Gajo Sevojno 1887 Napisano Maj 14 Drug član, 1394 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ja koliko sam razumeo iz ove diskusije, većina vas tvrdi da staza ne pomaže u javnom saobraćaju. To smatram pogrešnim mišljenjem. Voziti na ulici kao na stazi je kao prvo i nemoguće a drugo ne znam koja bi budala to i pokušala. A mlad vozac ako je utreniran na stazi i tamo izbaci adrenalin i agresiju, na putu će biti samo sigurniji.. i neće se zagledati u drvo i opaliti u njega kao neko ko nije utreniran.. nece se zajebati na kocenju, neće mu zadnji hajdslajdovati ( evo i na Srpskom )..itd, itd.. znaci svaki dodatni trening moze samo pomoći, odmoći neće nikako... ofroad takodje mnogo znaci i za stazu i za ulicu..naucis gde su granice proklizavanja, navikneš se na osecaj da motor igra ispod tebe, pa kad dodjes na ulici u situaciju da počneš da klizas, nećeš nabosti kočnice kao sivonja i stegnuti se na motoru već ćeš odreagovati pravilno i spasiti se . 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4196 Napisano Maj 14 Drug član, 2284 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bio na stazi ali po meni je to ok otici i voziti kako god, dok je bila intro grupa na Navaku mogao je bilo ko da dodje i vozi opusteno. Meni je to potrebno da se otkljucam, bio sam i na treningu ali kontam da bi na Navaku bilo ok posto ima vezano krivine i znam d aako bude neke greske sto kaze kolega nema nikog iz suprotnog smera, nemam ni motor da mogu da probijem neku vecu granicu, za ove dve god sta god bilo bez problema sam izlazio iz neke situacije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 15407 Napisano Maj 14 Ne silazi, 6204 postova Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, Gajo Sevojno said: Ja koliko sam razumeo iz ove diskusije, većina vas tvrdi da staza ne pomaže u javnom saobraćaju. To smatram pogrešnim mišljenjem. Voziti na ulici kao na stazi je kao prvo i nemoguće a drugo ne znam koja bi budala to i pokušala. A mlad vozac ako je utreniran na stazi i tamo izbaci adrenalin i agresiju, na putu će biti samo sigurniji.. i neće se zagledati u drvo i opaliti u njega kao neko ko nije utreniran.. nece se zajebati na kocenju, neće mu zadnji hajdslajdovati ( evo i na Srpskom )..itd, itd.. znaci svaki dodatni trening moze samo pomoći, odmoći neće nikako... ofroad takodje mnogo znaci i za stazu i za ulicu..naucis gde su granice proklizavanja, navikneš se na osecaj da motor igra ispod tebe, pa kad dodjes na ulici u situaciju da počneš da klizas, nećeš nabosti kočnice kao sivonja i stegnuti se na motoru već ćeš odreagovati pravilno i spasiti se . Gajo diskusija je krenula jer je poginuo decko za kojeg je neko napisao da je dolazio na navak i dobro vozio. Ja sam napisao da je staza kontraproduktivna ukoliko neko zeli da unapredi tehniku (nisam napisao brze voznje a mozda sam trebao) za ulicu. Koliko su ljudi napisali decko je upravo imao highside i udario u drvo. Misljenja sam da mu je voznja na stazi ulila nepotrebno samopouzdanje da moze pod nagibom da daje gas i desilo se sta se desilo. Moje misljenje nije bazirano ni na kakvim saznanjima ni cinjenicama vec islljucivo na bazi prica koje sam slusao od ljudi prilikom prvog dolaska na stazu. Recimo da imas istu krivinu potpuno istog radijusa na stazi i ulici i dalje na ulici pri istoj brzini mozes naleteti na sljunak, pesak, ulje ili bilo sta i ne proci krivinu kao na stazi 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1887 Napisano Maj 14 Drug član, 1394 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ovu infoormaciju nisam znao, nisam čitao temu od početka.. Sad šta je se tu desilo, sta mu je bilo u glavi.. ne znam.. tužno