zaludan 10782 Napisano Jun 10 4_tocka_i_karoserija, 2187 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Dušan PN je napisao: I kad je pregledno napred. Zato što mogu da ne primetim motor iza mene koji je krenuo u preticanje posle izlaza iz krivine. Svi znamo kojom brzinom motor može da pretekne i da ubrza. Ovom logikom nikad se sa sporednog puta nećeš uključiti na glavni jer uvek može da naleti ludak sa 150-200 kojeg ne možeš videti na vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 10 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, zaludan je napisao: Ovom logikom nikad se sa sporednog puta nećeš uključiti na glavni jer uvek može da naleti ludak sa 150-200 kojeg ne možeš videti na vreme. Ako ja proverim lepo dal ima nekog i ne čujem zvuk motora. Neću osećati dozu krivice što je neko išao 200 km/h tamo gde postoji sporedan put. A ako ja prelazim u drugu traku bez razloga, normalno da ću osećati dozu krivice jer koji đavo prelazim. Ne mora bajker iza mene da me pretekne sa 200km/h. Može i sa 10 km/h većom brzinom nego što ja vozim i da nastane problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Flesh 19 Napisano Jun 10 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uvek se držim svoje trake i jako me nerviraju likovi koji seku krivine. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 865 Napisano Jun 10 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo mentol bombona ima na putevima... Balkanski Vozaci (@balkanski__vozaci) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 20K likes, 533 comments - balkanski__vozaci on June 9, 2025: "Zapratite @balkanski__vozaci za još ! . . . . #foryou #foryoupage #audi #balkan #srbija #beograd #hrvatska #split #citati #maca #lifestyle... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4663 Napisano Jun 10 Drug član, 1028 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Znaš li neko nesto o ovome? https://www.instagram.com/reel/DKu_dJtof2H/?igsh=MXFrajloeWFnb2txcw== Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2312 Napisano Jun 11 Drug član, 1184 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Miroslav91 said: Mnogo mentol bombona ima na putevima... Balkanski Vozaci (@balkanski__vozaci) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 20K likes, 533 comments - balkanski__vozaci on June 9, 2025: "Zapratite @balkanski__vozaci za još ! . . . . #foryou #foryoupage #audi #balkan #srbija #beograd #hrvatska #split #citati #maca #lifestyle... Cak se otkrio u komentarima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jun 11 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Po fb grupama likovi odobravaju voznju bez kategorije, bez registracije u fazonu ma vozim dva meseca, nisu me nikada zaustavili itd... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jun 11 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Broje se mrtvi na cestama, stručnjak razotkrio glavne uzroke: 'Očito imamo problem s time' NET.HR Samo na području splitsko-dalmatinske županije od početka godine smrtno je stradalo 10... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 540 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Isti smo moroni kao i Hrvati, što pokazuje da neće tebe EU ništa popraviti ako to sam ne učiniš. A koliko vidim ovde niko ništa ne radi da popravi saobraćajnu kulturu, od koje sve polazi. Odrasle - drastičnim kaznama, ali baš drastičnim, da moraš auto da prodaš kako bi platio kaznu (kako bi prestali da budu moroni i kako bi prestali da daju loš primer deci), a decu - učiti u školi najmanje jedan čas nedeljno. A to niko niti govori, niti planira. Evo, doći će nam uskoro novi ZOBS i biće tu i tamo neka šminka, i na tome će se završiti. Ostaćemo moroni 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2312 Napisano Jun 11 Drug član, 1184 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, markommarko said: Isti smo moroni kao i Hrvati, što pokazuje da neće tebe EU ništa popraviti ako to sam ne učiniš. A koliko vidim ovde niko ništa ne radi da popravi saobraćajnu kulturu, od koje sve polazi. Odrasle - drastičnim kaznama, ali baš drastičnim, da moraš auto da prodaš kako bi platio kaznu (kako bi prestali da budu moroni i kako bi prestali da daju loš primer deci), a decu - učiti u školi najmanje jedan čas nedeljno. A to niko niti govori, niti planira. Evo, doći će nam uskoro novi ZOBS i biće tu i tamo neka šminka, i na tome će se završiti. Ostaćemo moroni Nije uopste poenta da se jos podizu kazne, vec su visoke, poenta je u tome sto se selektivno kaznjavanju. A onda i mali Prrica to vidi, pa misli nece ni njega, a ove druge bas briga jer ce ima brat/kum/komsija srediti kaznu. Mogu uvesti i smrtne kazne, nastradace samo obicna raja, a ovi ce se jos vise kurciti tek onda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 540 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan I to je tačno, nažalost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11140 Napisano Jun 11 Hronični Motociklopata, 7604 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Prečesto viđam ljude da voze velike motore kojima nisu dorasli, epilog viđamo tako što se pune čitulje i ortopedijsko odeljenje u bolnici... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, QmBGD je napisao: Znaš li neko nesto o ovome? https://www.instagram.com/reel/DKu_dJtof2H/?igsh=MXFrajloeWFnb2txcw== Neki obračun navijača zvezde i partizana posle utakmice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 20989 Napisano Jun 11 Vozim motor, nisam BAJKER, 2718 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Dušan PN je napisao: Neki obračun navijača zvezde i partizana posle utakmice Koga zabole... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, Disko Nindža je napisao: Prečesto viđam ljude da voze velike motore kojima nisu dorasli, epilog viđamo tako što se pune čitulje i ortopedijsko odeljenje u bolnici... Za to su krivi i iskusni bajkeri. Kad neko pita al mogu da uzmem R6 ili R1 kao prvi motor. 10 njih kažu da može ako je dobar u glavi i ako ne jurca. A tu postoje 2 problema. Sportski motor ne kupuju ljudi koji planiranu da se drže ograničenja i svako će za sebe da kaže da je dobar u glavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, BokyBoy je napisao: Koga zabole... Mene najviše 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 2159 Napisano Jun 11 (promenjeno) Zainteresovan, 785 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Gradski autobus harmonika, kamion, dugački šleper, u krivini ostane u svojoj traci a putnički auti ne mogu. Verovatno se radi o položaju sedenja. Još je lepše kada hoćeš da se uključiš a baja na glavnoj džadi ubrzava. Ili ti se dunster uključi sa sporednog i onda kilavi 20 km...Balkanska kurcobolja, moja gospodo. Promenio Jun 11 član feniks 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 11 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, Dušan PN je napisao: Za to su krivi i iskusni bajkeri. Kad neko pita al mogu da uzmem R6 ili R1 kao prvi motor. 10 njih kažu da može ako je dobar u glavi i ako ne jurca. A tu postoje 2 problema. Sportski motor ne kupuju ljudi koji planiranu da se drže ograničenja i svako će za sebe da kaže da je dobar u glavi. A veliki znak pitanja i ti "iskusni" bajkeri koliko su savladali r6 ili još gore r1.. jedan u milion.. Ja sam vozio par sezona na stazi "samo" 636cc R motor, nisam ga doveo do limita a da ne pričam o litri.. 6 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21574 Napisano Jun 11 Integrisan, 8829 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, markommarko je napisao: Isti smo moroni kao i Hrvati U Hrvatskoj se vozi sa primetno manje agresije i sebičnostu. Zagreb naročito. Ovo je prosto cinjenica. 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 607 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko pratio, da li postoji neka statistika koja pokazuje trend broja novih polaganja za A kategoriju?Gadjam na generalni skok popularnosti motora od kad su krenula sva ova dešavanja. Ja imam par situacija da su me ljudi, koje nikad nisam mogao da zamislim na motoru, pitali u vezi modela, cena, polaganja... A što se tiče "R" motora, mislim da to nema nikakve veze. Naravno da niko nije dorastao R1, da mu može izvući maksimum, ali ni ne voze ljudi "R" do maksimuma.Ja sam lično par puta razmišljao da uzmem "R" kao drugi motor, čisto zbog položaja vožnje, i samog osećaja na "R", a nisam neko ko jurca, baš na protiv, maksimalno vozim 110 van autoputa, na autoputu 120-130.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Ti si jedan od retkih koji bi R vozio po propisima. Opet početniku treba veliko predznanje i iskustvo za takav motor. Čak i ako ga ne vozi do limita. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1955 Napisano Jun 12 (promenjeno) Drug član, 356 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Moj stil vožnje je takav da je svejedno da li sam na 300 ili na 1000 kubika. Do destinacije bih identično vreme ostvario na oba motora. Isto važi i za nemirnu glavu, napraviće sebi problem bio na 300 ili na 1000 kubika. Ali smatram da je postepeni progres za početnika najbolja opcija, krenuti od 125 kubika, pa polako. 125ica mnogo više prašta početnike greške. Promenio Jun 12 član Luka9905 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2065 Napisano Jun 12 Drug član, 1459 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Luka9905 je napisao: Isto važi i za nemirnu glavu, napraviće sebi problem bio na 300 ili na 1000 kubika Po meni potpuno pogrešno razmišljanje i često veoma popularno. Veruj mi mnogo veći će problem neko da napravi ako odvrne gas na 1000cc nego na 300cc. Moze u oba slučaja da se najebe ali mnogo, mnogo više sa 1000cc a i šanse za zajeb se povećavaju srazmerno snazi motora.. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1955 Napisano Jun 12 Drug član, 356 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, Gajo Sevojno said: Po meni potpuno pogrešno razmišljanje i često veoma popularno. Veruj mi mnogo veći će problem neko da napravi ako odvrne gas na 1000cc nego na 300cc. Moze u oba slučaja da se najebe ali mnogo, mnogo više sa 1000cc a i šanse za zajeb se povećavaju srazmerno snazi motora.. Dobro da, sa 300 su izvesnije manje greške na strani vozača, ali, percepcija saobraćaja, saobraćajna kultura, osećaj za bezbedno učestvovanje u saobraćaju se uopšte ne menja bilo da si na 300 ili 1000, na to sam i mislio pod tim da je za nemirnu glavu svejedno. Evo primer od juče, Bulevar Despota Stefana, traka stoji od Džordža Vašingtona do Cvijićeve, žuta traka slobodna, ja vozim žutom trakom i idem jedva 30 km/h, pored mene proleće dečko u šorcu i majici na Xmax-u sa 70-80 km/h. Ja vozim lagano jer očekujem da izleti pešak, da neko naprasno odluči da uleti u žutu traku, da me neko sa parkinga ne vidi i da izleti, itd. Pri brzini od 70-80, nema tu reakcije ako se nešto desi, a to je itekako brzina koja je smrtonosna. Tužno je što identičnim situacijama svedočim svakog trećeg dana. Opet, ako se osvrnemo na problem koji je prisutan po magistralama, sa divljačkim vožnjama preko 200 km/h, opasnije je biti na većoj kubikaži i uopšte jačem motoru jer mu pruža mogućnost da bude još luđi i brži nego što je sa 300 kubika. Situacija nisam te video, išao 150 (aludiram na 300 kubika) ili 230 (mislim na 1000 kubika), je u oba slučaja podjednako fatalna. Ja vozim Horneta 900, uživam u komfornosti koju mi taj motor pruža, i većoj putnoj brzini, to je u skladu sa mojim potrebama, a sam motor nisam vozio ni 30% od limita koji taj agregat pruža, ako i toliko. Da želim da testiram limite tog motora, znam da je adresa za to staza. Jako puno fatalnih nesreća imamo u gradskim uslovima, pri da kažemo „malim“ brzinama (od 60 do 100 km/h). Često smo nesvesni da je 60 km/h brzina koja ubija, i zapravo velika brzina, pešak koga udari auto pri toj brzini ima 20% šanse za preživljavanje. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jun 12 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Luka9905 said: Moj stil vožnje je takav da je svejedno da li sam na 300 ili na 1000 kubika. Do destinacije bih identično vreme ostvario na oba motora. Isto važi i za nemirnu glavu, napraviće sebi problem bio na 300 ili na 1000 kubika. Ali smatram da je postepeni progres za početnika najbolja opcija, krenuti od 125 kubika, pa polako. 125ica mnogo više prašta početnike greške. "it's more fun to ride a slow bike fast than a fast bike slow" 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...