Jump to content

Moto Zajednica

Honda crf250L i crf300L

Recommended Posts

• Drug član, 1245 postova

Nije tema teme, ali nesto sam cackao i npr na sajtu honda-eu.com kada se ode na opciju dileri u evropi, samo Srbija i Belorusija nemaju zvanicnog Honda dilera :lud:

I da, kao sto je @Palja rekao, na skoro svim evropskim izvorima se nalazi opcija da ce 300L biti bez LED svetala i migavaca, tj svetlnosne grupe ce biti kao i na prethodnom modelu 250L, jbg :jok:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 8-bit, 1889 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
pre 15 minuta, Zille-nbg je napisao:

I da, kao sto je @Palja rekao, na skoro svim evropskim izvorima se nalazi opcija da ce 300L biti bez LED svetala i migavaca, tj svetlnosne grupe ce biti kao i na prethodnom modelu 250L, jbg :jok:

Svetla mu sijaju bolje nego na autu.

Pitanje kakva bi bila led. 

16 minutes ago, mradomir said:

A ja sam na par recenzija nasao da ljudi pricaju kako je far los i da je ok samo za off.

Ocigledno je da nisu vozili kineze sa traktorskom balonjarom :jee:

• U prolazu, 85 postova
  • Motocikl: CRF300L
9 hours ago, mradomir said:

Vidim da ti imaš 250 reli. Drugar sa kojim vozim ima njega i iskreno tako blještav i kvalitetan far nisam viđao skoro. Vrlo uočljiv i oštar na putu.

• 8-bit, 1889 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
Pre 15 sati, Zille-nbg je napisao:

A ja sam na par recenzija nasao da ljudi pricaju kako je far los i da je ok samo za off.

Ocigledno je da nisu vozili kineze sa traktorskom balonjarom :jee:

Ne znam šta su vozili, ali moj ima odličan far. 

Kad smo kod svetla, malo su čudni prednji žmigavci, svetle konstantno, manjim intenzitetom. Kao gabaritna svetla. 

• Svrati ponekad, 248 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6
Pre 2 sati, mradomir je napisao:

Samo prednji. 

Čekam prvi tehnički da vidim hoću li morati da "ispravljam" fabričke greške :)

Koliko sam uspeo da vidim i kod njih su samo prednji migavci blago uključeni non stop. Tako da ne bi trebalo da bude problema.

• Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6

Ako cena bude normalna i ja sam veoma zainteresovan za kupovinu.Vi koji ste vec poručili ovih dana kakva je procedura, koliko se para daje unapred?

5 hours ago, aca-pn said:

Ne znam kako neko može da poruči motor koji nije probao, na sreću ?

Ja sam jako zagrejan za crf300 ali ga ipak ne bi uzimao bez probe.

Evo ima neki na oglasima u Kragujevcu za 3300e pa moze da se proba. 

Sta znam, ja se lomim, ali vrv cu i bez probe rezervisati. 

• U prolazu, 85 postova

Ne znam na koga se odnosi kupovina bez probe, ja sam probao 250 Rally i stalno sam u vožnji sa drugarom koji ga vozi tako da imam dobar uvid. 300L je odgovor fabrike na ono što ljudi već mahom rade - menjaju zupčanike i traže povećanje snage. Ergonomske promene su izlistane na netu, pritom ima i snimaka i testova. 

• Enduraš, 6393 postova
Pre 2 sati, Zille-nbg je napisao:

Evo ima neki na oglasima u Kragujevcu za 3300e pa moze da se proba. 

Sta znam, ja se lomim, ali vrv cu i bez probe rezervisati. 

Taj iz kg-a je kupljen od mog druga iz jednog sela kraj Paracina. Bas taj primerak sam probao malo po terenu i malo je falilo da ga kupim, ali zbog neizvesne situacije sa poslom zbog korone odustao, posle se pokajao. Inace prodat je za 3250 neregistrovan, kupac ga je registrovao, uradio servis, tako da cena nije visoka.

Idi, probaj ga da vidis da li ti odgovara takav motor, a ne posle da nov motor prodajes posle par meseci i izgubis gomilu para ili da ga vozis na silu.

Aco, znas kako, ja koji god motor da sam kupovao, to sto sam probao, malo provozao, to mi nista nije znacilo. Sve mane i vrline nekog motora sam otkrivao posle minimum par stotina km. Ali dobro, videcemo, mozda i odem da pogledam.

Sa druge strane, @Palja je ostao duzan informaciju kolika se kapara ostavlja? :D

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Enduraš, 6393 postova

Crf je malo specifičan zbog snage, nekom legne super, a neko ko je vozio jače enduro motore bude mnogo razočaran. Meni se svideo, za terensku vožnju ima sasvim dovoljno snage, ali za divljanje i trkanje sa kolegama definitivno nije.

Crf300 može da bude samo bolji, mene baš interesuje koliko će bolji da bude, čekamo testove sa net-a.

• U prolazu, 85 postova
37 minutes ago, Zille-nbg said:

Aco, znas kako, ja koji god motor da sam kupovao, to sto sam probao, malo provozao, to mi nista nije znacilo. Sve mane i vrline nekog motora sam otkrivao posle minimum par stotina km. Ali dobro, videcemo, mozda i odem da pogledam.

Sa druge strane, @Palja je ostao duzan informaciju kolika se kapara ostavlja? :D

500€ u Stojanovu.

• Hvala 1

Jel si mogao da biras boju motora, ili sta bude bilo?

Mislim da je boja samo jedna. Crvena. 

@aca-pn kapiram ja sta hoces da kazes, razumemo se. Ja sam se smorio kada sam sa vfr-a presao na kle-a. Sto se ovog konkretno modela tice, meni je najvevi strah to ogibljenje i tu sam malo razuveren zahvaljujuci @icatenej i @mradomir. Drugi strah je njegova snaga sa mojih 100kg. Svi potenciraju da je motor slab, ali ja znam da npr, nekada sam ima kros qingqi qm200 sa 18ks, njega nikada nisam po livadama i sumama naterao do maximuma. Vrv je do mog umeca, ali pricam kako je bilo. 

Neko je pre par postova spomenuo performanse 300 u odnosu na 250. Na papiru to nine zanemarljivo, ali u praksi, veci dozivljaj razlike ce ostaviti kako je to uklopljeno, nego sto zapravo ima povecanje performansi. 

Krace brzine od 1-5 sa malo vecim momentom i malo vise konja, a 4kg manke tezine moze da bude zaista primetno. A moze i da ostavi utisak kao 250.

Videcemo :)

• Podržavam 2

• Enduraš, 6393 postova

Motor kome se ulje menja na 1000km, a ventili proveravaju na 3000km tesko da moze da bude adventure/rallye motor. Osnova mu je kros motor i nikakvi kitovi to ne mogu da promene.

Ali da lepo i mocno izgleda, stoji. 

• Podržavam 2

• U prolazu, 85 postova

Jako mali servisni interval, motor sa cifrom ko 450 i 500 exc (ili 690 enduro) a pritom se 450L za Evropu plasira sa 26ks. Navodno, preko već jake cifre od oko 10 iljada, ima i neki kit od 900€ da se 'oslobodi' puna snaga motora kao u verzijama za US i Australiju. Povrh svega, prekjuče snimim klip nekog Australijanca o njemu kako su ga skinuli sa ponude na sajtu. Ne znam šta su im ambicije sa ovim modelom... :stabre:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja