N.F.S. 21780 Napisano Septembar 3, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @Djeronimo, ima li boljitka drug? Nismo valjda srafili uzalud.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Septembar 3, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Svratio sam do @N.F.S., zamenismo se sa vizirima i lepo ispricasmo. Vratio sam se autoputem u Beograd, i daleko je manje buke, do nekih 80 mogu da vozim sa otvorenom kacigom sto ranije nisam mogao uopste. Jos samo dal mi stignu gume i Honda je spremna za putovanja Promenio Septembar 3, 2022 član Djeronimo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 3, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E drago mi je da sam uspeo pomoci! Uzivaj drug 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 6, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Samo negde zuri i juri ta Honda, nikako da stane i slika se malo Zamenio sam lezajeve vrata, upravljivost vrhunska... Ne mora se nista od plastika skidati, tocak/blatobran/kljesta/guvernal/trokuti (gornji, donji). Posao 2 sata. Pritezanje na moment je j@ba! Tu treba osecaja imati, inicijalno stezanje nikada nije finalno, posle 50km se mora dotegnuti. Kao sto se na slici vidi grill hladnjaka nije prisutan, cekao sam na izradu vise nedelja i odustao! Djole je odradio pripremu i sve je to lepo, oni koji rezu usluzno (valjda, Djole mi informacije prenosi) su podizali cenu svog rada a ja prihvatao, poslednji put su rekli 6000din (samo secenje) i tada sam odustao. Ako im je sitno i ne zele raditi treba to odmah reci! Imam pripremu odradjenu u CAD-u, ako nekome zatreba saljem na mail. 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 7, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Honda je izbacila kit za smanjenje buke prednjih oklopa/plastika... U garanciji su ih lepili na zahtev vlasnika. U sustini 3mm sundjer guma koja se lepi na mesta prema uputima koje ovde stavljam. Moze se koristiti i ona traka za zaptivanje prozora u toj debljini. https://docdro.id/VxtbEEZ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 12, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 12, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Do bola ruzan polozaj vizira ali jedino tako "radi" 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 15, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pod neonskim svetlima 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 16, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Biser nasih prodavaca... Odem da kupim ulje za stapove napred (trenutno u njima MUPO 5W, bilo Motul fork 15W, jos uvek trazim viskoznost koja ce odgovarati uz Wirth progresivne opruge), pitam/trazim kaze covek nema! A iza njega na polici stoji par komada. Kazem mu to Pola sata me je ubedjivao da je to ulje za agregat/motor, bas za one sa menjacem posto podmazuje viljuske Evo cak i pise na njemu Rekoh ako si ovo prodavao da ljudi sipaju u agregate zlo i naopako, smeje se... Cudi mojoj gluposti 2: 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10469 Napisano Septembar 16, 2022 Hronični Motociklopata, 7316 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan *ebo ga ko mu dade da radi tamo, bolje da se prešalta u trafiku da prodaje cigare i žvake... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 16, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da pocnem sa radom, imam slobodnih 2 sata, bice dovoljno Kod mene nema caure posto je opruga 120mm duza od standardne... Oslanjanje sam dodatno unapredio "Misano evo" ventilom. Slika 1 i 2 standardni ulozak /moj setup... Resto su iznutrice, ventili... Sve mora da bude ultra cisto za ugodan i precizan rad! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 19, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce nekome biti interesantno... Vozio motore sa slike pa rekoh da prenesem utiske i razlike a sto se agregata tice. X11 je pogonjen SC42 agregatom koji je derivat SC35, po meni savrsenstvo (agregat Honde 1100xx, model sa ubrizgavanjem), ove nase CBF agregat dele sa cbr1000rr, fireblade iz 2005god. i ovaj put "detjuniran", manjih usisnih klapni, tupljih bregastih i limitiranih obrtaja, ali opet to je SC57A! Istu i oznaku nosi... Razlika u "potezanju" je drasticna (u korist X11), vuce sa toliko sile da se oni koji to ne ocekuju (posto je "naked" u pitanju) ozbiljno prepadnu! Menjac tisi, kraceg hoda... Ukratko, divljak!!! Nije tajna da zelim jednu X11, ali (opet) posle voznje drazi mi je cbf1000, ukupni osecaj je na njegovoj strani. SC42 sa ovim petostepenim menjacem bi bas bio mera u CBF-u... ... i opet, KAAAAAAKAV AGREGAT 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 19, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stalno zaboravim da kucnem ovo... Postoji greska u servisnom i korisnickom uputstvu, ovo sto sam podvukao. Filter svakako nije 0.8L zapremine ali ima onih sto kucanom vise veruju nego svojim ocima (zato i pisem ). DakleM, u model koji vozimo i o njemu pisemo sa filterom (zamenom) staje tacno 3L ulja! Toliko treba da bude na "MAX" podeoku prozorceta za kontrolu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8028 Napisano Septembar 19, 2022 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Davno sam napisao........ako te navataju Japanci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 19, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kontradiktorni neki ljudi! Napisali boldovano "Ne sipati preko max oznake" pa stavili pola litra vise! I ja sam se prvi put zeznuo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 19, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kod Kawe (manual z750s) sam pronasao neverovatne sile stezanja! Konzole bregastih (ili kako ih ko zove) raspored stezanja ok ali sila 12kg a srafovi m6x60 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21780 Napisano Septembar 21, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo dimenzije kljucica za zamenu spanera faznog lanca, ili cisto za reset (Odvije se zastitni sraf, u "rupu" spanera se kapne par kapi ulja, zatim se spaner zavije (u smeru kazaljke na satu!) i naglo otpusti, motor naravno ugasen). Debljina limcica od kucista taman. Ja sam spaner skidao da vidim stanje lanca (malo izvucen=malo rastegnut lanac i obratno) ali ukoliko se u ovim hladnim danima javi blago kuckanje u prvom minutu rada, sa desne strane agregata (u nekim slucajevima) moze pomoci prosto resetovanje spanera. Tamo gde ne pomogne, mogu se u tisini odvijati po malo drzaci spanera (plava boja na slici) dok se ne cuje JEDNO klik, to znaci da je za zub klip spanera izasao i zavijanjem (plavih) srafova lanac ce preko klizaca biti dodatno naspanovan. U ovoj se proceduri osigurac (zeleni sraf) ne dira! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Septembar 21, 2022 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Montirao sam par Michelin Road 5 na CBF pre nekoliko dana, i prezadovoljan sam kako drze na ovom hladnom asfaltu, pogotovo na kisi koja me je uhvatila danas. Motor se mnogo lakse obara u krivinu. Dunlop RoadSmart koji je bio na njemu sam iskoristio za sve pare, ali prestale su da drze na poslednjih 500km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5602 Napisano Septembar 21, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Koji Roadsmart, i koliko si presao sa njima? Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Septembar 22, 2022 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Nole Bg je napisao: Koji Roadsmart, i koliko si presao sa njima? Roadsmart 3, DOT 2017. Dosle su na motoru tako da ne znam koliko je predjeno sa njima pre mene. Ja sam presao oko 9 hiljada, pre Rumunije su izgledale da mogu da predju jos ali su mi tamo skroz ocelavile, i vise nisu drzale dobro cak ni na suvom. Hteo sam da montiram Pireli Angel ST al mi je izleteo Michelin na popustu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5602 Napisano Septembar 22, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan I trojka a posebno četvorka su odlične gume, ja vozim četvorku i oduševljen sam u svim uslovima. Presao 7000 do sad i bez primedbi, i može jos 2-3000 i to je to, kad uzmem sta pruza i dugotrajnost ja više nemam dilemu sta cu da stavljam. Mišelinka bi bar za trećinu krace trajala. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Septembar 22, 2022 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Roadsmart 3, prezadovoljan gumom. Vulkanizer Goran iz Zemuna, kad sam razmišljao koju gumu da stavim, preporučio trojku i kaže da on i dosta njegovih drugara na GS nosi ovu gumu. Kaže da drži jako dobro, proverio i do samog kraja drži skoro isto kao i napočetku. Ja sam prešao skoro 9K i nema razlike. Tad je bila samo trojka a sad ako budem menjao ide četvorka. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10187 Napisano Septembar 22, 2022 Drug član, 3366 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Jel' neko vozio ovo: Razmišljam da Suzy obujem sa ovim,svraćam često u Motocross team u KV,vidim ovo jeftino,po priči vlasnika neću se pokajati,a i kako da se kaješ za ove pare?Deluju mi previše soft,guma za više km. mora biti tvrđa ali opet,za ove pare...Na Suzy su Pilot road 4 iz 2014,još su dobre,osim dva "pampura" u njoj,drže fantastično (mada na Banditu sve drže),inače jedan kolega ih merio,kaže od poznatijih guma ove Michelinke su najtanje na gaznoj površini,bokovi debeli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar andric 354 Napisano Septembar 24, 2022 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za kolege> U pitanju je mala cbf600s 2005=to ABS. motor presao 30 hiljada (zasigurno) DA li kod svih hondica ima razlike u zvuka sa stisnutim kvacilom i pustenim? Kupio sam ceo set za reparaciju (opruge lamele, dihtung) pa me interesuje da li ce to popraviti situaciju i da li je to uopste "kvar"? P.S. korpu ne bih dirao za pocetak - nove su 500 eur (OEM) a polovna je polovna Hvala unapred svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8459 Napisano Septembar 25, 2022 Drug član, 1866 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Nije kvar, čuo sam 4 ili 5 CBF-ova kako rade i svaki ima to, konkretno moj bivši 1000 i nije baš merodavan jer je kupljen od preprodavca. Ali CBF1000, koji je kod @Nole Bg, je proverena mašina i estetski i mehanički je bio bolji od mog primerka, koji je navodno imao ~50k km i on ima taj zvuk, blago, ali ga ima, zavisi od toga da li je zagrejan i koliko. Ako si već kupio, onda je malo kasno za ovo pitanje, ali mislim da nećeš rešiti problem sa tim. Generalno taj agregat i 600 i 1000 su jako mirni i tihi, pa se svaka i najmanja promena primeti, ali za ovu mislim da nemaš brige. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...