svakako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 14687 Napisano Maj 14 (promenjeno) Cool tip, 3108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Momak koji je vozio prvu trku prvenstva Srbije, najbolji drug mog sina 98.godiste. Znam ga od rodjenja. Verovali ili ne on je pretprosle godine kupio prvi motor i to gsxr600, a prosle godine iljadarku. I naravno odmah navak, peglanje ralja ringa, budalastine, da ste samo culi te price. Kad sam video snimke gde vozi 280 po gradu kad ga nisam ubio. Kaze ne brini Sale znam sta radim... Pao je vec 5 puta, letos jedva ostao ziv, izlomio se na sajmu, samo ga je cudo spasilo. Ja ga jedan dan uhvatim za ruku, reko ajd sa mnom. Odvedem ga do Orlovace, u direkciju, on gleda, reko hocu da odmah sebi uplatis grobno mesto, i da stavis plocu sa imenom, da barem roditelji nemaju trosak od tebe budale. Sad vozi trke. Naravno pao je na istoj, kaze prodala ga guma klasika... Ne znam, nisam pametan. Nije mi jaasno ni kako on uopste moze da se trka, da nemaju neki kriterijumi...Dobro dete, vrhunski automehanicar, ali on vec misli da je velemajstor voznje..A pojma nema. Kaze ja moram da izdivljam do kote i nazad, ili cu da skrenem...I eto. Promenio Maj 14 član sashac 1 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1695 Napisano Maj 14 (promenjeno) Zainteresovan, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno nam je potrebna edukacija, kampanje i obuka mladih. Velika smo organizacija, kolege su organizovale nekoliko vožnji za početnike, odziv je bio super, možda bi trebalo da se nastavi u tom smeru. Samo dobra kampanja o važnosti nošenja zaštitne opreme da se naparvi pa bi možda nekoliko života spasili, a tek ostalo... Promenio Maj 14 član Luka9905 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2132 Napisano Maj 14 (promenjeno) Drug član, 1152 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, sashac said: Momak koji je vozio prvu trku prvenstva Srbije, najbolji drug mog sina 98.godiste. Znam ga od rodjenja. Verovali ili ne on je pretprosle godine kupio prvi motor i to gsxr600, a prosle godine iljadarku. I naravno odmah navak, peglanje ralja ringa, budalastine, da ste samo culi te price. Kad sam video snimke gde vozi 280 po gradu kad ga nisam ubio. Kaze ne brini Sale znam sta radim... Pao je vec 5 puta, letos jedva ostao ziv, izlomio se na sajmu, samo ga je cudo spasilo. Ja ga jedan dan uhvatim za ruku, reko ajd sa mnom. Odvedem ga do Orlovace, u direkciju, on gleda, reko hocu da odmah sebi uplatis grobno mesto, i da stavis plocu sa imenom, da barem roditelji nemaju trosak od tebe budale. Sad vozi trke. Naravno pao je na istoj, kaze prodala ga guma klasika... Ne znam, nisam pametan. Nije mi jaasno ni kako on uopste moze da se trka, da nemaju neki kriterijumi...Dobro dete, vrhunski automehanicar, ali on vec misli da je velemajstor voznje..A pojma nema. Kaze ja moram da izdivljam do kote i nazad, ili cu da skrenem...I eto. Ako je ovako... mozda cu ispasti kreten ali ako gine, da gine sam, ne da povuce nekoga sa sobom. btw za sve takve, za "moram da se izdivljam" postoji teretana, kavezi, borbe i mnogo je efektnije od brze voznje motora. Promenio Maj 14 član Abi 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1887 Napisano Maj 14 Drug član, 1394 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ma mi smo poseban mentalitet ljudi, ne pomažu tu nikakve škole i obuke. Ja lično ne bih voleo da moja deca voze motor, srecom pa imam ćerke, starija je pre par godina izjavila da bi volela da vozi, onda je ja malo zastrašio pa je čini mi se odustala. Jesenas sa drugarom pošao u šumu na enduro voznju, on poveo i sina, mali oko 20 god, tek mu ovaj moj drug kupio motor. Ja ne znam sta mi bi, posle nekog vremena sam malo ubrzao tempo, i samo mi u jednom momentu pade na pamet, jbt mali me prati garant.. okrenem se kad on mi u točku a oca nigde na vidiku.. posle sam se izvinio drugaru, rekoh ne znam gde mi je pamet bila..a eto mali je sin od starog bajkera, imao je i od koga da čuje i da nauči nešto, ali ne vredi mi smo "zaguljen" mentalitet i to ide sa kolena na koleno..Ja sam lično čuo da mu je na početku voznje rekao da vozi polako i da pazi sta radi.. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5364 Napisano Maj 14 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 430 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Sve stvari u životu su takve da mogu pomoći ali i odmoći .. nema tu druge filozofije .. Koliko puta se samo čuje ,ne mogu da se vozim sa grupom jer oni peglaju .. koliko puta, nećemo sa njim/njom jer sporo vozi .. zar takvi stavovi okoline treba nekog da teraju da vozi ovako ili onako.. Hm, mislim da ne ali ajde da ne budem stroga, neka bude stvar izbora svakog i šta on kao takav nosi ... Lično, staza i vožnja u saobraćaju samo par sličnosti a za ostalo ne treba mešati babe i žabe .. Navak je staza koja kao takva nosi ogromnu prednost u vidu slobodne voznje , nema rupa ,zečeva ,odpadaka ,semafora , asfalt je kao šmirgla , nema raznih gluposti sa kojima se susrećemo u saobraćaju .. Apsolutno nikakva da kažem obična vožnja ne može da se poredi sa tim .. staza je tehnika , srce , veština , sreća i samo teraj .. ne mislim da ona pomaže ,čak šta više .. sigurna sam kada bi vozači GP šampionata i ostalih šampionata vozili samo jednom sa nekim od nas do Rudnika i nazad rekli kuku lele šta je ovo Pomaže glava , vežba , kursevi i sl.. Saobraćaj je loš, zao ,katastrofičan u svakom smislu .. pretužno je što ovoliko ljudi strada na motorima na bilo kakav način , jezivo je zaista ... tuga velika za sve apsolutno .. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21104 Napisano Maj 14 Integrisan, 8739 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam ovo: za vikend smo gledali dve nesreće, sa sat razlike, u istoj vrlo preglednoj krivini. Na sreću, jedna bez posledica, druga samo sa prelomom šake (samo? Da samo! Kako je jbn moglo biti). Prva zbog širenja putanje i panicnog kočenja prednjom (i posledičnog gubitka prednjeg točka), druga klasični target fixation u ivicu puta, kada je puta počelo da nestaje takođe zbog širenja putanje. Ni jedna od dve se ne bi dogodila da su vozači imali prilike da uvežbaju gledanje gde treba pri samo nešto bržem prolazu blage krivine. Hladnokrvnost se razvije za mnogo veće brzine i mnogo zatvorenije krivine, a ne ovu kiflu od krivine... 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4196 Napisano Maj 14 Drug član, 2284 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se ubacim za ovo. Generalno sam i ja pocetnik. Par dana pre sam prosao tu deonicu i nije mi bilo jasno kako se moglo desiti kad je put skroz opusten. Troje nas je bilo, vozili smo od 130-150, cak sam dosta puta vozio s jednom rukom naslonjen na rezervoar. Al eto desava se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 834 Napisano Maj 14 Drug član, 1450 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, severian je napisao: Ni jedna od dve se ne bi dogodila da su vozači imali prilike da uvežbaju gledanje gde treba pri samo nešto bržem prolazu blage krivine. Hladnokrvnost se razvije za mnogo veće brzine i mnogo zatvorenije krivine, a ne ovu kiflu od krivine... Na kraju ispade da je veština ključna gde god da se ona stiče. Bitna je kako za vožnju po propisu kako neki kažu a i za one van propisa. Uvek postoji faktor iznenađenja bez obzira na brzinu. Oni koji imaju veštinu na desetine puta u sezoni hladnokrvno izbegnu pad ili koliziju sa drugim vozilima. Rizik u javnom saobraćaju se višestruko povećava kada se I za vešte povećava brzina i kada slajder uticaja veštine Ide u levo a rizika u desno, tu treba pronaći neki balans i pokušati sa se ostane u sigurnoj zoni. Ovde mladi a vešti puni adrenalina teže nalaze granicu I rizikuju. Problem je nebazdareno dizanje brzine u javnom saobraćaju. Ima uticaja i faktor sreće kod takvih situacija, neko vrlo brzo ispred sebe dobije težak zadatak sa malom sansom za prelaznu ocenu a neko se provlači naravno uz pomoć veštine i sreće nešto ili dosta duže. Sve isto kao pre 20-30-40 god, ništa novo, sve se isto dešavalo i model je potpuno isti samo nešto drugačiji modeli motora, okruženje i igrači. Istina da je sada nešto rizik veći zbog daleko više vozila na putu. Dobro je da se dobije popravni, nažalost nije uvek tako. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 5160 Napisano Maj 14 Drug član, 533 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Uvek ima neki.Mile Kontra!Neko ko ce te ubedjivati da je vise- manje, bolje ustvari losije. Prvi put seo sa 10 god na motor- udario u drvo, jbg fiksirao. Drugar vozio Evropski superbajk prosuo se na gomilu peska zaostalu od radova. Ubedjuje fa ljudi koji poznaju maximum sebe i motora su istinske kamikaze i budale u saobracaju. Od 60-70 poginulih godisnje u saobracaju 99 % nihe ni videlo stazu osim mozda na TV. Ja sam jedan od tih, ali spletom okolnosti jos mrdam. Niko poginuo nije od znanja vec od neznanja, lude glave, loseg odrzavanja motora i budala sa druge strane putne infrastukture. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 609 Napisano Maj 14 (promenjeno) Zainteresovan, 484 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Po svemu rečenom ispada da svi vozimo po ograničenju i da nam je bezbjednost na prvom mjestu. Svaka čast ako je tako ali ja mislim da malo lažemo. Nije problem staza. Naprotiv,ja bih više volio učiti i tražiti svoje limite na stazi nego što sjednem i vozim Črni Kal - Kozina da se "učim". Problem je što se mora rezonovati da li voziš na stazi ili na ulici. I opet će ego i adrenalin povući ponekad i lako se desi zlo. Danas vozio pomenutu dionicu brže nego ikad. U jednom trenutku vidim da me u nekoj blagoj, dugoj krivini "iznosi",još malo nagnem i u redu je ali pogledam na tablu i vidim 156 km/h. E to nije dobro. Tako se ne uči. U povratku adrenalin popustio,sunce nisko na horizontu udara u oči,vidljivost baš loša i vozim polako i baš tad 3 puta za redom pravim istu grešku,fiksiram pogledom bijelu liniju,ni sam ne znam zašto. Zbog male brzine nije bilo panike,smireno pogled kud treba i sve riješeno za sekundu. Možda sam se opustio,možda bih da idem brže bio skoncentrisan,možda...Sve to bih mnogo radije vježbao i učio u sugurnijem okruženju kao što je staza. Iskreno,ne treba nam da tako vozimo ali ako ću voziti 40 km/h onda da kupim bicikl. Promenio Maj 14 član igogitar 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1887 Napisano Maj 14 Drug član, 1394 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, severian je napisao: Ni jedna od dve se ne bi dogodila da su vozači imali prilike da uvežbaju gledanje gde treba pri samo nešto bržem prolazu blage krivine. To je ono što ja pokušavam svo vreme da kažem. A ko je ludi biće lud i ako zna da vozi i ako ne zna, tu nema pomoći. Ali za ove normalne je ipak sigurnije da znaju da voze. A vožnja se uči na stazi. Naravno i na ulici ali traje duže, potrebni su pravi tereni za to a i nikada se neće dostići taj nivo kao kad vezbas satima i danima na zatvorenom poligonu-stazi. Tako da svima koji imaju mogućnosti, preporučujem stazu. pre 13 minuta, igogitar je napisao: Iskreno,ne treba nam da tako vozimo ali ako ću voziti 40 km/h onda da kupim bicikl. Apsolutno se slažem, na ovom forumu je baš mnogo "svetaca", ja se takodje pitam sto ljudi ne voze biciklu ili ako nemaju snage za biciklu onda lepo neki auto, kabrio, osetiš vetar u kosi a voziš laganicu, zašto baš motor? Naravno imam i ja momenata kad kuliram i vozim opušteno, ali stalno da tako vozim pa ja bih poludeo.. dosadno brate .. Ili smo mi jedni od retkih iskrenih? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4196 Napisano Maj 14 Drug član, 2284 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ja ni auto ne vozim normalno a motor sam uzeo taman da moze ok da vozi i uziva. Imam blizu kuce put od nekih 4km, krivina, uzak je, bez problema se mimoidju dva auta. Vec 18 god svaki dan tuda idem, znam svaki kamen, tu bas opusteno vozim i sve mi bude ok a da je takav isti put npr negde po Srbiji ja sam ukocen, znam da je sve do vezbe ali bi bas otisao na Navak da vrtim krugove i gledam gde gresim u svemu tome. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 427 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima u temi "Loznica". Kako je naveo drugar "drugog" kolege, pažnju mu je odvukao šraf na motoru.Verovatno je baš zato što je dosadan put, gledao kako mu je legao novi šraf, i dok je podigao pogled, već je bio u bankini.Otići ću ovih dana na tu kifla krivinu da proverim još jednom, ali mislim da nema ni malo nagiba.Ovde se može reći da je preveliko opuštanje uzrok, a ne neki strah, jer nije bilo ničega da se taj strah izazove.Realno, meni se isto, milion puta desilo, da na dosadnim deonicama, pogledam nešto na motoru. Baš mi tad padne na pamet ...Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1170 Napisano Maj 15 Drug član, 1145 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Znači zaključak je prost....treba voziti ludo i brzo da nam ne bi nešto odvuklo pažnju zbog dosade izazvane sporom vožnjom Case closed 2 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 14687 Napisano Maj 15 Cool tip, 3108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, igogitar je napisao: Po svemu rečenom ispada da svi vozimo po ograničenju i da nam je bezbjednost na prvom mjestu. Svaka čast ako je tako ali ja mislim da malo lažemo. Nije problem staza. Naprotiv,ja bih više volio učiti i tražiti svoje limite na stazi nego što sjednem i vozim Črni Kal - Kozina da se "učim". Problem je što se mora rezonovati da li voziš na stazi ili na ulici. I opet će ego i adrenalin povući ponekad i lako se desi zlo. Danas vozio pomenutu dionicu brže nego ikad. U jednom trenutku vidim da me u nekoj blagoj, dugoj krivini "iznosi",još malo nagnem i u redu je ali pogledam na tablu i vidim 156 km/h. E to nije dobro. Tako se ne uči. U povratku adrenalin popustio,sunce nisko na horizontu udara u oči,vidljivost baš loša i vozim polako i baš tad 3 puta za redom pravim istu grešku,fiksiram pogledom bijelu liniju,ni sam ne znam zašto. Zbog male brzine nije bilo panike,smireno pogled kud treba i sve riješeno za sekundu. Možda sam se opustio,možda bih da idem brže bio skoncentrisan,možda...Sve to bih mnogo radije vježbao i učio u sugurnijem okruženju kao što je staza. Iskreno,ne treba nam da tako vozimo ali ako ću voziti 40 km/h onda da kupim bicikl. E brale, za 40 na bajsu treba ozbiljna kondicija... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6989 Napisano Maj 15 Drug član, 2378 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Gajo Sevojno said: To je ono što ja pokušavam svo vreme da kažem. A ko je ludi biće lud i ako zna da vozi i ako ne zna, tu nema pomoći. Ali za ove normalne je ipak sigurnije da znaju da voze. A vožnja se uči na stazi. Naravno i na ulici ali traje duže, potrebni su pravi tereni za to a i nikada se neće dostići taj nivo kao kad vezbas satima i danima na zatvorenom poligonu-stazi. Tako da svima koji imaju mogućnosti, preporučujem stazu. Slažem se u potpunosti. Ali mislim da ima mnogo vozača poput mene, sa slabijim motorima, onda dual sport itd. i koliko god bih ja voleo da probam da vozim u kontrolisanim uslovima mislim da bih bio opasnost i za sebe i za druge. Znam da je ranije bila ona kao početnička grupa na track day, ali koliko sam video i tu ozbiljno peglaju kolege. Tj. ajmo konkretno: koja opcije što se staze tiče trenutno ima vozač poput mene (cfmoto 450MT) ? I kako da znam šta zapravo da radim i vežbam na stazi kad jednom stignem tamo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 427 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Znači zaključak je prost....treba voziti ludo i brzo da nam ne bi nešto odvuklo pažnju zbog dosade izazvane sporom vožnjom Case closed Generalno, mislim da je stvar jako subjektivna.Ako pogledamo i vožnju auta, realno je da svi poznajemo nekoga ko stalno ima neka čukanja, nekoga ko zaspi za volanom, nekoga ko je stalno u kaznama, a i nekoga ko nije.Isto tako imamo i na motoru, samo što posledice obično nisu limarske, mehaničarske ili novčane.Mislim da niko od nas ne može da kaže kako treba voziti, ali da svako može naučiti nešto iz ovakvih prepiski. A to mu verovatno u nekoj situaciji može barem 0.5% pomoći, što je nekad i velika razlika.Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1887 Napisano Maj 15 (promenjeno) Drug član, 1394 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, živke je napisao: Tj. ajmo konkretno: koja opcije što se staze tiče trenutno ima vozač poput mene (cfmoto 450MT) ? I kako da znam šta zapravo da radim i vežbam na stazi kad jednom stignem tamo ? Taj cf moto 450 moze da se vozi na stazi samo tako, na manjim krivudavim stazama bez dugih pravaca mozes da imaš bolje vreme od litre R. Znaci motor nije nikakva prepreka, svaki moze da se vozi na stazi. A na stazi učiš sve, prvo uvek će biti neko na stazi ko hoće da ti objasni osnove, a to su polozaj tela, pogled, putanje i tačke kočenja. Mada ja ni dan danas ne pamtim te tačke kočenja vec po osećaju vozim..Ali je mnogo bolje da pamtiš. Posle samo vežbanje i pomeranje granica. Onda dodjes do određenog nivoa i posle ni makac dalje, nešto slično kao u teretani kad dodjes na 100kg na benču, posle je svaki kg uspeh. Promenio Maj 15 član Gajo Sevojno 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6989 Napisano Maj 15 Drug član, 2378 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Konkretno, neka takva staza u okruženju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 4026 Napisano Maj 15 Astro Puki krsi sva pravila!, 971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, sashac said: E brale, za 40 na bajsu treba ozbiljna kondicija... Ja vozio 62kmh niz Drajzerovu i nisam se umorio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 494 Napisano Maj 15 (promenjeno) Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, živke said: Konkretno, neka takva staza u okruženju ? Slobodno dodji na Navak track day, prijavi se za sporiju grupu, ima raznih motora. Jedini problem ti mogu predstavljati gume ako imas neke previse offroad orijentisane, ne znam koliko ce ti dozvoliti da obaras motor. Bio je jedan sa starim Transalpom sa nekim adventure gumama, delovalo je da se fino zabavlja. Cuo sam da u Kuli ima karting staza gde pustaju i motore nekad, ali nemam vise informacija. Promenio Maj 15 član Djeronimo 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...