bobi_krofna 1250 Napisano Novembar 16 (promenjeno) Zainteresovan, 412 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan @pedjazz, motor je pre svega izuzetno pouzdan i to je moj izbor zbog velikih kilometraza koje prodjem, a vozim cele godine, i grad i otvoreno, u svim uslovima, sve tri generacije... jos uvek ne nalazim poseban problem u manipulaciji, jeftin za odrzavanje, jak agregat, ali velika potrosnja, miran rad i odlican moment, meko kvacilo, tvrdje vesanje, dobra zastita, grejanje su vremenom resili... najbolji savet, uzmi probaj i tek ces onda imati pravu sliku o svemu Promenio Novembar 16 član bobi_krofna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1105 Napisano Novembar 17 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 16. 11. 2025. at 6:37, bobi_krofna je napisao: @pedjazz, motor je pre svega izuzetno pouzdan i to je moj izbor zbog velikih kilometraza koje prodjem, a vozim cele godine, i grad i otvoreno, u svim uslovima, sve tri generacije... jos uvek ne nalazim poseban problem u manipulaciji, jeftin za odrzavanje, jak agregat, ali velika potrosnja, miran rad i odlican moment, meko kvacilo, tvrdje vesanje, dobra zastita, grejanje su vremenom resili... najbolji savet, uzmi probaj i tek ces onda imati pravu sliku o svemu Hvala na odgovoru. Sve jasno. Moram probati masinu. Kada pominjes veliku potrosnju koliko to bude u realnim uslovima ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2006 Napisano Novembar 17 Никад не једи жути снег!, 861 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Ја идем на посао сваки дан са једног на други крај БГ-а и провлачим се са све коферима, значи може али није најпријатније. Као што рекоше колеге, хоће да се угреје због оклопа, посебно прва генерација, не зову је џабе "egg-cooker". У тој крени-стани вожњи уме да оде и на 8л рецимо али зато уме да иде и испод 5л и то са сва три кофера пуна и танк торбом и женом и мојих 135-140кг . Небитно колико је натовариш, исто иде. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 1250 Napisano Novembar 17 (promenjeno) Zainteresovan, 412 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, pedjazz said: Hvala na odgovoru. Sve jasno. Moram probati masinu. Kada pominjes veliku potrosnju koliko to bude u realnim uslovima ? ukratko, posle predjenih 120k, nikad i nikako ispod 5.5 pa sve do 9 po zimi, prosek kombinovano 6.5 gen2, gen3 nesto manje, gen1 placala firma, nisam gledao... mozemo i u detalje, al to onda castis tulumbe u bombaj pa tracarimo! Promenio Novembar 17 član bobi_krofna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1105 Napisano Novembar 17 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, bobi_krofna je napisao: ukratko, posle predjenih 120k, nikad i nikako ispod 5.5 pa sve do 9 po zimi, prosek kombinovano 6.5 gen2, gen3 nesto manje, gen1 placala firma, nisam gledao... mozemo i u detalje, al to onda castis tulumbe u bombaj pa tracarimo! Dovoljno detaljno,a tulumbe moze i da pricamo o spoljnoj politici Nikaragve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1766 Napisano Novembar 19 Drug član, 1507 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan On 11/17/2025 at 6:40 AM, pedjazz said: Hvala na odgovoru. Sve jasno. Moram probati masinu. Kada pominjes veliku potrosnju koliko to bude u realnim uslovima ? Nas dvoje na FJR-u, 90+70kg, sva tri kofera natovarena i tank torba do Gr i nazad, normalne vožnje, a na auto putu oko 150, potrošnja5,5-6 na 100km. Sa vožnjom po Krfu i po okolini Prilepa, potrošnja u proseku ispod 6 lit. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 62 Napisano Novembar 24 U prolazu, 80 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Može li malo poređenje sa R1200RT (2017-2018) ili R1250RT(2018-2021) ali da bude koliko bilo nepristrasno ... U ovom '90+70? sam se skoro pa pronašao 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1105 Napisano Novembar 24 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 11. 2025. at 16:12, SHOKLA je napisao: Nas dvoje na FJR-u, 90+70kg, sva tri kofera natovarena i tank torba do Gr i nazad, normalne vožnje, a na auto putu oko 150, potrošnja5,5-6 na 100km. Sa vožnjom po Krfu i po okolini Prilepa, potrošnja u proseku ispod 6 lit. Ovo je top potrosnja. Za tolki motor. Moj ispod 6 ne silazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 314 Napisano Novembar 25 (promenjeno) Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Astrea je napisao: Može li malo poređenje sa R1200RT (2017-2018) ili R1250RT(2018-2021) ali da bude koliko bilo nepristrasno ... U ovom '90+70? sam se skoro pa pronašao Ovo što je SHOKLA napisao što se potrošnje tiče toliko će ti i RT trošiti. Moja neka dugoročna potrošnja na GS 1200 Adventure koji je isto težak motocikl je 5,25 l/100 km; takođe mahom udvoje sa koferima ... Promenio Novembar 25 član Ivanhoe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15588 Napisano Novembar 25 Integrisan, 8175 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 62 Napisano Novembar 25 U prolazu, 80 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Davno sam shvatio da ne može da pije supu i kopa kanale. Interesuje me ono što sam pitao - poređenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1766 Napisano Sreda u 05:34 Drug član, 1507 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan On 11/25/2025 at 3:49 PM, Astrea said: Davno sam shvatio da ne može da pije supu i kopa kanale. Interesuje me ono što sam pitao - poređenja. Nisam vozio rt1200 ili rt1250, ali ti mogu dati poredjenje fjr gen1 i rt1150, pošto posedujem oba. . Neka ti to bude samo orijentacioni reper, uz svest da su u sledećim generacijama napredovali i jedan i drugi proizvodjač. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astrea 62 Napisano Četvrtak u 21:22 U prolazu, 80 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Veoma pošteno rečeno! Ipak, mali broj je vozio i FJR pa ako može barem i pokušaj poređenja jer ima dosta opisa za BMW 1200/1250 RT … Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...