BaneVuk58 7817 Napisano Februar 24, 2017 Solo Rider, 3094 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije kupac obavezan da cuva racun do isteka garancije ako mislim da ostvari svoja prava iz garantnog roka. Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21787 Napisano Februar 24, 2017 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam, radnja na Maloj Vagi, da ne imenujem.... Traze mi garantni list koji oni iz kutije izvade i popune... I medju drugim delovima zasebno mi kucase za acu racun, bas da bi fiskal uz garanciju imao... Izvinjavam se na off-u! @Bane, naravno da je u obavezi, ne sporim niti se bunim! Iznosim svoje iskustvo sa vartom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Februar 24, 2017 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Zakon o zaštiti potrošača predvidja da i prodavac mora da čuva fiskalni račun dve godine, što reče neko ranije. Nije neophodan garantni list, ali prodavci pokušavaju na sve načine da 'otkače' kupce. Ako kupac ne želi da uvaži tvoje pravo, obaveštavaju se organizacije za zaštitu potrošača i/ili tržišna inspekcija. :mobilizator: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7817 Napisano Februar 24, 2017 Solo Rider, 3094 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Mislim da je to sa Vartom ili bilo kojim proizovdom iskustva od slucaja do slucaja, kako ti se zalomi. Ja igrom slucaja imam novu Vartu u skuteru i nemam primedbu a pre toga novi Landport i crko za sest meseci jbg. eto desava se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 24, 2017 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Eh da ipak za akumulatore mora da se ima garantni list, zato sto oni moraju da idu na redovne servise. Meni bas pre par dana bio poslednji, cetvrti, redovni servis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 225 Napisano Februar 24, 2017 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Naletio sam kod lika koji prodaje polovnu robu iz uvoza na pametni punjač Tevion\Medion MD11951 i kupio ga za čitavih 10EUR Akumulator je AGM tipa a u uputstvu piše sledeće: Zanima me na koji mod da stavim za punjenje AGM akumulatora 12ah,normalno punjenje ili ovo zimsko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 26, 2017 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Normalno, on ce valjda cim napuni da sam predje u zimsko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Mart 1, 2017 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Naletio sam kod lika koji prodaje polovnu robu iz uvoza na pametni punjač Tevion\Medion MD11951 i kupio ga za čitavih 10EUR Akumulator je AGM tipa a u uputstvu piše sledeće: Zanima me na koji mod da stavim za punjenje AGM akumulatora 12ah,normalno punjenje ili ovo zimsko? Imam punjač sličnih karakteristika i kod mene zimski mod podrazumeva sledeće: ˝Specijalni program punjenja za baterije od 12V i 14Ah do 120Ah, za niske temperature ispod 0˙C. Efektivno punjenje sa povećanom voltažom i strujom punjenja˝ Probao sam na kratko da punim moto akumulator u ovom modu i počeo je veoma glasno da cvrči, tako da sam odustao i vratio ga na ˝moto˝ mod od 0.95A. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 225 Napisano Mart 1, 2017 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima,puniću na "moto". Zbunilo me ovo što piše AGM na taj mod ali ponovo sam prevodio i shvatio da se odnosi na AGM preko 14Ah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Mart 2, 2017 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ctek-ova tablica: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 225 Napisano Mart 2, 2017 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Po ovom bih ipak trebao puniti na taj zimski mod? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 20, 2017 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan kaže kawasakijevo uputstvo,samopraznjenje akua lead antimon na 40 stepeni 100 dana.n a 25 stepeni 200 dana a na nula stepeni 550 dana ,calcium 300 ,600 i 950 dana,sve od 100% punog do 100% praznog.Ispada da kad se skine aku zimi najbolje da se ostavi napolju,jedino da nije ekstremna hladnoca pa d ne smrzne,što mislim d je kod nas nemoguće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 650 Napisano Decembar 20, 2017 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno, ziveo sam u zabludi da sto je hladnije akumulator se brze prazni.. Posto nemam obicaj da "konzerviram" motor iz prostog razloga sto nebitno da li je decembar, januar ili mart kada vremenske prilike dozvole (nema snega, niti je padavina bilo u blizem periodu) okrenem koji krug za svoju dusu. Do sada sam motor kao i preko leta i zimi naravno drzao u zatvorenoj garazi koja se ne greje i sastavni je deo kuce (iz kuce se ulazi u garazu i obrnuto) ususkanog ispod cerade i cebeta sa skinutim akumulatorom koji sam stavljao u deo kuce koji se greje na sobnoj temperaturi (22-23C). Ako je ovo gore tacno znaci bolje mi je da ga ostavim u garazi na "hladnom"? I da li ako se motor vozi najmanje jednom mesecno i periodicno pali ima uopste potrebe za skidanjem akumulatora sa motora i otkacivanjem klema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 20, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi skidao kleme ako staviš onajpametni punjač? Ako hoćeš da ti bude još lakše napravi izvode sa klema na neko pristupacnije mesto gde lako možeš zakaciti punjač a da ne skidaš sedište od motora npr. I ja sam to tek pre neki dan video ovde na forumu. Neke marke imaju već gotov proizvod za to. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Decembar 20, 2017 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, SkoMy je napisao: Interesantno, ziveo sam u zabludi da sto je hladnije akumulator se brze prazni.. Manje se prazni na minusu ali mu kapacitet oslabi pa mu u praksi dođe na isto, teško paljenje. Pre sat vremena, Savan je napisao: lako možeš zakaciti punjač a da ne skidaš sedište od motora npr. I ja sam to tek pre neki dan video ovde na forumu. Neke marke imaju već gotov proizvod za to. Ovde je tema ali se ne vide izgleda slike zbog nove verzije foruma. Uglavnom, Ctek dođe sa kablićem na koji se kopča punjač, a veže se za kleme i ne skida nikad. Dodatno postoji adapter u vidu cigaret upaljačas, pa se time puni preko utičnice koje dosta motora sada ima, a automobili svi. https://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/87137-akumulator-ugradnja-kabla-za-punjenje-i/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 20, 2017 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, SkoMy je napisao: Interesantno, ziveo sam u zabludi da sto je hladnije akumulator se brze prazni.. Posto nemam obicaj da "konzerviram" motor iz prostog razloga sto nebitno da li je decembar, januar ili mart kada vremenske prilike dozvole (nema snega, niti je padavina bilo u blizem periodu) okrenem koji krug za svoju dusu. Do sada sam motor kao i preko leta i zimi naravno drzao u zatvorenoj garazi koja se ne greje i sastavni je deo kuce (iz kuce se ulazi u garazu i obrnuto) ususkanog ispod cerade i cebeta sa skinutim akumulatorom koji sam stavljao u deo kuce koji se greje na sobnoj temperaturi (22-23C). Ako je ovo gore tacno znaci bolje mi je da ga ostavim u garazi na "hladnom"? I da li ako se motor vozi najmanje jednom mesecno i periodicno pali ima uopste potrebe za skidanjem akumulatora sa motora i otkacivanjem klema? ima potrebe skidati kleme jer tek onda je samo na sampraaznjenju.Ali kad hoces da ga palis utoplis ga i kad bi mogao da uporedis te vrednosti on bi bio napunjeniji od onog sto je stojao na toplom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 650 Napisano Decembar 21, 2017 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima. @đunta Kod mene se vide i slike, sve lepo objasnjeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 21, 2017 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan danas mi rekao komsija da mu je crkao lanport za skuter posle 6 meseci.Meni je crko posle godinu ipo,i jos bar petoro sam čuo da im je crko lanport isve u garanciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biza 829 Napisano Decembar 21, 2017 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan jel ima neko iskustva sa onim džamp starterima,dal to valja nešto...npr ovakohttps://m.kupujemprodajem.com/Starter-i-punjac-mobilni-uredaj-CC-JS-8-37076394-oglas.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5889 Napisano Decembar 21, 2017 Drug član, 1375 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja Landportom nisam odusevljen. Cak sam razocaran. Kupio sam novi lp ytx20ch sa 18ah i na vozilu Atv vergla za nijansu bolje od yuasse 12ah, staroj 5 godina i ispraznjenoj 15 puta.. Krsine su to, a posto nisam imao izbora, ili je alternativa duplo skuplja u yuassa (ostali nemaju tu dimenziju), pridruzujem se negativnom ocenjivanju Landporta u Srbiji. Jos im je garancija na 6meseci provere... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 26, 2017 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 12/20/2017 at 2:16, sasa ns 1 je napisao: kaže kawasakijevo uputstvo,samopraznjenje akua lead antimon na 40 stepeni 100 dana.n a 25 stepeni 200 dana a na nula stepeni 550 dana ,calcium 300 ,600 i 950 dana,sve od 100% punog do 100% praznog.Ispada da kad se skine aku zimi najbolje da se ostavi napolju,jedino da nije ekstremna hladnoca pa d ne smrzne,što mislim d je kod nas nemoguće sam sebe citiram,da li neko može ko se razume da pojasni da li je stvarno bolje ostaviti napolju raskačen aku pod uslovom da se ne vozi,i da li to ima nekih drugih negativnih posledica.Nisam shvatio da li je samopraznjenje nepovratno a kapacitet raste samo do onog nivoa koliko se samoispraznio i to kad se poveća spoljna tmperatura.Da li sam u pravu ili ima još nešto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Decembar 26, 2017 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam pre neki dan pazario neki polovan "Banner" punjac (ili u prevodu cuvar akumulatora). Nema nikakvih podesavanja na njemu, nekoliko sekundi je sijala narandzasta lampica i posle je prebacio na zelenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1584 Napisano Decembar 26, 2017 Drug član, 803 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan I nabavio jedan za rezervu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Decembar 26, 2017 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ti kineski unimeri hoće da lažu, isti takav na slici imam i pokazuje mi skoro 1V više kad merim napon na akumulatoru. Treba ga uporediti sa nekim kvalitetnijim unimerom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1584 Napisano Decembar 27, 2017 Drug član, 803 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Provericu, ali padne na 12.9 kad ga napuni full,a bio aku na 12.4 na pocetku pre punjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...