Jump to content

Moto Zajednica

mradomir

Članovi
 • Broj tema i poruka

  1219
 • Pridružio se

Reputacija u zajednici

1145 Excelent

O članu mradomir

 • Rank
  8-bit
 • Rođendan 04.04.1976.

Profile Information

 • Pol
  Bez odgovora
 • Lokacija
  Beočin
 • Motocikl
  KLX300, R1100GS

Poslednji posetioci profila

1765 profile views
 1. Imaš u Sprintelu bužir kao mrežica - čarapa, koja se sama skupi. Dosta lepo izgleda. Stoji im dole u podrumu. Taj termo bužir koji si uzeo tako dobro dihtuje (lepi) da se koristi za nastavljanje kablova potapajućih pumpi.
 2. Da nisi obrnuo plus i minus.
 3. Kako ćeš kočioni cilindar zaštititi, da se i on ne hromira?
 4. Neko mu je jebo kevu silikonom.
 5. Nije poenta u nekom kao otporu prema tehnologiji, poenta je da sve više ljudi ne priča direktno na mobilni jer im smeta - fizički. Ako te glava zaboli to nije filozofska rasprava 4G ili 5G, već glavobolja. To što lično možeš da uradiš je da ne držiš radio predajnik blizu mozga. Da je dobro, sigurno nije, sad koliko, neka svako proceni za sebe. Ne bih se ni uključio u priču da ti nisi rekao da batalimo slušalice sa kablovima jer nam skreću pažnju. Samo sam hteo da napomenem da kabal ima razlog zašto se koristi.
 6. Ponavljam se ali... u džepu 4G, wifi, BT, PMR i još oko glave long-range BT... možda je praktičnije, ali sigurno nije zdravije.
 7. Biće tu i fizičke boli - kurbla je u pitanju
 8. Ja sam naručio dva komada još početkom decembra. Nije još ništa stiglo
 9. Što nisi to zlato sastrugao, ima par grama sigurno
 10. Imaš NTC i u manjem pakovanju: Temperature Sensors and Thermistors - NTC, PTC | Sensors and Transducers | Online prodaja - Comet electronics STORE.COMET.RS Online prodaja - elektronske i elektromehaničke komponente i... Možeš ga zaliti isto epoksijem. Keramički kondenzatori se dobro ponašaju na visokim frekvencijama, bolje podnose temperaturu, ali imaju lošu klasu tačnosti. Koriste se za filtriranje napajanja i u RF tehnici. Poliester se koristi u analognoj i audio tehnici. Ja obično stavim 100uF elektrolit i 100nF keramički na ulaz i izlaz regulatora. Na svaki IC u paralelu sa napajanjem 100nF. Mislim da nije problem i ono što si povezao.
 11. Za epoxi sačekaj par dana, hladno je vreme. DS1820 zna da pobrljavi ako mu se indukuje neka smetnja. Možda bi ti ovo odgovaralo, ima na sebi i navoj za montažu: B57045K0103K000 | EPCOS | Temperature Sensors and Thermistors - NTC, PTC | Online prodaja - Comet electronics STORE.COMET.RS Online prodaja - elektronske i elektromehaničke komponente i moduli. LED rasveta. Nema minimalnih količina za poručivanje. Slanje istog dana. Comet electronics Mogao bi iskoristiti i senzor sa nekog auta, obično su NTC tipa, samo moraš da ga izbaždariš, ako ne znaš tačne podatke. Ja sam to radio tako što ga prvo potopim u vodu sa ledom, sačekam malo da se temperira i izmerim otpor, tu je temperatura 0 stepeni. Izmerim na sobnoj temperaturi i na kraju ga potopim u kipuću vodu - 100 stepeni. Nije linearna kriva ali za ovu namenu dovoljno precizna. Vežeš ga u kolu naponskog razdelnika kao otpor prema masi. Obrati pažnju da struja kroz njega bude mala, da se ne bi "samogrejao". Možeš u excelu izračunati funkciju koja ti povezuje direktno očitavanje AD konvertora i temperature. Oni žuti poliester kondenzatori od 330nF na napajanju, bolje da su bili 100nF keramički. Teraj dalje, pratimo.
 12. Problem je u pigmentu koji se koristio za epoxy smolu, nije UV otporan. Ili sam karbon nije UV otporan. Mislim da tu nema leka.
 13. Za motor nemam šta da kažem, proveren kvalitet, samo mislim da nije za tu namenu.
 14. Ako je šraf u rupi, probaj da začepiš prstom. Možda gumica ne dihtuje.
 15. Taj šraf ima gumicu...
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja