Andrej_Hotstepper 7100 Napisano Jul 25, 2022 Drug član, 2980 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Spavaš li mirno Seme Sanderlende?! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Jul 28, 2022 Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko vec menjao gume i da mozda zna sta uopste moze da se nadje kod nas u ponudi? Na netu pricaju o Pirelli MT21, Dunlop D606 i Michelin Anakee Wild (kao 50-50 alternativa), a kada sam se pre neki mesec raspitivao nista nije bilo u ponudi u odgovarajucoj velicini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Jul 28, 2022 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ispratio 90/90-21 je baš problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Jul 28, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan ništa dostava, sve off do Splita, namonitraš gume i off nazad 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Jul 28, 2022 Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 40 minutes ago, doktor said: Koliko sam ispratio 90/90-21 je baš problem. nazalost jeste problem Pre mesec dana sam se raspitivao za: REAR 120/90-18 i FRONT 90/90-21. Odgovor je bio: nema na stanju nista u toj dimenziji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 134 Napisano Jul 28, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, maxx je napisao: Da li je neko vec menjao gume i da mozda zna sta uopste moze da se nadje kod nas u ponudi? Na netu pricaju o Pirelli MT21, Dunlop D606 i Michelin Anakee Wild (kao 50-50 alternativa), a kada sam se pre neki mesec raspitivao nista nije bilo u ponudi u odgovarajucoj velicini. Ja sam menjao na mitas e07, a razmisljao sam o anakee wild, vrv cu te probati sledeci put. Stavio sam 90-90-21 i 130-80-18 i staju bez problema. Presao sam oko 5km sa njima, zadovoljan sam poprilicno. Pilot sport ima metzler, pirelli i dunlop, kompp valjda ima anakee (kada sam trazio u martu-aprilu, imali su). Mitas sam uzeo kod nekog lika iz Kraljeva preko kupujem prodajem za, mislim, 170e set, nisu neke stare gume, nov dot. On 23.7.2022. at 21:11, aca-pn je napisao: Ma da, verovatno konstruktori iz Honde nemaju pojma pa stavili neku bezveznu kilometražu za zamenu. Nego dok mi sviramo o ulju, neko se vozi, @penumbra svaka čast ! Hvala! Poceo sam da pisem putopis (stvarno, majkemi), tako da cu uskoro da izbacim sa malo slika. Sto se tice motora, nije mrdnuo, bukvalno nikakva zamerka sto se tice same masine. Vozio sam na autoputu oko 100-110, potrosnja malko preko 3l, na magistralama je potrosnja bila oko 2.6, ali na kraju svakog dana mi je bilo tacno 3l (prelazio sam od 400 do 700km dnevno od toga recimo 40-50% magistrala, ostalo autoput). Dupe zna da utrne posebno posle 2h na autoputu bez pauze, jer jbg, jedan cilindar, vibrira dosta, malo sediste... Snage fali na autoputu ali ovaj motor i nije pravljen za to (ja imam manje od 70kg go i jos oprema i stvari izadje na ~90). Kupio sam adv spec jer je on mogao da stigne i zapravo stiti lepo od vetra i kise, da malo stvara turbulenciju oko glave, ali sklanja vetar sa grudi (sto mi je bilo jako korisno prvog dana jer sklanja i kisu i 10 sati na kisi do Ohrida nije bas moja definicija zabave). Kad sam usao u Nemacku, oni na magistralama imaju ogranicenje 100km/h, bukvalno nema potrebe da vozis autobahn-om osim ako bas ne zelis da samo odvrnes gas i vozis dok ne potrosis rezervoar, pauza, refill i teraj. Osecao sam se kao manijak kad sam vozio 100 po tim putevima, samo nisam navikao.... Po Krfu sam se vozio sa verenicom, 2 up po ostrvu plus stvari za plazu i neki calabrc pozadi u torbi, apsolutno nikakav problem. Nije se previse zalila da joj je neudobno, mada, vozili smo se i ranije po Srbiji. Jedino sto od opterecenja, pa kao da nemas zadnji amortizer Ako bih ponavljao ovakav put, a hocu jer moram da se vratim nekako za Srbiju, 300-400km dnevno (ako krenem oko 9, pola 10 pa vozim do tipa 19-20) je za mene IDEALNO na ovom motoru jer se ne umoris, ne utrnes, vidis sve lepo, ne jurcas, stalno mozes da pravis pauze i slicno. Posebno zato sto ne mozes da ludujes pa da krades km tako sto ces da vozis 160 na autoputu. Promenio Jul 28, 2022 član penumbra Kragujevac -> Kraljevo 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Jul 28, 2022 Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan @penumbra Hvala na odgovoru 5 minutes ago, penumbra said: Poceo sam da pisem putopis (stvarno, majkemi), tako da cu uskoro da izbacim sa malo slika. Jedva cekam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7100 Napisano Jul 28, 2022 Drug član, 2980 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, penumbra said: Ako bih ponavljao ovakav put, a hocu jer moram da se vratim nekako za Srbiju, 300-400km dnevno (ako krenem oko 9, pola 10 pa vozim do tipa 19-20) je za mene IDEALNO na ovom motoru jer se ne umoris, ne utrnes, vidis sve lepo, ne jurcas, stalno mozes da pravis pauze i slicno. Posebno zato sto ne mozes da ludujes pa da krades km tako sto ces da vozis 160 na autoputu. Ako je išta lepo kod ovog motora je što te natera da ideš "putevima kojima se manje ide". Odakle u Nemačkoj i dokle u Srbiji?? Ja sam između ostalog do skoro radio posao koji se sastojao od lutanja po Evropi popravljaći kamione po putu.. obišao sam razne kutke sveta koje inače mislim da nikad ne bi video. I uvek sam maštao kako bi voleo da prođemo tuda motorom burazer i ja, jednog dana, a ne u mrtvom VW transporteru... U generalnom smisli, cela Evropa je prelepa za lutanje kad ideš nacionalima... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nvic 93 Napisano Avgust 1, 2022 U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l Prijavi odgovor kao problematičan Ljubomorno nas je gledao Georgi Hadzi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6308 Napisano Avgust 1, 2022 Enduraš, 6364 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Danas me ABS spasio skoro sigurnog pada. Vozim makadamom nizbrdo, kad odjednom iza krivine auto, koči on, beži u stranu, kocim ja svom snagom prednja i zadnja, nemam gde da bežim, pravo u njega, na sreću stao sam na metar od prednjeg branika. Nije bila velika brzina, ali rastresit makadam, nizbrdica, nikad da stane. Da nije bilo ABS-a siguran sam da bi mi prednji točak otklizao u krivini, prosuo bi se koliko sam dugačak. I to se sve dešava na 500m od kuće 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Avgust 1, 2022 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Lepe su vam ove vaše mašine. Dugo pratim temu...CRF300 Rally mi se svidja mnogo više od Himalayan -a. Znam da konstrukcijski i snagom nisu isti, ali su cenom blizu, ako se ne varam. Ja bih se uvek radije malo više isprsio za Hondu. Nekako mi baš uliva poverenje.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7100 Napisano Avgust 1, 2022 Drug član, 2980 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...razlika u ceni nije zanemarljiva. REH je 5500-5600 (sa dve boje je skuplji), a rally je na 6900e.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Avgust 1, 2022 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, oko 1300€, da kažemo.Ako se podeli na rate oko 20 do 25€ mesečno više.Mislim da me ni to ne bi pokolebalo.Jedino ako bi me razočarao u probnoj vožnji....Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nvic 93 Napisano Avgust 2, 2022 U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Bokes said: Jedino ako bi me razočarao u probnoj vožnji... Ako budes uporedjivao sediste sa AA500, razocaraces se sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Avgust 2, 2022 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Тo definitivno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 610 Napisano Avgust 2, 2022 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, oko 1300€, da kažemo.Ako se podeli na rate oko 20 do 25€ mesečno više.Mislim da me ni to ne bi pokolebalo.Jedino ako bi me razočarao u probnoj vožnji....Послато са M2007J3SG помоћу ТапатокаIdi probaj, ljubazni su prodavci. Motoru treba dati šansu, zavisno od potreba vozača može biti baš dobar izborSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Avgust 3, 2022 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Imam 195cm i 120 kg, sta mislite da li bi mogao da se spakujem na ovaj motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 134 Napisano Avgust 3, 2022 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Dzonikeda je napisao: Pozdrav drugari. Imam 195cm i 120 kg, sta mislite da li bi mogao da se spakujem na ovaj motor? Ja i gospodjica smo ~130kg zajedno i ono, ide... Malo tromo, ali ide... Dosta nalegne kad sednemo da se vozimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Avgust 5, 2022 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na info. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Psychonaut 99 Napisano Avgust 5, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Imam 195cm i 120 kg, sta mislite da li bi mogao da se spakujem na ovaj motor?Ja sam 188, 96 kg trenutno.Od kada sam zategao zadnji amortizer, daleko manje legne kad sednem.Motor je čak i veći od KLR-a.Mislim da nećeš imati problem da staneš na njega.Ništa više nego na neki drugi motor, obzirom da si momčina Elem, ako si u prilici, ja sam na NBG, možeš da ga probašSent from my moto g(60) using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Avgust 5, 2022 Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko narucivao prosirenje copave za 300l? Par puta na poslednjem TET-u mi se desavalo da propada nogara u zemlju, pa moram da trazim 5 minuta parce zemlje gde mogu da se parkiram i normalno sidjem sa motocikla. Na netu mi iskacu aliexpress/ebay/amazon varijanta koje ne izgledaju lose, samo me zanimaju iskustva tj. da li su dovoljne velicine A drugo pitanje, proizilazi iz neke diskusije sa @DjordjeMijailovic, a to je kada se na dual sportu raditi sredjivanje prednjih amortizera? Da li ide na nekoj kilometrazi, predjenom vremenu, po osecaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7100 Napisano Avgust 5, 2022 Drug član, 2980 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan U suštini, ja sam mišljenja da jednom godišnje trepa zameniti to ulje, u našem slučaju u toj jednoj vili. Sad ću baš da vidim kolko ide ulja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7100 Napisano Avgust 5, 2022 Drug član, 2980 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Pa po ovom... Obe imaju ulje... 638cm3 i 696cm3... Plus minus 2.5cm3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Palja 96 Napisano Avgust 5, 2022 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, maxx said: Da li je neko narucivao prosirenje copave za 300l? Par puta na poslednjem TET-u mi se desavalo da propada nogara u zemlju, pa moram da trazim 5 minuta parce zemlje gde mogu da se parkiram i normalno sidjem sa motocikla. Na netu mi iskacu aliexpress/ebay/amazon varijanta koje ne izgledaju lose, samo me zanimaju iskustva tj. da li su dovoljne velicine A drugo pitanje, proizilazi iz neke diskusije sa @DjordjeMijailovic, a to je kada se na dual sportu raditi sredjivanje prednjih amortizera? Da li ide na nekoj kilometrazi, predjenom vremenu, po osecaju. Ја са Алија, ортак поручио два комада за његов и мој ЦРФ. Његов је тандркао ненормално, и на крају путешествија је попиздео и једва поскидао оне Чонг Лијеве шрафове који су дошли са неким кинеским локтајтом. Ја сам, поучен његовим искуством, ставио парче старе дебелозидне унутрашње ''Мишелинке'' између фабричке ћопе и додатка, натегао и возио. Задовољан сам, мислим да је преко потребно проширење ћопаве. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Palja 96 Napisano Avgust 5, 2022 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 8/3/2022 at 5:52 PM, Dzonikeda said: Pozdrav drugari. Imam 195cm i 120 kg, sta mislite da li bi mogao da se spakujem na ovaj motor? Можеш да се спакујеш, ортак је твојих габарита и од априла 2021. смо већ прошли око 4 хиљаде км по Србији скупа. Временом ће ти вешање бити главна ставка за замену, уз евентуалну преправку седишта приде. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...