Đuka UE 43 Napisano Septembar 28, 2022 U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đuka UE 43 Napisano Septembar 28, 2022 U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se.nisam imao nameru da odmognem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
copija 0 Napisano Septembar 28, 2022 U prolazu, 31 postova Motocikl: x9 250 evolution Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, N.F.S. je napisao: Nisam ispratio u nazad ali ovako na brzaka... Ne otvara termostat ili je negde zacepljeno (jesu li sva creva vrela?), presiromasna smesa (uslikaj svecicu da je vidimo, mada ako je dosta u mestu radio slagace nas), lose uzubljen motor (nije u fazi), zacepljen auspuh. Термостат сам на крају извадио мислећи да он прави проблем али се исто понаша. Сутра ћу проверити свећицу али мислим да је ок пошто је прегледана при паљењу после генералке! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 260 Napisano Septembar 29, 2022 Fat and furios, 592 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan je li moguce da impeler vodene pumpe kliza pod opterecenjem, a nasuvo pokazuje da radi ok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Septembar 29, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 313 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/28/2022 at 9:43 AM, copija said: Нема сисицу за израду нигде,успео сам да излуфтирам систем некако али се исто дешава! 250-ica se odzracuje tako sto skines jedno malo crevce koje je savijeno pod 90°, a nalazi se na glavi motora i ide u kuciste termostata i duzine je oko 2 cm. Kad ga skines sacekas da izadju mehurici i potece antifriz i uglavnom je to dovoljno. Jedino da proveris da li je ceo hladnjak vruc jer se termoprekidac kod njega nalazi na hladnjaku. Cim pali ventilator znaci da vode u hladnjaku ima vode ali pitanje je da li je ceo hladnjak pun vode tj antifriza. Problem je sto mu ne mozes lepo prići da ga opipas rukom i da vidis da li je do pola hladan, jedino da poskidas sve plastike pa da vidiš da li ima nekih oštećenja na saću i cevima. Teško je pomoći ovako preko tastature, moj ti je savet da ga odvezes u neki ozbiljniji servis pa da pogledaju. Ja sam na Malagutiju imao slicne simptome, ista ta masina, i problem je bio u glavi motora da ne davim sad sa detaljima. Stavili smo drugu glavu i problem je bio rešen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
copija 0 Napisano Octobar 1, 2022 U prolazu, 31 postova Motocikl: x9 250 evolution Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeil 10 Napisano Octobar 14, 2022 U prolazu, 9 postova Lokacija: Nis Motocikl: Piaggio X9 200 evo Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Konacno sam kupio motor koji mi odgovara i po gabaritima i po funkcionalnosti i po tome zasta ce u stvari da mi posluzi. Radi se o Piaggio X9 200 iz 2003 Kupio sam ga od dugogodisnjeg vlasnika koji j pedantan i pravi ljubitelj motora. Agregat je ok a vizuelno nemam primedbi. Motore ovog tipa nikada nisam vozio ( najveci motor koji sam vozio je bio Pony Expres ), tako da sam poprilicno prepadnut celim utiskom. Do sada sam presao 200 km i jako sam zadovoljan. Ipak, kolikogod da sam neiskusan primetio sam jednu stvar koja nikako ne moze biti normalna i pre nego motor odvezem do majstora ( a nemam poima gde -ja sam iz Nisa), rekoh da opisem problem i pitam za savet. Dakle, prilikom prejaska preko neravnina, ili u blagoj krivini, imam utisak da mi motor bezi u prednjem delu. Onaj osecaj kako kada npr.kod auta ima luft u volanu. Postaje neprecizan. Vizuelno i proverom sa fiksiranim prednjim tockom, nema lufta niti u tocku niti u volanu, kormanu ili kako god da se zove. Citajuci ovaj forum, racunam da moze da bude guma ( i onako bi trebalo da ih zamenim), mozda to neko ulje u kormanu ili lezaj kormana. Mozda sam i bezveze lupio ali racunam da Vi koji vozite ovakve skutere sigurno mozete da date bolju procenu. Takodje, dobro bi mi dosao i neki kontakt majstora za ove motore u Nisu. Unapred se zahvaljujem . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1885 Napisano Octobar 14, 2022 (promenjeno) Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje koje sam ranije mislio da je glupo da postavim nekome, a ove godine su me cak trojica ubedila da nije glupo. Da li si proverio pritisak u gumama? Promenio Octobar 14, 2022 član muljaz 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Octobar 14, 2022 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Najpre sto kolega iznad rece pritisak, pa inda u kakvom je stanju prednja guma pa posle provera lezaja kormana. Moze biti da nema lufta na prvi pogled ali da ima onu zadrsku na sredini, mozda neko iskusniji da pogleda, na centralni pa neko sedne pozadi da se solobodi prednji tocak i polako. To ima veliki uticaj na upravljivost. Posle mozda pogledati prednju viljusku, da nije procureo neki stap.Tim redom bih ja isao.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4762 Napisano Octobar 14, 2022 Drug član, 3639 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A može biti i da je jednostavno negde malo iskrivljen od udaraca\pada. Vile, felne, ram... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Octobar 14, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 313 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj u kakvom je stanju nosač motora. Digni motor na centralni stender i pomeraj zadnji točak levo, desno. Ako ima mnogo lufta, zbog toga se uvija ceo skuter po sredini, a posebno se oseti kad uđeš u krivinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeil 10 Napisano Octobar 14, 2022 U prolazu, 9 postova Lokacija: Nis Motocikl: Piaggio X9 200 evo Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na sugestijama. Motor ce svakako kod majstora ( jos uvek nemam preporuku, niti poznajem majstora u Nisu), ali svakako je sutra vikend pa cu probati sve sto ste naveli. Jos jednom hvala. Mislio sam da se niko nece javiti al rekoh aj da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4762 Napisano Octobar 14, 2022 Drug član, 3639 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Mikeil je napisao: jos uvek nemam preporuku, niti poznajem majstora u Nisu Ja sam čuo za izvesnog Milana\Mikicu, valjda drži ovlašćeni servis za Piaggio, Kymco itd, kažu kolege da ga bije dobar glas, ne znam detaljnije. Knjaževačka 49a, 063 7756 721, pa se upoznajte 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeil 10 Napisano Octobar 17, 2022 U prolazu, 9 postova Lokacija: Nis Motocikl: Piaggio X9 200 evo Prijavi odgovor kao problematičan Hvala "Boza_KG" na kontaktu. Upoznao sam se sa majstorom i ustanovili smo sledece, a vezano za opisano ponasanje motora. I mogu reci da ste svi bili u pravu. 1. Guma prednja je bila na 1,4 bara -"Borkosan" 2. Takodje od gume nema ni G - "Muljaz" 3. Drzac motora ima malo lufta- "Novak Lazovic" Sve u svemu i ja sam bio u pravu kada sam pored svog neiskustva primetio da nesto nikako nije u redu. Nosac zamenjen, guma napumpana i sada je super. Sutra mi stizu obe nove gume Continental . Jos jednom svima hvala na sugestijama 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka46 9 Napisano Novembar 14, 2022 U prolazu, 12 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda silver wing 600+ Yamaha tdm 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari . Skoro sam kupio piaggio x9 500 evo 2004. Pri provjeri rashladne tecnosti primijetio sam naslage ulja gdje se sipa rashladna tecnost. Motor radi normalno temperaturu pokazuje normalo,vuce normalno, pitanje dal je moguce da sve radi normalno ako vec ubacuje ulje u rashladnu tecnost i da li je moguce da neko nije isprao djelove rashladnog sistema a da je vec otklonjen problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 14, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan moguće je jedno i drugo.Uzmi crevo a dole odvrni šraf za ispuštanje tečnost.Namesti brzinu kojom ide voda iz creva i isperi dobro.Malo vozaj na običnu vodu pa opet ispusti i sipaj opet vodu i gledaj da li se povećava zamašćivanje.Ako bude u redu ispusti vodu sipaj antifriz. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7162 Napisano Novembar 15, 2022 Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ajde ti nama slikaj te naslage ulja u toj posudi... Slika govori više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka46 9 Napisano Novembar 15, 2022 U prolazu, 12 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda silver wing 600+ Yamaha tdm 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je najpametnije povesti kod majstora da ne napravim golemu stetu,ako vec nijesam. Ali motor potpuno normalno radi pa mi to cudno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1889 Napisano Novembar 15, 2022 Zainteresovan, 740 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mmedaa 2 Napisano Decembar 2, 2022 U prolazu, 9 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari i ja sam ponosni vlasnik Piaggia x9 500cc. Imam ga već 3 godine i služi me prilično dobro. Pre oko mesec dana kad sam išao u vožnju "iskakao" sam se zbog lošeg puta na deonici Valjevo - Kaona. Elem od tad mi se po nekad dešava da na leru (nema veze jel zagrejan ili ne) motor hoće sam da krene i/ili trese se napred-nazad. Nekad radi normalno a nekad ne. U vožnji je sve ok. Čitajući po netu meni to liči na neki problem sa kvačilom??? Možda neko od vas ima više iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka46 9 Napisano Februar 8, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda silver wing 600+ Yamaha tdm 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, da li neko zna gdje mogu kupiti u Novom Sadu set za reparaciju vodene pumpe za piaggio x9 500 evo 2004. Kod nas u Cg nema nidje... Moze i Beograd kao druga opcija . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4715 Napisano Februar 8, 2023 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan ... i eto nama jos jedne teme o X9... Spojio sam sa postojecim temama. Nema potrebe za svaki problem otvarati posebnu temu... Promenio Februar 8, 2023 član alexanto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1219 Napisano Februar 8, 2023 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Luka46 je napisao: Pozdrav drugari, da li neko zna gdje mogu kupiti u Novom Sadu set za reparaciju vodene pumpe za piaggio x9 500 evo 2004. Kod nas u Cg nema nidje... Moze i Beograd kao druga opcija . Imaš u MotoBike u Kaću komplet vodenu pumpu, oko 7.500rsd je. Za set ne bih znao da li uopste ima... Guglaj 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeil 10 Napisano Mart 6, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Nis Motocikl: Piaggio X9 200 evo Prijavi odgovor kao problematičan Aj pitanje za ljude koji imaju Piaggio x9 ( mada racunam da je gore dole isto za vecinu skutera ) Sta od alata, opreme irezervnih delova treba ili mora da se ima kada se ide na put. Mislim na uobicajene popravke koje se desavaju i slicno....razume se na sta mislim. Iluzorno je nositi npr.set imbusa ako se koristi samo na primer 10-ka. Radi se konkretno o Piaggio x9 evolution 200 cm3 2003 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 300 Napisano Mart 6, 2023 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne vozim skuter, vozim motor, ali kontam sto se tice alata, isto treba. U kutiju (kao one za hranu, sto moze da se zatvori) ubacim kombinirke, spic klesta, malu racnu i nasadnih kljuceva(od 6 do 17), kljuceve okasto vilaste 8,10,13,14,15, kljuc stelujuci, cekic, komplet pinova (krstaci, ravni, inbusi, torx) rucka za pinove, parce zice, duck tape, vezice. Ta kutija ide u kofer. U motoru mi je uvek ispod sedista set za cepovanje guma i u torbici u koferu sprej za krpljenje guma. (Hvala bogu nikad korisceno). Uvek imam uplacen vozzi. Do sada mi je trebalo, kad je drugar negde u bosni pao i polomio nogostup, da ga skinemo i zamenimo (stavili smo zadnji na mesto prednjeg) i jednom prilikom se retrovizor otpustio pa smo ga duck tape-om zalepili za vizir da se ne pomera (mrzelo nas da ga stezemo, jer mora i vizir da se skida, lakse je bilo fiksirati ga). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...