Majstor_početnik 40 Napisano Jul 2, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ideee downtown ne stajeee Novi namotaji su bili problem, nisu odgovarajuće euro norme. Fizički identični kao org, ali neće motor da upali na njih. Novi namotaji, + ruke 277€. Sjutra idem da preuzmem motor. Ako bude potreban nekome ECU, namotaji, regler i par senzora za downtown, neka se javi. Hvala svima na savjetima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 148 Napisano Jul 2, 2024 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da namotaji nemaju nikakve veze sa paljenjem, neka me neko ispravi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Jul 2, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Betta je napisao: Mislim da namotaji nemaju nikakve veze sa paljenjem, neka me neko ispravi ? I ja sam bio 300% siguran da nemaju. Ali čim sam odveo motor u servis, majstor mi je rekao da iako je fizički identičan dio, da euro norma u HR i kod nas nije ista, euro norma za dijelove. Tako da su namotaji koji sam ja kupio u Hr za downtown 2011+ god. I dalje mi nije jasno kako je to uticalo da neće da baci varnicu , radi namotaja..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano Jul 2, 2024 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Radi namotaja nije moguće jer nam oni služe samo za punjenje. Vezu imaju sa reglerom jedino. Ako se izgubi faza ili ako probiju, motor gubi punjenje. Dokle god ima dovoljnog napona u bateriji i ako namotaji nisu ispravni, varnicu na verglanju mora imati. Radi pikapa koji je u sklopu namotaja i te kako ima veze jer nam on vidi okretanje radilice pri verganju te taj signal šalje direkt u ecu. Ecu "obradi" podatak pa impuls pusti bobini, bobina preko kabla i lule okine varnicu na svećici. Nešto se desilo, nešto je promaklo izmedju redova. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Jul 3, 2024 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan .. Или ти нису добро објаснили шта је био квар. Или су те "клепнили по ушима" за нове намотаје а пикап био у малеру 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Jul 3, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Arakis je napisao: .. Или ти нису добро објаснили шта је био квар. Или су те "клепнили по ушима" за нове намотаје а пикап био у малеру Iskreno, i treba da me klepnu po ušima kad sam čačkam, ono za šta nisam stručan Što se mene tiče, imam nove namotaje sa garancijom ovlašćenog servisa. Takoođe sam rekao pločice da zamijene... Već sam blizu servisa, jedva čekam da ga preuzmem, i ide vožnja PG-HN.....dan prelijep, sunčan, idealan za vožnju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5022 Napisano Jul 3, 2024 Drug član, 3784 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bre mislim, tj. i očekujem da te klepnu po ušima nakon što si sam čačkao (i još ako si pokvario) Iako nije uvek baš principijelno, to je jeste nekako prirodan tok stvari. Ne mogu da zamislim majstora, ili već šefa servisa, tj. nekog ko je odgovoran, da bude toliko kul da kaže - e saću ovom kvariši da rešim problem, za male parice. Ne ide to baš tako u životu. A naravoučenije je, kao i mnogo puta do sada - nemojte sami da se lečite od teških boljki, a pogotovo ako niste doktori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Jul 3, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, boza_kg je napisao: A naravoučenije je, kao i mnogo puta do sada - nemojte sami da se lečite od teških boljki, a pogotovo ako niste doktori Uzeo sam skuter, od Pg do Nk vozio, sad stao na kafu. Sve plastike koje sam ja rastavio, oni su sastavili kvalitetno, makar zbog toga da mi nije žao pare Šalu na stranu, pali, radi , ide odlično. Čak mogu i reći da ide bolje nego ranije. Uglavnom nema više eksperimentisanja i igranja. Samo ovlašćeni za ozbiljne radove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Jul 3, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Vožnja brzinom od 80 do 130, prosjek 100kh/h, potrošnja 3.28L , metoda od čepa do čepa. Nikad ispod 4L mi nije trošio....i nikad ovako nije išao....tek sad vidim pozitivne stvari lakših rolnica.... Max brzina je 130kmh sa 12gr rolnicama, a sa fab 14gr 140-145kmh....meni ne predstavlja nikakvu razliku, a ubrzava dosta bolje..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1912 Napisano Jul 4, 2024 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da su fabricke 15gr. Ja sam imao polini 14.1gr i sa njima je imao odlican start. Krajnja je bila oko 150 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Jul 4, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, francuz69 je napisao: Trebalo bi da su fabricke 15gr. Ja sam imao polini 14.1gr i sa njima je imao odlican start. Krajnja je bila oko 150 U pravu si, ja sam pogriješio. Dimenzija je 20x12 pa sam pomiješao, a težina je 14gr.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5022 Napisano Jul 4, 2024 Drug član, 3784 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moj bivši People GTI je imao rolnice od 8 x 20x12 13g, a nosi isti Kymco G5 agregat. Mogao je bogami s njima i preko 145 km/h, i još sa visokim vizirom. ROLLER SET WEIGHT 20x12 13,0 GR 22121-LEA7-305 Search by part number # KYMCO - Online Genuine Spare Parts Catalog WWW.BIKE-PARTS-KYMCO.UK Interesantno, stariji Downtown modeli su imali rolnice težine15,5g, a noviji 13g. Čak ni varijatori nisu sasvim isti. Stari modeli su bili nešto jači - 31ks, a noviji 28,5ks. Sve zbog Euro normi pretpostavljam. Po stranim forumima pišu da starom Downtown-u 300 odlično pašu Dr.Pulley 14g slajderi, i da je to najjeftiniji, a najbolji upgrade za njega. Ja sam svašta probao na svom skuteru, i Malossi multivar, ali nisam probao Dr.Pulley na stock varijatoru. Probao sam Tech Pulley na Multivaru, a to ne valja, pošto su na Malossi-u oštrije kosine kanala za rolnice, i onda slajderi ne mogu da se podignu do vrha kako je zamišljeno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Jul 5, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kako se mijenjaju gume na ručke, tzv grips ? Jasno mi je da se skine teg prvo, ali posle toga ne vidim način da se skine, osim čupanja gume. Ajde i nekako na lijevu ručicu, ali kako desnu gdje je gas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jul 5, 2024 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Isto se menjaju i jedna i druga...s'time što je ona za gas šira. Potreban ti je kompresor i pištolj sa tankim izlazom...i za skidanje i za postavljanje. NEMOJ ih mazati! Vazduhom odaljiš, da tako kažem, ručicu od guvernala ili plastike gasa i svučeš...isto tako i navučeš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Jul 5, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, pronto je napisao: Isto se menjaju i jedna i druga...s'time što je ona za gas šira. Potreban ti je kompresor i pištolj sa tankim izlazom...i za skidanje i za postavljanje. NEMOJ ih mazati! Vazduhom odaljiš, da tako kažem, ručicu od guvernala ili plastike gasa i svučeš...isto tako i navučeš. Haha čitaš misli.... Već sam planirao wd da kupim sjutra i da probam sa njim.... Ovo za kompresor ima logike, jak pritisak + duvalica uska, odvojit će gumu od plastike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jul 6, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tanki sarafciger uvuci unutra i naspricaj brake cleanerom. Nove isto naspricaj cleanerom ili jos bolje lakom za kosu, navuci i ne diraj barem pola sata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jul 6, 2024 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Dobronameran savet...NE koristite bilo kakva pomagala. Naročito kada ispod ručica postoji sistem za grejanje. Samo vazduh i eventualno blago grejanje fenom..i u skidanju i u montaži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1912 Napisano Jul 6, 2024 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste li sigurni da ova procedura moze na Downtown-u? Koliko se secam njemu su fabricki “zatopljene” gumene navlake na plasticne rucke, dakle kupuju se kao ceo set za zamenu, ne mogu samo aftermarket gripovi da se kupe i navuku. Bilo je i pokusaja da se zguli nozem/smirglom ta guma do plastike pa da se lepi aftermarket grip. Mozda ja gresim, ali ako se dobro secam tako je na DT, a covek je pitao za DT. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jul 6, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se sjecam, ja sam na svoga stavljao grijane rucke i lijeva je isla ovako. Desnu gdje je gas sam kompletnu mijenjao sa plastikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1912 Napisano Jul 6, 2024 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan E, to, za gas je bila problematicna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Avgust 3, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Zamijenio sam ručke...Desna je namijenjena da se mijenja u kompletu, a ne samo guma/grip....Naravno, ja sam zamijenio samo gumu, jer sam već bio kupio grips....namučio sam se da skinem staru gumu sa guvernala, gulio skalpelom oprezno, posle šmirglao, dok nije guvernal ostao čist... Lijeva je zamijenjena bukvalno za 10 min, dok sam se mučio skoro cijeli dan sa desnom.... E sad imam novi problem....Škripi nešto iz sistema prenosa , samo kad krećem....i kao da trese kvačilo pri kretanju....a bukvalno možda 2000km je sve prešlo, od kad je stavljeno sve novo.... Kaiš, klizači, kvačilo i rolnice, sve novo..... Bio sam kod majstora, vratio mi je stari kaiš, i kaže da se novi vjerovatno istegao .....sve je bilo ok jedan dan, već posle toga opet ista priča, škripi i trese pri kretanju.....Da nisam zamijenio kvačilo, sumnjao bi na njega, ovako ne znam šta da radim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5022 Napisano Avgust 3, 2024 Drug član, 3784 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan U 90% slučajeva, jeste problem kvačilo. Ili lamele ne naležu dobro, ili si ih spalio, pa je površina materijala prekaljena, pa ne hvata kako treba nego kliza, ili je nešto zamaščeno gde masti ne treba da bude... Proveri prvo da li je sve suvo, da nije možda popustio neki semering na osovinama da curka ulje po CVT-u, li je možda majstor nešto zamackao previše. Pogledaj onda po površinama pakni kakav je trag, da li hvataju celom površinom ili su možda pregorele. Ja sam baš nedavno nosio, prvo kvačilo, pa onda i zvono na obradu kod strugara. Skinut je samo tanak površinski sloj, koliko da se poravna. Trebalo je doduše nešto kilometara i jedan rezervoar goriva da se potroši, da sve nalegne kako treba, ali sad sve ponovo radi kao doxa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Avgust 3, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo da sam spalio kvačilo, ne znam ni sam.... Zvono je manje više bilo ok, kad sam mijenjao kvačilo....bilo je par sitnih linija, kao pukotine, kao dlaka od kose, ali ništa ozbiljno.... Sad ću ga skinuti, odraditi kod tokara, očistiti lamele na kvačilu, i vidjeti šta će biti dalje.... Bio sam tu kad je skidao i mijenjao kaiš majstor, nema masnoće nikakve, to sam odmah pogledao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5022 Napisano Avgust 3, 2024 Drug član, 3784 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako šmirglaš pakne, samo ovlaš protrljaj, da ne preteraš kao ja, pisao sam drugoj temi, tj. da im ne shebeš konus. Zato sam i išao na strug. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Avgust 3, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Shvatio sam da si samo radi zvona išao na strug, a ne i radi lamela-kvačila....Hvala za Tip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...