Jump to content

Moto Zajednica

icatenej

Članovi
 • Broj tema i poruka

  985
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

1990 Excelent

1 Pratilac

O članu icatenej

 • Rank
  Duh Bez Sekire
 • Rođendan 21.12.1975.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd - Miljakovac, Ljubovija
 • Motocikl
  Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600

Poslednji posetioci profila

5009 profile views
 1. icatenej

  Domaci - video sektor -

  Prva vožnja sa novim motorom...
 2. icatenej

  Koji enduro motor za pocetnika

  Moj ti je savet da UOPŠTE ne gledaš na motor u smislu "slabije/jače" nego isključivo u smislu "lakše/teže". Ganjaj što je moguće lakši motor za količinu novca koju nameravaš da potrošiš. Enduro nije ulica. Svaka moderna 250-tka sa adekvatnim prenosom imaće sasvim dovoljno snage da te izvrne na leđa na jače potezanje gasa. Znači, gledaj koji ćeš motor lakše da digneš kad padneš, a ne koji je "jači"... Budžet ti je dobar - ovaj 450 EXC Six Days je odličan model u svakom smislu... Pogledaj u istom ceovnom rangu i Husqvarne i Bete (a ja ne bih bežao ni od Sherka i GAS GAS-a). Pošto kupuješ polovan motor obrati pažnju na sledeće stvari: - da lako pali i na anlaser i na kurblu - da nema previše čudnih zvukova - da mu kvačilo lepo radi (da nema drag-a, da ne kliza, da se relativno lako nalazi neutral, makar dok se motor kreće ako neće u mestu) - da mu ventilator radi - da uredno puni akumulator - ako možeš, stavi na dijagnostiku motor i vidi ima li kakvih grešaka - pogledaj da li mu slini zadnji amortizer i vile - pogledaj sa donje strane zadnje viljuške, šuspleha i rama kakvo je stanje (ako ima dosta udara i ogrebotina, onda sigurno nije milovan) - obrati pažnju da li ima luftova (u točkovima, u zadnjoj viljušci, u kormanu itd...) Broj radnih sati ili pređenih kilometara ne moraju biti presudan za izbor. Opšte stanje motora i neka istorija upotrebe i održavanja su bitniji parametri. Sa srećom kupovina Obavezno uzmi neke dobre čizme za enduro.
 3. icatenej

  Srbija bez asfalta

  Ovde: WWW.AVTO.NET
 4. icatenej

  Srbija bez asfalta

  Ja sam treći vlasnik pri čemu ga je drugi vlasnik kupio u aprilu za maloletnog sina koji još nema položeno za A i klinac nije napravio ni 2 sata do zaključka da mu takav motor ne treba. Pošto sam pričao i sa prvim vlasnikom, poznata mi je cela istorija motora (na stranu što sam nabavio dijagnostiku za njega tako da sam lako proverio pojedine navode) . Suštinski, do ove šume u Kučaju motor nije video ništa ozbiljnije od tvrdog makadama i asfalta. Nema nikakvih ogrebotina na viljuškama, šusplehu, ramu, fuzasterima, deklama.. . Dobio sam ga sa svim mogućim fabričkim pinklama sa kojima se isporučuje za potrebe homologacije odnosno registracije (sva signalizacija, retrovizori, lambda sonda, katalizator, restrikcija za usis, db kiler...) kao i sa svom fabričkom dokumentacijom itd... Izašao me je oko 2700 do registracije (cena motora + troškovi uvoza - prevoz, carina/pdv, ams, abs, troškovi špeditera.. ) ... Od ulaganja sam imao gume (na njemu su još bile fabričke kad sam ga kupio ), promenio sam ulje i semeringe u vilama, kao i sve ostale tečnosti, stavio Polisport repić sa led stop svetlom umesto njegovog fabričkog sa migavcima (taj će stajati u kutiji za potrebe tehničkog pregleda) itd, itd. Ostaje da se poigram sa setovanjem ogibljenja u skladu sa mojom masom i načinom vožnje kao i sa setovanjem EFI da malo jače poteže na samom početku, ali suštinski to je to... Motorče je bombonica.
 5. icatenej

  Srbija bez asfalta

  Jeste TE 250... model je 2009 godište, ali je isteran iz salona 2011, ukupno 98 radnih sati, odnosno 5200 i kusur km Gledao sam mesecima naše i slovenačke oglase, dok mi ovo nije iskočilo... Severian mi pozajmio pickup da ga doteram, Exman pravio društvo, "skoknuli" do Slovenije, pokupili motor i eto nas
 6. icatenej

  Srbija bez asfalta

  Evo još nekih fotki sa ove vožnje No pre toga, da se pohvalim da sam uterao novo konjče u štalu te da mi je ovo bila prva vožnja sa novim motorom... Na raskrsnici Barbušina - Nekudovo... Suštinski - pokušali smo da pređemo preko grebena između Barbušine i Kločanice u zoni Javorišta... Zabili se u šumu, igrali se Jarvisa jedno dva sata, shvatili da još uvek nismo Jarvisi, taktički se povukli - to bi bio kratak opis ove enduro zanimacije Trenutak odmora... Ja sam, naravno, imao svojih momenata ... od kratkih nogu u tehničkim detaljima,.... ...do ku*čenja koje mi se vratilo kao bumerang) Naravno, osim privremeno uštrojenog ponosa, druge štete u ovakvim prilikama uglavnom nema
 7. icatenej

  KTM - narandžasta ekipa

  @kepo jedno pitanje... Jesi li išao na tehnički pregled/produženje registracije sa ovim KTM-om po ovom novom jebarniku od zakona? Pitam zbog svetala/maske, odnosno odudaranja svetlosne grupe od "fabričkog" izgleda... Mene čeka to za Cagivu pa da vidim šta mi je činiti (video si motor onda u Kosjeriću, isto imam tu neku rally platformu i jedno homologovano okruglo svetlo napred umesto njene fabričke maske)...
 8. icatenej

  Nestaje mi ulje BUKVALNO !!

  U svakom slučaju, nemoj ga preliti uljem, poizbijaćeš semeringe. Te Yamahe su problematične za kontrolu ulja ako im onaj nepovratni ventil izgubi funkciju (to ne znači da se motor loše podmazuje, samo znači da suštinski nikad nećeš imati pojma o pravoj količini ulja u motoru). Ako ne dimi toliko da je iza tebe oblak dima i ako nema nikakve bare ulja ispod motora kad ga parkiraš, onda je ulje u motoru. Ima likova koji su uspeli da uliju i po 4-5 litara ulja u XT misleći "da im negde odlazi"
 9. I ja sam iz još jednog (isto višeg izvora nego što je moja sestra) dobio potpuno isti odgovor... Čoveku nije jasno zašto bi neko drugačije tumačio Jeste tekst tih odredbi malo nakaradno sročen, ali mislim da je suštinski jasno da su u članu 268 stav 10 navedene kategorije vozila za koje važi mogućnost registracije kraće od godinu dana a onda se u članu 274 stav 4 samo pozvalo na taj predhodni stav da bi se reklo da vlasnici tih kategorija vozila ne moraju da vraćaju tablice godinu dana od isteka registracije. Još samo da nađem šaltersku radnicu, šefa upravnih poslova ili tehnički pregled koji će uvažiti takvo tumačenje
 10. 'bem li ga... Iskreno se nadam da nisu doterali tumačenje zakona do apsurda... Pokušaću da dobijem zvanično tumačenje od nekoga iz MUP-a, jer mislim da bi ova informacija bila važna za sve koji voze motocikle.
 11. Ne smejem se tebi - ali jesi li 100% siguran - znači, jel to tvoje tumačenje zakona, jel to tumačenje nekog inspektora, jel to u sklopu nekog zvaničnog dopisa?!? Znači, hoćeš da kažeš da ako si registrovao na 11 meseci i 29 dana onda možeš držati tablicu kod sebe godinu dana nakon što istekne tih 11 meseci i 29 dana, a ako si registrovao na 12 meseci, onda moraš da vratiš nakon isteka 60 dana?
 12. Zadnji put na godinu dana (tad još nije bilo moguće na kraće, znači motocikl je bio registrovan par meseci u trenutku donošenja novog zakona koji je ovo sve omogućio).
 13. Evo da se nadovežem, ja pokušavam već danima da nađem tehnički pregled na kome ću moći da odradim kompletno produženje registracije, da ne izgubim ceo jebeni dan jureći od tehničkog pa do neke policijske stanice itd... Gde je problem? Problem je što je nalepnica istekla pre par meseci, i ja namerno nisam hteo da produžavam registraciju do početka leta, jer, jelte, sada je država dozvolila da motore registrujemo na minimalno 30 dana (ne ulazim sada u isplativost kraće registracije, to je tema za sebe). Suština je da ne mogu da nađem tehnički koji radi i izdavanje nalepnica da hoće da mi produži regsitraciju - kažu "prošlo je 60 dana, mora nova tablica i saobraćajna...". Inače, sestra mi radi u MUP-u upravo na ovim upravnim poslovima, tako da ZNAM da je rok za vraćanje tablica za motocikle produžen na godinu dana. Poslala mi je članove ZOBS-a koji ovo vrlo jasno definišu: Član 268, stav 10 kaže: Изузетно од одредби става 9. овог члана, на захтев власника или корисника, регистрациона налепница се издаје на краћи временски период који не може бити краћи од једног месеца за: 1) возило од историјског значаја (олдтајмере), 2) моторна или прикључна возила која нису првенствено намењена за учествовање у саобраћају (пчеларска возила и сл.) и 3) мопед, лаки трицикл, мотоцикл, тешки трицикл, лаки четвороцикл и отворени тешки четвороцикл. I uskladu sa tim Član 274, stav 4. kaže: Изузетно од одредбе става 1. овог члана, власник, односно корисник возила за које је регистрациона налепница издата у складу са одредбама члана 268. став 10. овог закона, дужан је да врати регистарске таблице у року од годину дана од дана истека важења регистрационе налепнице. Što je, jelte i poptuno logično!!! Kako da uzmem nalepnicu i platim osiguranje na mesec dana, ako posle svaka dva meseca moram da vraćam tablicu i saobraćajnu? U poslednjih 7 dana okrenuo sam najmanje 15 tehničkih pregleda (na stranu što sada mnogi više i ne rade motocikle) i svi su me ubeđivali da: 1) Meni se ne isplati da registrujem motor na kraći period 2) Oni to rade svaki dan i oni su SIGURNI da nakon isteka 60 dana za motocikle mora da se vadi nova tablica i saobraćajna 3) Kad ih uputim na zakon i konkretne članove kažu mi da će ipak proveriti i javiti mi, jer do sad nisu imali "takav slučaj", i naravno, ne jave se... Znači, ima li neko da mi preporuči tehnički pregled u Beogradu koji poznaje zakon i želi da uzme moje pare? Ok, na kraju ću ići u Ljermontvou ako tako mora, ali bih stvarno voleo da ne moram da se šetam ceo dan.
 14. icatenej

  Dalmacija Enduro | ADV | Dual Sport [video]

  Trka sa avionom - sjajan momenat. A Boga mi, na 5:00 reko, ovi će sad skrenuti u kuću nekome Dobra vožnja.
 15. icatenej

  kawasaki

  Kakve veze ova tema ima sa Enduro podforumom?!?
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja