Jump to content

Moto Zajednica

New Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 119 postova
  • Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp

Cini mi se da nije identicna sara kao sto je bila kod mene, ali je veoma slicna. Kad smo kod sare, ove Michelin mi deluju da ce biti i sposobnije za neki lagani offroad u odnosu na Bridgestone.
Mislim da je kod mene ili serija bila losa ili tako nesto, bukvalno sam posle svake voznje mogao videti razliku... Nisu ni kod mene kratke voznje pa se posle 400-500km lepo primeti.
Mada ima i ovoga sto Ranko kaze, jbg sta cu kad ima bolje kocnice od matorog Transalpa i lepse skrece (:

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1288 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ee daa, kod mene je Bridgestone A40 R kod tebe A41 R 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 119 postova
  • Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp

Spucah sinoc Gurnigel... Neverovatno koja razlika u odnosu na prethodni set, zavrsicu ili u jarku ili u zatvoru. Nema nepredvidivog klizanja, cak mogu mnogo vise da zatvaram putanju kroz krivinu, guma sve slusa i prati. Sa Bridgestone to nije bilo moguce bez drasticnog smanjenja brzine. Promenu podloge ni ne primecuje, bitumen bolje reaguje od guma koje sam do sad vozio. Bela linija je i dalje klizanje, al opet dosta bolje.
Pratim potrosnju tj dugovecnost, za sad sam veoma zadovoljan. U manje od 150km od montaze sam bio vec skroz na boku gume, tako da stvarno ulivaju poverenje.

Mana: buka. Bas zuje oko 100-115, Ankee Wild su tise, ili je frekvencija manje iritantna, i zuje u mnogo uzem opsegu brzine. Podnosljivo je i ovo, al kome je buka bitna, izbegavati ovu gumu. Sve ispod 95 je mnogo tise, iako je prisutno, iznad 120 se izgubi zvuk skroz.

In other news, malopre sam, bez da sam hteo, testirao tacnost board compa. Zakljucak: nepouzdan :D
20250710-185904.jpg
Range je bio na 19km, krene da stuca i izdade me na autoputu. Imam osiguranje, dosla pomoc na putu relativno brzo, mozda je i bolje sto mi se desilo u benignim uslovima, a ne u nekoj vukojebini.
Zurio da stignem u nabavku pre nego sto se radnja zatvori, imao manje od 10km do iste, racunam sipacu odmah posle kupovine... Ipak mi je sipao arapin 10L iz kanistera :)

• Sviđa mi se 5

• Nemanja Stojanović, 1730 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Društvo, da li treba nekome OEM dugme za maglenke?

Stiglo mi iz DE, al nemam više Afriku 😂

• Haha 4
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 322 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Sta mislite dal eksperiment praviti sa gumama

Napred mi je anakee adv koji je stigao za zamenu a pozadi Mitas mislim terraforce.

1. Kupiti ono sto znam kako se drzi,conti ili michelin

2. Probati Dunlop meridian

3. Predlozi

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: CRF 1100 D

Fabričke Metzeler Karoo Street odlično drže ali su vrlo bučne od 100 do 130 (osim ako to nije nešto drugo a ne gume).

Koje Conti i Michelin bi kupio? 

Vozio sam vec na njemu trail attack 3 i anakee adv a prednja je jos uvek ziva. Anakee isto ume da bruji oko 90,100 i to me mozda odvlaci

• Hvala 1

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: CRF1100 Africa Twin
1 hour ago, dragan_alumiroi said:

Fabričke Metzeler Karoo Street odlično drže ali su vrlo bučne od 100 do 130 (osim ako to nije nešto drugo a ne gume).

Koje Conti i Michelin bi kupio? 

Ja sam prosle nedelje zamenio fabricke Karoo Street za Conti TKC70. Nenormano kolika je razlika i koliko se bolje motor vozi.  A opet nude dobre off road performanse. Na putu su dosta bolje od Karoo.

• Hvala 1

• Drug član, 1418 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L
On 10. 7. 2025. at 23:12, Skittles je napisao:

Društvo, da li treba nekome OEM dugme za maglenke?

Stiglo mi iz DE, al nemam više Afriku 😂

zovem te kad se vratim iz Uzica,jebes me da sve opet rastavljam ali ajd:lol3:

• Sviđa mi se 1

Nakon silnog razmisljanja resionda ne kockam i ne eksperimentisem pa sam narucio opet Anakee adv. Off ne vozim,mozda nekada zadesno ali mi veliki krampon smeta na asfaltu a i nije bas lagan motor

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja