Jump to content

Moto Zajednica

Dejan SD

Članovi
  • Broj tema i poruka

    44
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu Dejan SD

  • Rođendan 02.03.1974.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Smederevo - Osipaonica
  • Interests
    kompjuteri,elektronika,stariji motocikli
  • Motocikl
    apn4 T15 - CBF500

Poslednji posetioci profila

355 profile views

Dejan SD's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

30

Reputacija u zajednici

  1. Odneses tu glavu kod nekog metalostrugara izbusi se veca rupa i ureze navoj . Onda napravi redukciju s novog navoja na navoj za svecicu.
  2. Brate nosaci izgledaju profi,koferi deluju cetvrtasto i grubo ,pa ocekujem i da su dovoljno cvrsti. Funkcionalno skroz ok i vazno da ispune ocekivanja. Ja sam u fazonu da mi treba samo top kofer ,ali vreme ce pokazati dali sam u pravu. Mogu reci samo SVAKA CAST
  3. Mogu samo reci da su cevi odlicno savijene,al zameramo nisi stavio sliku pikerice(u mom kraju tako zovu alatku) koja je odgovorna za taj rad. BTW oko kolikog FIja si savijao cev? I nisi nam rekao dali si pesak istresao ili nosis za na plazu. Trebam napraviti nosac top kofera za moj motor ,spremio cev i alatku za savijanje ,imam dva kotura koji su profilisana za polovinu cevi koju koristim. Namera mi je da isto punim cevi peskom ,mada cu probati i jednu praznu da savijem s ovakvim koturima bi trebalo da uspe. Inace smo na poslu pre ,20 godina, pravili neke parne grejace ,cev od 1" je savijana oko cevi fi 700mm nekih 15tak namotaja. Grejana je brenerima i savijana,skoro da se nije primecivala promena radijusa i precnika cevi. Tu opet treba imati iskustva dokle zagrejati. Pratim ,vrlo sam zainteresovan.
  4. Na kraju narucio ove moto cizme i posle vise od tri nedelje nisam dobio nikakvu potvrdu ili obavestenje o vremenu isporuke. Kupih LS2 goby cizme u motobikeshop-y. Deluju malo kruto za hodanje ,ali cenim da ce se razgaziti pa da ce biti ok. Videcemo kad se malo provozaju i prosetaju
  5. Dejan SD

    Lidl kaciga

    Ma dajte za 9 do 10000 mozete kupiti neku bar proverenu kacigu fulfejs. Pocev od MT-a i LS2 pa cak i jeftiniji modeli HJC se mogu naci za 13000 . Sto kazu deca nije svaka noša ista. Prosle godine sam mt thunder 3 kupio za 9200 kada je ta u lidlu bila oko 8000 na rasprodaji. Za 1200 dinara bar da znas ko je to napravio a ne da se nagadjate.
  6. Kao sto rece kolega promeni filter ,mozda bi trebalo cistiti i karburator ako nije bilo filtera. Dugotrajnije resenje bi bilo i isprati rezervoar. Na kinezima reservoar obicno nije nikako zasticen pa zna i da korodira dobro , u tim situacijama bi mozda vredelo razmisaljati i o nekakvoj zastiti. Generalno je slican problem bio i na tomosima ali se problem davao kontrolisati ako se ne drzi rezervoar prazan . Znaci sto cesce pun goriva, najbolje stalno ali je nekad tesko ostvarivo.
  7. Ma sada malo tvrdi pazar,dok povuce gorivo. Mada ako ti nije bio cist rezervoar sad je mozda povukao i talog ....... Posle kad bude sve radilo kako terba secaces se toga kao slatkih muka. S vedrije strane, svaka muka je nekakva vrsta skole ,uvek nesto naucis.
  8. Precnik stapa je oko 66-68 mm za preciznije moras to izmeriti nekim sublerom ,da bi se to upste moglo napraviti. Od aluminijuma mislim da bi ti bilo najjeftinije da se napravi ,posle ispoliras i uradis eloksaciju cak mozes i da biras boju. Kao sto kolege vec rekose ,slaba vajda da ce ko to pristati da radi masinski. Mozda ako bi nasu Alu sipku 10x10 mm pa da savijes oko takvog fi materijala ,napravis 2 polutke pa stegnes inbus srafovima koji imaju da se kupe hromirani .
  9. Pozdrav svima . Zanima me ima li neko iskustva sa ovim čizmama ,odnosno brendom. Razmišljam o ovom modelu : https://www.xmoto.rs/cizme-kore-touring-mid-2-0-flex-mesh/proizvod/12828 Hteo sam i slicne modekine ali nema moj broj u motobajku
  10. Ako masina radi i mozes da provozas i ocenis da je to to. Preracunas koliko ti se isplati ,zamenis ili servisiras karburator kod nekog majstora. Zmigavci i svetla su relativno jednostavni za nekoga ko poznaje struju. Ako mislis na generalku kao generalnu agregata(masine) to radis ako bas nesto ne valja. To ces najbolje da vidis kroz upotrebu masine. Za pocetak se vozis tu blize tvoj neki lokal. Kroz vreme provedeno s njim u upotrebi steknes predstavu koliko je sam motor pouzdan. Licno se meni speed poprilicno svidja kao modernizovana verzija honde CG125. Gledam i sam neku slicnu masinicu za nabaviti kao masinu za jeftin prevoz do posla 125 do max 250 ccm.
  11. Problem su orginalne kineske gume koje su klizavije od standardnih moto guma. Tomosi BT50 ,T15 i electronic su nosili uske gume pa se nije padalo bas tako lako. Obicno ces tesko ti i da nadjes bas te kineske da kupis kod nas sada. E sad sto se tice tog karburatora, treba se postaviti pitanje kako je siguran da je karburator problem? Treba pogledati koji je model pa proveriti cenu na aliexpresu ih ima kompletnih ili potraziti ovde po oglasima polovan. S druge strane kako ces biti siguran da je sve ostalo ispravno? Bilo je speedova za takve novce i skroz ispravnih ,sto kazu sedi i vozi.
  12. Dejan SD

    HONDA CB 500

    Sada sam izmerio na svome CBF500 sirina do tegica 66-68 cm gume strce preko cevi. Savijeni deo je nizi 10cm ,precnik 22mm. Oni koji su probali moj motor zale se da im usko nekako. Valjda kako je ko navikao
  13. Ja vam necu praviti drustvo ,posto nisam nasao novi tek 250 presao sam na drugu stranu i kupio hondu cbf500 . Mozda nekom drugom prilikom kupim kojeg kineza.
  14. Ma ovo pravilo je glupo da gde ces vise.. Ajd prva kategorija pa i nekako .... Prvobitno godinu dana ,pa to kao malo pa nek bude dve..... Ispadam sada kao ono kada stave probne tablice na auto...
  15. Evo da se i ja pohvalim danas podigao probnu za A kategoriju ,vozac pocetnik u pedesetoj . Dvadeset i koju godinu vozim B kategoriju i sad sam opet pocetnik.. sto bi rekli mladji referent. Od kog mladji drugi put.......
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja