Jump to content

Moto Zajednica

New Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: dr 650 se - tenere T7

Kada sam kupio afriku adv 2018 prva voznja je bila rumunski tet. vozio sam se sa nekoliko ktmova 690, 990 i ne secam se vise mozda tenera 660. jedino gde afrika ima problem i gde ne moze opusteno da prodje ja jako strima i rastresita nizbrdica ( kamen, vlazna trava..) zbog tezine i visokog tezista. ostalo, uzbrdo, blato, kolotrazi... sve opusteno. pod uslovom da se imaju odgovarajuci opanci ( bar anakie wild ili tkc 80)

Pored rumunskog sam opusteno odvezao pola srpskog, bosanskog i cg teta i uvek sam imao problem samo sa inercijom niz ekstremne nizbrdice. kad krene da pada, gotovo je. najbolje je odmah napustiti vozilo, bez pokusaja da se zadrzi

Za to vreme i predjenih oko 15.000 km dct menjac je u svim uslovima radio brutalno, bez greske uz povremenu korekciju + ili -.

Mislim da je sa modelom  L u odnosu na adv model i ovaj problem namenski resen ( sirina, tezina, konstrukcija}  znaci adv je vise za bolje puteve, L za sve ostalo.

Jedva  cekam da probam 1100 L 

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 40 postova

Donekle si me utešio jer moj motor je L  ali osim nekih blažih makadamskih i puteva i onih ravnih  šljunkovitih dosad nisam imao potrebu za nekom većom avanturom. No ipak ni tvoj savet nije na odmet imati na umu.Mada kakvi su nam sporedni putevi i to po malo liči na of rod.Skoro sam se vraćao iz Ivanjice preko Guče do Čačka putlep krivudav sa obiljem kratera (rupa).Eto ti blagi of rod.

.

• Podržavam 1

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZRX 1100, Honda Africa Twin Adventure Sport

Jel ima neko iskustva sa ovim kres barovima sto Seba pravi za atas 2018?

Gledam ove Outback Motortek, djeluju dooosta robusnije od Sebinih, al 730e komplet, plus uvoz iz Mađarske...

Stalno bjezim od nekih off dionica jer nemam adekvatnu zastitu, dojadilo mi.. ☹️

• Drug član, 1869 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ok su ali moj savet ti je da nadjes neku sliku i pitas ga da li moze tako da ti napravi, meni radio za Nc i rekao bice uz motor sve ok, ja dosao ono 5cm od motora ko da cu ga bacam sa brda nekog, navikao sam se, padao je u mestu, odradi posao al moze to bolje.
Ako te ne mrzi ima lik u Cacku pravi isto kres barove, dosta je jeftininiji od Sebe
Kucaj Moto shield Cacak.
VIdi sta ima u ponudi i Heed, Poljaci, deluju dobro.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 900 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Hondini fabricki kres barovi su ustvari samo ukras na koji se nakace maglenke, zato ih oni i zovi Light bars. Jako su mekani i na gumicama su usrafljeni. Za ozbiljnu zastitu br.1 mi je Outback motortek ali je i najskuplji. Za afriku su plastike/oklopi bas preskupi, stoga ne bih stedeo. 😃

Kolegi je skoro pala na parkingu, poderala se nalepnica, nova nalepnica bese oko 28-29.000din 😏

• Zainteresovan, 430 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Ne vredi u EU uzimati original delove za Hondu, cene su od 300% do 1500% vece (nisam pogresio sa cifrom, poredio sam mnoge delove, neverovatna razlika). Naruciti iz USA/AZIJA, i stignu cesto i pre nego koliko se ceka kod ovlascenog distriibutera kada nemaju na lageru, a nemaju nista.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 1311 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Anegdota od pre neki dan.

Bili podrska traktoristima i gimnazijalcima i jbg kolona ide 1,2,3 km/h ne moze brze, oko mene drugari sa Gs-om ,panika, greje se , kolka ti je temperatura, meni je 120, meni se upalio zuti trougao, dobro je nije crveni, okreće se drugar na moju stranu, kolka je kod tebe?

Reko ,sta?Pa temperatura ,sta me jebes:lol3:

Nemam pojma.

Pa pogledaj.

Pa nema. 

Kako nema.

Pa Honda.

Sta Honda.

Nema.

Ne jedi govna nego kazi.

O ludačino ,nema.

Ima 6 crta i stoji na tri stalno i ne mrda.

Ma jedi govna i ti i Afrika.

:lol3:

Ahahahahahahhaahahahaha

• Sviđa mi se 5
  • Haha 14

• Drug član, 1869 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Letos se vozio s nekim trkacima, kako negde stanemo oni gase, oktene se jedan i kaze aj ugasi to malo, reko sto? 

Pa greje se!, Ma jok, ni ne cujem ventilator. :lol2:

• Sviđa mi se 3
  • Haha 3

• Zainteresovan, 430 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

A gasenjem naglo skoci temperatura jer stane protok rashladne tecnosti. 

Odmah bih prodao motor da se tako pregreje, hajde R jos nekako, ne vozi se sporije. Ja i ovaj CB500X silujem u prvoj/drugoj satima van puta, nikada nisam video da je mrdnula temperatura (jedino se ventilator cuje). 

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja