SkoMy 650 Napisano Januar 17 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari ako može mala pomoć. U velikoj sam dilemi da li na svoj motor da nabacim Michelin Power RS ili Michelin Pilot Road 6 gume. Da, znam da je prva sportska a druga touring guma ali sam dosta čitao o Michelin Road 6 i kažu da "trpi" i malo agresivniju vožnju po krivinama te da nije baš čistokrva touring guma. Sa druge strane o Michelin Power RS sem što znam da je sportska guma i da hvale držanje te gume u krivini imam vrlo malo informacija. Stil vožnje mi je da auto-put izbegavam u širokom krugu i na istom ne vozim skoro nikada. Vikend vožnje su mi uglavnom fokusirane na otvoreni put i krivudave magistrale gde volim povremeno da vozim malo agresivnije, s toga mi treba guma koja nije klasično touring već pruža određenu količinu gripa na bočnim delovima. S tim u vezi ako je neko od kolega vozio Road 6 malo agresivnije po krivinama, zanimaju me iskustva i to kako se ponaša po krivinama jer za novac koji košta imam velika očekivanja. Za kraj, ako bi neko ko je vozio Power RS gumu mogao da mi da po koju informaciju o njoj, bio bih i na tome zahvalan. P.S pročitao sam komentare iznad ali su uglavnom u vezi dugotrajnosti gume, nisam pronašao komentare za Road 6 kako se ponaša pri malo dinamičnoj vožnji na krivudavim putevima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juggernaaut 19 Napisano Januar 17 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Speed Triple 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan Uvek su bolje gume koje su potpuno orijentisane ka sportskoj voznji. Pitanje je samo koliko vozis i koliko si spreman da investiras po sezoni. Power RS nisam vozio, mislim da vise ni ne mogu da se kupe. Vozio sam Power GP, koje su recimo 50/50 ulica i trackday, traju nekih 3000-3500 km. Neke agresivnije i mekse gume kao Rosso Crosa 4, su mi trajale i krace, oko 2500 km na ulici. Obe gume se ponasaju odlicno, ima razlika u obliku gume i ponasanju, ali za brzu voznju na ulici po meni sasvim dovoljno. Sto se tice sport touring guma, vozio sam Road5 i to, slicnim tempom (verovatno prebrzo za uslove na ulici) i guma se odlicno ponasa, brzo se greje i drzi lepo u punom nagibu, jedino je turn in, dosta sporiji. Neki od najbrzih ljudi sa kojima sam se vozio, voze bas Road6, jer jedino to ima smisla da moze da izdrzi neku razumnu kilometrazu od recimo 7 do 8 hiljada. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16378 Napisano Januar 17 Vozim motor, nisam BAJKER, 2316 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav Miselin, stavi Metzeller M7RR ili M9RR, mislim da su i fabricki dolazili na tvom motoru, ili BT S22, bolesna guma... 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 650 Napisano Januar 17 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, juggernaaut je napisao: Uvek su bolje gume koje su potpuno orijentisane ka sportskoj voznji. Pitanje je samo koliko vozis i koliko si spreman da investiras po sezoni. Power RS nisam vozio, mislim da vise ni ne mogu da se kupe. Vozio sam Power GP, koje su recimo 50/50 ulica i trackday, traju nekih 3000-3500 km. Neke agresivnije i mekse gume kao Rosso Crosa 4, su mi trajale i krace, oko 2500 km na ulici. Obe gume se ponasaju odlicno, ima razlika u obliku gume i ponasanju, ali za brzu voznju na ulici po meni sasvim dovoljno. Sto se tice sport touring guma, vozio sam Road5 i to, slicnim tempom (verovatno prebrzo za uslove na ulici) i guma se odlicno ponasa, brzo se greje i drzi lepo u punom nagibu, jedino je turn in, dosta sporiji. Neki od najbrzih ljudi sa kojima sam se vozio, voze bas Road6, jer jedino to ima smisla da moze da izdrzi neku razumnu kilometrazu od recimo 7 do 8 hiljada. Hvala na odgovoru. Power RS ima u Kompp Co u Bataji da se kupi i trenutno imaju 10% na ceo Michelin program, zato sam i postavio ovo pitanje. 10% na 50 i kusur hiljada koliko košta Road 6, nije baš mali popust (bar meni). I ja sam dosta lepih stvari čuo o Road 6 i to od ne baš tako sporih vozača.. Pre sat vremena, BokyBoy je napisao: Ma kakav Miselin, stavi Metzeller M7RR ili M9RR, mislim da su i fabricki dolazili na tvom motoru, ili BT S22, bolesna guma... M7RR mi je već malo "prevaziđena" guma a za M9RR nisam ništa od iskustava vozača čuo. Jel si vozio ili probao možda M9RR? Bridgestone S22 batlax, trenutno vozim. Da se složim sa tobom.. Bolesna guma. Pisao sam o njoj u nekoj od tema. Najbolja guma koju sam probao do sada. Trenutno sam na 6000 pređenih km i to joj je otprilike neki realni životni vek. Prvih 4000km je držala bolesno dobro. Kada se ugreje (a jako brzo se greje) osećaj je neverovatan. Držala mi je u pojedinim krivinama u kojima mi ni jedna do sada nije uspela da izađe na kraj sa jako klizavim asfaltom. 4000-6000 naravno nešto slabije nego prvih 4000km ali i dalje ozbiljno dobra guma. S22 mi je svakako jedna od solucija ali sam razmišljao čisto da probam nešto drugo. Volim Michelin, zašto ne znam ni sam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1889 Napisano Januar 17 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kad te na nekom dugom putu zadesi da ti guma bude pred kraj. To je Metzeler na NCu i covek je hteo ponovo samo tu. Kaze da mu je i skroz izlizana po mokrom drzala dobro. Road 5-6 imaju stvarno odlican grip po mokrom i umeju da traju duze nego Metzeler. Samo ih treba peglati lepo. Cini mi se da od voznje na pravo postanu testeraste 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16378 Napisano Januar 17 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2316 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, SkoMy je napisao: Hvala na odgovoru. Power RS ima u Kompp Co u Bataji da se kupi i trenutno imaju 10% na ceo Michelin program, zato sam i postavio ovo pitanje. 10% na 50 i kusur hiljada koliko košta Road 6, nije baš mali popust (bar meni). I ja sam dosta lepih stvari čuo o Road 6 i to od ne baš tako sporih vozača.. M7RR mi je već malo "prevaziđena" guma a za M9RR nisam ništa od iskustava vozača čuo. Jel si vozio ili probao možda M9RR? Bridgestone S22 batlax, trenutno vozim. Da se složim sa tobom.. Bolesna guma. Pisao sam o njoj u nekoj od tema. Najbolja guma koju sam probao do sada. Trenutno sam na 6000 pređenih km i to joj je otprilike neki realni životni vek. Prvih 4000km je držala bolesno dobro. Kada se ugreje (a jako brzo se greje) osećaj je neverovatan. Držala mi je u pojedinim krivinama u kojima mi ni jedna do sada nije uspela da izađe na kraj sa jako klizavim asfaltom. 4000-6000 naravno nešto slabije nego prvih 4000km ali i dalje ozbiljno dobra guma. S22 mi je svakako jedna od solucija ali sam razmišljao čisto da probam nešto drugo. Volim Michelin, zašto ne znam ni sam. Vozio sam nove M7RR i odgovorno tvrdim da nista bolje nisam vozio (do S22), M9RR sam probao na drugarovom motoru i mogu ti reci da ima fantastican fidbek, jako je slicna S22... ovo je 22-ka sa nekih 4000 km i ne, nije polovna sa staze, vozena je iskljucivo po putu, stavljena je nova, na polovini prosle sezone M7RR je mozda sada vec stara guma u tehnickom pogledu ali je guma j...mamu, barem je mom motoru legla kao budali samar...i toliko ima dubok profil da nema sanse da je spustim do ivice, pocnu da struzu nogostopi. ma sta ja pricam, pa meni je Mitas guma do jaja, opeglao Bosnu sa njom, nigde mrdnula nije.... A ,da...S22 je jako osetljiva na igranje sa pritiscima, 0,2-0,3 bara je promeni totalno....kao da je druga guma u pitanju, ja sam nasao najidealniji pritisak, napred 2,1- nazad 2,4 bara i top! Toliko od mene, da ne pisem sada o svakoj gumi ponaosob...sorry za off. Promenio Januar 17 član BokyBoy 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juggernaaut 19 Napisano Januar 17 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Speed Triple 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, SkoMy je napisao: Hvala na odgovoru. Power RS ima u Kompp Co u Bataji da se kupi i trenutno imaju 10% na ceo Michelin program, zato sam i postavio ovo pitanje. 10% na 50 i kusur hiljada koliko košta Road 6, nije baš mali popust (bar meni). I ja sam dosta lepih stvari čuo o Road 6 i to od ne baš tako sporih vozača.. M7RR mi je već malo "prevaziđena" guma a za M9RR nisam ništa od iskustava vozača čuo. Jel si vozio ili probao možda M9RR? Bridgestone S22 batlax, trenutno vozim. Da se složim sa tobom.. Bolesna guma. Pisao sam o njoj u nekoj od tema. Najbolja guma koju sam probao do sada. Trenutno sam na 6000 pređenih km i to joj je otprilike neki realni životni vek. Prvih 4000km je držala bolesno dobro. Kada se ugreje (a jako brzo se greje) osećaj je neverovatan. Držala mi je u pojedinim krivinama u kojima mi ni jedna do sada nije uspela da izađe na kraj sa jako klizavim asfaltom. 4000-6000 naravno nešto slabije nego prvih 4000km ali i dalje ozbiljno dobra guma. S22 mi je svakako jedna od solucija ali sam razmišljao čisto da probam nešto drugo. Volim Michelin, zašto ne znam ni sam. Ako ti je S22 izdrzala 6000km, onda ti ne treba Road6. S22 koji je dosao fabricki na MT09, meni je trajao tacno 2000km do granicnika. Jedna od najboljih guma, ali kada uracunas koliko se trosi, ne isplati se. Power GP je odlicna pre bih nju uzeo, jer je noviji model od RS-a. A i dosta je lepa guma, po meni dosta lepsa od S22 ili ne daj boze Road6 Metzeler nisam vozio, iz iskustva drugih ljudi cini se da su dobre, ali po mom skromnom misljenju, Michelin je klasa iznad. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Januar 17 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Pireli Rosso Corsa 2? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Januar 17 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan On 1/12/2024 at 9:36 PM, RankoBg87 said: Gume treba da uzmemo drugar i ja, on sto treba da menja a ja sto imam los trip Izbor je pao na Miselin road 6 gt i Metzeler roadtec 01 se E sad one nijanse, za Miselin kazu da duze traju a da metzeler imaju bolji grip. Ajmo glasanje Vozio sam Roadtec 01 se na Tigeru. Prednja guma je jako bucna. Najmanje obaranje i cuje se kao da je lezaj otisao. Potrazi po netu, imas puno napisanog na tu temu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3454 Napisano Januar 17 Drug član, 955 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Baaš tako, prilikom obaranja čuje se kao da je ležaj vrisnuo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 813 Napisano Januar 18 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni kum pricao za pilot road ali ne mogu da se setim koje, 4 ili 6, da se cuju kao da je lezaj otisao. Znam da se kune u peticu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Januar 18 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne bi dali sansu Dunlopu ili Bridgestonu? Ja imao dosad dva seta Dunlopa i upravo narucio treci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1101 Napisano Januar 18 Drug član, 381 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da kolega @RankoBg87 ima loše iskustvo sa određenim modelom Dunlop-a (Trailmax Mixtour) ne sa brendom generalno. Mogu da potvrdim za konkretan model gume da je očajna, kliza po suvom, a na mokrom spasavaj se ko može. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Januar 19 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da nije kompletan brend loš već pojedini modeli. Ja sam na Dunlop Roadsmart 3 trenutno, 11Kkm i još mogu. Najbolji test, bar za mene, bio 2023 na Dolomitima. Nas dvoje, vozili i po suvom i po kiši, nigde nije proklizala a vozili smo baš baš Po meni mogu da ih naslede ponovo Dunlop 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2757 Napisano Januar 19 Drug član, 1649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, vucko23 je napisao: Mislim da kolega @RankoBg87 ima loše iskustvo sa određenim modelom Dunlop-a (Trailmax Mixtour) ne sa brendom generalno. Mogu da potvrdim za konkretan model gume da je očajna, kliza po suvom, a na mokrom spasavaj se ko može. Trailmax D609 Par njih mi rece za Dunlop Mutant, kazu odlicna guma za hladnije i kisu, ipak bi Miselin na kraju, prosto ne mogu da se igram a nije jeftina stavka za testiranje, uzece kolega Mutant za svog Nc pa ce da vidimo sta kaze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Januar 21 Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan On 12. 1. 2024. at 23:18, Mr_Wolf je napisao: Mislim da će izgurati još jedno 2-3-4 hiljade a verujem da bi tebi svakako trajale duže nego meni. Em je NT dosta teži, em sam sigurno i ja teži od tebe, a i NT je jači. Da se ispravim. Danas sam nešto prčkao pa sam pogledao i stanje guma. Verovatno će izurati i više od još 2-3 hiljade 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 650 Napisano Januar 25 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 1. 2024. at 12:31, BokyBoy je napisao: Vozio sam nove M7RR i odgovorno tvrdim da nista bolje nisam vozio (do S22), M9RR sam probao na drugarovom motoru i mogu ti reci da ima fantastican fidbek, jako je slicna S22... ovo je 22-ka sa nekih 4000 km i ne, nije polovna sa staze, vozena je iskljucivo po putu, stavljena je nova, na polovini prosle sezone Taman sam rešio da probam nešto drugo i sada si me bacio u razmišljanje da opet kupim još jedan set S22. Bolje da se nisi ni javljao kolega On 17. 1. 2024. at 12:31, BokyBoy je napisao: M7RR je mozda sada vec stara guma u tehnickom pogledu ali je guma j...mamu, barem je mom motoru legla kao budali samar...i toliko ima dubok profil da nema sanse da je spustim do ivice, pocnu da struzu nogostopi. Možda zvuči glupo, ali meni je veoma bitno da kada pogledam gumu mi njena šara vizuelno uliva poverenje. Recimo o toj M7RR sam stvarno čuo dosta lepih komentara, ali meni tu šaru koju ona ima nikako ne hvata oko. Izgleda mi kao neka turing guma, što definitivno nije. On 17. 1. 2024. at 12:31, BokyBoy je napisao: ma sta ja pricam, pa meni je Mitas guma do jaja, opeglao Bosnu sa njom, nigde mrdnula nije.... Ja sam Mitas Sportforce+ EVO ako se tako beše zove, montirao nove na prethodnu R1. Prešao sam 500-600km i nakon toga prodao motor. Da li ona još nije bila lepo "nalegla" ili sam ja nju vozio sa nekim predrasudama ne znam, ali meni ta guma za tih 500-600 pređenih km nikako nije legla i nikako nije ulila poverenje. U poređenju sa recimo sadašnjom S22 (da, znam da je i po ceni i rangu neuporediva) nebo i zemlja. S22 jeste skuplja ali mi je jedno 3-4 klase ozbiljnija guma. On 17. 1. 2024. at 12:39, juggernaaut je napisao: Ako ti je S22 izdrzala 6000km, onda ti ne treba Road6. S22 koji je dosao fabricki na MT09, meni je trajao tacno 2000km do granicnika. Jedna od najboljih guma, ali kada uracunas koliko se trosi, ne isplati se. Power GP je odlicna pre bih nju uzeo, jer je noviji model od RS-a. A i dosta je lepa guma, po meni dosta lepsa od S22 ili ne daj boze Road6 Metzeler nisam vozio, iz iskustva drugih ljudi cini se da su dobre, ali po mom skromnom misljenju, Michelin je klasa iznad. Stvarno ne bolujem od nekih kompleksa, niti sam iz priče da mislim za sebe da sam ulični Rossi, da se bilo čime hvalim, slikam falceve itd. Pričam svoja iskustva. Battlax S22 koji mi je trenutno na motoru mi je prešao ne okvirno, okruglo 6000km. Od tih 6000km, 85% je otvoren put-magistrala, 10% grad i 5% auto-put, bez izlazaka na stazu. Ovo je upravo slikano. Motor mi stoji u kući pa su gume oprane zbog parketa, zato šara možda izgleda na slici i plića nego što stvarno jeste. Na prednjoj sam blizu samih markera a na zadnjoj sam sada video da mi je interesantno guma na bokovima blizu graničnika a da po sredini ima još par mm do istih. Generalno gume su stigle za zamenu i biće zamenjene do proleća ali 6000km za sportsku gumu kakva je S22, sa ovim performansama mislim da je za svaku pohvalu. On 17. 1. 