Andrej_Hotstepper 7140 Napisano Septembar 1, 2022 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno!! Spremaj putopis, nemoj zmija da ujede. Kuda si išao?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko1995 889 Napisano Septembar 1, 2022 Zainteresovan, 653 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS Adventure, Benelli TRK 502 X Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno sam u Poreču, na team buildingu, sa firmom. Krenuo sam čisto dan ranije do Ljubljane auto putem, pa provozao juče Kranjsku goru, Vršić, ušao u Italiju i spustio se do Udina, pa do Trsta i u Poreč...Realno ništa specijalno, vreme je bilo očajno tako da nisam video ništa osim magle većim delom Vršića... A to bi bio jedini deo da se spomene, možda sastavim neki putopis al realno imao sam vožnji i vožnji od posljednjeg i nekako ispao iz fore da pišem, jer slabo i slikam i snimam u poslednje vreme Sent from my M2012K11AG using Tapatalk 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
englis 28 Napisano Septembar 1, 2022 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan Predstavljen TRK702(x), na oko deluje odlično (skoro pa isto kao 502) i ako je glavni problem bila snaga, konačno je ima Cena u Kini za putni 702 je kao kod nas maloprodajna za 502x... https://www.youtube.com/watch?v=Y7X0t_rNFLU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Septembar 1, 2022 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Predstavljen TRK702(x), na oko deluje odlično (skoro pa isto kao 502) i ako je glavni problem bila snaga, konačno je ima Cena u Kini za putni 702 je kao kod nas maloprodajna za 502x... On ostaje u Kini, neće izaći za ostala tržišta. Mada i da izađe ne verujem da će mu cena biti konkurentna. A i u tom svetlu mislim da je bolja kupovina CF800MT ako gledamo Beneli - CF. Naravno uz veliki znak pitanja vezan za CF servisnu podršku u Srbiji. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
englis 28 Napisano Septembar 1, 2022 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan A je l? Realno bi zagasili prodaju sa 502 u tom slučaju (ako cenovno bude u rangu do 8-9k), mada se provlače vesti i za Evropu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Septembar 1, 2022 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan A je l? Realno bi zagasili prodaju sa 502 u tom slučaju (ako cenovno bude u rangu do 8-9k), mada se provlače vesti i za Evropu...Ne bi...A2 segment nije toliko popunjen pa bi verovatno ostao ali uz korekciju cene. 502X je 2019 godine krenuo sa cenom 6100 ili tako nekako ne sećam se više. A sad gura na skoro 7k. Ako bi 702 ušao 502 bi morao baš da ide dole što nikom ne odgovara baš zbog rezultata prodaje.Mada nije isključeno da izleti neka verzija od 800cc sa Tornadovim agregatom od ako se sećam 1100cc, uštinutim za cilindar. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Septembar 1, 2022 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno vise postajete dosadni sa snagom, kome je slabo neka preskoci kome nije neka vozi i kraj price. Unistili ste temu, onaj ko bi nesto i napisao nece jer odmah krene pljuvanje. Ostavite temu za pametnije i korisnije stvari. Kad vec spominjete snagu, TRK i Kymco Agility 125 spremni za vosnju, voze se bez problema Prosle godine, vozac+suvozac 210kg, bisage 7.5km po komadu, centralni kofer oko 10kg, 4 dana oko 1800km bez ikakvih problema i nedostatka snage. Kao sto jedan kolega rece u jednom postu, posle 2 godine voznje ne moze da me ubedite da je slab 9 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
englis 28 Napisano Septembar 1, 2022 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, mick said: Ne bi...A2 segment nije toliko popunjen pa bi verovatno ostao ali uz korekciju cene. 502X je 2019 godine krenuo sa cenom 6100 ili tako nekako ne sećam se više. A sad gura na skoro 7k. Ako bi 702 ušao 502 bi morao baš da ide dole što nikom ne odgovara baš zbog rezultata prodaje. Mada nije isključeno da izleti neka verzija od 800cc sa Tornadovim agregatom od ako se sećam 1100cc, uštinutim za cilindar. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Uz korekciju cene da, slažem se... A ako bi ostala ista, a ovo uleti, već nastaje dilema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros_90 15 Napisano Septembar 6, 2022 U prolazu, 5 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK 702 X Prijavi odgovor kao problematičan On 4.8.2022. at 19:24, Guliver je napisao: Da li je neko sa foruma ovih dana sa bijelim TRK X, na BG table išao za Tuzlu i na kratko se zaustavljao u Ugljeviku? Tek sad vidim ovo, ja sam bio isao u Zivinice na 402 trke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Septembar 6, 2022 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan U pogledu ove teme....kad god smatramo da njegovih 48KS nije dovoljmo, idemo u podforum "Putopisi" da se uverimo da je, itekako sasvim dovoljno, samo je sve pitanje naše percepcije, doživljaja i potreba, a naročito naših trenutnih mogućnosti. I opet...pustimo vlasnike da uživaju sa onim što imaju i što ih čini sretnim. …….. Opet moram da se vratim na "Putopise" gde je jedan kolega, sa Transalpom od 48 ili 50KS debelo natovarenim otišao do Mongolije, a davno je bio putopis kolege Sci-ja koji je sa XTZ 660 3aj Tenerom takođe daleko stigao, pa imaš legendarnog Kawazokija i njegova putovanja...sve su to motori koji su dobrano limitirani sa snagom ali njihovim vlasnicima to nije bio hendikep da se otisnu u svet. Hendikep je u nama. Tako je. Kad imaš manje snage pod guzicom kreneš malo ranije da daješ gas i malo kasnije kocis. Na izlasku iz krivine si rame uz rame sa onim sto ima 100ks više. Ok, nekad nećeš imati prostora da das gas ranije, jaka stvar, sačekaš par sekundi i onda tek obidjes kamion posto se oni pominju kao ‘veliki problem’. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3536 Napisano Septembar 6, 2022 Malinar u pokusaju, 1695 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ja znam ljude svet obidjoše i na biciklu. Ja vozim 80 konja i malo je, kako je na 40 ili 50 mogu samo da zamislim... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8002 Napisano Septembar 6, 2022 Drug član, 2108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan milomir22 otkud tebi 80 konja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3536 Napisano Septembar 6, 2022 Malinar u pokusaju, 1695 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Sebe računam makar za 2 konja ili ti 1 konjina... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko1995 889 Napisano Septembar 7, 2022 Zainteresovan, 653 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS Adventure, Benelli TRK 502 X Prijavi odgovor kao problematičan Evo prvi "kvar" se javio na 27.000km, da ne bude da samo hvalimo motor.Primetio sam check engine lampicu sad na ovom putovanju prvi put, upali se sama i ugasi posle 10 sekundi npr. kad krenem sa pumpe, par puta se desilo prema Ljubljani, ništa specijalno do trenutka kad mi je jednom dok je lampica bila upaljena blokirao obrtaje na par sekundi do 5-6k. Sledeći dan po Sloveniji nije nešto palio, mozda jednom, i kad sam išao kroz Italiju isto jednom - dva puta. Sve u svemu ništa specijalno, došao sam kući normalno, javio se Milošu (mehaničaru iz Burnout-a) rekao je da dodjem da pogleda, da nakaci na dijagnostiku. U međuvremenu primetim da u momentima kad upali check engine i temperatura poludi, popne se pa se odma vrati... Verovatno termostat.Juče odem iz Novog Sada, pogledamo zajedno, ma neće da upali check engine... Al čudno nije hteo ni da podigne temperaturu više, a dok sam dolazio jednom je upalio i posle držao 3 tačke (2 su normalne za vožnju)... Miške tu kaže da će da promeni termostat/termodavac... Gleda u sat, 20 do 6, rade do 6, ma ko ga jebe, gura motor u servis i kaze šta ćemo, mora na put, treba motor hitno da bude gotov (kroz šalu naravno), a ekipa već počela da se pakuje da zatvaraju Čovek promenio sve lepo, ostali malo duže, ja probao motor...nema više problema, sve normalno radi. Izašao mi u susret max, još je brat bio sa mnom drugim motorom i mogli smo da se vratimo u Žabalj, ali izašao mi čovek u susret.Najjača stvar, neki deda dosao sa pocepanom gumom, na felni bukvalno dovezao stari pasat i kao jel ima majstor neki, i Miloš legenda promeni točak za 2 minuta čoveku u sred te cele frke i samo kaže ne bih te vise zadržavao to je to Eto rekao sam da ću pisati iskreno sve, i drago mi je što je ovo ovako brzo rešeno, naravno pod garancijom sve... Sve pohvale za Miloša još jednom!Sent from my M2012K11AG using Tapatalk 12 5 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Septembar 9, 2022 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam uglavnom japance, i iste sam sam sredjivao i opravljao, uglavnom.... znam koji je kvalitet u pitanju.... Moj zaključak je da nema supriornih motora ni automobila, sve se kvari i opravlja. Razlika izmedju dobrog motora i lošeg je u tome što dobri motori ne ostavljaju te na putu već se kvar signalizira i omogućava ti da se dovučeš do kuće, a kod loših motora on samo stane bez upozorenja. Takođe me nerviraju dečiji kvarovi, poput raznih senzora, termodavača i sl...a da nepričam o lošim konekcijama, kablovima i sl.... Vozio sam motore od 110ks do 40 ks, i meni svejedno, bitno je da vozim i da stignem tamo gde sam krenuo. Počeo sam da razmišljam o trk modelu, iskreno, meni je preskup za kineza, praktično je samo 1000 eura jeftiniji od sličnih modela izmedju 500cc do 750cc, i to mi se nesvidja, al polovni su već dostupniji i razumniji sa cenom, za razliku od trenutne cene polovnjaka japanaca i evropljana. Pročitao sam dostra o ovom modelu, ali me iskreno zanima, koliko se često kvari, na kojoj kilometraži i sl....vedeo sam da ima primera koji su prešli više od 100.000km, al neznam koliko servisa i kojih, pređe o bmw 500.000 km al ideš na servis svake godine i platiš.....?????? Bilo bi lepo da vlasnici trk 502 koji su prešli veću kilometražu prenesu svoja iskustva, u pogledu kvarova i servisa, kao što je u predhodnom postu marko 1995 objasnio. Takodje me interesuje da li je ko čipovao motor i koliko je dobio sa čipovanjem Pozz 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko1995 889 Napisano Septembar 10, 2022 Zainteresovan, 653 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS Adventure, Benelli TRK 502 X Prijavi odgovor kao problematičan Došlo vreme za Stromčinu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Septembar 10, 2022 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Marko1995 said: Došlo vreme za Stromčinu Ma nemoguce. Ja cuo da ljudi kazu da je trk dobar za sve i da je ta snaga sasvim dovoljna za sve nista licno tebi, trk ti je prelep i jedini si realan pricao za sve sto se tice njega. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gambit998 29 Napisano Septembar 10, 2022 U prolazu, 46 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo hit kad kazu nije dovoljno snage a nece plati kucu i to,ja sam sa mojim zontesom nakedom 300cc i 30tak konjica sa dve bisage sa strane velikom torbom onom waterproof satir i ranac 15kg za 2meseca pola evrope 15k kilometara i nigde mi nije falilo bog zna sta snage,ali evo i ja sad gledam tog benlija trk jer ipak sam za turing i nasao sam lepih polovnih komada samo jos da polomim i uzmem pa pisem utiskeSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Septembar 10, 2022 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ma nemoguce. Ja cuo da ljudi kazu da je trk dobar za sve i da je ta snaga sasvim dovoljna za sve nista licno tebi, trk ti je prelep i jedini si realan pricao za sve sto se tice njega. Pogrešno si čuo...mada je razumljiv sistem tih lično razvijenih čulnih senzacija. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Septembar 10, 2022 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Onda ne znam sta sam citao poslednjih par strana Salu na stranu, meni afrika za autoput nije bila dovoljna, a ja iz Subotice gde god da krenem idem autoputem makar do NS ili BG, i onda namestim ruku na 110 i lagano, vec preko toga mi je mnogo bucna bila. Jednostavno nije mi bila za autoput, za sve ostalo top. Ja da uzimam opet merkao bih varadera 1000 efi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Septembar 10, 2022 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Onda ne znam sta sam citao poslednjih par strana Salu na stranu, meni afrika za autoput nije bila dovoljna, a ja iz Subotice gde god da krenem idem autoputem makar do NS ili BG, i onda namestim ruku na 110 i lagano, vec preko toga mi je mnogo bucna bila. Jednostavno nije mi bila za autoput, za sve ostalo top. Ja da uzimam opet merkao bih varadera 1000 efi Nema priče, realno autoput traži jače kubikaže. Suludo je misliti da 500cc može dati bolji komfor u odnosu na 1000+cc prosto nema svrhe o tome razmišljati. Druga je stvar ko kako želi da vozi...TRK može da se nosi sa autoputom ali nije to njegov segment, baš ako mora ali...ako može bez autoputa to bolje! Magistrala i ispod je sjajan...a generalno nebitna je marka svako će verovatno reći isto za 500cc.Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 574 Napisano Septembar 10, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trio Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan @mick kad pricate o motoru i da nije dovoljan za autoput, sta to tacno podrazumeva ? Da ne moze da drzi 110-120km/h putnu brzinu ? Da ne moze da natera na 120-130kmh kad se pretice kamion ? Ili nesto drugo Vozim slab auto, putna mu je 110-115kmh, u preticanju natera na 120-130kmh tih par sekundi. Jeste cimanje i smaranje kod preticanja ali nije da ne moze. Zato mi nije jasno. Jer mi se cini da ne gledam kako treba na celu pricu jacine motora i autoputa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Septembar 10, 2022 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan @mick kad pricate o motoru i da nije dovoljan za autoput, sta to tacno podrazumeva ? Da ne moze da drzi 110-120km/h putnu brzinu ? Da ne moze da natera na 120-130kmh kad se pretice kamion ? Ili nesto drugo Vozim slab auto, putna mu je 110-115kmh, u preticanju natera na 120-130kmh tih par sekundi. Jeste cimanje i smaranje kod preticanja ali nije da ne moze. Zato mi nije jasno. Jer mi se cini da ne gledam kako treba na celu pricu jacine motora i autoputa. Govorim iz praktičnog razloga...razlika postoji ali nije presudna što se mene tiče. Zato naglašavam da je sve do vozača...tj do glave istog. Džaba i snage i brzine ako u glavi nisi čist.Onaj ko zna da iskoristi ono što poseduje mnogo bolje zna da proceni svoje potrebe u odnosu od onog koji tera steretipiju "samo snaga i samo litra"...a realno ne zna da iskoristi potencijal tih mašina. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16523 Napisano Septembar 10, 2022 Integrisan, 4949 postova Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Tarmi636 said: @mick kad pricate o motoru i da nije dovoljan za autoput, sta to tacno podrazumeva ? Da ne moze da drzi 110-120km/h putnu brzinu ? Da ne moze da natera na 120-130kmh kad se pretice kamion ? Ili nesto drugo Vozim slab auto, putna mu je 110-115kmh, u preticanju natera na 120-130kmh tih par sekundi. Jeste cimanje i smaranje kod preticanja ali nije da ne moze. Zato mi nije jasno. Jer mi se cini da ne gledam kako treba na celu pricu jacine motora i autoputa. Kod mene je ta razlika u ramu i ogibljenju motora. Na GPZ-u je do 120km/h bilo ok, minus udari vetra, a vec na 130km/h se oseti da se ogibljenje cudno ponasa, a verovatno i ram. Postaje "glindzav" i ne osetim dobro prednji kraj. Na VFR-u pri istoj brzini je totalno druga prica. Totalno stabilan, bez ikakvog uvijanja i skakutanja po neravninama. Takodje, poprilicno manje vibrira u odnosu na GPZ. Uvek ce to biti minus motocikala manje kubikaze. Zbog cenovnog ranga, jednostavno ne mogu fabricki da imaju sjajno ogibljenje i ram. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Septembar 10, 2022 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan On 7.9.2022. at 10:00, Marko1995 je napisao: Evo prvi "kvar" se javio na 27.000km, da ne bude da samo hvalimo motor. Primetio sam check engine lampicu sad na ovom putovanju prvi put, upali se sama i ugasi posle 10 sekundi npr. kad krenem sa pumpe, par puta se desilo prema Ljubljani, ništa specijalno do trenutka kad mi je jednom dok je lampica bila upaljena blokirao obrtaje na par sekundi do 5-6k. Sledeći dan po Sloveniji nije nešto palio, mozda jednom, i kad sam išao kroz Italiju isto jednom - dva puta. Sve u svemu ništa specijalno, došao sam kući normalno, javio se Milošu (mehaničaru iz Burnout-a) rekao je da dodjem da pogleda, da nakaci na dijagnostiku. U međuvremenu primetim da u momentima kad upali check engine i temperatura poludi, popne se pa se odma vrati... Verovatno termostat. Juče odem iz Novog Sada, pogledamo zajedno, ma neće da upali check engine... Al čudno nije hteo ni da podigne temperaturu više, a dok sam dolazio jednom je upalio i posle držao 3 tačke (2 su normalne za vožnju)... Miške tu kaže da će da promeni termostat/termodavac... Gleda u sat, 20 do 6, rade do 6, ma ko ga jebe, gura motor u servis i kaze šta ćemo, mora na put, treba motor hitno da bude gotov (kroz šalu naravno), a ekipa već počela da se pakuje da zatvaraju Čovek promenio sve lepo, ostali malo duže, ja probao motor...nema više problema, sve normalno radi. Izašao mi u susret max, još je brat bio sa mnom drugim motorom i mogli smo da se vratimo u Žabalj, ali izašao mi čovek u susret. Najjača stvar, neki deda dosao sa pocepanom gumom, na felni bukvalno dovezao stari pasat i kao jel ima majstor neki, i Miloš legenda promeni točak za 2 minuta čoveku u sred te cele frke i samo kaže ne bih te vise zadržavao to je to Eto rekao sam da ću pisati iskreno sve, i drago mi je što je ovo ovako brzo rešeno, naravno pod garancijom sve... Sve pohvale za Miloša još jednom! Sent from my M2012K11AG using Tapatalk Kad bi znao samo kako su te pljuvali sto si menjao zadnje plocice ne bi ih toliko hvalio Generalno ima tu jos problema koji se resavaju samo ljudi ne objavljuju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...