi takva situacija, slobodno prodjite desnom trakom i nastavite. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Ja se nadam da se šališ i da bacaš rovca, onako priče radi. To bi moglo da se primeni na deo autoputa kroz Beograd recimo...i to će sa otvaranjem obilaznice vrlo brzo da bude rešeno i tada će se to tretirati kao bulevar (mislim da to već i jeste), gde će po svemu sudeći biti i smanjena max. doz. brzina, a priča se da će sadašnja zaustavna da bude žuta traka. Tu se prolazak sa desne strane može smatrati obilaženjem...u drugim situacijama je samo i isključivo siledžijstvo za volanom i ništa drugo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 554 Napisano Jul 4, 2023 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da kolega nije u pravu, tj da je to nepropisno. Ali se trudim da se sto manje nerviram, ako neko jase levu i nece da se skloni blicnem par puta i preteknem ga sa desne. Naravno uverim se da je bezbedno. Nisam cuo da je neko nekad kaznjen za ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17564 Napisano Jul 4, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3718 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Preticanje sa desne strane (na auto putu), ne samo da je nepropisno, nego je i van pameti! 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12621 Napisano Jul 4, 2023 4_tocka_i_karoserija, 2387 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Sandi je napisao: U Srbiji niste u prekrsaju ako preteknete desnom trakom na auto putu. Ne vodi se kao preticanje vec prolazenje. Ovo jednostavno nije tačno - toliko puta smo ovde citirali ZOBS da mi ne pada napamet da ponovo citiram. pre 45 minuta, pronto je napisao: To bi moglo da se primeni na deo autoputa kroz Beograd recimo...i to će sa otvaranjem obilaznice vrlo brzo da bude rešeno i tada će se to tretirati kao bulevar Taj "autoput" kroz Beograd nikad nije bio "autoput" po definiciji jer nema kontrolu pristupa. Takođe, ograničenje je 80km/h (postoje table) što je maksimalno brzina koju po zakonu u Srbiji u naselju neko može da odredi. Dalje, to je odavno bulevar - od Gazele prema Bubanj potoku je Bulevar Franš de Parea (ili kako god tačno), a od gazele prema Šidu je Bulevar Arsenija Čarnojevića, u narodu (ne)poznat kao BAČ I da, na putu u naselju sa više traka u istom smeru vožnja desnom trakom brže od vozila u levoj traci se ne smatra preticanjem. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 2511 Napisano Jul 4, 2023 Zainteresovan, 865 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Sandi je napisao: U Srbiji niste u prekrsaju ako preteknete desnom trakom na auto putu. Ne vodi se kao preticanje vec prolazenje. Ovo je na prvom mestu opasno. Može dovesti do fatalnog ishoda. I vodi se kao nepropisno preticanje (i na deonici autoputa kroz Beograd, bez obzira na ograničenje od 80 km/h). Razmisli o mogućem scenariju pri 120 i više km/h... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14043 Napisano Jul 4, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Rider000 je napisao: Ta svetla sevnu kao munja cak i po danu, pa se stariji ljudi i ovi mladji-neiskusni uplase i beze odma u desnu traku) Ovo te nisam razumeo, cega se uplase stariji ljudi pa beze u desnu traku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7068 Napisano Jul 4, 2023 Ne silazi, 3183 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ti nisi jos star, samo tako izgledas 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2471 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 1677 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @travelman Mislio sam na stariju generaciju (70+) koja je retko za volanom, a jos redje na autoputu ali ih ima... Kad im blicneš sa BiXenon, LED ili Matrix svetlima uplaše se i motaju pun desni Vidjao sam to u više navrata. Ti ljudi valjda imaju respekta(više od nas mladih, iskompleksiranih) pa misle da se ovom iza stvarno toliko žuri pa vozi 180km/h da stigne na odrediste 14.5min ranije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14043 Napisano Jul 4, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, RankoBg87 je napisao: Ti nisi jos star, samo tako izgledas Da sam mator, jesam al Ja se ne bojim da putujem sa konzervom od 100e a ne da se bojim blicanja. Ima ovde jedan jos matoriji sto skace padobranom, taj se sigurno od straha upiski u gace kad mu blicnu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14043 Napisano Jul 4, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Rider000 je napisao: misle da se ovom iza stvarno toliko žuri pa vozi 180km/h da stigne na odrediste 14.5min ranije Ja kad vidim da se ovom iza zuri par puta mu blicnem sa 2x21w al u crvenoj boji 2 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2471 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 1677 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, travelman je napisao: Da sam mator, jesam al Ja se ne bojim da putujem sa konzervom od 100e a ne da se bojim blicanja. Ima ovde jedan jos matoriji sto skace padobranom, taj se sigurno od straha upiski u gace kad mu blicnu. Uvek ima izuzetaka, ja samo kazem ono sto sam licno video u vise navrata, ne prozivam nikoga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14043 Napisano Jul 4, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Rider000 je napisao: Uvek ima izuzetaka, ja samo kazem ono sto sam licno video u vise navrata, ne prozivam nikoga Salim se ja, nista ti nisi lose rekao. Blicanje je nauka, al po meni vise odraz nemoci. Meni najjaca fora kad mi neko na magistrali blica da se pomerim da bi me on obisao. To nikako da skapiram a trudim se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 84 Napisano Jul 4, 2023 U prolazu, 84 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha Fazer FZS1 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 9. 2019. at 22:57, N.F.S. je napisao: Verujem da svi prolazimo kroz isto, licno, sve sam besniji i sve se kasnije sklanjam idiotu koji u mene gadja. Zato sam naucio da uvek jedan cekic imam kod sebe:):) Mali ali dinamitan.drska drvena. U slucaju nuzde moze se skinuti sa drske i gadjati direkt neprijatelju u zadnje staklo ili soferku..... Toliko idiota ...neverovatno... Inace ja zivim u Austriji .Preselio sam se pre desetak godina jer mi je pun K. Ovih nasih mentoloida bahatih na sve strane u svim sferama... I ovde bude po koja situacija ali su vozaci normalni i disciplinovani maksimalno.kultuta na nivou zaista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2471 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 1677 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, travelman je napisao: Salim se ja, nista ti nisi lose rekao. Blicanje je nauka, al po meni vise odraz nemoci. Meni najjaca fora kad mi neko na magistrali blica da se pomerim da bi me on obisao. To nikako da skapiram a trudim se. I ja nekad blicam na magistrali ali samo kad primetim da vozac ispred telefonira ili na neki drugi način ne obraća pažnju na put i retrovizore, čisto da me ne bi izgurao sa puta dok ga pretičem ili odjednom bez žmigavca skrenuo levo(što se i dešavalo)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8298 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 3160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam naucio da uvek jedan cekic imam kod sebe:) Mali ali dinamitan.drska drvena. U slucaju nuzde moze se skinuti sa drske i gadjati direkt neprijatelju u zadnje staklo ili soferku..... Toliko idiota ...neverovatno... Inace ja zivim u Austriji .Preselio sam se pre desetak godina jer mi je pun K. Ovih nasih mentoloida bahatih na sve strane u svim sferama... I ovde bude po koja situacija ali su vozaci normalni i disciplinovani maksimalno.kultuta na nivou zaista.Disciplinovani dok ne dodju u Srbiju, a onda gaaaasssssss!Svjedok sam da pune kese smeca fljaknu po autoputu, leti na sve strane. Iskreno mislim da to i nisu Austrijanci vec Turci i ovi nasi sto zive tamo. Slovenci su me iznenadili svojom bahatoscu u zadnje vrijeme, od njih nisam ocekivao da se toliko dizu u nebesa.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2471 Napisano Jul 4, 2023 Drug član, 1677 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Francuzi ovih dana bas lepo demonstriraju kako se ponasati evropski, civilizovano... Zapalili pola grada i oplevili sve prodavnice koje su im se nasle na putu... ali to je druga tema, opet odoh u off 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14043 Napisano Jul 4, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Rider000 je napisao: Francuzi ovih dana bas lepo demonstriraju kako se ponasati evropski, civilizovano... Zapalili pola grada i oplevili sve prodavnice koje su im se nasle na putu... ali to je druga tema, opet odoh u off Nije druga vec prava tema al mnogi zmure pred njom. Da se to desilo u bg danonocno bi se pljuvalo po jednima a drugi uzdizali u nebesa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 84 Napisano Jul 4, 2023 U prolazu, 84 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha Fazer FZS1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, Bigor je napisao: Disciplinovani dok ne dodju u Srbiju, a onda gaaaasssssss! Svjedok sam da pune kese smeca fljaknu po autoputu, leti na sve strane. Iskreno mislim da to i nisu Austrijanci vec Turci i ovi nasi sto zive tamo. Slovenci su me iznenadili svojom bahatoscu u zadnje vrijeme, od njih nisam ocekivao da se toliko dizu u nebesa. Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Ja samo kazem da su ovde u Austriji disciplinovani vozaci.Da ne moze bezbednost da se poredi sa bezbednosti voznje kod nas.NEBO I ZEMLJA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 84 Napisano Jul 4, 2023 U prolazu, 84 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha Fazer FZS1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, travelman je napisao: Nije druga vec prava tema al mnogi zmure pred njom. Da se to desilo u bg danonocno bi se pljuvalo po jednima a drugi uzdizali u nebesa. Ovo je vec politicka tema...I o tome ne treba ovde da se pise... Samo Motori su fokus:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 8965 Napisano Jul 4, 2023 (promenjeno) -, 1913 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je Sandi. Tolerise se jer nema prekrsaja. Tj mislim ne postoji clan koji to zabranjuje. Voznja na autoputu se odvija desnom trakom. Ti vozis 130 i sustizes auto koji ide 110 preticajnom trakom... Ti nisi u nikakvom prekrsaju jer vozis po slovu zakona i ispred tebe nema nikog, u prekrsaju je ovaj u preticajnoj. Kapirate? Jedino ako niste pomislili na zaustavnu... Pre 4 sati, pronto je napisao: to će sa otvaranjem obilaznice vrlo brzo da bude rešeno i tada će se to tretirati kao bulevar (mislim da to već i jeste), gde će po svemu sudeći biti i smanjena max. doz. brzina, a priča se da će sadašnja zaustavna da bude žuta traka Nece, autoput kroz BG (od iskljucenja za B. kosu do Plavog mosta) odavno nema zaustavnu traku osim u delovima kod ostrva za iskljucenja. Sa zutom bi se napravila jos gora guzva nego sada zbog previse ukljucenja i iskljucenja (isprobali sistem u Omladinskih brigada (i to preko leta) i vrlo brzo su skapirali da su napravili sranje pa vratili na staro... Pre 4 sati, zaludan je napisao: Taj "autoput" kroz Beograd nikad nije bio "autoput" po definiciji jer nema kontrolu pristupa. Takođe, ograničenje je 80km/h (postoje table) što je maksimalno brzina koju po zakonu u Srbiji u naselju neko može da odredi. Dalje, to je odavno bulevar - od Gazele prema Bubanj potoku je Bulevar Franš de Parea (ili kako god tačno), a od gazele prema Šidu je Bulevar Arsenija Čarnojevića, u narodu (ne)poznat kao BAČ Dokle god na ukljucenju stoji znak da se ukljucujes na autoput, to je autoput... A Bac je do Zmaja, a fdpr do Dusanovca jer i autoput mora da ima ime. Promenio Jul 4, 2023 član ser 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7708 Napisano Jul 4, 2023 Ne silazi, 6785 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ne može Sandi da bude u pravu, a ni ti sa njime. 130 je maksimalna dozvolje brzina, a niko ti ne brani da ides 110, pa čak i mnogo manje (ne manje od 60). To apsolutno ne znači da to treba da se radi u levoj traci i da se blokira saobraćaj, a budi siguran da obilaženjem sa desne strane ne samo da kršiš zakon, već se i ponašaš nasilnički. Nisam u Beogradu dugo i ne pratim u detalje sve što se događa....a vožnju sam učio po očigledno (pra)starim pravilima i sećam se znakova za ulazak na autoput...na Gazeli recimo. Sama činjenica da je destinacija ili pravac ispisan na tabli zelene boje, trebalo bi, u teoriji, po zakonu, da znači da se do nje stiže, ide, autoputem. Sećam se i propisa, vezanog za saobraćaj mopeda, jer sam polagao PSP, da je istima dozvoljeno korišćenje autoputa na teritoriji Beograda, samo od jednog do drugog izlaza.....npr. Gazela - centar Sava...ili otkudznam..Autokomanda - Hitna pomoć. To svakako nema preterane veze sa bahatim pajserima koji blicaju...ali ono što je još bitnije danas, uz svesno kršenje propisa, potezi nekih nemaju veze ni sa zdravim razumom i opštim poštovanjem drugih, života i bezbednosti uopše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12621 Napisano Jul 4, 2023 4_tocka_i_karoserija, 2387 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @ser kad bih pomislio da ima smisla, ja bih sad citirao zakon, taksativno jedno po jedno - šta je autoput, šta je preticanje, šta (ni)je gde dozvoljeno da vidiš da apsolutno nisi u pravu ni ti, ni Sandi. Ali, iskustvo na forumu, a bogami dobrim delom baš i u ovoj temi, nas uči da je to citiranje jalov posao, da ne postoji varijanta u kojoj ćete vi promeniti mišljenje, pa neću da se cimam Usput, ako mora da ima ime, zašto ne mora posle Zmaja ili posle Dušanovca? Zašto posle njih može samo E75 ili E70, a kroz grad ne može? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...