Jump to content

Moto Zajednica

New Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp

7535chf (+250chf za donji crash bar) kasnije...
20251024-161546.jpg

Na svu srecu placam samo 1000 za ucesce, ostalo preuzima osiguranje. 250 za donji crash bar preuzimam naravno ja - cena dela bez ruku, serviser mi izasao u susret posto je motor vec bio rasturen, inace bi bilo jos +125 za 1 sat po katalogu.

Naglasio bih da je motor bio komplet tehnicki ispravan kad sam ga oterao u servis, samo ogrebotine, pritom nijedan vitalni deo nije ni liznut, ram, agregat, korman, viljska, kocnice... Nemam detaljan spisak radova jer placam samo ucesce, al ovo je cena samo za plastike, oplate, kofere, dva migavca, maglenku, prednji crash bar, retrovizor, zastitu za ruke na kormanu, rucicu kocnice, zastitu agregata (donja oplata) i nogostupe... Mislim da je glavni problem sto vecina delova mora da se kupi u paru, kao npr zadnji koferi, pa to dize cenu. Sad efektivno imam dva nova leva kofera, ostao mi stari :) Sve u svemu kasko mi se visestruko isplatio, a razmisljao sam se dal uopste da ga uzimam.
Jos samo noga da se full oporavi, al za to ce trebati jos par meseci :D

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp

Dobih poziv za opoziv za leve dugmice (3RC 3RD CRF 1100 2020-2025) - pominju samo sirenu i dugo svetlo. Navodno da se javim odmah dileru da se privremeno smanji sansa defekta sa drugacijim pricvrscivanjem kablova za tu stranu, a finalno resenje pocetkom godine kad bude delova.
Nesto se razmisljam da preskocim privremeni fix, ne verujem da cu mnogo voziti do proleca, do tad ce valjda biti delova tj full fix. Samo me 2 puta uhvatila kisa u ovoj sezoni, nikakvih problema nisam imao sa dugmicima, za to sam jedino procitao da se ljudi zale na svim 2020+ AT.
Ako je neko vec bio, neka javi sta je uradjeno, ovde stoji samo da se kablovi pricvrste direktno na korman za sad.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 653 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1100 D4

Da se zapljunem i ovde sa novom kraljicom.

Posle dosta razmisljanja sta cu posle crf1000 atas (jer mi je ovaj novi fazon sa 19 prednjim tockom bio nekako promasen) ipak sam se odlucio da novom modelu dam sansu. Sve drugo sto sam razmatrao, nekako, nisam sebe video u toj prici. 

Kad sam prelomio, samo su mi dve stvari bile u glavi, MORA da bude nova kolor sema za 2025 i beli prednji blatobran (jer onaj teget sa 2024 modela nema veze sa vezom) i da bude manuelni menjac, sve drugo mi manje vise nije vazno (el. ogibljenje, oem oprema itd)

Dobio sam ponudu za manuelni menjac, qs, centralni stender, vreme isporuke (april 2026) i zaputio se u Deltu na finalni dogovor i delimicne isplate motora (jer kao sto sam rekao znao sam sta hocu, makar sam tako mislio...)

Razgovor sa Duletom iz Honde je otisao u drugom pravcu. U salonu je stajala 2025 atas d4, ALI, sa dct menjacem... Sve isto, nista isto nije...

Dao mi je par dana da odlucim sta cu, jedna u salonu tek otpakovana, jedna u magacinu u kutiji, spremne za preuzimanje odmah...hmmmm... Neko bi rekao slatke muke, a meni se okrece mozak jer taj dct sam probao pre nekoliko godina na hondi nc i to 200m, kraj. U celu muku ulazi i cena, koja je sa mojim dodatnim oem delovima (centralni stender i nozna poluga menjaca za dct) bila poprilicno primamljiva.

Posle par dana konsultovanja sa ljudima koji voze DCT, pa cak i gs 1300 ASA, dolazim do zakljucka da to mozda i nije toliko losa opcija. Na moje pitanje ''Pa kako to...'' dobijao sam odgovor ''Koji ti je menjac u kolima, automatik u oba! Cuti i nemoj da kenjas, kupuj to.'' OK... valjda je to buducnost....

Par dana kasnije, kaci prikolicu, pare u dzep i po motor. Stender je namontiran, poluga menjaca na prvom servisu. Spaneri zategnuti, pravac kuci na cascavanje!

Provozao ga svega par km, i pre neki dan 20ak km. Sta da kazem za toliko, cudno ali pije vodu. Na kraju, taj novi 19 tocak (koji mi se uopste nije svidjao) i to sto je ceo motor nizi doooosta od crf1000 su ono sto je meni bilo preko potrebno zbog moje visine od 1.80. Za to malo off-a sto provozam sam kompezovao prednji tocak 21 sa tim da spustim obe noge na pod, sto ranije nije bio slucaj.

Poruceni rolbarovi, tank torbicu imam, registracija kad prodje zima, koferi, po neku kinesku sitnicu i da me slusa pola kao prosla, ja cu biti prezadovoljan!

WhatsApp Image 2025-12-04 at 09.43.08_42cb45ad.jpg

WhatsApp Image 2025-12-04 at 09.43.08_eae8b9a5.jpg

WhatsApp Image 2025-12-04 at 09.43.08_a0d345c9.jpg

Promenio član lestra
  • Sviđa mi se 25

Cestitke, neka dobro sluzi default_0a-smiley.gif Za DCT sam se iznenadio, odlicno je uklopljen sa ovim agregatom. Nozna kontrola mi na kraju nije potrebna, iako sam mislio da cu je odmah poruciti. Sad sam se navikao, nisam siguran da cu uopste dodavati :)

Blatobran je stvar ukusa, meni se na '25 ne svidja kombinacija boja nalepnica gde je crvena dominantna. Na '24 je plava dominantna, kad sam kupovao sam nalazio beli blatobran za 100ak eur sa idejom da porucim, al eto izgleda da sam se navikao na plavi, sad mi vise nije toliko cudan :D Valjda jer je i na nalepnicama plava u prvom planu. Svakako je bazna bela glavna stvar, pogotovo na suncu.

• Sviđa mi se 1

Kolor sema je njihova igrarija sa starijim modelima po nekom mom misljenju.

1000 i 1100 atas je imala kolor semu rd03 modela, ostre, ravne linije, raspored boja, pa cak i na prednjem baltobranu.

Ove nove sada prate rd07 modele, od starije ka novijoj skroz do 2000ih. Mogu se naci slike istih kombinacija tad kao i sad, prvo plava pa crvena, a kasnije prvo crvena pa plava na bocnim plastikama.

Samo je jedna stvar sigurna, blatobran je na svakoj ''trikolore'' bio beo 😀

ps - Idi kupi beli!😆

Promenio član lestra
  • Sviđa mi se 1

Skoro je ovde na Ricardu bila identicna rd07 kao moja (u smislu boja), al mi se nije davalo 4.5k samo da bih ga siljio gledajuci parkirane motore u garazi, ne mogu da vozim toliko manje vise slicnih motora :D

Za blatobran sam nalazio neke dodatne nalepnice u Francuskoj, al za model 20-23. Samim tim color-combo nije bas identicna, posto sam se razmisljao da tako donekle ublazim beli blatobran u kontekstu '24 modela, ako ga ikad stavim. Mozda u medjuvremenu postoje noviji printovi.

Koji crashbar uzimas? Ja sam razmisljao o outback motortek ako resim malo vise offroad.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1517 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 6 sati, lestra je napisao:

WhatsApp Image 2025-12-04 at 09.43.08_a0d345c9.jpg

Najlepsi motor na svetu celome... Beli blatobran na africi je moranje. 🙂 

Neka je sa srećom! 

Promenio član Rider000
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC

Po mom skromnom mišljenju ko ne vozi offroad niti mu treba 21" prednji točak niti manuelni menjač kad je konkretno AfricaTwin u pitanju ... što znači dobro si izabrao i čestitke na kupovini novog motocikla !

• Sviđa mi se 1

5 hours ago, dule0911 said:

Koji crashbar uzimas? Ja sam razmisljao o outback motortek ako resim malo vise offroad.

Porucio Heed al samo gornji sa torbicama. Nekako mi u kompletu sa donjim previse, kao da je iz madmax izasao😄

2 hours ago, vucko23 said:

A što ima tubeless felne sad ne znate da prokomentarišete?!

Meni licno jedna od najbitnijih stvari.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja