Jump to content

Moto Zajednica

Mikeil

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Mikeil

  • Rođendan 17.07.1973.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Nis
  • Motocikl
    Piaggio X9 200 evo

Mikeil's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

10

Reputacija u zajednici

  1. I meni smesno:-). Ipak, racunam da postoji procedura za to. Double brake je u pitanju. Sigurno postoji redosled koji se tocak prvo odzracuje. Tesko da se oba istovremeno rade.
  2. Ima li sanse da neko objasni postupak zamene ulja u kocnicama na Piaggio x9 200. Naime, prednji tocak, desna celjust...to sam uradio bez problema. Ipak, sa levom kocnicom ( koja aktivira zadnju celjust i prednju levu) sam najebo kao zuti. I dobio nekakav druk ali nedovoljno je to. Vata od pola i ukoci ali nema sile da prokliza zadnji tocak. Slabo je to po mom misljenju. Elem, prvo sam ispustio ulje ( naravno, posuda na kormanu levo otvorena) na zadnjem tocku. Kad sam odvio prednji sraf za ispustanje ulja krenulo ulje ali nakon nekog vremena pocelo da vraca unazad :-). I tako....ocigledno postoji postupak potpunog idzracivanja. Pa bi bilo lepo ako neko moze to da objasni. Ali onako ko da se obraca Labradoru :-)
  3. Ja sam danas na svom motociklu ( posto tako glasi tema ) dao 100 evra za servis svega postojeceg.
  4. Jbg...meni skuter bio zelja vec godinama. Sada su se stekli uslovi i kupio sam ga. Morao sam i da polazem za A. Do sada sam se vozio i navozio sa Puhom -Pony expresom :-). Strah me bilo da kupujem ozbiljan motor zbog dece. Imam dva sina i sada kad su izrasli u fine momke eto-priustio sam sebi to zadovoljstvo. Oni imaju po jedanu Pedu Tek 125 -nove. I lepo se voze. Ispostavilo se da u stvari ja imam frku od motora :-). Vozim ja ali sve nesto na strah. Planiram da odem negde malo dalje, mastam, napravim plan i onda u zadnjih sat vremena trazim razlog da ne odem. Valjda je zato sto sam sam. Deca zuje tu po gradu i nemaju takve ambicije a ja sam iz potpuno drugacijeg okruzenja koje nema veze sa motorima. Realno, nemam drustvo. Nemam niti jednog prijatelja, poznanika, rodjaka ko je u motorima. Letos ima da stanem i de god vidim dvojicu na motrima zamolicu ih da podjem sa njima :-)
  5. Leleeee Nenade. To cela garaza. Kontam da kolega ispod ( Boza) oce da kaze da ako stanem mogu da igram igrice dok ne stigne kombi.
  6. Aj pitanje za ljude koji imaju Piaggio x9 ( mada racunam da je gore dole isto za vecinu skutera ) Sta od alata, opreme irezervnih delova treba ili mora da se ima kada se ide na put. Mislim na uobicajene popravke koje se desavaju i slicno....razume se na sta mislim. Iluzorno je nositi npr.set imbusa ako se koristi samo na primer 10-ka. Radi se konkretno o Piaggio x9 evolution 200 cm3 2003 god.
  7. Hvala "Boza_KG" na kontaktu. Upoznao sam se sa majstorom i ustanovili smo sledece, a vezano za opisano ponasanje motora. I mogu reci da ste svi bili u pravu. 1. Guma prednja je bila na 1,4 bara -"Borkosan" 2. Takodje od gume nema ni G - "Muljaz" 3. Drzac motora ima malo lufta- "Novak Lazovic" Sve u svemu i ja sam bio u pravu kada sam pored svog neiskustva primetio da nesto nikako nije u redu. Nosac zamenjen, guma napumpana i sada je super. Sutra mi stizu obe nove gume Continental . Jos jednom svima hvala na sugestijama
  8. Hvala svima na sugestijama. Motor ce svakako kod majstora ( jos uvek nemam preporuku, niti poznajem majstora u Nisu), ali svakako je sutra vikend pa cu probati sve sto ste naveli. Jos jednom hvala. Mislio sam da se niko nece javiti al rekoh aj da probam.
  9. Pozdrav, Konacno sam kupio motor koji mi odgovara i po gabaritima i po funkcionalnosti i po tome zasta ce u stvari da mi posluzi. Radi se o Piaggio X9 200 iz 2003 Kupio sam ga od dugogodisnjeg vlasnika koji j pedantan i pravi ljubitelj motora. Agregat je ok a vizuelno nemam primedbi. Motore ovog tipa nikada nisam vozio ( najveci motor koji sam vozio je bio Pony Expres ), tako da sam poprilicno prepadnut celim utiskom. Do sada sam presao 200 km i jako sam zadovoljan. Ipak, kolikogod da sam neiskusan primetio sam jednu stvar koja nikako ne moze biti normalna i pre nego motor odvezem do majstora ( a nemam poima gde -ja sam iz Nisa), rekoh da opisem problem i pitam za savet. Dakle, prilikom prejaska preko neravnina, ili u blagoj krivini, imam utisak da mi motor bezi u prednjem delu. Onaj osecaj kako kada npr.kod auta ima luft u volanu. Postaje neprecizan. Vizuelno i proverom sa fiksiranim prednjim tockom, nema lufta niti u tocku niti u volanu, kormanu ili kako god da se zove. Citajuci ovaj forum, racunam da moze da bude guma ( i onako bi trebalo da ih zamenim), mozda to neko ulje u kormanu ili lezaj kormana. Mozda sam i bezveze lupio ali racunam da Vi koji vozite ovakve skutere sigurno mozete da date bolju procenu. Takodje, dobro bi mi dosao i neki kontakt majstora za ove motore u Nisu. Unapred se zahvaljujem .
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja