Jump to content

Moto Zajednica

Analiza crne hronike

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2187 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, Dušan PN je napisao:

I kad je pregledno napred. Zato što mogu da ne primetim motor iza mene koji je krenuo u preticanje posle izlaza iz krivine. Svi znamo kojom brzinom motor može da pretekne i da ubrza. 

Ovom logikom nikad se sa sporednog puta nećeš uključiti na glavni jer uvek može da naleti ludak sa 150-200 kojeg ne možeš videti na vreme.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 166 postova
  • Motocikl: Nemam
Pre sat vremena, zaludan je napisao:

Ovom logikom nikad se sa sporednog puta nećeš uključiti na glavni jer uvek može da naleti ludak sa 150-200 kojeg ne možeš videti na vreme.

Ako ja proverim lepo dal ima nekog i ne čujem zvuk motora. Neću osećati dozu krivice što je neko išao 200 km/h tamo gde postoji sporedan put. 

A ako ja prelazim u drugu traku bez razloga, normalno da ću osećati dozu krivice jer koji đavo prelazim. Ne mora bajker iza mene da me pretekne sa 200km/h. Može i sa 10 km/h većom brzinom nego što ja vozim i da nastane problem. 

• Zainteresovan, 429 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400

Mnogo mentol bombona ima na putevima...

WWW.INSTAGRAM.COM

20K likes, 533 comments - balkanski__vozaci on June 9, 2025: "Zapratite @balkanski__vozaci za još ! . . . . #foryou #foryoupage #audi #balkan #srbija #beograd #hrvatska #split #citati #maca #lifestyle...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1184 postova
  • Motocikl: Lep
2 hours ago, Miroslav91 said:

Mnogo mentol bombona ima na putevima...

WWW.INSTAGRAM.COM

20K likes, 533 comments - balkanski__vozaci on June 9, 2025: "Zapratite @balkanski__vozaci za još ! . . . . #foryou #foryoupage #audi #balkan #srbija #beograd #hrvatska #split #citati #maca #lifestyle...

Cak se otkrio u komentarima :D

• Haha 1

• Integrisan, 6290 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Po fb grupama likovi odobravaju voznju bez kategorije, bez registracije u fazonu ma vozim dva meseca, nisu me nikada zaustavili itd...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 262 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Isti smo moroni kao i Hrvati, što pokazuje da neće tebe EU ništa popraviti ako to sam ne učiniš. A koliko vidim ovde niko ništa ne radi da popravi saobraćajnu kulturu, od koje sve polazi. Odrasle - drastičnim kaznama, ali baš drastičnim, da moraš auto da prodaš kako bi platio kaznu (kako bi prestali da budu moroni i kako bi prestali da daju loš primer deci), a decu - učiti u školi najmanje jedan čas nedeljno.

A to niko niti govori, niti planira. Evo, doći će nam uskoro novi ZOBS i biće tu i tamo neka šminka, i na tome će se završiti. Ostaćemo moroni

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1184 postova
  • Motocikl: Lep
23 minutes ago, markommarko said:

Isti smo moroni kao i Hrvati, što pokazuje da neće tebe EU ništa popraviti ako to sam ne učiniš. A koliko vidim ovde niko ništa ne radi da popravi saobraćajnu kulturu, od koje sve polazi. Odrasle - drastičnim kaznama, ali baš drastičnim, da moraš auto da prodaš kako bi platio kaznu (kako bi prestali da budu moroni i kako bi prestali da daju loš primer deci), a decu - učiti u školi najmanje jedan čas nedeljno.

A to niko niti govori, niti planira. Evo, doći će nam uskoro novi ZOBS i biće tu i tamo neka šminka, i na tome će se završiti. Ostaćemo moroni

Nije uopste poenta da se jos podizu kazne, vec su visoke, poenta je u tome sto se selektivno kaznjavanju. A onda i mali Prrica to vidi, pa misli nece ni njega, a ove druge bas briga jer ce ima brat/kum/komsija srediti kaznu. Mogu uvesti i smrtne kazne, nastradace samo obicna raja, a ovi ce se jos vise kurciti tek onda.

• Hronični Motociklopata, 7604 postova
  • Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom

Prečesto viđam ljude da voze velike motore kojima nisu dorasli,

epilog viđamo tako što se pune čitulje i ortopedijsko odeljenje u bolnici...

• Podržavam 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2718 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport
pre 1 minut, Dušan PN je napisao:

Neki obračun navijača zvezde i partizana posle utakmice 

Koga zabole...🥱

• Podržavam 1

pre 47 minuta, Disko Nindža je napisao:

Prečesto viđam ljude da voze velike motore kojima nisu dorasli,

epilog viđamo tako što se pune čitulje i ortopedijsko odeljenje u bolnici...

Za to su krivi i iskusni bajkeri. Kad neko pita al mogu da uzmem R6 ili R1 kao prvi motor. 10 njih kažu da može ako je dobar u glavi i ako ne jurca. 

A tu postoje 2 problema. 

Sportski motor ne kupuju ljudi koji planiranu da se drže ograničenja i svako će za sebe da kaže da je dobar u glavi. 

• Zainteresovan, 785 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Gradski autobus harmonika, kamion, dugački šleper, u krivini ostane u svojoj traci a putnički auti ne mogu.🙃

Verovatno se radi o položaju sedenja.

Još je lepše kada hoćeš da se uključiš a baja na glavnoj džadi ubrzava.

Ili ti se dunster uključi sa sporednog i onda kilavi 20 km...Balkanska kurcobolja, moja gospodo.

Promenio član feniks
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 1459 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr
pre 13 minuta, Dušan PN je napisao:

Za to su krivi i iskusni bajkeri. Kad neko pita al mogu da uzmem R6 ili R1 kao prvi motor. 10 njih kažu da može ako je dobar u glavi i ako ne jurca. 

A tu postoje 2 problema. 

Sportski motor ne kupuju ljudi koji planiranu da se drže ograničenja i svako će za sebe da kaže da je dobar u glavi. 

A veliki znak pitanja i ti "iskusni" bajkeri koliko su savladali r6 ili još gore r1.. jedan u milion.. Ja sam vozio par sezona na stazi  "samo" 636cc R motor, nisam ga doveo do limita a da ne pričam o litri..

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 3

• Integrisan, 8829 postova
Pre 6 sati, markommarko je napisao:

Isti smo moroni kao i Hrvati

U Hrvatskoj se vozi sa primetno manje agresije i sebičnostu. Zagreb naročito. 

Ovo je prosto cinjenica. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Da li je neko pratio, da li postoji neka statistika koja pokazuje trend broja novih polaganja za A kategoriju?

Gadjam na generalni skok popularnosti motora od kad su krenula sva ova dešavanja. Ja imam par situacija da su me ljudi, koje nikad nisam mogao da zamislim na motoru, pitali u vezi modela, cena, polaganja...

A što se tiče "R" motora, mislim da to nema nikakve veze. Naravno da niko nije dorastao R1, da mu može izvući maksimum, ali ni ne voze ljudi "R" do maksimuma.

Ja sam lično par puta razmišljao da uzmem "R" kao drugi motor, čisto zbog položaja vožnje, i samog osećaja na "R", a nisam neko ko jurca, baš na protiv, maksimalno vozim 110 van autoputa, na autoputu 120-130.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ti si jedan od retkih koji bi R vozio po propisima. 

Opet početniku treba veliko predznanje i iskustvo za takav motor. 

Čak i ako ga ne vozi do limita. 

• Drug član, 356 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Moj stil vožnje je takav da je svejedno da li sam na 300 ili na 1000 kubika. Do destinacije bih identično vreme ostvario na oba motora.

Isto važi i za nemirnu glavu, napraviće sebi problem bio na 300 ili na 1000 kubika.

Ali smatram da je postepeni progres za početnika najbolja opcija, krenuti od 125 kubika, pa polako. 125ica mnogo više prašta početnike greške.

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1459 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr
Pre 2 sati, Luka9905 je napisao:

Isto važi i za nemirnu glavu, napraviće sebi problem bio na 300 ili na 1000 kubika

Po meni potpuno pogrešno razmišljanje i često veoma popularno. Veruj mi mnogo veći će problem neko da napravi ako odvrne gas na 1000cc nego na 300cc. Moze u oba slučaja da se najebe ali mnogo, mnogo više sa 1000cc a i šanse za zajeb se povećavaju srazmerno snazi motora.. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 356 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
36 minutes ago, Gajo Sevojno said:

Po meni potpuno pogrešno razmišljanje i često veoma popularno. Veruj mi mnogo veći će problem neko da napravi ako odvrne gas na 1000cc nego na 300cc. Moze u oba slučaja da se najebe ali mnogo, mnogo više sa 1000cc a i šanse za zajeb se povećavaju srazmerno snazi motora.. 

Dobro da, sa 300 su izvesnije manje greške na strani vozača, ali, percepcija saobraćaja, saobraćajna kultura, osećaj za bezbedno učestvovanje u saobraćaju se uopšte ne menja bilo da si na 300 ili 1000, na to sam i mislio pod tim da je za nemirnu glavu svejedno.

Evo primer od juče, Bulevar Despota Stefana, traka stoji od Džordža Vašingtona do Cvijićeve, žuta traka slobodna, ja vozim žutom trakom i idem jedva 30 km/h, pored mene proleće dečko u šorcu i majici na Xmax-u sa 70-80 km/h. Ja vozim lagano jer očekujem da izleti pešak, da neko naprasno odluči da uleti u žutu traku, da me neko sa parkinga ne vidi i da izleti, itd. Pri brzini od 70-80, nema tu reakcije ako se nešto desi, a to je itekako brzina koja je smrtonosna. Tužno je što identičnim situacijama svedočim svakog trećeg dana.

Opet, ako se osvrnemo na problem koji je prisutan po magistralama, sa divljačkim vožnjama preko 200 km/h, opasnije je biti na većoj kubikaži i uopšte jačem motoru jer mu pruža mogućnost da bude još luđi i brži nego što je sa 300 kubika. Situacija nisam te video, išao 150 (aludiram na 300 kubika) ili 230 (mislim na 1000 kubika), je u oba slučaja podjednako fatalna.

Ja vozim Horneta 900, uživam u komfornosti koju mi taj motor pruža, i većoj putnoj brzini, to je u skladu sa mojim potrebama, a sam motor nisam vozio ni 30% od limita koji taj agregat pruža, ako i toliko. Da želim da testiram limite tog motora, znam da je adresa za to staza.

Jako puno fatalnih nesreća imamo u gradskim uslovima, pri da kažemo „malim“ brzinama (od 60 do 100 km/h). Često smo nesvesni da je 60 km/h brzina koja ubija, i zapravo velika brzina, pešak koga udari auto pri toj brzini ima 20% šanse za preživljavanje.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Integrisan, 6290 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
4 hours ago, Luka9905 said:

Moj stil vožnje je takav da je svejedno da li sam na 300 ili na 1000 kubika. Do destinacije bih identično vreme ostvario na oba motora.

Isto važi i za nemirnu glavu, napraviće sebi problem bio na 300 ili na 1000 kubika.

Ali smatram da je postepeni progres za početnika najbolja opcija, krenuti od 125 kubika, pa polako. 125ica mnogo više prašta početnike greške.

"it's more fun to ride a slow bike fast than a fast bike slow"

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja