muljaz 2042 Napisano Maj 25, 2023 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam CG 2 umesto Power pure. Razlika nebo i zemlja. Ova CG drzi fenomenalno. Presao sam oko 1000km i jos uvek ne mogu da se opustim, ne verujem da ovako drzi. Potpuno drugi motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1331 Napisano Maj 25, 2023 Drug član, 871 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene isto CG2, motor bas lepo zaleze po krivinama, presao oko 1200km sa njima za sada. Testirane i po kiši i sa putnikom iza, nemam zamerke. Ne znam samo koliki im je vek trajanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5782 Napisano Maj 26, 2023 (promenjeno) Drug član, 2020 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 3/25/2022 at 1:50 PM, N.F.S. said: Evo ga karabudz Nešo, da li možda znaš gde nabaviti ovu osovinu koja drži točak? Kako se to ustvari zove ispravno? I gde si uzeo lakokotrljajuće keramičke ležajeve ? Pozdrav! edit: evo postavio sam i oglas pa može i tamo odgovor : Promenio Maj 26, 2023 član antir3ality Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22231 Napisano Maj 26, 2023 Integrisan, 9574 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sipku je donirao nas BaneVuk (sa osmehom i stolicom ) a rekao bih da je u pitanju fiksator bubnja ves masine, lezajeve (prema osovini) nabavljam u kragujevackoj radnji "yugokomerc", koyo za precizne cnc masine... Nisi u obavezi da bas njih koristis posto par izadje oko 7000dinara, mozes uzeti obicne C3 iz kojih ces isprati svu mast koja otpor kotrljanju unosi. Ima negde u nazad, tako oko 2009 sam kacio slike balanserke koju tada pravih, sa po dva lezaja obostrano. Nego, bile su svojevremeno u kompp radnji gotove, 60-ak eura... Da se ne zezas 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22231 Napisano Maj 26, 2023 Integrisan, 9574 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... Konuse koji tocak drze ili napravis kod strugara ili u gvozdjari kupis dva velika zidarska viska pa odneses samo na obradu, da se razbuse prema osovini i nareze po navoj kojim ce se fiksirati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2042 Napisano Maj 26, 2023 (promenjeno) Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo u Kompp-u. Prvo mi se ne svidja sto je ona sa sklopivim nogarima. Nema postolje na stelujucim nogarima pa da je dovedes u libelu, nego moras da je potkajlujes ako teren nije ravan. Kratki nogari, 21 tocak dohvata u konstrukciju. Treba da se malo sklopi da bi mogao da se vrti. Balansiranje se uvek radi na lagerima, a onaj polozaj gde se fiksira osovina je za komparater? Promenio Maj 26, 2023 član muljaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5782 Napisano Maj 26, 2023 (promenjeno) Drug član, 2020 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, N.F.S. said: Nego, bile su svojevremeno u kompp radnji gotove, 60-ak eura Pa eno sad su skoro 10 hiljada, nego sve mi se čini mnogo je to, ali sve je poskupelo... Razmisliću. Evo na aliju za 13 evra različite opcije, ali skupa poštarina... Promenio Maj 26, 2023 član antir3ality Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 594 Napisano Maj 26, 2023 Zainteresovan, 391 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop ScootSmart i Pantheon 125 - odlicna kombinacija. Prekjuce ih montirao i motorce se prilicno lepse vozi a gume drze odlicno. Mada sam do sad vozio na Bridgestone 9 godina matoroj gumi napred i City Grip-u 1, 6 godina staroj. Posle njih bi mi i Sava/Mitas vrv bile odlicne xD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Maj 26, 2023 (promenjeno) Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav, imate li iskustvo da li na AA sprint 500 može 140/70/14, vidim da može na klasik i ima li osjetne razlike u udobnosti. U moje godine je svaki centimetar bitan Promenio Maj 26, 2023 član Gastrorider Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1331 Napisano Jun 14, 2023 Drug član, 871 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre koji dan svratih na pumpu da proverim gume, kreten, od zimus kad su stavljene, nisam proveravao pritisak. Doduvao i prednju i zadnju. Koju razliku pravi tih 0.2 bara... Skuter se preko neravnina ponasa totalno drugacije, tj. upija ih neuporedivo bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 132 Napisano Jul 14, 2023 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, planiram da uzmem CG2 za Kymco Downtown 300, jel dobar izbor? Kompp ih navodno ima, prednja 9100 din a zadnja 10080 din, jel to OK cena? Dali je pametno narucivati gume online zbog DOT-a ili ici licno i uveriti se da je DOT taze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4963 Napisano Jul 14, 2023 Drug član, 3739 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, ZeleniZub je napisao: CG2 za Kymco Downtown 300, jel dobar izbor? Ja sam ih imao na Kymco People GTI, odlična guma. Veći je prečnik na tom skuteru, al verujem da bi i za Dowtown bile super. Kompp dosta to prodaje, po konkurentnim cenama. Ne verujem ni da imaju stari DOT na lageru, ali ništa te ne sprečava da pozoveš telefonom i pitaš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 132 Napisano Jul 14, 2023 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018 Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, boza_kg je napisao: Ja sam ih imao na Kymco People GTI, odlična guma. Veći je prečnik na tom skuteru, al verujem da bi i za Dowtown bile super. Kompp dosta to prodaje, po konkurentnim cenama. Ne verujem ni da imaju stari DOT na lageru, ali ništa te ne sprečava da pozoveš telefonom i pitaš. Hvala Božo, uzimam onda njih. Kao sto rece, pozvacu da pitam koji im je DOT trenutno na lageru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 132 Napisano Jul 14, 2023 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Fortuna89 je napisao: Ja sam uzeo pred sezonu.Odlicne su gume,lepo drze put.Ja sam moje uzeo u Nemackoj,tamo su obe bile 120e. Sent from my SM-S908B using Tapatalk Poprilicno skuplje kod nas, ali yebi ga, mi smo ekonomski tigar, moze nam se Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1331 Napisano Jul 14, 2023 Drug član, 871 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, ZeleniZub je napisao: Hvala Božo, uzimam onda njih. Kao sto rece, pozvacu da pitam koji im je DOT trenutno na lageru. Imaju oni uvek novi DOT, ali pitaj, ja ih zimus platih 17.500rsd, odlicna guma. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4963 Napisano Jul 14, 2023 Drug član, 3739 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan MCG2 postoji kao model tek oko 2 godine, pa neki prastari DOT ne može ni da se desi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FreeBird 198 Napisano Avgust 13, 2023 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo ko voli da vozi extremno. Dunlop scootsmart je pun pogodak. Drzi odlicno i kad je nova i kad je pred kraj. Kad krene da kliza lagano upozorava i moze da se kontrolise. Michelin CG je za laganu voznju. Ja sam ih skidao i poklanjao skoro nove....ne bi dalje da ih kudim. Pirelli diablo extra prva polovina i prvih par topljenja...posle toga se skamene i nisu za ludovanje. Michelin purepower po meni mnogo bolje od CG ali opet Dunlop je moj izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4963 Napisano Avgust 13, 2023 Drug član, 3739 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pričaš o modelu Michelin City Grip ili City Grip 2? MCG se više ni ne proizvodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FreeBird 198 Napisano Avgust 13, 2023 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi da lupam. Zadnje koje sam skinuo su bile 2021. Moguce da je 1 po sari su iste... A mozda su i 2. Uglavnom svevkoje sam vozio do sada su bile nove na skuterima i bas su mi ljigave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1324 Napisano Avgust 14, 2023 Drug član, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koji skuter voziš, ali dosta toga bi nam otkrio. MCG je meka guma i bolje će ići na neki laši skuter poput mog Beva, a Dunlop je bolja za teže motore jer je tvrđa guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FreeBird 198 Napisano Avgust 17, 2023 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Kymco gt300i i downtown 350. Trenutno nove gume na oba skutera danlop na gti-ju a purepower na downtownu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 690 Napisano Avgust 22, 2023 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav narode, Treba mi savet za gume za moj skut, naravno nove za Derbi GP1 250, da je neki drugi skut ne bih se mnogo razmišljao, no ono što me najviše remeti u razmisljanju jeste mala težina skutera, svega 140kg a snage "ima" i onda sam malo u strahu da ne napravim pogrešan izbor. Imao sam Power Pure 2ct na prethodnom skuteru nove kupio, po suvom extra, po mokrom, nedaj bože. Pirelli sam takodje kupio nove za Aerox-a davnih dana, ne secam se koji je model bio, odlicno su drzale i po suvom i po mokrom. Čak ni trenutne Dunlop ScootSmart nisu toliko loše ali su matore dot15, ispucale u kanalima i mislim da su po sredini previše pojedene i da mi to remeti osećaj u vožnji, u krivinama nemam osećaj da beži, ali me nekako non stop ispravlja na blagom naginjanju. Uradjeni semerinzi i ulje u vili, zamenjeni ležajevi u točkovima, zamenjeni ležajevi vrata vile i dalje imam taj osecaj ispravljanja pa rekoh nema šta dalje no gume... E sad, u garazi ima i 2 tmax-a jedan je na Dunlop ScootSmart, drugi na Pirelli Diablo Rosso scooter, oba drže dobro, čak lično mislim da je malo bolji Pirelli, ali opet njoj treba vremena da se ugreje, a i ne mogu da poredim sa njihovom težinom od 200+kg i njegovom snagom sta bi za mene bilo dobro. Generalno trenutno mi je u glavi CG2 kao neka all season proverena varijanta, mada nemam neku želju njih da uzmem. Evo nekih info: - Vozim grubo iskreno što se tiče gasa i kočnica, ali ne idem na koleno što se krivina tiče - Samo ogibljenje skutera je tvrdo. - Uglavnom krace relacije vozim 2-10km tako da mi ne treba neka kojoj treba mnogo da se ugreje. - Kako radim od kuce više nemam "moranje" da vozim i po kiši i mokrom da putujem do posla, mada iskreno volim i ne predstavlja mi problem, tako isto otpada i voznja u hladnim danima, da kazem do nekih okvirno + 12 stepeni bih vozio - Skuter se vozi iskljucivo po gradu, za van grada imam RS-a ili se poslužim tmax-om. Zbog dimenzija guma (Pr: 120/70/14; Z: 140/60/14, mogu da uparim sledeće: 1) Dunlop ScootSmart 2) Michelin CityGrip2 3) Pirelli Angel (Diablo Rosso Scooter nažalost nema zadnja u toj dimenziji) 4) Mitas Touring Force 5) Metzeler Roadtec Scooter Ne žuri mi se i ove trenutno obavljaju posao, šare ima na pretek i ne klizaju ali mi je u planu da ih zamenim ili sad do kraja sezone ili početkom sledeće... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4963 Napisano Avgust 22, 2023 Drug član, 3739 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam mnogo iskustava da ti pomognem konkretnim savetom, ali evo moje zapažanje - Na prošlom Kymco People GTI sam zamenio Pirelli Angel sa MCG2, i razlika je bila drastično bolja. Sa MCG2 kao po oblačićima u odnosu na stare. Ali opet, Pirelli su bile 5 godina stare, pa su se već ispostile. U stvari, mislim da je kvaka samo da budu dovoljno taze, pa će bude sve mnogo bolje. A ja ću MCG2 svakako kao sledeće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2042 Napisano Avgust 26, 2023 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio covek X10 i dosao kod mene i kaze idi probaj, vidi kako ti se cini, valja li, trebali sta da se radi + lezaj u vratu ima lufta koliko hoces. Idi probaj ga sam, ja ne sedam na te klince. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Avgust 26, 2023 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan U toj gumi ima nesto sto zeli da izadje napolje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...