Jump to content

Moto Zajednica

Podmazivac lanca

Recommended Posts

• ODUSTO OD DIJETE, 2989 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Rade već, ja bio kod njih u salonu u ponedeljak i kupio nešto.

Kod nove autobuske stanice su. Evo ti lokacija, malo zeznuto za parking ali lako se nalazi.

Parkiraš se kod Vera i pešaka do njih.

Zovi na mobilni.

WWW.GOOGLE.RS

★★★★★ · Продавци мотоцикала

Promenio član ZEMZEM
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Vstrom 650 M5

Da li ima kod nas u Srbiji neko da prodaje Cobra Nemo podmazivač?

Zvao sam Burnout kažu trenutno nema ali javiće mi da li će dobijati.

• Drug član, 2977 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 6 sati, Raša3 je napisao:

Da li ima kod nas u Srbiji neko da prodaje Cobra Nemo podmazivač?

Zvao sam Burnout kažu trenutno nema ali javiće mi da li će dobijati.

Temu, Aliex...kopija radi posao isto...3x jeftinije.

• Hvala 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2849 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport '16

Jedno pitanje u vezi Scoot-a, kapalica mi stoji usrafljena na pecurku na zadnjoj viljuski, onoj za podizanje na stender i ulje kaplje direktno na lanac, jel treba tako ili da je premestim direktno na zadnji lancanik pa da pomocu centrifugalne sile podmazuje lanac ili da ne diram nista? 🤔

• drkadzija, 1257 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, sumo suzuki
1 hour ago, BokyBoy said:

Jedno pitanje u vezi Scoot-a, kapalica mi stoji usrafljena na pecurku na zadnjoj viljuski, onoj za podizanje na stender i ulje kaplje direktno na lanac, jel treba tako ili da je premestim direktno na zadnji lancanik pa da pomocu centrifugalne sile podmazuje lanac ili da ne diram nista? 🤔

Treba da dodiruje zadnji lančanik i preko njega prenosi ulje na lanac. Slikaj i pošalji mi na Viber pa ću ti lakše pomoći. 

• Hvala 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2849 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport '16
pre 52 minuta, grof je napisao:

Treba da dodiruje zadnji lančanik i preko njega prenosi ulje na lanac.

Tako sam i mislio.

• Drug član, 1658 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Jedno pitanje u vezi Scoot-a, kapalica mi stoji usrafljena na pecurku na zadnjoj viljuski, onoj za podizanje na stender i ulje kaplje direktno na lanac, jel treba tako ili da je premestim direktno na zadnji lancanik pa da pomocu centrifugalne sile podmazuje lanac ili da ne diram nista?
Zaseci crevce ukoso a da dodiruje lančanik

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Hvala 1

• Drug član, 3327 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac

Ali, onda podmazuje samo jednu stranu lanca. Unutrašnja, čini mi se i prljavija, slabo dobija ulje. Ne znam, nisam nikad probao, samo razmišljam. Da ima nešto kao zmijski jezik, pa da ide i sa spoljne i sa unutrašnje strane lančanika, bilo bi idealno.

• Podržavam 1

• Drug član, 1469 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L
On 19. 6. 2025. at 7:27, BokyBoy je napisao:

Uvek sam drzao na lančaniku, onda na Africi mi malo bacalo po centralnom stenderu pa ga premestim da kaplje direkt na lanac, @Satelis kad je video kaze-vracaj na lancanik ,jebo stender, brisi ga povremeno, ne podmazuje ti dobro i sta cu poslusam mladjeg i pametnijeg:lol3:

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1606 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Je l' neko porucivao ovaj model? 

Screenshot_20260224_140523_Temu.jpg

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: apn4 T15 - CBF500

Ja sam takav s aliexpresa narucio pre 2 godine. Prosle godine je poopustila neka gumica pa ulje brze izadje. Videcu da zamenim obe za ovu sezonu . U sustini fino radi zavrnes 1/4 kruga pre nego pocnes da vozis. Ja posle perionice 1/2 kruga kada se lanac prosusi  i provozam se malo.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2989 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

@Dejan SD Tačno tako, za suvo vreme 1/4 kruga na 300km a kad je kiša 1/4 na 150km. tako je kod originala ali verujem da je isto i na KOPIJI.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1255 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Imam 2, uglavnom sranje, mislim da ću da se vratim na bočicu ulja. Kineski oring uglavnom slabo drži, pa kaplje na parkingu, mora kvalitetniji da se stavi, nije skupo ali cimanje. Ovo i nije toliki problem ako se motor vozi svaki dan, ali ako stoji po mesec dana kao meni obavezno napravi sranje ispod lančanika na prakingu.

I ja volim da je to masno, uredno, a realno ne treba se puno opterećivati, lanac traje manje više isto podmaivao obilato ili kad se setiš...

• Drug član, 1362 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT
12 minutes ago, lemy said:

lanac traje manje više isto podmaivao obilato ili kad se setiš...

Ovo mogu da potpišem da je tačno. Prethodni lanac (originalni Stromov) podmazivao, čistio non stop, izdržao 30.000. Problem na fabričkom je bio što se par karika glavilo, O ring-ovi su verovatno otišli, pa se lanac baš čuo.

Ovaj sad trenutni DID-ov, je skoro na 30.000 km, čistim ga i nauljim kad se setim, ne znam da li sam možda jednom dotezivao lanac za to vreme. Doduše, ovaj je X-ring, izgleda da je bolja priča od O-ring.

I takođe imam taj kineski "Nemo". Treba odmah sve gumice unutar zameniti kvalitetnijim, jer fabričke gumice nisu ni za tegle i radiće solidno posao. Ja ga prošle godine nisam ni koristio, jer se negde probila cevčica, pa me mrzelo da sve skidam i zamenim novom.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1606 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ne lickam nesto previse lanac, svakih 600-800km podmazem, svaki treci put operem. Mislim da je dotegnut samo posle prvog servisa kako to obicno i ide i to je to.

Sad sam na 14k km.

Video taj podmazivac za smesne pare pa reko sto ne bi uzeo da ne moram sprejevima praviti haos, mada otkad sam presao na Motul C5, sve super.

Ugradnja nije teska, samo da se sprovede crevce? 

• Drug član, 1362 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT

Nije teško ugraditi, više je do estetike kako da ide putanja creva. Da bi pristup bio laši, bilo bi dobro skinuti rezervoar (ili ga barem malo podići) kako bi se lepo sve sprovelo uz postojeću instalaciju i pričvrstiti vezicama. 

• Hvala 1

• Drug član, 3025 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ja uzeo nego nikako da ga ugradim. Kad sam istrtaživao ispalo je da postoji kopija, i kopija kopije :D Kopija je oko 20 - 30 evra, a kopija toga. 5 - 10 evra. 
Navodno je taj GIDIBII kao bolji, otkud znam, pa sam njega jurio :) 
Treba da ga namestim ovih dana.

• Enduraš, 6668 postova
  • Motocikl: 450MT

Ja imam taj gidibi, koristio 2-3 god na crf-u, pre prodaje ga skinuo da namontiram na sledeći motor, ali me mrzi, tako stoji u fioci. Mali je kapacitet rezervoara, nezgodno je dopunjavanje istog, tako da mi je lakše ručno da podmazem pumpicom za ulje i glavni razlog, nema dobro mesto za montažu na 450mt, a da nije na guvernalu gde mi se ne svidja da stoji.

A i ja sam takodje primetio, podmazivao ga redovno ili po nekad kad se setim isto mi traje, tako da se ne opterećujem više.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja