SrdjanRadivojev 1159 Napisano Petak u 09:29 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: XL750 / Tomos Tori / GL500 / VFR750 / NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, muljaz said: Koci BMW dobro, ako niste probali Hondu 954. Uf ovo je tacno, kad sam zalepio kocnicu na 954 spale mi naocare kroz kacigu Cak su i prejake za neiskusnog vozaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23609 Napisano Petak u 09:34 Integrisan, 7613 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ceo zivot kocim sa sva 4 prsta. Uvek su mi nerealno zvucale price kao koci sa 2 jer ako koci sa celom sakom zajebaces se Mislim, valjda covek stekne osecaj kako da dozira sa celom sakom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1935 Napisano Petak u 11:01 Drug član, 1044 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve je navika i zavisno koliko treba sile. Ali bar jedan prst je uvek na kocnici. Nisam ni obracao paznju, mislim sa dva/tri kocim uglavnom. 2 hours ago, piki said: pa jebem ga objasni nam sta mozemo poboljšati , ja sam uvek za kad uhvatiš lufta, ako ne zahteva nesto komplikovano da uradimo Izgleda je tajna Ma glavna su armiraana creva da smanjis elasticnost/sirenje creva, pogotovo kada se zagreje tecnost - dobijes malo direktnije hvatanje kocnice i manje sundjerast osecaj kako se greju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 4259 Napisano Petak u 17:20 Drug član, 1951 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 5. 2026. at 18:03, đunta je napisao: BMW R1300 ne bih da komentarišem. Moj komšija koji nije na forumu se jako interesuje za ovaj motor,obzirom na Vaše iskustvo značio bi mi komentar za Bmw R1300 GSmotor...Jer sam već upitan za mišljenje o istom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zdjelarm 197 Napisano Petak u 21:53 Zdjelarm, 165 postova Lokacija: Vračar Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv Prijavi odgovor kao problematičan Ovi što voze gs każu da nema bolje. Pitaj tamo u njihovoj da čoveku ne pokvare san zlotvori što ga ne mogu kupiti Ako je duplo skuplji od Afrike znači da je duplo bolji. Ima ih više, sigurno ima polovnih delova više Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1123 Napisano juče u 10:09 (promenjeno) Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan 365 dana proslo od kako sam preuzeo Afriku. Za koji dan je ostavljam na drugi servis. Bilans: - 15300km presla kod mene, ukupno 17300km. Bilo bi vise, al od pocetka septembra do februara nisam vozio jer sam polomio skocni zglob - 2 seta guma potrosena, fabricki Bridgestone Battlax A41 Adventure 6k km, Michelin Anakee Road 11k km - Android Auto je solidno bagovit, nije do telefona. Ekran hoce da trepce tj muci se da prebaci izmedju modova (ostane u meniju za izbor ekrana), gubi konekciju na sekund pa se vrati (ovo se desava kad je telefonu napunjena baterija, dok puni ok je), cim prebacim na 'riding information' ekran dok radi AA, zabode i nece opet da se vrati na AA, nego moram da raskacim mob/ugasim motor da bi proradilo. Reklamiracu - Jednom nije hteo da upali, hladan start. Zavrti anlaser par puta i stane. Tako 4-5x, nista. Onda uzeo drzao prekidac, vrteo anlaser, opet nista. Posle toga pokusao isto da drzim ali sa pola gasa, tu je kao sastavio uz malo stucanja i posle radio normalno. Desilo mi se i pre ovoga sa jednim rezervoarom upitnog goriva da nije hteo na prvo verglanje sa sastavi vec na drugo, al je uvek upalio na drugo. Takodje, reklamiracu. - DCT mi se cini da malcice vise kliza kvacilo nego na pocetku (poredih sa novim skoro), serviser kaze da ima u dijagnostici mod za ponovno ucenje bite-pointa - prosecna potrosnja 5.14L/100km, tempo u proseku srednji, ne vucem se, niti cedim svaki atom snage - ulje izgleda da uopste ne trosi ili je zanemarljivo - lanac je odprilike na pola po markerima, podmazujem ga na 800-1000km sa s100 2.0, cistim u zavisnosti od zaprljanosti, najkasnije posle 2500-3000km - sajla rucne kocnice izgleda da se solidno istegla, zadnjih 2-3k km moram bas da nategnem da bi drzala kako treba U proseku sam zadovoljan, neverovatno svestran motor. Jedina mana tezina za offroad, navikne se covek, al opet nije idealno i moze da iznenadi. Al za moj stil voznje van puta (pazljiviji) je sasvim ok. Oslanjanje ima odlican raspon, za asfalt bi ponekad moglo biti za nijansu tvrdje kad sam natovaren (ili kad se vozi u dvoje), al u kontekstu odlicne udobnosti ovo ne smatram za manu. Svakako je u tom kontekstu bolji od skoro svega slicnog sto sam probao. Troskovi za sad su - gume 450chf - servis u delti sa rucicom kocnice 250eur Sledeci servis sa novim gumama ocekujem da ce biti oko 1k chf. Promenio juče u 10:13 član dule0911 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23609 Napisano juče u 11:23 Integrisan, 7613 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan A sto je lep motor majko moja! @Tumbe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1935 Napisano juče u 11:24 (promenjeno) Drug član, 1044 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Posto kazes da je meksi po asfaltu, koliko mozes da korigujes sa elektronskim podesavanjem, da li je sag dobar? Recimo za moju tezinu (90kg) i nesto sitno prtljaga, standard manual Afrika je delovalo sasvim dobro na asfaltu fabricki podesena. Racunam da samo treba jednom podesiti preload i sag, na 30% i to je to. I to bi bilo ok za neki opseg od 95-110kg mase. Za dvoje vec se mora ili trpeti ili podesavati. Promenio juče u 11:25 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23609 Napisano juče u 11:24 Integrisan, 7613 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan @dule0911 - sajla rucne kocnice izgleda da se solidno istegla, zadnjih 2-3k km moram bas da nategnem da bi drzala kako treba Ovo nisam razumeo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1123 Napisano juče u 11:41 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist Rucicu moram da povucem skroz do kormana tj levog gripa da bi drzalo, u pocetku je drzala vec na drugom zubu kakav god da je nagib. Predpostavljam inicijalno istezanje sajle, trebalo bi samo nastelovati. @Blackened Nezavisno imam podesavanja za preload i tvrdocu generalno, ne znam u kom odnosu se sta podesava posto ide automatski. Mislim mozda ja i ocekujem previse, al primecijem u nekim situacijama da zadnji tocak, u nagibu pri ispucavanju iz krivine gubi na prijanjanju vise nego sto bih ocekivao, ako asfalt nije idealan. Probacu malo jos da se igram sa podesavanjima, mozda i nadjem optimalan odnos. Preload mi je uvek podesen na srednjem, tj vozac + prtljag, i kad vozim bez prtljaga, ipak imam 95kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1935 Napisano juče u 11:53 Drug član, 1044 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, za tu situaciju mislim da je rebound amortizera najvazniji i da je odgovarajuc sag. Na Cb500x kada sam ubacio RR2, jedno od primetnijih stvari jeste bas ta stabilnost na naglom davanju gasa i izlazak iz krivine. Pogotovo po grbavom, uzbrdo ili posle odskakanja itd... Wheelie takodje dosta kontrolisaniji. Mozda da probas izmeriti sag na tom podesavanju, mozda je prevelik. Onda bi jos preload-a moglo pomoci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1123 Napisano juče u 11:58 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Negde sam nasao i da kad je potrosnja gume kao kod mene (evo opet fotke), sa ovim sitnim parcicima/listicima gume po ivicama, da je rebound nedovoljan. Svakako cu se pozabaviti time posle servisa, mozda nadjem bolji odnos. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1935 Napisano juče u 20:36 (promenjeno) Drug član, 1044 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Odlican kanal - posten offroad test, i to sa fabrickim gumama, i poneke teze enduro deonice. Uz koji pad, nije ga stedeo. Promenio juče u 20:37 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 5677 Napisano pre 21 sati Drug član, 537 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Postalo aktuelno voziti teške motore 200+kg na težak off road. Generalno, jako kasno (pre dve godine, u 56. godini života) sam počeo voziti enduro, i počeo sam sa 890 adventure. Posle 1. godine, zamenio sam ga za 690... Jer je lakši i mnogo upotrebljiviji za tu vrstu vožnje. Ovo napisah gore da biste shvatili da nisam neki znalac na polju off-a. Ali, stvarno je nepotrebno te teške adv motore gledati kroz prizmu off road vožnji. Nema potrebe za tim. To su super motori za vožnju, uživanje, putovanje bilo gde. Njihov oblik daje slobodu, i veće mogućnosti od touring motora. Za neko kampovanje, zezanje, obilazak nečeg do koga se dolazi bez asfalta. Ali mislim da tu treba staviti tačku. Gledamo kako to radi Kirian Mirabet, Pol Tarres ili Chris Birch. Pa to su takvi profi da će oni da provezu touring motor gde 90% nas ne može ni sa cvajom... OK, svak može kako voli ili kako ume. Napisah sve ovo jer mi se Africa twin jakooo dopada i baš mi je u fokusu u zadnje vreme... Ali ne za enduro. Nego za skitanje koje gde, pa i van asfalta, ali bez extremnih terena. Ne zamerite Afrikanci... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 1123 Napisano pre 20 sati Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Opisao si moj use-case skoro pa 100% Lepo je znati da moze, al ja mu necu prici ni blizu granica van asfalta.Na ovom klipu sto je okacio Blackened bih ja pao bar 15x Sent from my CPH2747 using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16951 Napisano pre 14 sati Integrisan, 8528 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To je oduvek bio čist marketing. Počevši od BMW pre svega pa na ovamo. Tamo gde oni prođju prolazi Ilija mlekadžija sa APN i to sam potpuno siguran jer znam čoveka gde vozi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1978 Napisano pre 13 sati Drug član, 1481 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne bih se baš složio da je čist marketing. Savremeni ADV motori kombinuju fantastične putne karakteristike sa solidnim off road mogućnostima. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1935 Napisano pre 13 sati (promenjeno) Drug član, 1044 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Tumbe said: Postalo aktuelno voziti teške motore 200+kg na težak off road. Ne znam sta pisete - Oduvek su se vozili ovi motori van puta, ja se uopste ne slazem. Ovo su idealni motori za sve, pa tako i za offroad ko voli. (za TET su bolji od 300ccm jednocilindrasa) Cim sam kupio prvi xl600v (oko 220kg wet), vozio sam van puta sa nula iskustva, postepeno. I super je zabavno bilo i svasta je mogao. Afrika nije bas jako tezak motor kao neki (do 230kg je standard manual sa punim rezevoaraom) i ima lep raspored mase. Mislim da je zgodniji od Tenere T7, pogotovo za dizanje. Jeste lakse se snaci sa 185-195kg ADV motorom, ali nije neka drasticna razlika podizati ga, pogotovo ako mu je masa nize pozicionirana. Promenio pre 13 sati član Blackened 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23609 Napisano pre 13 sati Integrisan, 7613 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih se usrao i sa Tenerom off a tek Africa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1935 Napisano pre 13 sati (promenjeno) Drug član, 1044 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan To nije problem motora bas za to su napravljeni izmedju ostalog. Naravno imaju limite i moras znati svoje limite ali mogu dosta toga, najuniverzalniji tip motora. Promenio pre 13 sati član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23609 Napisano pre 13 sati Integrisan, 7613 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa znam da nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1935 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Drug član, 1044 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mora postepeno, u pocetku mnoge stvari van puta deluju strasno i nemoguce ili se presporo vozi, napeto. Par puta u poslednje vreme vozim sa drugom koji je pocetnik, ali bas voli offroad i samo to ga zanima. Ima T7 Rally. Neke deonice koje ne bih ni pomislio da su rizik sa cb500x, njemu su strasne i hoce da odustane. Malo ga forsiram. Narednu voznju vec bude dosta bolji. Generalno treba iskustva i prag se pomera ali uvek ima nesto novo i teze, nema kraja... Tako i mene na spanskom TET-u su pogurali na nekim deonicama, prolasci kroz dublju vodu, da sam sam prvi put naisao na to, odustao bih, a bila laganica. (samo treba ispitati dno hodanjem ako se ne vidi) Promenio pre 12 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2840 Napisano pre 12 sati Skuteras, 3857 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Malo ko hoce da prizna da ne zna da vozi. Sve kao nije motor za to i to. Udji u internet i trazi one klipove po Brazilu sta i kako voze oni arnauti, uzmi kokice, gledaj i uzivaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23609 Napisano pre 12 sati Integrisan, 7613 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja uvek priznam da nisam neki vozac al eto jos uvek ziv i zdrav, voznja u skladu sa mogućnostima, bez jurcanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2840 Napisano pre 12 sati Skuteras, 3857 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam to reko. Vozi spram znanja i mogucnosti i pokusavaj da se usavrsis. A klipove gledaj da vidis dokle nesto moze. Sreca pa nismo toliko bogati da probamo sta sve moze 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...