2024. at 14:50, DjoleLO je napisao: Pireli Rosso Corsa 2? Gotivim Pireli ali nikakva iskustva nemam sa navedenom gumom. Jel si je vozio kolega, neka iskustva sa njom? Inače drugari ako je neko vozio Michelin Power 5 gumu neka podeli iskustva, bio bih zahvalan. I ona mi se zadnjih par dana pojavila kao opcija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Januar 25 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Шта би ја дао да могу да га утерам и дневну собу… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Januar 25 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, SkoMy je napisao: Taman sam rešio da probam nešto drugo i sada si me bacio u razmišljanje da opet kupim još jedan set S22. Bolje da se nisi ni javljao kolega Možda zvuči glupo, ali meni je veoma bitno da kada pogledam gumu mi njena šara vizuelno uliva poverenje. Recimo o toj M7RR sam stvarno čuo dosta lepih komentara, ali meni tu šaru koju ona ima nikako ne hvata oko. Izgleda mi kao neka turing guma, što definitivno nije. Ja sam Mitas Sportforce+ EVO ako se tako beše zove, montirao nove na prethodnu R1. Prešao sam 500-600km i nakon toga prodao motor. Da li ona još nije bila lepo "nalegla" ili sam ja nju vozio sa nekim predrasudama ne znam, ali meni ta guma za tih 500-600 pređenih km nikako nije legla i nikako nije ulila poverenje. U poređenju sa recimo sadašnjom S22 (da, znam da je i po ceni i rangu neuporediva) nebo i zemlja. S22 jeste skuplja ali mi je jedno 3-4 klase ozbiljnija guma. Stvarno ne bolujem od nekih kompleksa, niti sam iz priče da mislim za sebe da sam ulični Rossi, da se bilo čime hvalim, slikam falceve itd. Pričam svoja iskustva. Battlax S22 koji mi je trenutno na motoru mi je prešao ne okvirno, okruglo 6000km. Od tih 6000km, 85% je otvoren put-magistrala, 10% grad i 5% auto-put, bez izlazaka na stazu. Ovo je upravo slikano. Motor mi stoji u kući pa su gume oprane zbog parketa, zato šara možda izgleda na slici i plića nego što stvarno jeste. Na prednjoj sam blizu samih markera a na zadnjoj sam sada video da mi je interesantno guma na bokovima blizu graničnika a da po sredini ima još par mm do istih. Generalno gume su stigle za zamenu i biće zamenjene do proleća ali 6000km za sportsku gumu kakva je S22, sa ovim performansama mislim da je za svaku pohvalu. Gotivim Pireli ali nikakva iskustva nemam sa navedenom gumom. Jel si je vozio kolega, neka iskustva sa njom? Inače drugari ako je neko vozio Michelin Power 5 gumu neka podeli iskustva, bio bih zahvalan. I ona mi se zadnjih par dana pojavila kao opcija. Jesam na XR. Nista bolje nisam vozio. Drzi dobro i po kisi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16378 Napisano Januar 25 Vozim motor, nisam BAJKER, 2316 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan @SkoMy Eto, resili smo ti dilemu, uzmi S22 i teraj, dobre stvari ne treba menjati... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gboxfloyd 1 Napisano Januar 28 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF600n Prijavi odgovor kao problematičan Moze pomoc.... Koje gume uzeti? Ono sto sam gledao je ovako... Pirelli Angel ST.................. 120/70 i 160/60 Michelin Pilot Power ........120/70 i 160/60 Dunlop GPR300..................120/70 i 160/60 Bridgstone BT023..............120/70 i 170/60 E sad samo BT023 je malo sira 170 je. Ja sam u planu imao da stavim 180 gumu ali mi je jedan iskusni vozac savetovao da to ne radim jer kaze nece biti nista sira guma samo ce da je napravi u pecurku i kvari funkciju onda. Meni mislim da je felna 5 inca siroka koliko sam mogao da nadjem. Na sajtu Bridgstona pise da je 170 za felnu od 5 inca. Pa racunam da je to to. Fabricki na hondu cbf600 ide 160.... Mitas sam gledao jeste povoljnije ali mi nekako ne uliva poverenje bas. Pre bih uzeo neko zvucnije ime. Na motoru su mi trenutno Continental contimotion i posto mi je ovo prvi motor (skuteri ceo zivot) nemam bas sa cime da ih uporedim. Prosle sezone nekih 6000km sa njima bilo je super. Hoce na hladno da puste kad se da gas u krivini. Znaju malo da zaigraju na beloj liniji po mokrom. Ali kad je toplo vrhunski rade poso. To nije divljanje nikakvo to je bas neka normalna voznja sa izletima malo dinamicnije kad se vozi neki lep put. Svaki savet dobrodosao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 241 Napisano Januar 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Citam temu i ne verujem sta vidim Kako bre to vozite kad uspete da unistite gume za manje od 5k? Koliko setova potrosite po sezoni? Pritom pricate o gumama renomiranih proizvodjaca ne neki zeng sheng kung fu ling long. Meni Michelin Pilot Road 2 trajale 30k (istina na CBF500 ali sve jedno) Evo sad na Tigeru Michelin Anakee Adventure ja presao 9k a dosle su sa motorom. Sigurno su bile presle bar 6-7-8k minimum pre mene. Ok ja ne divljam ali daleko od toga da vozim kao bakutaner. Mozda ja ne znam sta su potrosene gume pa vec hiljadama kilometara vozim sa potrosenim gumama. Anakee se malo ukockastile od autoputa pa cu da ih menjam ali nisu ni blizu granicnika. Promenio Januar 28 član DeusExMachina 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16378 Napisano Januar 28 Vozim motor, nisam BAJKER, 2316 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Jel vozio neko Diablo Rosso 2, imam dobru ponudu za njih (280e) set. Mlad dot. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2630 Napisano Januar 28 Braveheart, 700 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan On 1/19/2024 at 1:08 AM, ZEMZEM said: Ja mislim da nije kompletan brend loš već pojedini modeli. Ja sam na Dunlop Roadsmart 3 trenutno, 11Kkm i još mogu. Najbolji test, bar za mene, bio 2023 na Dolomitima. Nas dvoje, vozili i po suvom i po kiši, nigde nije proklizala a vozili smo baš baš Po meni mogu da ih naslede ponovo Dunlop Roadsmart3 -2 sezone po 2 seta sam promenio dok sam vozio fazera 1000, isto sam bio prezadovoljan s sa njima a cene za komplet su bas pristupacne, prelazio sam negde po setu od 10-12k km. (po meni best buy za tu lovu ) E onda kako sam uzeo k1300s i probao metzeler... peglao ih po Dolomitima, Jadranskoj magistrali (2x u sezoni)... po meni nekih 8.000-10.000 km ako nisi grub na gasu... izdrzace sigurno ,i sad sam uzeo novi set metzelera (roadtec se 01) Sa vise strana sam dobijao savete probaj michelin, pirelli sto si uzeo opet metzeler (za koje verujem da su dobre sigurno jer svi ih hvale) ali verujem da ne mogu da doguraju tu neku cifru 8-10k km. po setu... hbg zivimo gde zivimo, sve je racunica i gledamo nekako svi best buy po naš džep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 879 Napisano Januar 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Kad čitam ovu temu, baš mi je nezgodno. Osječam se kao neka neosetljiva neznalica vožnje motorom. Pitam se, dali vi svi vozite profesionalno i uvek na ivici? Komentari kao: Michelin odličan, ali lošiji od Continental. Metzeler valja, ali samo kad spustiš pritisak. Nekome Bridgestone klizi na mokrom, nekome to najbolja guma. A tek Dunlop.... Mislim....na motorima sam jedno 23 godine, Naked i sport turing. Uvek malo iznad 100 KM. Dolomiti i jadranka svake godina bar 2, 3 puta. Preko Vršiča po onim granitnim kockicama i gore i dole...Pa meni su sve gume, da ne kažem iste, ali skoro iste. Ne znam...osim Brridgestone, sve sam vozio. Sella ronda sa Dunlopom, ili Pirreli ili Mitas.....nema razlike. Kiša, sunčano.... Jedino oni široki spojevi, onaj bitumen na Jadranki...e to klizanje osetim. Inače svaki put uzmem neku drugu......da probam. Ali meni sve isto.. Vidim gore neki novajlija pominje, da nema poverenja u Mitas. Evo...one, koje znam, sa kojima ponekad (nažalost sve manje) napravim koju turu, uglavnom voze Mitas SF ili TF, i to na XRu, SX1000, ZX6RR.... Normalno....tu je i pitanje trajanja gume i troškova. Meni osobno je bolje 2 seta MITAS (2 x cca 180€) nego set Michelin za 320€. Trebam kod doktora? Možda mi je poremečen dio mozga za fini osječaj ? Šalim se.....naravno. Pozdrav. Promenio Januar 28 član Tedybear 9 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...