Jump to content

Moto Zajednica

New Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp

Pitanje za sve koji imaju fabricki Android Auto - ne samo na ovoj Hondi, vrv tu dolazi i NT u obzir, al ajd da postavim pitanje ovde...

Imate li problema sa gubljenjem konekcije u toku voznje? Reklamiracu svakako na sledecem servisu, ranije sam mislio da je do optimizacija za punjenje baterije na starom telefonu ili do kabla, al nije. Promenio: telefon, kablove, probao sa wifi adapterom za AA pa telefon povezem sa istim - ponasanje sa svim tim identicno. AA radi, nekad 3min, nekad 30min, konekcija pukne na 2-5 sekundi, opet se poveze i nastavi da radi. Juce mi je u voznji od 11 sati puklo okvirno preko 30 puta.

Kaciga i telefon svo vreme preko BT povezani na motor, nijednom problem. Sumnjam ili na sam usb port na motoru, ili bagovit hardver/softver zaduzen za AA konekciju. Ako ima resenja da to resim dok imam garanciju.

Promenio član dule0911

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp

Posle nekoliko duzih voznji mogu da potvrdim da sam problem neudobnog fabrickog sedista resio za 71$. Airflow presvlaka za sediste (za vozaca i suvozaca komplet). Kolenima je jos udobnije zbog tih 1cm ili koliko je vec debela, a guzica nimalo ne boli ni posle 12h, sa farbickim sedistem to nije bio slucaj.
Nemam bolje fotke al vidi se sustina:
IMG20260313172924.jpg IMG20260328190512.jpg

U zavisnosti od pantalona ima dva problema.
Prvi: kad je hladno vreme (ispod 15C), bude hladno na guzici :) Ovo resavam sa kisnim pantalonama koje blokiraju i vetar, pa nije neka mana. Mislim da ce biti odlicno leti kad upekne, ventilacija gde je ranije nije bilo.
Drugi: ko voli da se pomera u sedistu, a materijal pantalona na guzici nije guma ili nesto slicno, sa ovom presvlakom ce manje vise imati jednu poziciju sedenja. Moze da se pomera, al tipa na autoputu. Cim krenu krivine, kliznem napred i to je to. Za sad mi ne smeta jer ionako vozim najvise u poziciji blizu tanka jer tako imam najbolji osecaj i kontrolu.
Nisam jos vozio po pljusku, na obicnoj kisici je navlaka bila ok, odvodi vodu, dupe suvo.

Pitah dilera za Android Auto, nisu imali prituzbe... Na servisu cu reklamirati pa neka naprave Ticket kod Honde da vidimo sta ce biti. Cekam sa potrosim gume pa onda sve djuture: gume, servis, opoziv (valjda ce delovi stici u medjuvremenu).

Provozah pre 2 dana mrsavu AT sa noznim saltacem i super je, al nisam siguran da mi se daje preko 500 sa ugradnjom. Takodje primetih da manje kliza kvacilo od mog, kaze mi diler da ima na dijagnostici program da sam ponovo nauci "bite point", pa cu vrv i to napomenuti na servisu da odrade.

IMG20260327181942.jpg

Sent from my CPH2747 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1680 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

pre 33 minuta, dule0911 je napisao:

Posle nekoliko duzih voznji mogu da potvrdim da sam problem neudobnog fabrickog sedista resio za 71$. Airflow presvlaka za sediste (za vozaca i suvozaca komplet).  IMG20260328190512.jpg

U zavisnosti od pantalona ima dva problema.
Prvi: kad je hladno vreme (ispod 15C), bude hladno na guzici :) Ovo resavam sa kisnim pantalonama koje blokiraju i vetar, pa nije neka mana. Mislim da ce biti odlicno leti kad upekne, ventilacija gde je ranije nije bilo.

Zar nema ovo na aliexpressu za par dolara? 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3056 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 57 minuta, dule0911 je napisao:

Posle nekoliko duzih voznji mogu da potvrdim da sam problem neudobnog fabrickog sedista resio za 71$. Airflow presvlaka za sediste (za vozaca i suvozaca komplet).

To cirka za AT košta oko 8e na Aliex ili Temu obe navlake...inače dobra stvar zaista radi to što opisuješ. Loša stvar je što sakuplja prljavštinu ispod sedišta i često se mora skidati kako bi se samo sedište očistilo jer se prljavština zaglavi ispod u tim procepima...insekti takođe. Ali svakako poboljšava udobnost...

Promenio član mick

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@mickStvarno to govance pomaze za udobnost?

Nebitno koji je model tj odakle se kupuje, samo sam pomenuo sta mi je resilo problem udobnosti. Kad sam porucivao nije bilo jeftine dostave za ch vec je izlazilo sa dostavom slicno kao ovo sto sam uzeo.
Za prljavstinu jos ne znam, presao sam tek oko 3000km, ali nije sezona buba :)

• Podržavam 1

pre 50 minuta, Rider000 je napisao:

@mickStvarno to govance pomaze za udobnost?

Da...makar sam ja na svojoj zadnjici osetio boljitak a ima me :) e sad to je bilo na KTM 1090...ne znam da li je i do njega ali nije fora :D 

@mickJa mršav i koščat, vazda sedim na trtičnim kostima😄 će probam

• Haha 1

pre 3 minuta, Rider000 je napisao:

@mickJa mršav i koščat, vazda sedim na trtičnim kostima😄 će probam

Samo obrati pažnju imaš dve vrste...jedna je ova kao ''žičana'' i druga je kao neka vrsta rastegljivog mesh-a. Uzimaš to kao žičano...

• Hvala 1

• Drug član, 962 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Svima je drugacije izgleda. Meni taj mesh nije odgovarao na CB500X, pobosljava protok vazduha, hladjenje dobro, ali sam posle 7-8h voznje dobio od trenja kao blage opekotine, pece koza.  Vozim u moto farmerkama. Na kocenju/ubrzanju/skretanju ima dosta tih mikro klizanja i postane mi problem.

Svakako preradjeno sediste mi je resilo sve probleme. neogranceno mogu da vozim.

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: CRF 1100 D

Izgleda da su 2025 preradili sedište jer nikad udobnije nisam probao. Dovoljno meko da ne žulja i dovoljno tvrdo da drži, ne upadne.

Mogu da vozim ceo dan bez ikakvih posledica. 

Ne znam da li se 2024 i 2025 sedista razlikuju, kad sam probao nisam osetio razliku za 1h voznje. Fabricko je ok do nekih 6-8h, zavisi dal vozim prvi dan ili je dan za danom. Posle toga je i dalje ok al nije bas idealno, tu i tamo tegobe. Siguran sam da je svacija zadnjica drugacija, tako da je moguce da razlicito dozivljavamo isto sediste, pride i kilaza igra ulogu :)

• Podržavam 3

U zadnjih mesec dana 5 voznji od 8+ sati. 3x Schwarzwald, 1x do Francuske (Parc Jura), 1x CH (par manjih prevoja koji se mogu voziti jer do tog dana nije bilo mnogo snega, sad su sigurno zatrpani).
Sustinski gledam vremensku prognozu i gde deluje da ce biti bez padavina, idem na tu stranu :)

Ove sezone sam presao oko 3000km, najduza voznja 660km. Ako sam vec dobio slobodan dan od porodice, koristim ga koliko god mogu

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: CRF 1100 D
4 hours ago, muljaz said:

Gde vozite 8 sati dnevno i koliko cesto?

Na svakoj vožnji od 2 i više dana se obično vozi blizu 8 sati. Tj, kad je dovoljno toplo ujutru da se krene oko 8.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 962 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Pa da, 6-8h je klasicna voznja od 400-500km van autoputa, naredja se nekada 5-6 dana tako ako se dalje ide, to je najbolji test za sediste. Meni je rekord 19h voznje u danu, od 7 ujutro do 2 ujutro (uz 2 klope od po sat).
Leti su voznje i duze od 8h cesto, zimi je problem kratak dan i veliki pad temperature nocu. Leti je i nocu uzivanje.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja