Bigor 8112 Napisano Septembar 26 Drug član, 3088 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od omiljenihПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 10244 Napisano Octobar 26 Drug član, 1012 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi kišni dani jeseni, prošli vikend sam došao sa vožnje i već mi se javlja depresija valjda zbog toga što znam šta sledi narednih meseci. Pa malo da obnovimo (ne)raspoloženje slikama. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8361 Napisano Ponedeljak u 08:46 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, the_doctor je napisao: Prvi kišni dani jeseni, prošli vikend sam došao sa vožnje i već mi se javlja depresija valjda zbog toga što znam šta sledi narednih meseci. Pa malo da obnovimo (ne)raspoloženje slikama. Kupi sliku, nemo' si pirocanac 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 10244 Napisano Ponedeljak u 15:44 Drug član, 1012 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic Ova mi draža. Ima natpis odakle je. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8361 Napisano Ponedeljak u 15:52 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, the_doctor je napisao: @Darko Mihajlovic Ova mi draža. Ima natpis odakle je. ...hmmm, pa sad , kad tako kazes.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 10244 Napisano Ponedeljak u 15:56 Drug član, 1012 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic Vidiš? I ova je iz orginala, da ne kažem izvornog oblika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8361 Napisano Ponedeljak u 15:59 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Salu na stranu , ne znam sa cim slika taj burazer gore ( one prve slike , ne ova zadnja ) , cuveni madjar ...ali kad sam kupio sliku - 12 , 13 mb. Neki dan sedim s drugom i nesto mu pokazujem ( i to na kompu ) , zumiram do toga da mogu da vidim DOT gume ... Nije normalan lik 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 9460 Napisano Sreda u 11:15 BJB Maxi Scooter Club, 6555 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koja premium marka (Nikon, Canon, Sony) sa objektivom 70-200mm. Stavi se "manja" blenda i "jači" shutter. Bokeh (zamućenje pozadine) ovde nije primarno jer nema daljine u pozadini (na zadnjoj fotki docinoj iza je svakako daleko planina pa ima zamućenja) a manja blenda sa većim shutter-om daje bolju oštrinu jer je objekat u pokretu. U kombinaciji sa full frame senzorima dobijemo fotku sa velikom količinom podataka tj može se zumirati dosta da se vide detalji... * kod fotkanja manja blenda znači veća f oznaka: blnda f1,8 je veća od blende f5,6. Veća blenda daje manju dubinsku oštrinu ili ti dof (depth of field) i dobijamo veće zamućenje. Kod manjih blendi tj što je f broj veći, veća je dubinska oštrina i dobijamo manje zamućenje pozadine... U praksi, to ovako izgleda: 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 818 Napisano Sreda u 22:41 Svrati ponekad, 260 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Fotostelvio koristi Canon EOS R6, Mađar Nikon D500, ako nisu menjali ove godine Ostalo je "promenljivo" kako je @alexanto objasnio. Da ostanem u temi, jedna od omiljenih 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...