Jump to content

Moto Zajednica

Benelli TRK 502

Recommended Posts

• Drug član, 2995 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
29 minutes ago, kole24 said:

Kolega, ovo je suština. Nije toliko jeftin da kompenzuje ove rizike. Znamo koliko je distributera kineskih motora opstalo na našem tržištu. I kako se sad snalaze vlasnici tih kineza? Uglavnom kupuju delove sa AliExpress-a.
Neću ni da pričam o kvalitetu plastičnih delova i antikorozivnoj zaštiti.

Mislim da je Benelli daleko od tih polu proizvoda, što se tiče korozije i onih gadnih zelenih šrafova od legure zvane govnazijum. 

Ali je i dalje "logistika" iza bitna. I za to treba vremena, i to je začarani krug. Diler ne može da se razvije dok ne proda i ne zaradi, i to traje par godina... 

Kineski brend tek razvija mrežu distributera i servisa, plus mora da ponudi atraktivan proizvod.

Tradicionalni brendovi to već imaju, i sad samo razmišlja o proizvodu. 

Svi oni prave motore u Kini, Indiji, Maleziji, samo je sad lakše kad imaš i dilersku mrežu sa 20-30 godina rada...

Na mom piše Honda, ali je Malezija ;) Samo su 1100cc ostali made in Japan 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe
Pre 12 sati, gavrela je napisao:

a 46 konja i 230 kg motor je dovoljno za bas sve, cak i zenu i 3 kofera. Vazi brate. 

Pošto nemam iskustva u tome, interesuje me šta je to što nedostaje pa da 47 ks ne može da izgura jednu takvu pustolovinu? 

Nemoj misliti da sam provokativan, već zaista želim nešto da naučim, ali ako može bez odgovora tipa ne razumeš ti to dok ne probaš... Tehničke sam struke, a o dinamici kretanja vozila znam veoooma mnogo, i nikako mi se ne uklapa ta tvrdnja, zato me zanima iskustvo iz prve ruke? 

Razmišljam ako sam na 50cc sa sve ženom išao van grada, i nikad se nisam pokajao, pa kako sa 500cc da bude tolika muka i problem...nikako ne vezujem. 

Pre 3 sati, DjoleLO je napisao:

Lik napisa da je vozio u tocak na zajednickoj voznji, a nas 3, bez njega, dosli do restorana, skinuli opremu, seli u lokal, cudili se sto nema jos konobara, a tog u tocak jos nema...

Zašto misliš da je svima to stavka broj 1? Lično, ne bih imao nikakav problem da dođem poslednji, a naročito mi ne bi palo na pamet da bezglavo jurcam za nekim samo da bih nešto dokazao.

Na 4 točka sam odrastao, automobili su moja najveća strast u životu, i tu sam pokazao i dokazao svima šta sam želeo, a i dalje ću. Sa druge strane ima ljudi koji voze auto od 60ks i uživaju, stignu gde god su naumili itd...

Isto tako kad su u pitanju dva točka, meni je na prvom mestu opuštanje, lagana i udobna vožnja. Jednostavno nemam ni sposobnosti, a ni potrebe da radim drugačije jer ovako mi prija, ovako uživam. 

• Podržavam 1

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Kolega, ovo je suština. Nije toliko jeftin da kompenzuje ove rizike. Znamo koliko je distributera kineskih motora opstalo na našem tržištu. I kako se sad snalaze vlasnici tih kineza? Uglavnom kupuju delove sa AliExpress-a.
Neću ni da pričam o kvalitetu plastičnih delova i antikorozivnoj zaštiti.
Ovde je Burnout uvoznik za Benelli i oni su stvarno ozbiljna firma, tako da što se toga tiče, dok je Burnout zastupnik, vlasnici Benelija su mirni, problema ne bi trebalo da bude.

E sad što se samog Trk 502x modela tiče, ja sam se pomalo zagrejao za njega u jednom trenutku, najviše zbog gabarita samog motora, često se vozim sa saputnicom, a oboje smo gabaritni pa mi treba veći motor.

Međutim, nedostatak snage za vožnju u dvoje (naviklo se na bar 85ks) me je udaljilo od kupovine.
Čekao sam da se pojavi dugo najavljivani trk800, ali nepoverenje u kineske proizvođače kao i postprodaja polovnog motocikla i gubitak tržišne vrednosti me je odvratilo od kupovine kineskog motora, pogotovo što se taj trk800 možda nikad neće ni pojaviti u Evropi.

Pitao sam jednog drugara koji je vozio trk502x kako ide, kaže mi, brate kanta, ide kao vezan za drvo.
Posle toga nisam imao želju da ga probam.
Uzeh polovan Suzuki Vstrom 1000 2014. godište sa 33000km na satu i nisam se do sada ni malo pokajao.
Kinezi, hm možda, ali kad se dokažu, prvo da ih istestiraju malo hrabriji investitori, ja ulažem na sigurno.
Za sad je kod mene na snazi i dalje ono, kinez je kinez, a japanac je japanac.
Ima razlike, a kosooki su i jedan i drugi.
Što se snage tiče tu je glupo raspravljati, nekome je 47ks taman, nekome previše, za solo vožnju bi mi bio tamanica, međutim sa ženom koferima itd. to je meni malo.

Inače davne 1988. sam išao Vespom PX200e na more u Grčku, putovao i u Istru, stigao do Trsta, sa devojkom i bilo nam je super, nismo imali bolje, Vespa je imala nepunih 9-10ks ako se dobro sećam, svuda me dovezla, ali sad posle 30 i kusur godina, sa 100ks je još bolje.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Podržavam 5

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: KTM Super duke GT
pre 34 minuta, bakica je napisao:

Pošto nemam iskustva u tome, interesuje me šta je to što nedostaje pa da 47 ks ne može da izgura jednu takvu pustolovinu? 

Nemoj misliti da sam provokativan, već zaista želim nešto da naučim, ali ako može bez odgovora tipa ne razumeš ti to dok ne probaš... Tehničke sam struke, a o dinamici kretanja vozila znam veoooma mnogo, i nikako mi se ne uklapa ta tvrdnja, zato me zanima iskustvo iz prve ruke? 

Razmišljam ako sam na 50cc sa sve ženom išao van grada, i nikad se nisam pokajao, pa kako sa 500cc da bude tolika muka i problem...nikako ne vezujem. 

Zašto misliš da je svima to stavka broj 1? Lično, ne bih imao nikakav problem da dođem poslednji, a naročito mi ne bi palo na pamet da bezglavo jurcam za nekim samo da bih nešto dokazao.

Na 4 točka sam odrastao, automobili su moja najveća strast u životu, i tu sam pokazao i dokazao svima šta sam želeo, a i dalje ću. Sa druge strane ima ljudi koji voze auto od 60ks i uživaju, stignu gde god su naumili itd...

Isto tako kad su u pitanju dva točka, meni je na prvom mestu opuštanje, lagana i udobna vožnja. Jednostavno nemam ni sposobnosti, a ni potrebe da radim drugačije jer ovako mi prija, ovako uživam. 

Nije i mislim da ne bi trebalo ni da bude, ali nema potrebe da se laze, da se pricaju bajke, kad logika kaze sasvim drugo.

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra
8 hours ago, mick said:

Ja sam lepo rekao...indijanci! Tako se lepo pronalaze...

Što se mene tiče ti i još par ljudi ovde ste otelotvorenja svega što je nakaradno na ovom forumu u poslednjih par godina, što se mene tiče, ja ću svoje mišljenje iznositi svakako a vi ostali koji ste se pronašli slobodni ste kako god da se ponašate...svakako to vama služi na čast. 

Obzirom odakle dolazi, čast mi je da se pronađem i prepoznam. Ne mogu samo da odlučim da li sam indijanac ili otelotvorenje ... možda oba...

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Harley Davidson xl883l

Ni kineskim motorima ni motorima od 40ak konja ne fali nista nego eto to je sve u glavi vozaca. Prije dok sam bio tu vozio sam kineza od 250ccm i cesto sam znao biti docekan sa podsmijehom iako sam pravio rute od po 1000+ km. Slusao sam razne vozace koji su po cijenu zivota bili ubijeđeni da je njihov model japanskog motora najbolji ikada ili oni malo manje drasticni su tvrdili da je ta marka najbolja i najsavrsenija, a ja sam mislio kad kupim japanski motor svi problemi koje ima kineski motor ce nestati. Onda sam kupio kawasaki er 5 i uvidio da je taj motor tesko smece i da svi ti japanski motori imaju iste probleme kao i kineski, a ljudi se kunu u njega. Suzuki bandit isto, navikana skalamerija koja lose ide a jos gore koci. Pa cak i HD koji vozim ima iste probleme kao i ostali motori. Stvar je u tome da se ljudi ponasaju kao onaj lik “uzmi saomi brate, vjeruj mi, najbolji odnos cijene i kvaliteta, vjeruj mi brate, moras sa uzmes, poslusaj me, sto neces saomi, uzmi kad te preklinjem, moras da uzmes” samo nece da priznaju probleme niti hoce da pricaju o njima.
Poent price je uzmi ono sto ti odgovara i nemoj drugima da solis pamet, sto je za tebe najbolje za nekoga je mozda najgore

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA
6 hours ago, bakica said:

Naravno da mogu da pokusam da odgovorim kad lepo pitas. 
Odgovor u sustini lezi u komentaru ispod tvog od kolege Vidakn.
Uz visegodisnje iskustvo porastu apetiti, posebno porastu ako pojedinac ima mogucnost da uzme nesto novije, jace, bolje.
Ja kad sam polozio pre 15 god, tada sam imao 16 god i dobijalo se u sustini za 125cc, vozio sam hondu cbr125r koja ima 13 konja i tad je dovoljno bilo ta konjaza, 0 problema imao sa njom, presao oko 27k km, super sluzila.
Da li bih sad presao sa 1000cc na 125cc? Ne. Nije mi dovoljno, preslabo za moj ukus, dosadno, monotono, preslabo za obilazenja u odredjenim situacijama. E pa tako mi je u susini i sve za ispod 100ks.
Tebi ako dolazis sa 50cc skuterom na 46 konja Benelija ce da bude vrh, meni nece, smatram da ni vecini koji planiraju duza putovanja natovareni sa saputnikom to nije dovoljno. Mozemo i da ulazimo u hiljadu razlicitih scenarija zasto nece da bude dovoljno, a tebi ce opet da to bude taman. To nema poente raspravljati.
Nemaju svi iste apetite i ocekivanja, ne voze svi istim tempom, sa drugarima kojima vozim (ima ih na forumu ovde) mi 46 konja ne bi bilo dovoljno ni solo, a da ne pricam dalje. Nece svako da te ceka, nekog to smara, neko vozi mnogo brzo itd, ako si vozio u vise grupa znas koliko je tesko uklopiti ljude.
Ovo tebi mozda nista ne znaci, jer ces mozda sa zenom da zabodes i lagano kuliras do Grcke sa njom, da uzivate i budete zadovoljni.

E sad zasto sam sve ovo napisao, pa zato sto pojedinci napadaju druge ako im to nije dovoljno, ako ja napisem da mi je 46 konja malo i smatram da je odnos kubikaze/tezine promasaj po mom misljenju onda budes napadnut i slicno. Da ako nisi ogranicen na A2 verovatno imas bolji izbor. Vidis u par postova iznad da ima kolega koje delje misljenje, tebi mozda bude super. 
Je l treba da te napadamo jer je tebi 46 konja dovoljno, nama nije? 
Kad bi bilo svima dovoljno 46ks onda ne bi pravili motore od 200ks.
Sve najbolje i da budes zadovoljan i srecan sta god da uzmes.

• Sviđa mi se 9

• Drug član, 2858 postova
  • Motocikl: strom 650

Kada se vozite više dana po više stotina kilometara natovareni preko dozvoljene mase motorcikla,i želite da vam bude udobno motorcikli treba da bude povelik.Isto tako kada u takvoj vožnji želite da obiđete vozilo (kamion) koje ide 90 na sat treba vam bar 100 ks da to uradite bezbedno.Da može i sa nasviranim 50 ccm ali nije bezbedno.

Promenio član JevtaNS
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 5

• Ne silazi, 7331 postova
  • Motocikl: TDM 900

Problem kod jeftinih motocikala je uvek bilo vešanje i kočnice. Čim se to natovari, vožnja se upropasti. Zato na primer vozač GS-a može danas da bude 12 sati na motoru i da siđe relativno odmoran. To je po meni i najveći kvalitet tog motocikla. 

Vremenom, okolnosti se menjaju i možda se desi a verujem i da većina ovde nema vremena da se voza svaki vikend. Svede se na to da se prave velike ture par puta godišnje i ljudima treba motocikl koji ih neće izmrcvariti. Sve te slabije kočnice, nemirno ponašanje u krvinama, vožnja u koloni umara. Jer voziš 5 dana po 500km. 

To je okej za prvi veći motocikl u smislu savladavanja tehnika, neke kraće ture solo ili u dvoje, pre nego što sazriš kao motociklista. Posle toga, ide se na motocikl sa ozbiljnim kapacitetima, pa makar taj motor bio star i 25 godina, ala XJ900 koji je i takav sposobniji od TRK.

Isto tako verujem da ovo što sam napisao većina razume i da deli savet. Konflikt dolazi kad neko pokušava da ubedi drugog da je novi TRK rešenje za sve i da si za 7000 zajebao sve ove što su dali 15 20 hiljada za motor. 

• Sviđa mi se 7
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1103 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06
Pre 7 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Mislim da je Benelli daleko od tih polu proizvoda, što se tiče korozije i onih gadnih zelenih šrafova od legure zvane govnazijum. 

Ali je i dalje "logistika" iza bitna. I za to treba vremena, i to je začarani krug. Diler ne može da se razvije dok ne proda i ne zaradi, i to traje par godina... 

Kineski brend tek razvija mrežu distributera i servisa, plus mora da ponudi atraktivan proizvod.

Tradicionalni brendovi to već imaju, i sad samo razmišlja o proizvodu. 

Svi oni prave motore u Kini, Indiji, Maleziji, samo je sad lakše kad imaš i dilersku mrežu sa 20-30 godina rada...

Na mom piše Honda, ali je Malezija ;) Samo su 1100cc ostali made in Japan 

Sto se tice korozije na Austrijskoj beneli grupi su se ljudi zalili na koruziju spoljnog dela rezervoara kada su poskidali plastike da provuku kablove. Ja opet kazem koliko sam platio nov beneli toliko sam dao i za polovnu hondu koja ne krcka,ne lupa i ne trese po kaldrmi. Hteo sam,probao sam i video da me ne zadovoljava onoliko koliko sam mislio i plus problemi koje sam imao. Ne ide to lose za njegovih 46 konja sasvim solidno za voznju do 100-120 oko grada magistralnim putevima,lepo izgleda atraktivno i stvarno mami poglede. Umarao me je mnogo vise nego honda,i honda se lakse i lepse vozi iako je 50 kg teza. 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: KTM Super duke GT
pre 47 minuta, Alekre je napisao:

Problem kod jeftinih motocikala je uvek bilo vešanje i kočnice. Čim se to natovari, vožnja se upropasti. Zato na primer vozač GS-a može danas da bude 12 sati na motoru i da siđe relativno odmoran. To je po meni i najveći kvalitet tog motocikla. 

Vremenom, okolnosti se menjaju i možda se desi a verujem i da većina ovde nema vremena da se voza svaki vikend. Svede se na to da se prave velike ture par puta godišnje i ljudima treba motocikl koji ih neće izmrcvariti. Sve te slabije kočnice, nemirno ponašanje u krvinama, vožnja u koloni umara. Jer voziš 5 dana po 500km. 

To je okej za prvi veći motocikl u smislu savladavanja tehnika, neke kraće ture solo ili u dvoje, pre nego što sazriš kao motociklista. Posle toga, ide se na motocikl sa ozbiljnim kapacitetima, pa makar taj motor bio star i 25 godina, ala XJ900 koji je i takav sposobniji od TRK.

Isto tako verujem da ovo što sam napisao većina razume i da deli savet. Konflikt dolazi kad neko pokušava da ubedi drugog da je novi TRK rešenje za sve i da si za 7000 zajebao sve ove što su dali 15 20 hiljada za motor. 

Jedan od najboljih postova na temu...

Nije samo snaga. Dosta toga treba gledati u ogibljenju, kocnicama...

Ne kazem da je to kod TRK lose, vec da ne treba gledati samo kroz ks

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2304 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre 2 sati, Alekre je napisao:

Konflikt dolazi kad neko pokušava da ubedi drugog da je novi TRK rešenje za sve i da si za 7000 zajebao sve ove što su dali 15 20 hiljada za motor. 

Konflikt dolazi kad neko ko ne poseduje u ovom slučaju TRK pokušava da ubedi vlasnika istog da taj koji nikad nije video motor bolje zna kao i da je apsolutna istina to što priča i ako ponavljam ne da nema veze sa brendom nego je dijametralno suprotan. A stereotipija samo šiba!!! 

Dakle vi koji ne posedujete motor imate svako pravo da kažete šta želite dok vlasnici ne mogu ništa da kažu? Kad kažu onda se vlasnik optužuje da se breca i da skače bez potrebe? Kad neko postavi pitanje oko TRK-a odmah se nako od vas javi da napljuje i ako nije čak ni na slici video motor a kamoli posedovao i kad vlasnik odgovori iz ličnog iskustva onad ide šikaniranje od vas sveznalica. 

Pa drugari...čitajte...svaki put ali svaki put ću reći i svaki put ću iskomentarisati!!! 

U celoj ovoj priči koju ste zakuvali jedino Vampa i Dalibor mogu realno da vode polemiku sa ostalim vlasnicima TRK uz veeelikki znak pitanja usled cele priče o njihovom iskustvu ili neiskustvu a ostatak uz nekakvo kljakavo dužno poštovanje...truba!

P.S. Nađi mi jedan post na ovom forumu gde sam direktno bilo kome rekao da je TRK bolji motor od bilo kog drugog. Šta više prvi sam rekao da nema svrhe porediti bilo šta sa TRK modelom baš zbog cene i dobijenog ili nedostatka.

Celu ovu hajku ste vas nekolicina iskonstruisali jer se ovde paušalno čita, mislite da ste najpametniji i da ste najpozvaniji da govorite o nečemu što ne posedujete. Takođe...nađi jedan moj post unutar tema koje se tiču recimo motora koji ti voziš...samo jedan post. Ja se ne vrzmam po forumu šireći netrpeljivost, stereotipiju i trolujući teme o drugim brendovima kao vas nekolicina.

Ono gde je direktno moja stvar u pitanju uvek ću se umešati i iskomentarisati i uvek ću vam biti kontraš jer to što radite prosto nije u redu, predstavljate stvari koje čak ni u teoriji niste iskusili kao apsolutnu istinu. Okrećete tuđe reči i pravite potpuno drugu sliku kako vam se ćefne i ako vam se više puta ponovi. Prosto taj sistem čopora ne prolazi kod mene... 

• Tužan 1
  • Podržavam 1

• Malinar u pokusaju, 1700 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Auh kakva se polemika povede na forumu, da nam podele puške, tačno bismo se pubijali oko benelija.

Prvo, svaka čast ko ima dobar i jak motor i kako ga je zaradio, njegova je stvar, ali ne unižavajte one koji nemaju te pare da daju za najbolji, najjači, najbrži motor.

Drugo, po meni je šaomi u svetu motora strom 650. Bolji nov motor za te pare nema, ENDE.

Treće, ne shvatam te vaše komplekse, ja vozim stalno sa skupljim motorima, jebe me ko stigne na tu temu, vozim matoru kantu od 21 leta koja je bila zastarela i kad je napravljena leta gospodnjeg 2001. Skoro mi drugar kaže, zameni više tu starudiju, pošao je u vojsku jbt, 21 godinu napunio. Kada ja budem hteo, zameniću ga, do tada prihvatam šalu i bockam i ja njih gde mogu.

Četvrto, možda sam ograničen, ali japanska životna i radna etika mi daje za pravo da kažem da su najkvalitetnija vozila napravljena u ovoj zemlji. Ono što je moj bandit izdržao pored mene, retko koji motor bi mogao, isto važi i za yaris iz 2001. koji vozim. Ali niti su najbolji, niti najbrži, a daleko od najlepših. Jbg vozio sam mnogo novije i bolje, i verujte mi da se 20 godina itekako primeti. Ova nova vozila sama idu jbt.

Ja ne znam, ali bih ovaj forum nazvao BJobdanište, na tom nivou mi deluju ova prepucavanja.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7331 postova
  • Motocikl: TDM 900
8 hours ago, mick said:

Konflikt dolazi kad neko ko ne poseduje u ovom slučaju TRK pokušava da ubedi vlasnika istog da taj koji nikad nije video motor bolje zna kao i da je apsolutna istina to što priča i ako ponavljam ne da nema veze sa brendom nego je dijametralno suprotan. A stereotipija samo šiba!!! 

Dakle vi koji ne posedujete motor imate svako pravo da kažete šta želite dok vlasnici ne mogu ništa da kažu? Kad kažu onda se vlasnik optužuje da se breca i da skače bez potrebe? Kad neko postavi pitanje oko TRK-a odmah se nako od vas javi da napljuje i ako nije čak ni na slici video motor a kamoli posedovao i kad vlasnik odgovori iz ličnog iskustva onad ide šikaniranje od vas sveznalica. 

Pa drugari...čitajte...svaki put ali svaki put ću reći i svaki put ću iskomentarisati!!! 

U celoj ovoj priči koju ste zakuvali jedino Vampa i Dalibor mogu realno da vode polemiku sa ostalim vlasnicima TRK uz veeelikki znak pitanja usled cele priče o njihovom iskustvu ili neiskustvu a ostatak uz nekakvo kljakavo dužno poštovanje...truba!

P.S. Nađi mi jedan post na ovom forumu gde sam direktno bilo kome rekao da je TRK bolji motor od bilo kog drugog. Šta više prvi sam rekao da nema svrhe porediti bilo šta sa TRK modelom baš zbog cene i dobijenog ili nedostatka.

Celu ovu hajku ste vas nekolicina iskonstruisali jer se ovde paušalno čita, mislite da ste najpametniji i da ste najpozvaniji da govorite o nečemu što ne posedujete. Takođe...nađi jedan moj post unutar tema koje se tiču recimo motora koji ti voziš...samo jedan post. Ja se ne vrzmam po forumu šireći netrpeljivost, stereotipiju i trolujući teme o drugim brendovima kao vas nekolicina.

Ono gde je direktno moja stvar u pitanju uvek ću se umešati i iskomentarisati i uvek ću vam biti kontraš jer to što radite prosto nije u redu, predstavljate stvari koje čak ni u teoriji niste iskusili kao apsolutnu istinu. Okrećete tuđe reči i pravite potpuno drugu sliku kako vam se ćefne i ako vam se više puta ponovi. Prosto taj sistem čopora ne prolazi kod mene.

Ma sve je to okej. Uvek će biti podeljena mišljenja oko svakog motocikla. Samo nema potrebe da se grčevito brani taj brend. 

Za zajebanciju si i ti kriv koliko i svi ostali. Podsećaš me na Stojana kog su zezeli telefonom - Stole vole.

Da je Stojan samo spustio slušalicu ili rekao "pogrešili ste broj" ništa od toga ne bi bilo. Tako i ti. 

Umesto da u ovoj temi bude nešto korisno, da je neko stavio Brembo pločice pa da je napisao da li motor bolje koči i kako mu se nose diskovi da agresivnim pločicama, da je neko zamenio amortizer jer ima 100 kila j vozi saputnika, bilo šta... Ništa nema.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

pre 21 minuta, Alekre je napisao:

Ma sve je to okej. Uvek će biti podeljena mišljenja oko svakog motocikla. Samo nema potrebe da se grčevito brani taj brend. 

Za zajebanciju si i ti kriv koliko i svi ostali. Podsećaš me na Stojana kog su zezeli telefonom - Stole vole.

Da je Stojan samo spustio slušalicu ili rekao "pogrešili ste broj" ništa od toga ne bi bilo. Tako i ti. 

Umesto da u ovoj temi bude nešto korisno, da je neko stavio Brembo pločice pa da je napisao da li motor bolje koči i kako mu se nose diskovi da agresivnim pločicama, da je neko zamenio amortizer jer ima 100 kila j vozi saputnika, bilo šta... Ništa nema.

O ovome što si napisao i pričam...i sad zaista ne mislim ništa loše kad ti ovo pišem da ne shvatiš pogrešno. O tome što govoiš je prilično pisano, makar sa moje strane i o kočnicama, i o ogibljenju i o raznim modifikacijama i o točkovima i o manama i td. Ni ti ni ovi ostali koji se kače niste se uključili u te delove konverzacija već ste uvek prvi kad treba da se popljuje. U tome je problem sa vama...paušalno čitate i uključite se samo kad treba nešto negativno da se iznese. 

Zdrava i korektna konverzacija je što se mene tiče poželjna i podrazumeva se oprečno mišljenje ali daj...od tvoja poslednja tri posta u tri meseca sva tri su ti bila negativna konotacija na konto nečega što nisi ni video.

Ja pratim ovu temu jer me se tiče, nisi me video ni u jednoj drugoj koja se tiče nekog drugog modela motora. Čitam forum, svašta me zanima ali se ne mešam tamo gde nema smisla da ja nešto pametujem pošto ne posedujem recimo TDM šta više nemam nikakve dodirne tačke sa tim modelom ali takođe ne idem po forumu i ne prepričavam kao apsolutnu istinu iskustva drugih vlasnika TDM-a vezano recimo za elektroniku motora i td. Ne znam da li razumeš šta ti govorim? I na kraju svega ti mene napadneš kako ja reagujem i stalno odgovaram...jbg na takvo ponašanje ću uvek odgovoriti jer nije u redu.   

• Zbunjen 2
  • Podržavam 1

pre 39 minuta, Krmco je napisao:

Dal može da se uveze iz Kine???

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Najavljuju ga već ooodavno u Kini izlazi a za EU neznaju još...inače u Kini je 8k dolara. Što znači i da izađe biće verovatno skuplji od te cifre što je onda diskutabilno u odnosu na ostale brendove. Ista priča kao sa CF800MT 11-12k eura, dobar motor ali pored stroma i sličnih ne znam kako će proći.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 653 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure, Benelli TRK 502 X
Pre 10 sati, otolePG-MNE je napisao:
Da neće neko izbaciti neki post o putovanju, sliku ili dvije? 

Evo par sličica, al ovo je bilo u junu. Bosna, Crna Gora...
Vozi se pa se nema vremena za pisanje Posle sam bio u Grčkoj ali nisam kao prošle godine Benellijem, nego kolima prvi put posle 5 godina
Javljam se sa novim slikama za koji dan

Inače uradjen servis na 25.000 km, stavio sam zlatni DID lanac (DID 525 VX3 od 116 linkova), ostavio sam isti prenos 14-44, i zadnje pločice sam stavio nove.
Imate JT prednji lančanik, oznaka JTF.781(motobike, motodelovi) zadnji je fabrički iz Burnout-a, još nisam iskopao oznaku na JT.
Na prošlom servisu na 19.000 sam menjao svećice i filter vazduha. U međuvremenu sam stavio i nove Mitas Teraforce R gume, za sad sam zadovoljan, al mislim da su mi Metzeler bile za nijansu bolje po kiši.

080eda30a49bf1c6495c615a9b3586aa.jpg

c10912ae4168a4c523307c475068dd7a.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Promenio član Marko1995
  • Sviđa mi se 15

Pre 4 sati, otolePG-MNE je napisao:

Da neće neko izbaciti neki post o putovanju, sliku ili dvije? 

Možda opet dušebrižnici krenu sa baljezganjem kako se uvek javljam ali evo :) malo jučerašnje vožnje.

Trebali smo da posetimo Just Out festival ali je ruta malo promenjena zbog gužve i načina dolaska do Manasije ali svakako energije, društva i dobrog provoda nije manjkalo u tih 13h provedenih na ruti.

Dobitna kombinacija Yamaha tabor Fejzerka 1000, Diversion, Beneli tabor 502X i 251, Bavarci 1200GS i Honda NC.

Od Beograda lagana vožnja preko Smedereva, Požarevca i Petrovca do Banje Ždrelo. Pa onda kratka zadržavanja kod manastira Blagoveštenje koji je uzidan u stenu tj. pećinu. Zdanje je tik uz put pa je lako dostupan kao i obližnja tvrđava Ždrelo.

image.thumb.jpeg.b780bded21af0e3a4b0a54bc20134e53.jpeg

image.thumb.jpeg.fcc069860574d4c744491ec1ddc3e3dd.jpeg

Drugo stajanje je manastir Gornjak koji isto ima deo koji je uzidan u stenu…koliko se sećam pećinska kapela je izgrađena 1380 godine, dakle 9 godina pre Kosovskog boja. Manastir je posećen, opet blizu glavnog puta…pa dosta ljudi navrati.

image.thumb.png.0e39fecbf2b618e67d9c1289ca802caf.png

Sledeće na redu je naravno Krupajsko vrelo…dosta nizak vodostaj, suša je uradila svoje ali se pastrmka još drži.

Klopa je bila kod vodopada Lisine… Inače put od Krupaje do skretanja za Lisine je u očajnom stanju, zakrpa na zakrpu pa rupa odozgo. Jako lep predeo ali očajan put.

image.thumb.png.45f8b5ec3a1c52504d9eb05979a07534.png

image.thumb.png.bc85f4f3eba047a6909afc7a5f97908a.png

Nakon toga lagana vožnja Svilajnac-Kragujevac-Kraljevo-Čačak-Beograd.

Preko 12h uživanja…

Iskreno žao mi je što ekipa koja vozi Beneli ne postavlja ovde svoje putopise uslovljeni ponašanjem nekolicine na forumu i razumem ih. Da nije tako fine stvari bi se mogle videti jer se prilično vozi. Trenutno je deo ekipe u Grčkoj, neki su u CG a druga ekipa je završila Transalpinu i td.  

• Sviđa mi se 10

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA
3 hours ago, mick said:

Ja pratim ovu temu jer me se tiče, nisi me video ni u jednoj drugoj koja se tiče nekog drugog modela motora. 

:lol2::lol2::lol2: Nisi komentarisao CF moto 800, Morini, Zoentes? Pa i tamo si branio kinesku imperiju. Tezak lazov.

13 hours ago, mick said:

Ja se ne vrzmam po forumu šireći netrpeljivost, stereotipiju i trolujući teme o drugim brendovima kao vas nekolicina.

4Cc0tu1.jpg
zcYhrVR.jpg
FB_IMG_1638697080013.jpg

nisi kacio ove fotke po forumu i trollovao a? 

Sramota koliko lazes, a sad places po temi i svi ti krivi.

Promenio član gavrela
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Haha 3
  • Zbunjen 1

@gavrela to što pokušavaš može da prođe samo kod tebi sličnih jer si ti taj koji konstruiše i laže. Zašto momče ne pokažeš prethodne tvoje postove koji su doveli do mojih postova? Pogotovo u slučaju kolege koji je pokušao da napravi flame vezan za određen video a koji nema veze sa tvojom malenkošću.

Zašto ne kažeš kako si provocirao i napadao, zašto ne kažeš koliko si se trudio da me izazoveš...što ne kažeš da u skoro svakoj temi ne propustiš da potkačiš mene? Jesam li ti nešto rekao izvan ove teme?  

Jbg...znam da boli ali realno uvek ćeš biti mala seka koja vapi za pažnjom! I jbg nisam ja kriv što colaš pare a lomiš se na dva dela kao slamčica... :P 

A da...zašto ne kažeš kako si pljuvao po svakom (dakle po svakom članu foruma) koji nema keš da iskešira motor i kako su svi jadni koji uzimaju kredit da bi kupili motor. Hajde momčino daj malo svojih stvari na videlo...lako je tuđe konstruisati po svojoj volji.

• Zbunjen 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja