Jump to content

Moto Zajednica

mradomir

Članovi
 • Broj tema i poruka

  1001
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

813 Excelent

O članu mradomir

 • Rank
  8-bit
 • Rođendan 04.04.1976.

Profile Information

 • Pol
  Bez odgovora
 • Lokacija
  Beočin
 • Motocikl
  KLX300, R1100GS

Poslednji posetioci profila

1387 profile views
 1. mradomir

  Yamaha GTS 1000 A

  A cena?
 2. mradomir

  TDM 850 4TX 2001god vol.2

  Evo i neke slike od pre 4 godine
 3. mradomir

  Problem s gasom

  Bez BMW-a se ne vraćaj, i to onog najvećeg, što se na dugme spušta i diže. Da se ne sramotiš u komšiluku.
 4. mradomir

  Kratke voznje

  Šta ima u Pranjanima?
 5. mradomir

  Pozdrav iz Čačka

  Vidi po gvožđarama, postoje čepovi za cevi. Obično su crne boje. Samo premeri dimenziju rupe.
 6. mradomir

  Dodatne boce(rezervari)za gorivo

 7. mradomir

  Elektronika: Ablendomat

  Sam amblendomat imaš u onim fajlovima gore koje je Đunta postavio.
 8. mradomir

  Elektronika: Ablendomat

  Ne, kako sam ja napisao to su sve funkcije jednog uređaja, a mislim i da @NoX2SR tako razmišlja. Signali se uzimaju sa već postojećih prekidača migavaca. Za Hazard i Emergency mod se dodaju prekidači, ako ne postoje fabrički. Slažem se. Kasnije će ljudima biti lakše da programiraju sami. Imam loše iskustvo sa Kineskim vodootpornim konektorima. Daleko je to od kvaliteta konektora koji se ugrađuju na automobile. Liči, ali to nije to. A neki potrošači će vući više od 5A. Ja bih radije stavio kleme za print montažu i uvodnice. Pa kad se povežu žice može uvodnica da se malo i zadihtuje silikonom. Krenuli smo od 6 ulaza i 5 izlaza. Koliko bi po vama bilo potrebno?
 9. mradomir

  Elektronika: Ablendomat

  Da nastavimo projektni zadatak. Potrebno je uraditi uređaj za motorcikl sa sledećim funkcionalnostima: - Amblend: pritiskom na taster "amblend" sirena se aktivira u trajanju od 1s, dugo svetlo 3 puta trepne sa periodom od 1s (0.5s uključeno i 0.5s isključeno). - Hazard: aktiviranjem prekidača "hazard" levi migavac trepne 3 puta sa periodom 3x300ms (150ms uključen, 150ms isključen), zatim sledi pauza 300ms, pa desni migavac trepne 3 puta sa periodom 3x300ms (150ms uključen, 150ms isključen). Ovo se ponavlja dok je aktivan prekidač "hazard". U isto vreme buzzer (pištalica) se aktivira sinhronizovano sa migavcem. - Emergency (sva četiri): aktiviranjem prekidača "emergency" levi i desni migavac trepću ujednačeno sa periodom 1s (0.5s uključen, 0.5s isključen). Ovo se ponavlja dok je aktivan prekidač "emergency". - Levi migavac: aktiviranjem prekidača "levi migavac" - levi migavac trepće sa periodom 1s (0.5s uključeno, 0.5s isključeno). U isto vreme buzzer (pištalica) se aktivira sinhronizovano sa migavcem. - Desni migavac: aktiviranjem prekidača "desni migavac" - desni migavac trepće sa periodom 1s (0.5s uključeno, 0.5s isključeno). U isto vreme buzzer (pištalica) se aktivira sinhronizovano sa migavcem. - Štop: aktiviranjem prekidača kočnice (zadnje ili prednje), štop svetlo trepne sa periodom 3x300ms (200ms uključeno, 100ms isključeno). Nakon toga ostaje uključeno dok je aktivan prekidač kočnice. - Buzzer off: pritiskom na taster "buzzer off" jednokratno se deaktivira buzzer za trenutno aktivnu funkciju. U slučaju da nije ni jedna aktivna, buzzer se deaktivira za sledeću aktivnu funkciju. Tehničke karakteristike uređaja: - Plastično kućište, otporno na kratkotrajno prskanje peromatom - IP56. - Napon napajanja 10 - 30V. - Pojedinačna struja potrošača 5A. - 5 izlaza (u aktivnom stanju su na pozitivnom potencijalu). - 6 ulaza (aktiviraju se pozitivnim potencijalom). ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jel' to - to? PS Možda sam pobrkao hazard i emergency mod, nisam siguran...
 10. mradomir

  Elektronika: Ablendomat

  Dve su različite pločice.
 11. mradomir

  Radio veze - nikad sami na putu

  Zar za PMR treba licenca?
 12. mradomir

  Elektronika: Ablendomat

  Ajde da definišemo hardverski deo. Po onim šemama imamo: --------------------------------------------------- Amblendomat Izlazi - svetlo - sirena Ulazi - amblend taster Automat za migavce Izlazi - desni migavac - levi migavac Ulazi - hazard - levi - desni - emergency -------------------------------------------------- Svi su izlazi prema plusu (vežu se u paralelu prema potrošačima), a ulazi prema masi. Ja bih ovom spisku dodao i buzzer (pištalicu) i štop svetlo. Nije mi jasno čemu služe oni ulazi za levi, desni na automatu za migavce. Jedino ako je fabrička instalacija otkačena, pa sve ide samo preko uređaja. Predložio bih da se ne opterećujete za sada načinom rada (kad šta trepće, pišti, itd.) Definišite hardver, a softver može i kasnije.
 13. mradomir

  Informacije o Rumuniji

  Reka Nera.
 14. mradomir

  Elektronika: Ablendomat

  @NoX2SR ovo može lepo da se integriše u jedan uređaj. Ako si voljan možemo zajedno odraditi (komšije smo).
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja