Jump to content

Moto Zajednica

đunta

Članovi
 • Broj tema i poruka

  6030
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

3451 Excelent

O članu đunta

 • Rank
  Ne silazi
 • Rođendan 05.05.1956.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Singidunum
 • Interests
  Audio, ekologija, motorciklizam
 • Motocikl
  BMW R 1200 GS

Poslednji posetioci profila

12240 profile views
 1. Sadržaj posta koji sam izmenio je bio otprilke ovakav: BMW R1150GS, nije bilo nikakve agresivninosti u vožnji, već prosuto ulje, ne zna se zdravstveno stanje vzača bez detaljnog medicinskog pregleda.
 2. Da ne bi multiplikovao oglase i ovde, link ka postavljenim na KP: https://www.kupujemprodajem.com/mile/svi-oglasi/31960/1 Ima nešto i opšte univerzalno.
 3. Moj drugr ima nekretninu u CG i često ide sa suprugom, kad ona vozi auto niža je potrošnja nego kad on vozi, a šampion automobilizma. Ima kod nas izraz, "teška noga", isto važi i za ruku, zato može da osciluje potrošnja, zato sam i naglasio da je demo mod u pitanju. Inače, preduslov dobroj potrošnji je celokupna podešenost agregata, potom kontrola ubrzanja jer pri naglom i prekomernom dodavanju gasa se se gorivo bukvalno baca, zatim vožnja na "unterturi", mali obrtaji u visokom stepenu prenosa i onda prevelik otvor gasa pri čemu se gorivo previše troši.
 4. Nije, nego treba da se ušteluješ. Tako je, vremenom će šaka da se sinhronizuje sa vučom motora i nestaće suvišno ubacivanje goriva. Za početak je više nego odlično. Ovo je prijatelj, serjski dobar motor, podatak u drumskoj vožnji od pre neki mesec: Od danas, ako se ne vidi, od čepovanog pređeno 397,2km, sipano 19,50l, ostalo u rezervoaru još za 13km, potrošnja 4,9, Rtanj i naokolo po brdima: U princupi bi svaki GS trebao da troši 4,9-5,2l, naravno sa mekšom komandom nije isto i sa žustrijom.
 5. Sporohodna, al dobro ide. Motor je praktično ono, "sedi vozi", i biće verovatno takav ko zna još kolko desetina hiljada km. Dogovoreno je da motor bude vraćen u izvorno fabričko stanje, što jeste učinjeno, ali sam ipak mimo namere ostavio nešto što ga čini specifičnim primerkom, poboljšana performansa, nosi se sa modolem 010-013, čak mi se čini da bolje puni u brdu, uz umanjenu potrošnju. Naglašeno u oglasu ali eto da napomenem i u ovoj generalnoj temi, vožnja koja ilustruje potrošnju nižu od deklarisane. Apsolutna usaglašenost motora i demo način vožnje od Ralje do Beogradu, mali obrtaji i pretežno u šetom prenosu i bez izbacivanja na ler, nije relno uobičajenoj svakodnevnoj vožnji, već čista demonstracija šta je moguće.
 6. Pošto svi bolje znaju nego što je preneta neposredna informacija, ja je povlačim, da li će se vozač javiti je njegova stvar.
 7. Naravno, ti si zvao zbog peha. To što servisiram ne znači i da dilujem polovne delove, jednostavno ne volim da imam bilo kakve veze sa trgovinom polovnim. Znam imformativno ko se sve bavi, ali se obraćam "momku" iz Obrenovca koji je baš korektan, za starije modele mislim da nema niko ništa.
 8. Ne znam odakle me povezujute sa delovima, stalno naglašavam da se ne bavim polovnim stvarima, niti sam se bavio, niti ću se baviti, a stalno me neko zove, te za sedište, te za šraf, te za žicu,... Sve što ostane od nekog servisa, vraća se vlasniku il završava u kanti za otpatke, vrlo, vrlo retko ostavim nešto i to bude neupotrebljivo ali sa nekom mogućnošću opravke nekad, ili baš za neku nuždu. Nove delove nabavljam isključivo u BMW Radulović Beograd.
 9. -1 231 519 -1 242 991 -2 302 326 Ovo su 3 kataloška broja, mislim da bilo koji ti paše uz adekvatnog parnjaka, ne mora da se rukovodi VIN brojem zato što je vršena modifikacija klopa. Verovatno mogu da se naprave oba dela kompenzatora, sva snaga agregata se kupluje preko njega, non stop radi u uškama, zato je potrebno da budu dobrano tvrdi i spolja i po dubini da ne bi došlo do loma, ko što se i uostalom desilo. Jasno iznesi šta je radni zahtev kome se obratiš za izradu.
 10. Ako je deo zamenjen novim, onda svakako da stari više nisu u opticaju. Mislim da ima 3 kataloška broja za isti deo, 85 je modifikovan, onda možda mora da se uzme nov i komplementarni deo, prostudiraj problematiku malo. Pozovi Sašu Vučkovića u Radulović BG. Ako kojim sličajem zaista nije raspoloživ ni taj novi set, da se proba naokolo da se nađe.
 11. To je deo kompenzatora trzaja, ima ih više sa različitim kataloškim brojem, moguće je da je i parnjak oštećen. Kod BMW Radulovića se može naručiti i dođe brzo, ko što je već navedeno. Izrada možda nije uputna, ovo se izrađuje kolko znam livenjem pod pritiskom i praktično kao da je kovano. Od neke godine postoji unapređena verzija koja je eliminisala pojavu pucanja ušiju ko na slici.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja