Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Bandit 600

Recommended Posts

• Drug član, 2089 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Lep,lep,provereno i dugotrajno,a vidim i očuvano.Ulje,večita dilema,prvo sipao 5100 10-40,nisam bio zadovoljan,posle 5100 15-50,pola pola,e onda prelomio,7100 10-50,za mene perfekcija.Al što bi reko N.F.S. to sam ja,možda se neko ne slaže.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Bmw gs1200lc

Slikacu ga malo bolje kad uhvatim vremena.Ocuvan je maksimalno sve na svom mestu,bez padova,cesanja ogrebotina.2 kljuca servisna carinska i ako je istina presao samo 19000km.Sve sto pogledam na njemu kao da je sad iz radnje izasao, diskovi nemaju znake trosenja jako sam zadovoljan.Mislim da nisam u zivotu kupio bolji a polovan motor.

• Drug član, 1453 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Ja sam bele stakliće žmigavaca kupio na ebay-u. Prodavali su se u paru, jedan levi i jedan desni pa naručiš dva para...

IMG_20220213_121444.jpg

• Sviđa mi se 3

• Hronični Motociklopata, 7307 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder
Pre 1 sat, gebee&co je napisao:

Kod mene je tako bilo,ne baš teško,a sa 10-40 je krljalo samo tako.Govorimo o 5100 Motul.

Moj Banditos sasvim lepo radi sa Silkolene 10w40

• Malinar u pokusaju, 1690 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
11 hours ago, milanns said:

IMG_20220418_115305.jpg

IMG_20220418_115241.jpg

Ovo je neka malo novija varijanta, imaš merač za gorivo i malo drugačiji top. Zaista deluje očuvano, a za kilometražu ne brini, moj ima dobrano preko 119 000 km i tera i dalje skoro kao da je nov.

Ja vozim 10-40 gradaciju, to mu piše na čepu, tako mu je fabrika i propisala i dokle god ne troši više od litra od zamene do zamene, neću menjati gradaciju ulja. 

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Bmw gs1200lc

Vodi se kao 2005 u saobracajnoj,servisnoj i u abs.Uvezen 2017 sa 11500km tako stoji na servisnoj i i u abs.Otisao sam da kupim Z 750, ali kad sam njega video nisam odoleo.Uvezen iz CH.

Promenio član milanns

• Zainteresovan, 490 postova
Pre 12 sati, N.F.S. je napisao:

Shell 15w50 PS (ne ultra) kao da je pravljen za taj agregat :takoje:

Gde ga naci? Pokusao sam da proguglam, ali nalazim samo ultra.

Malo malo pa cujem tople preporuke od korisnika shella. Probao gih ga posle motula i bardhala :)

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 900

Motul 5100 10w40 se i meni nije nikako svidio u ovom motoru. Na ovogodišnjem servisu sipano je Eneos max performance , čini mi se da primjetno bolje radi i mijenja brzine. 

Kako ste zadovoljni sa svjetlom na banditu u noćnim uslovima? Kod mene su ugradjene led sijalice, ali su noću izuzetno loše. 

Što bi se reklo vozim samo danju.Ovi nesmajnici na četri točka nas krljaju i preko dana,a noću im ličimo na leptire......let,let,let.

• Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 7307 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder
pre 29 minuta, Igor99 je napisao:

Kako ste zadovoljni sa svjetlom na banditu u noćnim uslovima? Kod mene su ugradjene led sijalice, ali su noću izuzetno loše. 

Ne znam da li imas stariji ili noviji tip Bandita S, moj je noviji tip 2000-2005 godiste "S" verzija sa fabrickim projektorima i svetla su odlicna, a imam obicne halogenke sijalice.

• Drug član, 984 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
Pre 2 sati, Igor99 je napisao:

Kako ste zadovoljni sa svjetlom na banditu u noćnim uslovima?

N verzija, okrugli far dobro socivo. Al svetlo ko na traktoru. Auto je auto, dva fara. Ovo vidi se, al opet nije to to. S verzija mnogo bolje obasjava put. 

• Malinar u pokusaju, 1690 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
2 hours ago, Disko Nindža said:

Ne znam da li imas stariji ili noviji tip Bandita S, moj je noviji tip 2000-2005 godiste "S" verzija sa fabrickim projektorima i svetla su odlicna, a imam obicne halogenke sijalice.

Isti slučaj, još sa upaljenim dugim istovremeno baš lepo sija. Sijalice su hb3 za kratko, a za dugo ne znam, još nijednom mi nije crkla, dok sam za kratko već 3 promenio.

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 900

Kod mene je posljednji model bandita 600, 2004. godište. Onda je do mojih led sijalica vjerovatno, moraću to zamjeniti. 

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT

Isto N 2005, okrugli far.
Arakis ugradio neki led, ne znam koji, testiro sam ga po mrklom mraku otvorenog puta, sija gotovo kao autosvetla. E sad, jeste da se povremeno bune iz suprotnog pravca ili kad duže vozim iza nekoga. Izvinim se jednim blicanjem ili svirnem, šta ću.. Ali se osećam bezbedno i može da se vozi brzo.
Tako da znaš da može da se sredi samo da nadješ pravu meru.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

• Drug član, 984 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Pitanje: Cime i kojim postupkom ispolirati motor? Da li to uraditi u kucnoj varijanti ili oterati nekom da to uradi profi...

Ako su u pitanju farbani delovi,toga bar ima koliko hoćeš.Ako je farba dobra,dosta dobro rade i mleka raznih proizvođača,lično koristim Sonax.Lepo se opere motor,osušiš,spremiš čiste krpe eventualno neku od mikro fibera za finalno trljanje,i udri.Normalno ne na suncu,i parcijalno nanošenje i poliranje.Što više trljaš,sve je sjajnije.A imaš i raznih pasti sa voskom pa kako ti se sviđa.Za obe varijante važi pravilo:čista površina i trljanje do iznemoglosti.

• Drug član, 1453 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Postupak poliranja zavisi od toga u kakvom je stanju farba i u skladu sa time se bira pasta nekada i vodena šmirgla itd.

Kod Bandita treba biti jako OPREZAN zbog slabog kvaliteta farbe i tankog sloja na pojedinim mestima, kao što su prednje vile ili zadnja viljuška gde možete i običnom pastom doći do metala!

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 inazuma
Pre sat vremena, gebee&co je napisao:

Ako su u pitanju farbani delovi,toga bar ima koliko hoćeš.Ako je farba dobra,dosta dobro rade i mleka raznih proizvođača,lično koristim Sonax.Lepo se opere motor,osušiš,spremiš čiste krpe eventualno neku od mikro fibera za finalno trljanje,i udri.Normalno ne na suncu,i parcijalno nanošenje i poliranje.Što više trljaš,sve je sjajnije.A imaš i raznih pasti sa voskom pa kako ti se sviđa.Za obe varijante važi pravilo:čista površina i trljanje do iznemoglosti.

Samo pitanje....čime se trlja? Krpama ili...?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja