Sharky - Alex 6372 Napisano Septembar 19, 2021 (promenjeno) Drug član, 1814 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo ovaj u barelu a ima i u maxmomentu, marka je lampa i odlican je, montira se na retrovizor. Mozes cini mi se i online da narucis. ima i kosih nosaca i sa zglobovima: https://yamahabarel.com/prodavnica/?filter_brend=lampa Promenio Septembar 19, 2021 član Sharky - Alex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor83 18 Napisano Septembar 20, 2021 U prolazu, 77 postova Lokacija: Alibunar Motocikl: Piaggio Beverly Cruizer 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, pokušaću da tim. Mada sam kupio jedan što ide ispod retrovizora i nisam mogao da uglacim, (navoj nije bio dovoljbe dužine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
halfman 114 Napisano Septembar 21, 2021 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw f850 gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imaj u vidu da stabiliztor kamere moze da ti rikne kad mobilni nosis na nosacu za motor ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanmrki 25 Napisano Septembar 29, 2021 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750XA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Da li neko zna oznaku auspuha za Beverly Cruiser 500ie, 2009god.? Nasao sam neki auspuh da kupim jer mi je ovaj koji je sada na motoru, iskrivljen od pada pa deluje ružno. Oznaka auspuha koji se prodaje je CM32E3E11E1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Septembar 30, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zar nisu svi auspusi od Beverlija isti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4861 Napisano Septembar 30, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan ustvari nisu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Septembar 30, 2021 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Na oko slicni ali ne i isti, ima razlike u kacenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Novembar 26, 2021 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Prica o Kruzeru kog ce te videti u daljem nastavku mi je neverovatna. Jos uvek nisu slozene sve kockice da bi imao valjan sud sta se i kako tacno zbilo. Ono sta znam o bajku: Kupljen je u PGS-u, prava km, vise je stajao nego sto se vozio. Odrzavan/servisiran u PGS-u i Tehnodelti. Imao je malu nezgodu, klizanje na desnoj strani nista strasno, vidljiva sitna ostecenja na plastikama. To je sve kod prvog vlasnika, kod drugog tj sadasnjeg treba ga pretresti. Bajk pali, radi, ide, nema zamerki. Nastavice se ...... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor83 18 Napisano Novembar 26, 2021 U prolazu, 77 postova Lokacija: Alibunar Motocikl: Piaggio Beverly Cruizer 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, sad se setih da pitam kada sam video satelisov skuter. Da li će mi praviti problem na tehničkom pošto imam malo drugačiji auspuh (sa crnim plastičnim štitnikom) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Novembar 26, 2021 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Davor83 je napisao: Pozdrav ljudi, sad se setih da pitam kada sam video satelisov skuter. Da li će mi praviti problem na tehničkom pošto imam malo drugačiji auspuh (sa crnim plastičnim štitnikom) Ne brigaj. Prolazis 100%! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4861 Napisano Novembar 27, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Taj plasticni stitnik je fabricki kao i onaj metalni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6372 Napisano Novembar 27, 2021 Drug član, 1814 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan @DaliborBP nisam ljubitelj piago dizajna ali tvoj skuter izgleda odlicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor83 18 Napisano Novembar 27, 2021 U prolazu, 77 postova Lokacija: Alibunar Motocikl: Piaggio Beverly Cruizer 500 Prijavi odgovor kao problematičan 40 minutes ago, alexanto said: Taj plasticni stitnik je fabricki kao i onaj metalni. Ma znam, nego na kolima imam original Mercedesovu kuku, pa sam morao da idem na mašinski fakultet da vadim homologaciju za tu kuk. Pa reko da se ne prave pametni i oko auspuha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4861 Napisano Novembar 27, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Novembar 27, 2021 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kruzer je 2008 godište, 9.400km na satu sto mu dodje godišnje od tad do sad sitno preko 700km. Obično se prvih par god. napravi neka kilometraža, posle vise stoji i radi u mestu nego sto se vozi. Posto se za km ne možemo hvatati, hvataćemo se za vrem. period. Za 13 godina trebao je imati min 4 zamena ulja u motoru, bar 2 zam. ulja u reduktoru, 3 zam. rashladne tečnosti, 6 zam. kočione tečnosti, 3 otvaranja CVT-a, 1 kontrolu svecica i f. vazduha. to je u teoriji, sad možemo preci na praktičan deo da je zam. nekad antifriz ne bi imao fabricku selnu na crevu nema svrhe meriti, vidi se dokle sam zahvatio tečnost u sistemu gotovo da je cista voda idemo na koč. tečnost, integrala prednja ovo sto vidite unutra je kamenčić naslaga, taloga na dnu poprilicno dosta ima kljucem nisam mogao odviti, srafciger ne pomaze sve dok nije dobio petominutno grejanje pored zam. ulja u motoru dobio je novo i u reduktoru svecice mogu pohvaliti, dobre su filter vec ne mogu, ubija miris na benzin jer je time pran i ostavljen je suv da nov kosta 3, 4Krsd pa da razumem, za 900din bas i ne mogu imao je fino pregrevanje ili ti kaljenje lamela kao sto rekoh, imao je dosta rada u leru Rad u leru nikako ne valja, navescu 2 razloga sitna ali bitna (ponavljam kao papagaj). Prvi je taj sto motor nema punjenje al zato ima praznjenje akumulatora pa to ondak povlaci muku za regler/namotaje. Drugi razlog je u podmazivanju termo grupe ili ti uljna pumpa na leru ostvaruje najmanji pritisak. Ova dva razloga su sasvim dovoljna za u buduće.... nema potrebe da motor drobi u leru duže od 30sec - 1min. povodom pregrevanja otpali su parčići sa lamele nije isključeno da je došlo do dima iz CVT-a ovakav ležaj neće dugo menjaju se klizači, roler kaiša, ležaj u dekli, kvacilo je sredjeno na leru punjenja nema (12.5V), kad se da gas bude sve Ok njanjavo mi zavergla, na proleće moraće novi da se stavi pločice imaj mesa, levi disk ima masnoću desna strana je Ok trag ulja koje se spustilo na pločice skinem rozetnu i imam sta videti ovde je nešto muljano šmirglom Bev kad je stigao, došao je bez posebnih zamerki na bilo šta, sto se i očekivalo na tako maloj km predjenoj. Pali - radi - ide sve ok, jedino nešto lupka napred. Skoro da je mrak pao, seo sam da ga probam pre radova i prvo šta sam primetio je borba sa kormanom pri malim brzinama i manevrisanju, zatim slabija kočnica i momentalno padanje u levu stranu. Nije da povuče malo nego bukvalno kako pustiš korman tako krene naglo na levo. Okrenem se, vracam se kuci, vlasnik je tu. Predočim, kažem šta se dešava, pitam šta kako, zna li nešto? Nista čudno nije primetio sem malu nelagodu pri manevrisanju. Predhodni vlasnik imao je manje klizanje na desnu stranu ali ništa strasno sve je sredjeno u servisu..... Rekoh.... nelagoda ti dolazi zbog loših ležajeva kormana i to ti je manji problem, veći problem je sto pada u stranu. Tu je već nešto dobro krivo na upravljačkom sistemu. Nista.... kad jemo ovna da ga izedemo do kraja sitno jest al na razlicitim bojama zazor bogme nije sitan sledi rasturanje napred info kaže da sem plastika ništa pipano nije matice deluju zamenjeno, trag čukanja pak drugačije zbori propisala su oba Nadjoh da je gornji ležaj sa maticama zamenjen, samo ležaj bez kaveza, sveza mast na njemu dok donji ima hrdju, sto znaci da nije menjan. Hmmm kako.... ako ništa pipano nije, neko je nešto prećutao. Nastavice se..... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Novembar 27, 2021 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Sharky - Alex je napisao: @DaliborBP nisam ljubitelj piago dizajna ali tvoj skuter izgleda odlicno. Motor nije moj,nego od Davora. Ja sam samo odgovorio na njegov post. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Novembar 27, 2021 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Au Dare...cekamo nastavak! Ovo je bas katastrofa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6372 Napisano Novembar 28, 2021 Drug član, 1814 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, DaliborBP je napisao: Motor nije moj,nego od Davora. Ja sam samo odgovorio na njegov post. Auuu kakva stativa Davore procitaj moj prethodni post u ovoj temi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4899 Napisano Novembar 28, 2021 Drug član, 3709 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Satelis je napisao: Rad u leru nikako ne valja, navescu 2 razloga sitna ali bitna (ponavljam kao papagaj). Prvi je taj sto motor nema punjenje al zato ima praznjenje akumulatora pa to ondak povlaci muku za regler/namotaje. Drugi razlog je u podmazivanju termo grupe ili ti uljna pumpa na leru ostvaruje najmanji pritisak. Ova dva razloga su sasvim dovoljna za u buduće.... nema potrebe da motor drobi u leru duže od 30sec - 1min. I još jedan razlog, koji je još bitniji kod novijih skutera, sa višim Euro normama. Ovo piše u mom manualu: "To protect the catalytic converter in the engine's exhaust muffler, avoid idling too long." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor83 18 Napisano Novembar 28, 2021 (promenjeno) U prolazu, 77 postova Lokacija: Alibunar Motocikl: Piaggio Beverly Cruizer 500 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Sharky - Alex said: Auuu kakva stativa Davore procitaj moj prethodni post u ovoj temi Pročitah i u prvi mah sam pomislio da hvališ moj skuter, a posle vidim označio si Dalibora. Reko dobro ispalio sam se . Hvala, Promenio Novembar 28, 2021 član Davor83 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Novembar 28, 2021 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Petak, viljuška sa amortizerima i točkom u gepek pa pravac kod Dragana na ispravljanje. Cim je majstor ugledao odmah mi reče da je dobro kriva i uvijena, ostavljam, odlazim. poslednji set za korman uzeh + semerinzi za amorte kat. br. set sadrzi sve potrebno kad korman kao da upadne po sredini, glavi.... ovde je problem donji kavez Računao sam da će Dragan završiti viljušku u subotu, eventualno ponedeljak pa da mogu dalje nastaviti rad (amortizeri). Medjutim nece moci pre srede uzeti u rad. Subota, odlazim do Dragana da uzmem amorte pa taman da ih sredim u ponedeljak i vratim mu nazad. ponedeljak, ulja iz oba nema ni za jedan kad se zbroji levi propisali ćutaću drugi teleskop takodje ima ostecenje sa ove strane sa druge strane gde je oznaceno tu sam jednu ruku prepicio, vide se tacke tu kao da je neko sekao brusilicom metal i da je varnica odlazila na teleskop prebrati šta ide u kantu, šta na sredjivanje ovde popravke nema propadanje materijala usled dejstva korozije za sada ostaje ova druzina u igri Sad pocinje igranka.... Zovem Motokliniku da vidim za polovne.... ima, odem nema, mozda za 10 dana Zovem Vranesa.... ima, posle 3min. nema Motoroom ima ali nece da raspara, komlet viljuska 250e +ptt Dobio br. od nekog lika iz Nis, zvali su ga i kaze da ima teleskope dobre, 25e. Uzimaj ne pitaj, za tu cenu nema bolje da se prodje samo da su dobri ali mora Nišlija samnom da se čuje zbog dimenzija teleskopa..... ispostavi se da nema, ima al za 300ccm Zovem Kizu, Tehnodelta.... treba da ima, javlja za 10min, nema ga 1h, zovi opet. Potvrdjuje mi da ima odlične, bas dobre amorte i bas su od kruzera za 150e..... kupljeno pali makinu pravac Lion, pazario trk nazad ni sanjao nisam da ce takva zavrzlama biti kad uzmete polovne obavezno na otvaranje i sredjivanje pre ugradnje evo recimo kakvo je ulje unutra konačno dodjoh do željenog Ovde moram malo zastati. prasinari za ovaj model u Ariete katalogu ne postoje. Oem piaggio po komadu koštaju oko 20e, potrebno je naruciti u PGS-u da znate pasu dupe-nosa, identicni originalu to je to, mogu ici nazad kod Dragana sreda, 4 put vidjanje sa Draganom, konacno saga zavrsena Ovde moram opet zastati. Videli ste prvo nov gornji i stari donji lez. kormana, zatim oštećenja na teleskopima. Sve to budi sumnju da je neko tu montao delove kako mu odgovara jer oštećenja na amortima nisu mogla nastati na motoru. Ko je iskoristio priliku u to neću da ulazim, ruzno i tuzno svakako. Mišljenje cu zadržati za sebe. vadi tocak, digni semering, prebrisi, zastiti lezaj ocisti pa podmazi pinjon, podmazi osovinu tocka, odmasti disk udeni nov lezaj, turi mas da ne skripi pakovanje odmasti klesta, ocisti vodjice/klizace pa podmazi, udeni nove pločke spakuj dole pakuj gore Napumpaj gume, sedi probaj gasss..... druga pesma, drugi bajk Sta je suština price.... kupljen u Srbiji, kupljen sa bas malom km pa jos od prijatelja. Kud ces bolje, računa se na jedno dok ispadne nešto sasvim drugo, pravilo je da nema pravila. Toliko od mene. PS. a da, tu su i pune kese delova 11 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6372 Napisano Novembar 29, 2021 Drug član, 1814 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kada bi za sve sto mi zatreba u zivotu znao jednog ovakvog majstora kao Satelis ja bi bio najsrecniji covek na svetu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor83 18 Napisano Novembar 29, 2021 U prolazu, 77 postova Lokacija: Alibunar Motocikl: Piaggio Beverly Cruizer 500 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Sharky - Alex said: Kada bi za sve sto mi zatreba u zivotu znao jednog ovakvog majstora kao Satelis ja bi bio najsrecniji covek na svetu Ja i dalje ne verujem šta sve čovek radi! Ovako ni profesori u školi ne objašnjavaju! Svaka čast Dare 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5584 Napisano Novembar 29, 2021 Drug član, 1986 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast majstore! Detektiv Satelis Kao da gledam CSI za motore 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Novembar 29, 2021 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...