Luckygsxr 689 Napisano Avgust 19, 2021 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ovo bio održavan motor onda sam ja Paja Patak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Avgust 19, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Darko, vidi se sa koliko truda i entuzijazma radis svoj posao, posteno i predano, do perfekcionizma koji covek moze dati jednom poslu. Takav sam i ja u svom poslu, i vise nego posvecen, sada se skidam sa toga, ucim se da se vratim tamo gde treba podvuci granicu...krenuo sam sve sam od pocetka (kao i ti pretpostavljam), isto imao nezainteresovanog oca (nije bilo alkoholicar, ali svejedno nije ga bilo) i to je bio put u jednom pravcu, da se stigne do cilja, dokaze svetu da se zna i ume i mozda ono najbitnije-da se sve to postigne na jedan posten nacin, da ne moze niko osporiti ostvareno. Sta da ti kazem osim svaka cast! Vidi se da jedan posten i mukotrpan rad stoji iza svega toga, pretpostavljam da i nisi omiljen medju pojedinim kolegama, ali ti samo radis svoj posao (kao sto radim i ja), ako nesto treba da se radi radice se, ako ne -onda ne treba i to uvek smem da potpisem. Malo skretoh sa teme, ne zamerite... drago mi je da ima jos ljudi poput tebe (ako te nisam lose procenio, upoznali smo se na 5 min i pratim samo tvoje postove pa zakljucujem kakva si licnost), pre svega postenih i vise nego korektnih u svom poslu. Svaka cast jos jednom 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 19, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio čvrsto ubeđen da ovo ne može da korodira. Potpuno sam šokiran ako ovo nije motor iz poplave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brka21 16 Napisano Avgust 19, 2021 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste cudno. Nego je l ima neko predlog kako to da saniram i da li uopste treba to dirati?Sent from my SM-G950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15648 Napisano Avgust 19, 2021 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da nastavim dalje, kasnije cu odgovoriti kolegama. na red dolazi antifriz, nikad promenjen nije Sad moz'se pita neko kako zna da nikad promenjen nije... lepo, lako ima par indikatora. Ako je razblazen, vise vode nego antifriza.... nije menjan vec samo dolivana voda, ako zapekne gumica cepa tj slepi se za grlo hladnjaka... jasan je znak da dugo otvarano nije, ako nema oziljka odvijanja-zavijanja na srafu za ispustanje... znaci da niko pipao nije, ako je prazna ekspanziona posuda.... ili nije menjan ili je bajk bio na boku pa preko prelivnog creva izadje napolje. I tako blize i tako dalje.... posle antifriza dolazi ulje na red dobro je, nije oem filter dct-a podloska nije mi se svidela kako izgleda, zamenih je mogu se pakovati plastike napred, na obe strane falio je sraf prelazim na korman ima podizac osovina ociscena i macnuta mascu pre montaze tacka ide gore da se poklopi sa "crtom" prekidaca na desnoj strani mora se maknuti cilindar da bi se prislo gornjem srafu prekidaca srediti sraf tega sam ispravio koliko sam mogao, stajao je ukrivo skindaj bakteriju, stavio je na punjac da se osvezi malo morao sam levu stranu rasturiti i izvaditi kutiju ispod sica da bi mogao raskaciti instalaciju grejaca vratiti lagano sve nazad, poslednja plastika je oko kuc. f. vazduha ova plastika je jako mekana, savitljiva... ne znam sta treba da joj uradis da bi pukla jedni delovi na jednu stranu drugi delovi na drugu, djipaju, otimaju se , hoce na moped pre Tutora sledi podesavanje hoda lanca ostaviti duze crevce kako bi radila zajedno sa viljuskom pauza vreme je rucku, posle rucka ide slatko sad se sladim ali ne zadugo, bice gorcine Nastavice se..... ___________________________________________ Milan83 Jeste upoznali smo se na jednoj voznji, Burgera belog, 400ccm si tad vozio ako se ne varam. Hvala na lepim recima, imao bi mnogo toga napisati sto se zivota/posla tice.... mozda jednog dana ako stignem do cilja, cilj je u drugoj temi. X8Vracar Deki, kad duze stoji gde je prisutna vlaga..... haos pravi i najmanji je problem kad citac ili disk korodira. Videli ste Mirkovu isto crvenu Integru sa predhodnih strana, ono je pravi uzas stanja. Moze se ova steta srediti, da bi bilo valjano, dugotrajno..... morala bi raditi neka hemija, neki procesi a tu sam ja vec tanak ili ti @štampar ako je voljan moze dati neku pametnu smernicu. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Avgust 19, 2021 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Satelis je napisao: Ocu ja ovu plastiku sto drzi usmereno crevo 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoze 64 Napisano Avgust 20, 2021 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: Zenica, Bosna i Hercegovina Motocikl: Honda NC 750x DTC, Honda CB 650 f, Honda CB 500X Prijavi odgovor kao problematičan Koji pritisak u gumama preferirate, držite se fabričkih uputa za Hondu NC 750 Promenio Avgust 20, 2021 član motoze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 173 Napisano Avgust 20, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan 2.5 i 2.9 ako se ne varam, kao sto je fabrika propisala. Citao na nekom stranom forumu pa testirao jos neke vrednosti medjutim iskreno nisam video nikakvu razliku. Pre mesec dana mi se desavalo da moram da ih doduvam svakih 15ak dana, potapao u vodu okretao tocak i nista ne nadjoh, da bi onda odjednom to sve prestalo da se desava. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1221 Napisano Avgust 20, 2021 BJB Maxi scooter club, 1654 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Mikec je napisao: 2.5 i 2.9 ako se ne varam, kao sto je fabrika propisala. Citao na nekom stranom forumu pa testirao jos neke vrednosti medjutim iskreno nisam video nikakvu razliku. Pre mesec dana mi se desavalo da moram da ih doduvam svakih 15ak dana, potapao u vodu okretao tocak i nista ne nadjoh, da bi onda odjednom to sve prestalo da se desava. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Moze jednostavno biti iglica ventila. Nastavkom na manometar,pomeris je i eto problema. Nekad se desi i oko felne,bas u donjem delu kad je teret tu... A nekad i temperaturna razlika. E sad,ventil je predpostavljam gumeni,pa kad menjas gumu,promeni i njega. Kisa,sunce,blato i tako u krug vremenom ga pohabaju,a da se to mozda na oko ne primeti. Pravilo staro,nova guma,novi ventil...Jos starije,nova guma +nova unutrasnja guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 173 Napisano Avgust 20, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za savet, obraticu paznju. Mada ja mislim da je do temperaturne razlike to, jer nekad ih proveravam u toku voznje, nekad pred polazak, itd.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1221 Napisano Avgust 20, 2021 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1654 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Mikec je napisao: Hvala za savet, obraticu paznju. Mada ja mislim da je do temperaturne razlike to, jer nekad ih proveravam u toku voznje, nekad pred polazak, itd. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Nikad u toku voznje. Zagrejana guma. Uvek kad je 'hladna...' Prvo paljenje i do prvog vulkanizera. Manometre na benz.pumpama izbegavati,ne znam koliko cesto rade kalibraciju. Promenio Avgust 20, 2021 član DaliborBP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15648 Napisano Avgust 20, 2021 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je pricu privesti kraju.... pauza gotova, pali se makina da se greje zarad reseta menjaca Kaciga na glavu, sledi probna voznja citavih 200m. Nesto nije u redu, cujem ABS modul kako radi u prekidima, na tabli nikakvo upozorenje. Nailazim na lezeci, krecem da kocim i osecam kako obe poluge lupaju, abs pupma odradjuje kao da mi je blokiran tocak....nista mi jasno nije u tom momentu. Pali se ABS lampa, odmah zatim pali se EFI lampa i menjac ostaje blokiran. Laganim kasom okreci se nazad, sta sad moze da te mori, krece prelistavanje u glavi. Niotkuda dva problema, prvi problem oko ABS-a ubrzo napravi drugi oko menjaca. Integra napred bocno sa obe strane ima po 3, 4 dzeka, na levoj je ABS modul, zatim kod srednjeg tunela ista situacija na obe strane. Ispod kutije koju sam skinuo nalaze se senzori, skidao-vracao ABS senzore...... kroz glavu mi se mota da je mozda negde problem u nekom dzeku ili ti dikilikontakt nemam, informaciju neku. Rasturam opet sve plastike, krece provera....svaki dzek otvoren, pregledan, naprskan, vracen na mesto, senzori stoje dobro, ne vidim nikakav problem. Proverih zadnji senzor, razmak do citaca, dzek sve Ok, napred isto sve stoji kako treba. Tu mi je jedan beli NC700, uporedim razmak kod njega.... sve Ok. Menjac odglavio, pali, ponovo naucio, probaj.... ne valja, opet isto Hebe me neki senzor u to sam skoro siguran jer nemoguce da je abs modul bas sad resio da zvekne kod mene tako iznenada. Centralni stender, kontakt, zavrti zadnji tocak.... vidi brzinu, zavrti prednji tocak.... ne vidi brzinu. To je to, hebe me senzor abs-a na prednjem tocku. rasturam belog, bice donator na kratko, skidam senzor s'prednjeg tocka Klik, boc, kontakt, zavrti.... opet isto, nije do senzora. Senzor dobar, dzek, instalacija dobra, vuce me na modul. Kaki crni modul, ni ne treba da vidi brzinu kad se prednji tocak okrene vec samo zadnji jer brzinu cita sa izlazne osovine menjaca. Okrenes zadnji tocak, tocak okrene lanac, lanac lancanik a lancanik osovinu.... te obrtaje vidi senzor i eto ispisane brzine kretanja. Setih se toga kad sam Prooiler ugradio kod sebe na gospodju mi dragu. Treba mi dijagnostika ko leba, setih se da mi je Drasko krajem Jula javio da je nabavio neku dijagnozu za Honde pa da vicem kad hocu da je probamo. dodje Drasko, VELIKO mu hvala na tome, kaci, kontakt, gledaj, probaj .... nista nismo mogli uraditi, jbg vise srece drugi put, bar smo prbali Sad vec pocinje glava da boli.... radilo, sad nece..... sve ispravno na merenju a ne da radi. Jos jednom odglavljujem, palim, ucim, probam na krtko, dovoljno je 10-20m jer ako se vozi jos 30sec sve ce popaliti i blokirati. Jok nece da saradjuje, gasim i sve ostavljam... idem u trilepepickematerine da vidim sta mi je ciniti, izgoreo sam Telefon, zovem Naceta, treba mi pomoc, savet, konsultacija....mozda je imao situaciju, mozda zna resenje. Sa druge strane zice, kaze Nace da je pre ihaj vremena imao istu situaciju ali da se ne seca kako je resio. Kaze da hoce inst. tabla da napravi problem, senzori ispod kutije takodje i automat anlasera.... za sva tri ima opoziv od strane fabrike. Dodji sutra do mene da ga nakacimo na dijagnostiku da vidimo sta kaze. Cao - cao vidimo se. Mislim se kako cu stici do Delte kad se bajk moze voziti 30sec i to je to. Isalta u prvu brzinu i tamo ostane. Tako do Delte je bas rizicno i daleko i ne bi valjalo za lamele, eto je i rezerva se upalila, gorivo je pri kraju. Petak skoro pa vece, odavno sam trebao biti gotov za taj dan. Ja i oko mene kao da je bomba pala, mrak mi na oci, gasi svetlo. Ujutru ustajem da vidim kako cu da prevarim sistem ne bi li se u 9h nacrtao kod Naceta. ABS me ne zanima, samo da mi menjac normalno salta, samo da se ne zaglavi. Od muke nije mi bilo ni do dorucka. Da znate, ako Vas nekad izda senzor ABS-a, ako imate manju havariju na putu pa isti otkinete, slomite.... voznju mozete nastaviti al pre toga treba izvaditi osigurac iz kucista. skroz gornje desno cose, osigurac zelene boje od 30A napolje Kad se osigurac izvadi, motor se moze voziti. Saltace normalno brzine, kocice isto normalno (nema vise pulsiranja poluga) blinkace ABS lampa na inst. tabli i to je to. Uglavnom sticicete gde treba da stignete. stigoh i ja gde treba, na vreme dijagnoza pamti od ranije, pre 300km bila je Integra ovde Vratio osigurac, obrisao greske, proba.... ne valja. Kaci punjac, kaci dijagnozu, citaj greske gde prijavljuje prednji tocak tj senzor. Senzor nije jer sam vec od belog donatora prebacio, isti mandrak. Integra nema sinhronizaciju senzora/tockova za razliku od recimo MP3 od 2015+. U prevodu znaci ucenje tockova nakon demontaze-montaze. Ovo se upravo tako ponasa, kao da nisu sinhronizovani. Tras lupi Nace sakama, setio se kaze sta je kod njega bilo. Pita me jel sam gledao citace, rekoh jesam zadnji, merio razmak ceo krug, sve je Ok. Ajd da vidimo prednji, vadi subler, dizi, drzi, lagano u krug. tu lezi zec, toliko je mali deformitet ali sasvim dovoljan da zeza ceo sistem 2 cuka i gotovo Deformitet citaca moga se desiti jedino u transportu tockova do-od vulkanizera ili dok je vulkanizer radio, trece mesto ne postoji. To mi vise nije bitno, bitno je da je zec uhvacen. brisem greske, resetujem sve racunare, ucim menjac, proba.... pono radi bioskop, ponovo radi bioskop dosao kuci, spakovao plastike, proba i to bi bilo to..... Ne znam sta reci za Naceta a da vec nisam rekao, kapa dole za kolegijalnost. Za neke ljude bez razmisljanja u po dana u po noci bi pritekao u pomoc. Usput prvi put probah novi NC, manuelca.... onako na prvu, sediste je cinimi se jos grdje, tvrdo u pm al se zato menjac i motor drugacije ponasa. Osetna razlika na bolje To bi bilo to, nema vise. 16 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1221 Napisano Avgust 20, 2021 BJB Maxi scooter club, 1654 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Au koja patnja Dare! Ali eto,naucio si nesto novo,a i mi sa tobom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2475 Napisano Avgust 20, 2021 Slow rider, 933 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, Satelis je napisao: Vreme je pricu privesti kraju.... pauza gotova, pali se makina da se greje zarad reseta menjaca Kaciga na glavu, sledi probna voznja citavih 200m. Nesto nije u redu, cujem ABS modul kako radi u prekidima, na tabli nikakvo upozorenje. Nailazim na lezeci, krecem da kocim i osecam kako obe poluge lupaju, abs pupma odradjuje kao da mi je blokiran tocak....nista mi jasno nije u tom momentu. Pali se ABS lampa, odmah zatim pali se EFI lampa i menjac ostaje blokiran. Laganim kasom okreci se nazad, sta sad moze da te mori, krece prelistavanje u glavi. Niotkuda dva problema, prvi problem oko ABS-a ubrzo napravi drugi oko menjaca. Integra napred bocno sa obe strane ima po 3, 4 dzeka, na levoj je ABS modul, zatim kod srednjeg tunela ista situacija na obe strane. Ispod kutije koju sam skinuo nalaze se senzori, skidao-vracao ABS senzore...... kroz glavu mi se mota da je mozda negde problem u nekom dzeku ili ti dikilikontakt nemam, informaciju neku. Rasturam opet sve plastike, krece provera....svaki dzek otvoren, pregledan, naprskan, vracen na mesto, senzori stoje dobro, ne vidim nikakav problem. Proverih zadnji senzor, razmak do citaca, dzek sve Ok, napred isto sve stoji kako treba. Tu mi je jedan beli NC700, uporedim razmak kod njega.... sve Ok. Menjac odglavio, pali, ponovo naucio, probaj.... ne valja, opet isto Hebe me neki senzor u to sam skoro siguran jer nemoguce da je abs modul bas sad resio da zvekne kod mene tako iznenada. Centralni stender, kontakt, zavrti zadnji tocak.... vidi brzinu, zavrti prednji tocak.... ne vidi brzinu. To je to, hebe me senzor abs-a na prednjem tocku. rasturam belog, bice donator na kratko, skidam senzor s'prednjeg tocka Klik, boc, kontakt, zavrti.... opet isto, nije do senzora. Senzor dobar, dzek, instalacija dobra, vuce me na modul. Kaki crni modul, ni ne treba da vidi brzinu kad se prednji tocak okrene vec samo zadnji jer brzinu cita sa izlazne osovine menjaca. Okrenes zadnji tocak, tocak okrene lanac, lanac lancanik a lancanik osovinu.... te obrtaje vidi senzor i eto ispisane brzine kretanja. Setih se toga kad sam Prooiler ugradio kod sebe na gospodju mi dragu. Treba mi dijagnostika ko leba, setih se da mi je Drasko krajem Jula javio da je nabavio neku dijagnozu za Honde pa da vicem kad hocu da je probamo. dodje Drasko, VELIKO mu hvala na tome, kaci, kontakt, gledaj, probaj .... nista nismo mogli uraditi, jbg vise srece drugi put, bar smo prbali Sad vec pocinje glava da boli.... radilo, sad nece..... sve ispravno na merenju a ne da radi. Jos jednom odglavljujem, palim, ucim, probam na krtko, dovoljno je 10-20m jer ako se vozi jos 30sec sve ce popaliti i blokirati. Jok nece da saradjuje, gasim i sve ostavljam... idem u trilepepickematerine da vidim sta mi je ciniti, izgoreo sam Telefon, zovem Naceta, treba mi pomoc, savet, konsultacija....mozda je imao situaciju, mozda zna resenje. Sa druge strane zice, kaze Nace da je pre ihaj vremena imao istu situaciju ali da se ne seca kako je resio. Kaze da hoce inst. tabla da napravi problem, senzori ispod kutije takodje i automat anlasera.... za sva tri ima opoziv od strane fabrike. Dodji sutra do mene da ga nakacimo na dijagnostiku da vidimo sta kaze. Cao - cao vidimo se. Mislim se kako cu stici do Delte kad se bajk moze voziti 30sec i to je to. Isalta u prvu brzinu i tamo ostane. Tako do Delte je bas rizicno i daleko i ne bi valjalo za lamele, eto je i rezerva se upalila, gorivo je pri kraju. Petak skoro pa vece, odavno sam trebao biti gotov za taj dan. Ja i oko mene kao da je bomba pala, mrak mi na oci, gasi svetlo. Ujutru ustajem da vidim kako cu da prevarim sistem ne bi li se u 9h nacrtao kod Naceta. ABS me ne zanima, samo da mi menjac normalno salta, samo da se ne zaglavi. Od muke nije mi bilo ni do dorucka. Da znate, ako Vas nekad izda senzor ABS-a, ako imate manju havariju na putu pa isti otkinete, slomite.... voznju mozete nastaviti al pre toga treba izvaditi osigurac iz kucista. skroz gornje desno cose, osigurac zelene boje od 30A napolje Kad se osigurac izvadi, motor se moze voziti. Saltace normalno brzine, kocice isto normalno (nema vise pulsiranja poluga) blinkace ABS lampa na inst. tabli i to je to. Uglavnom sticicete gde treba da stignete. stigoh i ja gde treba, na vreme dijagnoza pamti od ranije, pre 300km bila je Integra ovde Vratio osigurac, obrisao greske, proba.... ne valja. Kaci punjac, kaci dijagnozu, citaj greske gde prijavljuje prednji tocak tj senzor. Senzor nije jer sam vec od belog donatora prebacio, isti mandrak. Integra nema sinhronizaciju senzora/tockova za razliku od recimo MP3 od 2015+. U prevodu znaci ucenje tockova nakon demontaze-montaze. Ovo se upravo tako ponasa, kao da nisu sinhronizovani. Tras lupi Nace sakama, setio se kaze sta je kod njega bilo. Pita me jel sam gledao citace, rekoh jesam zadnji, merio razmak ceo krug, sve je Ok. Ajd da vidimo prednji, vadi subler, dizi, drzi, lagano u krug. tu lezi zec, toliko je mali deformitet ali sasvim dovoljan da zeza ceo sistem 2 cuka i gotovo Deformitet citaca moga se desiti jedino u transportu tockova do-od vulkanizera ili dok je vulkanizer radio, trece mesto ne postoji. To mi vise nije bitno, bitno je da je zec uhvacen. brisem greske, resetujem sve racunare, ucim menjac, proba.... pono radi bioskop, ponovo radi bioskop dosao kuci, spakovao plastike, proba i to bi bilo to..... Ne znam sta reci za Naceta a da vec nisam rekao, kapa dole za kolegijalnost. Za neke ljude bez razmisljanja u po dana u po noci bi pritekao u pomoc. Usput prvi put probah novi NC, manuelca.... onako na prvu, sediste je cinimi se jos grdje, tvrdo u pm al se zato menjac i motor drugacije ponasa. Osetna razlika na bolje To bi bilo to, nema vise. Edukativno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljirados 84 Napisano Avgust 21, 2021 U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je pricu privesti kraju.... pauza gotova, pali se makina da se greje zarad reseta menjaca Kaciga na glavu, sledi probna voznja citavih 200m. Nesto nije u redu, cujem ABS modul kako radi u prekidima, na tabli nikakvo upozorenje. Nailazim na lezeci, krecem da kocim i osecam kako obe poluge lupaju, abs pupma odradjuje kao da mi je blokiran tocak....nista mi jasno nije u tom momentu. Pali se ABS lampa, odmah zatim pali se EFI lampa i menjac ostaje blokiran. Laganim kasom okreci se nazad, sta sad moze da te mori, krece prelistavanje u glavi. Niotkuda dva problema, prvi problem oko ABS-a ubrzo napravi drugi oko menjaca. Integra napred bocno sa obe strane ima po 3, 4 dzeka, na levoj je ABS modul, zatim kod srednjeg tunela ista situacija na obe strane. Ispod kutije koju sam skinuo nalaze se senzori, skidao-vracao ABS senzore...... kroz glavu mi se mota da je mozda negde problem u nekom dzeku ili ti dikilikontakt nemam, informaciju neku. Rasturam opet sve plastike, krece provera....svaki dzek otvoren, pregledan, naprskan, vracen na mesto, senzori stoje dobro, ne vidim nikakav problem. Proverih zadnji senzor, razmak do citaca, dzek sve Ok, napred isto sve stoji kako treba. Tu mi je jedan beli NC700, uporedim razmak kod njega.... sve Ok. Menjac odglavio, pali, ponovo naucio, probaj.... ne valja, opet isto Hebe me neki senzor u to sam skoro siguran jer nemoguce da je abs modul bas sad resio da zvekne kod mene tako iznenada. Centralni stender, kontakt, zavrti zadnji tocak.... vidi brzinu, zavrti prednji tocak.... ne vidi brzinu. To je to, hebe me senzor abs-a na prednjem tocku. rasturam belog, bice donator na kratko, skidam senzor s'prednjeg tocka Klik, boc, kontakt, zavrti.... opet isto, nije do senzora. Senzor dobar, dzek, instalacija dobra, vuce me na modul. Kaki crni modul, ni ne treba da vidi brzinu kad se prednji tocak okrene vec samo zadnji jer brzinu cita sa izlazne osovine menjaca. Okrenes zadnji tocak, tocak okrene lanac, lanac lancanik a lancanik osovinu.... te obrtaje vidi senzor i eto ispisane brzine kretanja. Setih se toga kad sam Prooiler ugradio kod sebe na gospodju mi dragu. Treba mi dijagnostika ko leba, setih se da mi je Drasko krajem Jula javio da je nabavio neku dijagnozu za Honde pa da vicem kad hocu da je probamo. dodje Drasko, VELIKO mu hvala na tome, kaci, kontakt, gledaj, probaj .... nista nismo mogli uraditi, jbg vise srece drugi put, bar smo prbali Sad vec pocinje glava da boli.... radilo, sad nece..... sve ispravno na merenju a ne da radi. Jos jednom odglavljujem, palim, ucim, probam na krtko, dovoljno je 10-20m jer ako se vozi jos 30sec sve ce popaliti i blokirati. Jok nece da saradjuje, gasim i sve ostavljam... idem u trilepepickematerine da vidim sta mi je ciniti, izgoreo sam Telefon, zovem Naceta, treba mi pomoc, savet, konsultacija....mozda je imao situaciju, mozda zna resenje. Sa druge strane zice, kaze Nace da je pre ihaj vremena imao istu situaciju ali da se ne seca kako je resio. Kaze da hoce inst. tabla da napravi problem, senzori ispod kutije takodje i automat anlasera.... za sva tri ima opoziv od strane fabrike. Dodji sutra do mene da ga nakacimo na dijagnostiku da vidimo sta kaze. Cao - cao vidimo se. Mislim se kako cu stici do Delte kad se bajk moze voziti 30sec i to je to. Isalta u prvu brzinu i tamo ostane. Tako do Delte je bas rizicno i daleko i ne bi valjalo za lamele, eto je i rezerva se upalila, gorivo je pri kraju. Petak skoro pa vece, odavno sam trebao biti gotov za taj dan. Ja i oko mene kao da je bomba pala, mrak mi na oci, gasi svetlo. Ujutru ustajem da vidim kako cu da prevarim sistem ne bi li se u 9h nacrtao kod Naceta. ABS me ne zanima, samo da mi menjac normalno salta, samo da se ne zaglavi. Od muke nije mi bilo ni do dorucka. Da znate, ako Vas nekad izda senzor ABS-a, ako imate manju havariju na putu pa isti otkinete, slomite.... voznju mozete nastaviti al pre toga treba izvaditi osigurac iz kucista. skroz gornje desno cose, osigurac zelene boje od 30A napolje Kad se osigurac izvadi, motor se moze voziti. Saltace normalno brzine, kocice isto normalno (nema vise pulsiranja poluga) blinkace ABS lampa na inst. tabli i to je to. Uglavnom sticicete gde treba da stignete. stigoh i ja gde treba, na vreme dijagnoza pamti od ranije, pre 300km bila je Integra ovde Vratio osigurac, obrisao greske, proba.... ne valja. Kaci punjac, kaci dijagnozu, citaj greske gde prijavljuje prednji tocak tj senzor. Senzor nije jer sam vec od belog donatora prebacio, isti mandrak. Integra nema sinhronizaciju senzora/tockova za razliku od recimo MP3 od 2015+. U prevodu znaci ucenje tockova nakon demontaze-montaze. Ovo se upravo tako ponasa, kao da nisu sinhronizovani. Tras lupi Nace sakama, setio se kaze sta je kod njega bilo. Pita me jel sam gledao citace, rekoh jesam zadnji, merio razmak ceo krug, sve je Ok. Ajd da vidimo prednji, vadi subler, dizi, drzi, lagano u krug. tu lezi zec, toliko je mali deformitet ali sasvim dovoljan da zeza ceo sistem 2 cuka i gotovo Deformitet citaca moga se desiti jedino u transportu tockova do-od vulkanizera ili dok je vulkanizer radio, trece mesto ne postoji. To mi vise nije bitno, bitno je da je zec uhvacen. brisem greske, resetujem sve racunare, ucim menjac, proba.... pono radi bioskop, ponovo radi bioskop dosao kuci, spakovao plastike, proba i to bi bilo to..... Ne znam sta reci za Naceta a da vec nisam rekao, kapa dole za kolegijalnost. Za neke ljude bez razmisljanja u po dana u po noci bi pritekao u pomoc. Usput prvi put probah novi NC, manuelca.... onako na prvu, sediste je cinimi se jos grdje, tvrdo u pm al se zato menjac i motor drugacije ponasa. Osetna razlika na bolje To bi bilo to, nema vise. Err da se u tebeПослато са SM-N980F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Avgust 21, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Rade momci u civilu. Pazite se...budite ispravni. A i lepo je videti da su prisutni. P.S. Video nepravilnost, zaustavio, javio drugom uniformisanom kolegi koji je dosao da zvanicno odradi stvar. Promenio Avgust 21, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1861 Napisano Avgust 22, 2021 Skuteras, 3689 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje u vezi stapova, da ne citiram taj de posta sampredhodne strane. Ako u knjizi kaze da u stap ide 510ml ulja, zbog cega se onda meri vazdusni zid? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12461 Napisano Avgust 22, 2021 Ne silazi, 7286 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam detaljno ali znam da je time u MotoTeku Ian podesio tvrdoću viljuške. Kaže, ne može puno da se dobije ali bar donekle da kompenzuje moju težinu. Istina, drugi motor je bio posla toga. Stabilniji na kočenju i u svim ostalim aspektima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Avgust 22, 2021 (promenjeno) U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Da li neko u rezervi ima pozicije 4 i 13 sa fotografije da mi proda ili pokloni? U pitanju je prednji levi zmigavac. Promenio Avgust 22, 2021 član Mixela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15648 Napisano Avgust 22, 2021 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, muljaz je napisao: Jedno pitanje u vezi stapova, da ne citiram taj de posta sampredhodne strane. Ako u knjizi kaze da u stap ide 510ml ulja, zbog cega se onda meri vazdusni zid? Vazdusni zid ili ti kompresioni porstor..... Ako sipas ulja koliko pise, znaj da ti visina vazdusnog prostora nece biti na trazenoj meri, bice veci. Ako pakujes na suvo jos vise izlazi iz mere i ondak nije to to. Kad se oba amortizera podese na istu visinu, tek tada si siguran da ce raditi jednako. Ima uputstva gde nema podatak o visini vec samo koliko ml ide..... premeriti pa poravnati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1861 Napisano Avgust 22, 2021 Skuteras, 3689 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A je li ovde neko pominjao da ima viska dobre maglenke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15648 Napisano Avgust 23, 2021 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan A Milketova makina jos malo pa 80K.... svaka cas poslednji put druzili smo se April mesec 2019, bese 41.358km tad dodje vreme za novu druzbu prvo mora ici jedno dobro pranje ondak plek dole magnet na srafu ne znam dal je slucajno il namerno kako god, nema nikakvu funkciju u smislu prikupljanju opiljaka oring gumica naceta mora se voditi racuna kad se vraca nazad, ostre ivica ima na kucistu valja macnuti sledi sraf sa magnetom vrsi funkciju ima viska nema viska odoh pozadi, poklopac ima upusten deo gde je prva matica spanera duboko druga matica preko pa se prvoj gotovo ne moze prici zarad kontra stezanja inace, pomenute matica...... jedna je 14, dve su za 13 i jedna za 12 kljuc ispravice se kasnije ovo vec ne valja kad su plocice menjane nije dobro uhvacen desni sraf, nacet je navoj hrdju sto vidite to je zbog vode a voda je usla jer se gumica smakla a gumica se smakla jer je bilo muke prilikom vracanja klesta i srafa jedno povlaci drugo i eto problema Skolski se moze videti da dve vrlo jednostavne radnje (zamena ulja/filtera i koc. plocica) mogu poci kako ne treba ako se ne vodi racuna dok se radi. Pre par godina, Kuzma je na njegovom skoro ganc novom NC-u uspeo da skroz sjebe navoj desnog srafa zadnje kocnice. vozi dalje i ako ima semering voda nadje svoj put ovako bidne nakon puskiranja oko osovine tocka lanco drobi, krlja preci napred nove plocke na trosan disk.... ne biva sanacija potreban pedikir, manikir ostecenje semeringa kao da je od srafcigera, sreca nije nista strasno svi lezajevi od tockovi idu napolje napred SKF stavljeni u Stojanovu lani.... sta su strucnjaci radili pitaj Boga nije ni bitno, bitno je sta cemo mi uraditi tak treba biti pre ugradnje al ne jos, ne biva u ovako udenuti to je to, tockovi spakovani i spremni ostalo namackano ceka red izbacujem razlicite matice i sve ce biti na kljuc 13 + ditanceri vratiti plek sa distancerom gore nece mozi, nema sada dovoljno navoja spanera dve podloske ukupne debljine nekih 4mm resavaju problem zatim kocnica ovde imam problem sa niplom za ozracivanje proradilo napred kad sam skinuo poklopac polozaj gume treba bit treba srediti kocnica gotova, prelazim na f.v. moglo se jos malo goniti, nekih 20K moze gurati kad je nov uklopio plastiku leve strane, vrljavo je stajala namestena rucka, okretala se, spoljna polovina sira od unutrasnje res. menjac nisam smeo vise ispraviti to bi bilo to, makina spremna Posto je Milke uzeo pogresne lancanike 16/43 dok oem nosi 17/39 za DCT verziju..... kome budu trebali lancanici novi (nije vozeno, samo iz kese izvuceno) nek se javi.....znaci treba mu samo lanac od 114 linka, X ring po mogucstvu. Model iz 2016 odnos ima 17/39 za XD uz lanac 520/112linka ili 17/43 za X verziju uz lanac 520/114 linka. A sad odo na odmor.... dosta bese 17 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 23, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Zajebao je kada se sezonski posao radi. Možda su samo poljoprivrednici u gorem položaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2475 Napisano Avgust 25, 2021 Slow rider, 933 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Koga interesuje, grejači ručica za NC 2021 u Delti koštaju samo 35804.86 din Dobra stvar je što je ostavljena instalacija na motoru, povezuju se ručice i kontroler, a na instrument tabli postoji indikator u kom su stepenu uključene ručice (mislim da je od 1 do 5). Nalazi se na centrlanom delu, iznad sata. Kad se da kontakt, upali se na trenutak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dojcha 25 Napisano Avgust 25, 2021 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Nedostaje još elektronska kontrola ogibljenja, jedno 5cm visine i 30KS. Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...