Jump to content

Moto Zajednica

Guliver

Članovi
 • Broj tema i poruka

  578
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

329 Excelent

1 Pratilac

O članu Guliver

 • Rank
  Zainteresovan
 • Rođendan 08.06.1970.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Ugljevik; RS; BiH
 • Motocikl
  MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. Jesi li siguran da su vibracije uzrokovane obrtajima motora u tom dijapazonu a ne u nekom dijapazonu brzina (pri kretanju)?
 2. Dobro nam došao Angele. Iz kog mjesta si?
 3. Da li ja dobro vidim, ovo je pogon na remen?
 4. Trebalo bi da je Honda SABRE.
 5. U decembru 2019 sam bio u Americi, u Milvokiju (i još kojekuda). I u decembru sam viđao motore na putu - pogađate Harlije. Bio sam u par Harli šopova, prodavnica gdje se pored motora prodaje i garderoba i svašta nešto u Harli fazonu. Kupci koje sam tamo sretao uopšte nisu fensi bogatuni nego "radnička klasa". To su likovi koji voze taj motor u Americi gotovo čitave godine. Mislim da ga takvi likovi i čine posebnim a ne vikend bajkeri pozeri i oni što prolaze krizu srednjih godina. Ja Ameriku i Amerikance baš nešto i ne volim ali im skidam kapu za patriotizam i za to što vole svoje.
 6. Nek' si se ti nama vratio.
 7. Guliver

  Nolan Clasic

  Ja sam mislio da je duplo D trkačka kopča. ona druga se zove brza kopča... valjda.
 8. Guliver

  Koje gume uzeti?

  Yamaha moto shop Bijeljina...
 9. I kako da postupi nezadovoljni klijent premijum brenda u ovakvoj situaciji? 1. Da demonstrativno vrati lovu i kupi nešto rivalsko, istog ranga i cijene (npr. Ducati u našem slučaju). To ća ga natjerati da u glavi promijeni kompletan koncept koji je već osmislio dok je donosio odluku o kupovini. To može da bude prilično cimanje, objašnjavanje drugarima, ženi, okruženju koje je upoznato sa slučajem. 2. Da u afektu kupi nešto od nižerangiranih brendova (nekog Japanca). To nije dobra ideja, pobijaš sam sebe i obesmišljavaš sve razloge koji su te opredijelili za premijum brend, kvalitet, cijena itd. 3. Da se strpi i sačeka isporuku i pokuša da izdejstvuje neki benefit iz svega toga, tipa dodatna oprema, besplatni servisi, moto oprema i sl. Ovim potezom ostaješ u brendu, u priči, u svemu onome što premijum brend donosi. Ovo traži malo dobrih živaca ali mislim da vrijedi. Ja bih (da sam u ovoj situaciji) uradio ono pod 3. P.S. Ovo sam pisao bez ikakve ironije, želje za provociranjem bilo koga i sl. Htio sam, da iz mog ugla, analiziram fenomen premijum brenda. Neki to sebi mogu priuštiti, nek ne mogu i to je život ali to ne znači da ovi drugi treba da budu iritirani zato što postoje oni prvi. Mir braćo mir...
 10. Nema većeg uspjeha za prodavca (proizvođača) od toga da za svoj proizvod ima dovoljno zainteresovanih i platežno sposobnih klijenata. Tu cilj prestaje biti sama prodaja osnovnog proizvoda. Vrhunsko zadovoljstvo klijenta je kada proizvod (uslugu ili robu) dobije prilagođenu svojim ličnim zahtjevima. Cilj prodavca (proizvođača) je da bude u stanju da zadovolji sve zahtjeve klijenta i da ih uredno naplati. Tu se stvara jedan zatvoreni krug elitne klijentele i elitnih brendova u koji "ili jesi ili nisi lav" da upadneš. P.S. Poznajem nekoliko ljudi koji su u zadnje 3 godine kupili BMW motore. Svi koji su kupili nove motore imali su i lijep spisak dodatne opreme uz njih. Niko nije kupio "go" motor. Tako da: "Ili jesi ili nisi lav...".
 11. Guliver

  MZ Caffe

  Ok, evo i spisak: 1. Vuja 2. Lale ( drumskalisica ) 3.scorpija 4. Zverinjak 5. Guliver
 12. Guliver

  MZ Caffe

  Može li neki datum i lokacija?
 13. Guliver

  MZ Caffe

  Pratim...
 14. Motorna ulja u sebi, pored deterdžentnih, imaju i disperzantne aditive. Disperzanti sprečavaju taloženje nečistoća u drže ih "razmućene" u ukupnoj količini ulja. Govorim o nečistoćama čija veličina je manja od one koju filter može da uhvati i zadrži. Upravo te nečistoće utiču na promjenu boje ulja. Ulje koje postane crno i dalje može da ima maziva svojstva ali svakako daje signal da je dosta produkata sagorjevanja, koja su dospjela u karter, pokupilo i zadržalo u sebi.
 15. Ovo je Golf II dizel među kacigama. Ja svoju nosim 10-ak godina. Isti model i ista veličina.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja