zika56 17268 Napisano Novembar 21, 2021 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3689 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, Arakis je napisao: Dobri naš @zika56 pre još koju godinu lepo objasni kako se motaju statori naših alternatora i da je osnovna stvar naći specijalnu bakarnu žicu čija izolacija trpi veliku temperaturu zbog zagrevanja žice kod protoka struje plus vrelog motornog ulja koje bi trebalo da hladi tu žicu. Kad bi Žile hteo da se bavi tim poslom rado bih mu slao spaljene statore Rajko, samo namotavanje statora nije neki visokostručan, težak ili komplikovan posao i uz dovoljno volje i pažnje može da se savlada. Međutim postoje par problema koji otežavaju ovu rabotu: 1. Nemogućnost nabavke kvalitetnih materijala (pre svega lak-žice). 2. Nemogućnost nabavke materijala u manjim količinama (koje su potrebne za ovaj posao). Do pre par decenija (dok je radila Fabrika lak žice u Boru i dok sam se ja bavio malo ozbiljnijom proizvodnjom nekih uređaja), u radionici sam uvek imao po par tona lak i dinamo žice (u klasi 2H) i uz upotrebu kvalitetne izolacije i lakova tu nije moglo da bude greške u kvalitetu. A sada, kada pogledam lak-žicu koja se koristi za namotavanjw, čini mi se da i samim pogledom mogu da joj skinem izolaciju i neretko se dešava da izolacija nastrada i pre nego što se uređaj pusti u pogon. Lakovi koji se koriste za impregnaciju ne mogu da se kupe na količine ispod desetak litara (a kada se prvi put otvore rok upotrebe im je vrlo kratak), a nama za ove potrebe (i za količinu posla koja postoji) bi trebalo nekoliko godina da to potrošimo. Ovaj posao se isplati onima koji se već bave namotavanjw motora, transformatora, prigušnica, špulni relea, ...., pa da im onda ovo bude uzgred. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Decembar 13, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Stigoše, najzad, novi glanc.... Trebalo im je vremena, ali, tu su... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15965 Napisano Decembar 13, 2021 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Prava stvar, pazi samo da ti ne ispadnu iz ruku niz stepenice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1188 Napisano Decembar 14, 2021 Zainteresovan, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan i koliko kostaju novi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Decembar 14, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, nešto do 65usd... Plus carina ovde 800din.Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Decembar 14, 2021 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Štef je napisao: Hm, nešto do 65usd... Plus carina ovde 800din. Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Ja sam mislio da su dosta skuplji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 619 Napisano Decembar 18, 2021 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nasao ovaj podatak a zanima me, na koliko obrtaja se vrti na 100-120 km/h? Ima 5 brzina pa me zanima da li mu nedostaje šesta na putnim brzinama, i da li su prenosni odnosi isti kao i kod TA 700 sa kojom deli agregat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 151 Napisano Decembar 18, 2021 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 100 km/h je na tačno 4200 obrtaja. Nije baš da mu je neophodna šesta ali bi bilo svakako komotnije i bolje da je ima.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 619 Napisano Decembar 18, 2021 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, to je manje od nekih motora sa 6 brzina koje sam vozio. Što bi se reklo resterećena mašina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Decembar 19, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako kažem da sam letos od Krašića do Bga imao prosečnu potrošnju (normalne vožnje) od 3,2l, reći ćeš da lažem.... Ali da, 3,2l. Manje od maxija kojeg sam vozio pre Honde... A maxi je bio 250ccm... Pod normalnom vožnjom smatram do 100km/h, lagano preticanje, vožnja petom u rasponu od 70-100 itd... Po kiši Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 151 Napisano Decembar 19, 2021 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je sve vreme dok sam ga posedovao trošio u rasponu od 3,8 - 4,3 l/100. Jedino sam jednom uspeo po auto putu da naguram na 5 l. Ali je bilo u dvoje i na momente 150- 160 km/h. Što se potrošnje tiče odličan 5. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Januar 5, 2022 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako.... Malo se radilo na Hondi, sredjen kofer koji je zezao i uradjen mali servis.. Macka je spremna za daleke pute... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Januar 5, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @daywalker Jel' ovo u servisu majstor Miće u LO? Promenio Januar 5, 2022 član Guliver Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Januar 5, 2022 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan @Gulivertako je, dodjes i osecas se kao kod svoje kuce! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Februar 15, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Aj i ja da se pohvalim... Iskorišćen lep dan, zamenjeni namotaji. Imam samo za čika Rajka (@Arakis ) zadatak, jedan dan da svratim, kako bi proverili onaj Joškin regler a i da dam da se srede stari namotaji, za svaki slučaj... Ne znam da li je normalno da se one tri žice greju, a i sam regler se lepo ugreje... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Februar 15, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne zamerite, nešto sam sa slikama s*ebao, a punjenje se stabilIzovalo posle na 14.2... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Februar 15, 2022 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Toliko i treba da bude. Svrni jedan dan da sve lepo pregledamo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zombi011 26 Napisano Maj 14, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda Deauville NT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se pohvalim da sam uzeo crveni iz Švajcarske. 2007 god. Regstracija prošla ok, sada samo da se uradi servis i sredi za uživanje. Voleo bi malo detaljnije da se sve pogleda, ipak mi je ovo prvi motor i nemam neko iskustvo. I da se naviknem na menjač .Slike kačim malo kasnije, samo da stignem. Jedna stvar koja mi je bezveze je što je poklopac levog kofera napukao, nadam se da se da srediti. Sent from my M2012K11AG using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Maj 14, 2022 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju ga vozio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Maj 14, 2022 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon povratka sa moto skupa u Koceljevi, posto smo se vracali oko 1sat posle ponoći, definitivno sam video da mi trebaju neka dodatna svetla... Izbor je pao na najeftiniju varijantu, posto kod drugara iste ovakve rade vec 5 godina bez problema.. Dve maglenke oko 14 evra Prekidac oko 10 evra Ja zadovoljan i spreman za Banja Luku i Trebinje! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zombi011 26 Napisano Maj 14, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda Deauville NT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon povratka sa moto skupa u Koceljevi, posto smo se vracali oko 1sat posle ponoći, definitivno sam video da mi trebaju neka dodatna svetla... Izbor je pao na najeftiniju varijantu, posto kod drugara iste ovakve rade vec 5 godina bez problema.. Dve maglenke oko 14 evra Prekidac oko 10 evra Ja zadovoljan i spreman za Banja Luku i Trebinje! E ovo će i meni trebati. Gde si uzeo?Sent from my M2012K11AG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Maj 15, 2022 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan @Zombi011 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Maj 18, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se pohvalim da sam uzeo crveni iz Švajcarske. 2007 god. Regstracija prošla ok, sada samo da se uradi servis i sredi za uživanje. Voleo bi malo detaljnije da se sve pogleda, ipak mi je ovo prvi motor i nemam neko iskustvo. I da se naviknem na menjač .Slike kačim malo kasnije, samo da stignem. Jedna stvar koja mi je bezveze je što je poklopac levog kofera napukao, nadam se da se da srediti. Sent from my M2012K11AG using TapatalkIh, potrošio mu barem 10 setova guma Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1355 Napisano Octobar 18, 2023 Drug član, 408 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Čim je tema zamrla izgleda se ništa ne kvari, samo vozite Zapao mi je za oko NT 700, pročitao celu temu i sada standardno pitanje na šta obratiti pažnju prilikom kupovine. Imaju dva na oglasima koje bih pogledao. Vidim da je manje više najveći problem sa strujom (regler, namotaji) znači punjenje bi valjalo proveriti ako se ne varam? Takođe sam pročitao što je @N.F.S. pisao za tvrđi menjač kad se zagreje motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22277 Napisano Octobar 18, 2023 Integrisan, 9593 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Poznat je problem i ricni u finalnom prenosu, kako ovih u glavcini tako i onih na drugom delu, tamo u tocku zadnjem (deo koji upada u gume/ublazivace) Slabo ko to kontrolise, na mojoj bivsoj nisu tocak posle zamene gume vratili skroz u leziste i pogon je bio na 5mm ricni, obrijao u krug (negde u Bosni) i covek ostao bez pogona ikakvog. Taj spoj treba da bude cist i premazan nekom od EP masti. LM47 je odlican izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...