boky327 513 Napisano Decembar 6, 2021 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan On 12/4/2021 at 12:09 PM, N.F.S. said: Unutra vidim tragove bele litijumske masti ako se ne varam? Ona se ne sme koristiti na plastici i gumi, degradira je i razlaze brzo! Bela silikonska moze na gumu i plastiku, nije na bazi petroleja koji razlaze gumu i kaucuk. Ariette su mi identicno ispucali na Brugmanu posle 3 mjeseca. Ni meni nije jasno kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1972 Napisano Decembar 6, 2021 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na mom burgmanu su isti kao sa NSF-ove slike. Stavljeni ovog proleca, presao mozda 3000km. Podmazani okolo onom mascu sto dodje uz njih. Motor ove godine opran mozda 2-3 puta. Nema sanse da je nesto do odrzavanja. Ili je dobro bajat Ariete ili su nesto sjebali u proizvodnji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22150 Napisano Decembar 6, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Godinama koristim Ariete, oni su mi dostupni. Za tih 15ak godina nisam video da ovako brzo propdnu, uleteo fals jbg! Zamenim svojevremeno ventile na felnama (satelis 400), ispucali duzno za 2 meseca! Kao da sam ih ziletom reckao. Cudili se vulkanizer i ja, pobacao je celu tu seriju/ kutiju sto je imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Decembar 6, 2021 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je moguce da ispucaju od starosti tj da su dugo bili na lageru pa se usled rada brze habaju. Ove sam kupio u MotoBike Kac, nesto sumnjam da sam na fals naletio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22150 Napisano Decembar 6, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da su se ispostili, ili starost, lose skladistenje (na suncu?), losa serija ili kombinacija... Mislim da bih po boji, tvrdoci, osecaju pod prstima poznao takve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Decembar 6, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Drug, svaka ti čast, sve ovo radiš kao da ćeš ga zadržati ceo život... Maltene si ga celog raskupusao za ovo kratko vreme i skoro sve platike skidao, možda nije loše da napišeš kojim se redosledom skidaju, da li treba na nešto da se posebno obrati pažnja, da je neka plastika ili neki šraf specifičan po nečemu.. Nisam uspeo da to nađem nigde, čak ni u manualu za FSJ 400, a verujem da bi svima značilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22150 Napisano Decembar 6, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na lepim recima, da bih znao sta vozim moram sve da porasturam i svojim ocima vidim stanje. Varijator ste verovatno svi rasturali, bar ove crne plastike u kojima je sundjer, filter vazduha. Nema tu mozganja nesto Sto se tice oplata/oklopa nije komplikacija. Pod zadnjom desnom plastikom nalazi se kutija filtera vazduha i kabl lambda sonde, pod zadnjom levom je 90% el. instalacije (ECU, regler, releji, konektori senzora). Za skidanje obe potrebno je skinuti zadnji rukohvat/nosac kofera, drze ga 4 M8 srafa (12 kljuc za odvijanje, obelezeno plavom bojom) i drzac nogostupa zadnjih (nije obavezno skidanje ali je laksi pristup, po dva M10 imbus srafa, onaj sa duzim telom glave ide dole, obelezeno ljubicastom). Kada ste to skinuli, desnu plastiku u krug drze dva holsrafa, i jedan masinski sa sitnom lozom, do rukohvata. (dva su pod sedistem, jedan odozdole, ispod stopaljke) Kada je sve to odvijeno, zadnji se deo plastike (onaj do stopaljke) povuce ka sebi da izadju pinovi (pogledaj sliku). Druga se strana skida na isti nacin uz dodatak jos jednog holsrafa sa donje strane (obelezeno zelenom bojom). Levu stranu bar jednom sezonski skinuti i sve el. kontakte tretirati nekim sredstvom za to, moze i wd40! Tako ce se preduprediti veeeeecina eventualnih problema, posebnu paznju obratiti na dva dzeka koja u regler idu, njihovo stanje i boju, oni moraju ultra cisti i jakog spoja biti!!! Tri gornje zice u dzeku (zute) su naizmenicna struja iz namotaja, donje dve su izlaz za punjenje i sve resto potrosace! Sa druge strane filter tretirati po potrebi, kilometrazi i uslovima koriscenja (oni koji u prasini voze, cesce da menjaju). "Y" masku drze dva srafa obelezena crvenom bojom, pod njom nema niceg interesantnog sem cepa hladnjaka koji je takodje pod plasticnom zastitom. Plastiku svecica drze srafovi obelezeni zutom bojom, nalaze se pod sedistem, sa obe strane po jedan. Plastiku governala drze dva srafa (obelezeno braon bojom), pod njome razvod prekidaca i drzac guvernala, sam drzac se srafi na vrat trokuta, ima svoj pin koji u zljeb na civi vrata upada. Gornji sraf pomenutog drzaca se steze jace od donjeg (12 kg gornji, 7 kg donji) Kada se tocak od nekog udarca ukosi, ispravlja se ili na tom mestu (okrenuo guvernal) ili u drzacu stapova dole (trokut). Dalje nisam stigao da porasturam, skinuo sam dizne i njihovu konzolu, zamenio o ring gumice, resto oprao u UZ kadici, nastelovao ler. To je to za sada Ahhh da, desni prekidac kocnice i ako je "kliktao" svetla se nazad nisu palila, prespajanjem zica sa njega, ustanovio sam da je instalacija u redu. Kada se skine (drzi ga jedan sraf) odozdole ima prorez u obliku polumeseca, to je odusak za drenazu, tuda prskati kontakt sprej. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pvp 33 Napisano Decembar 6, 2021 U prolazu, 77 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda silver wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15879 Napisano Decembar 7, 2021 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, boky327 je napisao: Da li je moguce da ispucaju od starosti tj da su dugo bili na lageru pa se usled rada brze habaju. Ove sam kupio u MotoBike Kac, nesto sumnjam da sam na fals naletio. Fals ne verujem da je u pitanju, najpre mislim da je sam kvalitet gume los. Nesto slicno (vidjeno mnogo puta do sada) kao kad se kupi ganc nova guma pocetkom sezone, svez DOT da bi na kraju sezone cela ispucala unutar kanala. javio se drugar... i kod njega je pocelo (27.04.21.) U principu sve sto se pravi ima A i B kvalitet, cesto i C bude umesan. Posto smo mi totalno nebitni kao trziste (da ne kazem poslednja rupa na sviralu) sav skart dolazi ovde. Recimo Piaggio Bev iz 2008-10-12 godine ima zdave, prave i dalje mekane prasinare. Takve ne menjam vec ocistim i vratim nazad. Guma kao deo treba da ostane u dobrom stanju bar 3godine, posle 4 moze dati znake ispucalosti. Dacu jos jedan primer... flansa karba i flansa IE modela na skoro identicnom agregatu. Vrlo su slicne, iste pozicije, ista namena al velika razlika u trajnosti ili ti flansa IE modela gotovo da nikad neće biti zamenjena za razliku od flanse karba. Pre 22 sati, Predator016 je napisao: Maltene si ga celog raskupusao za ovo kratko vreme i skoro sve platike skidao, možda nije loše da napišeš kojim se redosledom skidaju, da li treba na nešto da se posebno obrati pažnja, da je neka plastika ili neki šraf specifičan po nečemu.. Nisam uspeo da to nađem nigde, čak ni u manualu za FSJ 400, a verujem da bi svima značilo. Zadnje plastike skinuti nisu problem, lako se skidaju nebitno dal je stari ili novi model. Problem nastaje kod prednjih plastika na novom modelu, uzas kako su resili uklapanje, stari model je daleko bolje uradjen i po pitanju uklapanja i po pitanju kvaliteta same plastike. Imas u temi SW600 kako ide rasklapanje novog modela napred, mislim da je to bilo kad sam Galetovog radio..... prelisat najbolje, nacices sigurno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22150 Napisano Decembar 7, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da probam nesto Ako "upali" ja cu ovde javiti...(naravno) Da nas ne prave budalama sa cenom od 4000din (sa postarinama). Amortizer 120N, 400dinara, par dubokih matica i debelih podloski (50din sve), ideja se sa slika vidi. Odvijem plasticne krajeve novog amortizera, tu je M6 navoj, dubokim maticama cu kompenzovati 2cm koje mi fale. Po rez sa gornje strane matice i zavarujem po podlosku (Prc! Nemam gasa ni trun ). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22150 Napisano Decembar 7, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Satelis je napisao: Problem nastaje kod prednjih plastika na novom modelu Realno, majstoru entuzijasti nema nista "interesantno" pod prednjim plastikama.. Stapove skida "odozdole" da ulje zameni, Y maska se skida za 5 sec (da se rashladna tecnost zameni). Meni licno nije problem da ga celog raskupusam za vrlo kratko vreme , ali onima koji eto zele da nesto sami odrzavaju, prilicno je dostupno (filter vazduha, akumulator, zamena ulja u agregatu...), tako te osnovne stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22150 Napisano Decembar 7, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Daaa, drzi bez problema! Izrokao sam elektro aparatom, probe radi, vidi se na vrhu stelovanje visine. Da napunim gas i odradim lepo, samo se zavije na amortizer druge jacine npr. Negde od polovine otvara sam sediste, zatvaranje bez luftova u krug. 5 eura trosak 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Decembar 7, 2021 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Ovo sa amortizerom za kuhinjske elemente je i meni palo na pamet. Htio sam da probam bas ovo sto si ti uradio. S obzirom da sam imao jedan viska uporedio sam ga sa onim sto je bio na Burgmanu(na oko bih rekao da su dimenzije kao i za sw). Razlike skoro pa identicne kao na tvojim slikama. Ono sto me je navelo na to da za sada odustanem je to sto duzina uvucenog amortizera nije ista tj duzina samog tijela. Ako bih ga montirao bez "distancera" pretpostavljam da se gepek ne bi otvorio koliko treba, a ako stavim distancere pitanje je da li bi se amortizer sabio do kraja nesto prije zatvaranja gepeka Ako upali kod tebe pretpostavljam da bi moglo i na Burgmanu ps. bas te od 120nm sam placao cca 150din ovdje u Bn Izvinjavam se sto idem u of ali samo jos jedno pitanje za @Satelisa S obzirom da je servis prednjih amortizera uradnjen na proljece (prije 5000km) mogu li svuci stapove i samo prasinare zamijeniti? Moze li to tako da se radi ili bi trebali odmah i semerinzi, a to povlaci i ulje...? Toliko bih znao sam, u kompletan servis viljuski se ne bih upustao. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22150 Napisano Decembar 7, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Radi druze, namesteno je vec Zatvara se i otvara kao sa originalom. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10085 Napisano Decembar 7, 2021 Drug član, 1497 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Uf pa kad počneš sa štelovanjem tvrdoće tog amortizera... Šta bi sa ekcentričnim brisačem vizira? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15879 Napisano Decembar 7, 2021 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, boky327 je napisao: Izvinjavam se sto idem u of ali samo jos jedno pitanje za @Satelisa S obzirom da je servis prednjih amortizera uradnjen na proljece (prije 5000km) mogu li svuci stapove i samo prasinare zamijeniti? Moze li to tako da se radi ili bi trebali odmah i semerinzi, a to povlaci i ulje...? Ako su se tek pojavile pukotine ja to ne bi dirao, samo bi pratio i mackao gumu (održavao) sa vremena na vreme da bi potrajao kolko tolko. Ako se pak otvorila pukotina ondak zameni samo prašinare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2647 Napisano Decembar 7, 2021 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Amort sedista na burgmanu je 34cm. Merio sam ja kd sam kupovao. Ja sam ga poneo i na buvljaku kupio u istoj duzini od nekog bmw-a i razlika je ta sto se sediste podigne cim okrenem kljuc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano Decembar 7, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio od 150N na Nbg buvljaku, 250 din. Imao sam srece, na mom (x9 500) nije trebalo nista da se sece i vari, samo produzena matica i sljaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22150 Napisano Decembar 8, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vozite li se silverasi? Ne obazirite se na sneg po kolima 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Decembar 8, 2021 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Neša kupio skuter za sneg, a na proleće ponovo motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Decembar 8, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, N.F.S. je napisao: Vozite li se silverasi? Ne obazirite se na sneg po kolima Uvek... Sneg je samo razlog više da vozimo... Nisam ja džaba kupio nove gume pre mesec dana... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22150 Napisano Decembar 8, 2021 Integrisan, 9541 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Leleeeee.... Sad" me je sramota zbog ovo malo snega na kolima... Xxexexxee 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 819 Napisano Decembar 8, 2021 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd jedno pitanje, .. razmisljam da zalepim ove crvene trake po rubu felni. Koliko su postojane, da li se odlepljuju brzo ? Skut mi je klot crn pa bih napravio malo kontrasta sa trakama.. Inace skuteri su vam top ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4900 Napisano Decembar 8, 2021 Drug član, 3714 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima da se nabave baš fancy, sve zavisi koliko si spreman da platiš. Na pr: https://moto-discovery.com/eshop/piaggio-beverly-wheel-rim-tape.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1941 Napisano Decembar 8, 2021 Drug član, 1054 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo plaćanje, ne reklamiram nikog, ali dečko po imenu Lazar Popović pravi kakve god hoćeš, cena je sasvim korektna. Meni pravio 4-5 setova samo ove godine, jbg sta cu kad ne znam koje da ostavim. I tako, zalepi, odlepi, zalepi, odlepi... U potpunosti promene izgled motora. A da, najlakse se skidaju kad je toplo vreme, malo zagrebes noktima i lagano se skida. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...