Jump to content

Moto Zajednica

Kratke voznje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA
15 minutes ago, Marko05 said:

Није стигао, журио бата назад, зна да га од петка чека права авантура.:P
Ово било само загревање.:takoje:
Иначе, капа доле за ову одлуку и авантуру.
Ја сам се дивио сликама свакодневно претходних 6-7 дана.
Кад порастем бићу @gavrela:P;)

Pa malo i to, skratio sam za dan turu da bih mogao malo da odmorim i budem spreman za petak, samo sto si sad ti zaduzen za fotkanje  :care:

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Versys650

Poneđeljak pauza zbog kiše,u utorak lijepa tura,isplanirano Studenica-Sopoćani-Sjenica-Ivanjica-Golija i preko Raške ili Novog Pazara nazad do Studenice. U Sjenici promašim put za Ivanjicu i odem na Novu Varoš,smorio se,međutim to mi na kraju bio najljepši dio vožnje,Kokin Brod preko Jasenova do Ivanjice i neplanirana domaća kafa u Aljinovićima. Nije bilo gužve,vrijeme ekstra,ali prvi put na motoru da mi je bilo malčice dosadno. Planine Starog Vlaha ozbiljna ekskluziva,a Dolina Jorgovana sa Žičom,Studenicom,Gradcom,Starom i Novom Pavlicom,Sopoćanima i Stupovima je naša Azurna obala,čisti prestiž i ponos. Goliju sam ostavio za drugi put,spremalo se nevrijeme,pa iz Ivanjice odma za Studenicu. 380km otprilike. 

Juče Studenica-Feketić preko Rudnika,s jednom pauzom,ozbiljno kuvanje,još mesh jakna i pantalone. Taman krenuo da ispružim leđa na klupi sa punjačima na pumpi,kad ono sveže ofarbano,al nisam se umazao. 1200km od neđelje,mala pauza,more je ovih dana već na temperaturi za kupanje.  Razmišljam i o većem motoru,al mi je ovaj sad apsolutno savršen. Po putu srećem,GS-ovi se voze kao da se džabe dijele:). Ne bih se ljutio,svi ih hvale,ali za mene je Honda najbolji motor.

20220524_104112.jpg

20220524_122511.jpg

20220524_123342.jpg

20220524_144446.jpg

20220524_140611.jpg

20220524_174331.jpg

20220525_172254.jpg

• Sviđa mi se 14

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Odužio se moj odlazak u Novi Slankamen do Entera da mi uzmu meru za pantalone, mesec dana nikako da odem. Jutros pošto sam ostavio dete u vrtić i popio kafu, krenuh obilaznicom s Labudovog brda ka Novim Banovcima. Jak vetar me smorio na autoputu koji inače nije jača strana laganom neoklopljenom motorčetu, i nagovorio da siđem u Batajnici i nastavim lokalnim putevima. Batajnica, Novi pa Stari Banovci, Belegiš, Surduk i eto me u Novom Slankamenu. Završio u Enteru i spustio se do Starog Slankamena, da vidim malo Dunav.

284072608_10225436312362383_5401727111554659614_n.jpg

Krećem polako nazad, kod tetke i brata u Batajnicu na dogovorenu kafu, vrtim levi krug na mapi, od Slankamena preko Novih Karlovaca, Stare i Nove Pazove, stižem u Bataju. Od novih Karlovaca do Stare pazove je uz par krivina i jedan nadvožnjak put ravan ko strela ali zato retko loš, više zakrpa nego put. Posle kafe i obaveznog ručka (ne može se od tetke da ne pojedeš nešto), nastavljam regionalno ka kancelariji u Obrenovcu. Preko Ugrinovaca, Dobanovaca, Surčina i Jakova, zastajem u Boljevcima da vidim i Savu.

284107282_10225437003739667_1506113189237533982_n.jpg

Odatle do Obrenovca put je kratak ali sladak, može da se vozi koliko motor može da razvije. Ipak osim jednog kratkog povlačenja smirujem i nastavljam svoju današnju opuštajuću vožnjicu do radnog mesta.

284468382_10225436986819244_7411967756997723962_n.jpg

Eto prva mala planirana vožnjica. Sledeće u planu je poseta Adi i auspuh servisu Dragon, više o tome u sledećem broju. Otvoren za pitanja, sugestije, komentare i kritike.

Promenio član Gordak985
  • Sviđa mi se 9
  • Podržavam 1

• Drug član, 3364 postova
  • Motocikl: Blackie

Obiđoh danas stari kameni Rimski most ili Latinska ćuprija,zato što je postojao u vreme Rimskog carstva...Nalazi se na staroj trasi puta od Pecke do Ljubovije,preko reke Ljuboviđe u blizini sela Donja Orovica,spaja dve opštine,Osečinu i Ljuboviju.Most je građen,smatraju u 16-om veku u obliku luka,a umesto maltera korišćeno je rastopljeno olovo,iz rudnika koji su se nalazili u blizini.Rađene su rekonstrukcije,a poslednja 2016-e.

A priroda...

9W9B6ke.jpg

Pc33YVS.jpg

VIPDxkW.jpg

3EGXAt1.jpg

Potom  do Manastira Sv. Nikolaja,16km. od Ljubovije...

pRj8r8z.jpg

VRCAPEP.jpg

ur1yHBo.jpg

0l1ML15.jpg

LmAmX7K.jpg

K9kHy0L.jpg

Iznad manastira je Soko grad(ima jedan kod Soko banje)...Mrzelo me da ostavljam motor,mada samo par ljudi dođoše,otkud znam...Ići ću porodično,detaljno.

g8miGl0.jpg

Pešice uz brdo,oko 2km.

qtPNfWY.jpg

Link...

WWW.SRBIJAPLUS.NET

Soko grad izdiže se iznad manastira svetog...

• Sviđa mi se 17

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y

Bio 2 puta u manastiru i oba puta me mrzelo da se pentram tim puticem do vrha.

Bas me zanima kakav je pogled i dokle puca u daljinu, tipujem da Yogi, ili neko drugi ima, pa nek je okači ako mu nije problem ...

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Svojevremeno se popesmo do samog vrha, do krsta, neko motorom, neko peške, pa evo neke sličke odozgo2521c1647214b015e12c9767acc7c444.jpg2b229cbe2ac9d6d2cf29ce2e0e9575c9.jpg16544cdeb13d30f37e82ce3cd4c3d0fd.jpg16061862752a35887c7a34121296752f.jpg85d3f102d1258883ae8b59981b64c679.jpg

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 13
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: SVT650X

Kojim pravcem je bolje ici preko debelog brda, od Valjeva ka Drini, ili od Drine ka Valjevu?

Ako se ne varam da sam skoro citao da su radovi na putu, jel to zavrseno?

Promenio član kvaicnenad

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

@kvaicnenad generalno, meni je lepše od Valjeva ka Drini, jer je onda veliki deo serpentina uzbrdo, što mi je draže nego kad se spuštam niz iste :)

Promenio član nafetS
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Gluplju a skuplju voznju nisam imao u zivotu ..

Podje sinoc radostan pevuseci hebes zemlju koja madjarsku nema. Ej, 140 dinara litra benzina, da mi neko pricao kako cu ici u madjarsku na voznju kao sto se nekad islo u bosnu, ja bi rekao da je lud ...

Sinoc se zezao na palicu i jutros ranom zorom bi na horgosu.

Prvi popizditis bi kad vide 3 kolone a u svakoj po 15ak vozila.

Aj ko ga ebe,zrtvujem se zbog benzina.

A onda moša .  U segedinu, i oko segedina, benzin je svugde 780 forinti. Ono sto pisu novine da je cena 1.22e za nas je samo sarena laza.

To je cena samo za madjare A DAT JE SAMO PREDLOG DA TA CENA VAZI I ZA NAS.

Lepo mi objasnio pumpadzija na srpskom, jos rece da on nije cuo za pumpu koja SRB tablicama sipa po nizoj ceni. Nema ih ni u unutrasnjosti madjarske a jos rece da su austrijanci najveci sverceri.

Sipam 20 litara i pravac MAKO ... tamo ista pesma i isto objasnjenje.

Opet sipao 20 litara po vecoj ceni jer sam bio skroz prazan racunajuci da ga tankujem po mini ugarskoj ceni.

Popizdim opet, sto zbog cene benzina sto zbog voznje samo po ravnici a po maxi ceni.

Bacim aparat u gepek, nisam imao sta ni da fotkam, jedva cekao da se vratim kuci.

Presao ravnicom 585 km ...

Trosak

Gorivo 6 x 7.5 x 236 = 10600 din

Vinjeta 1245 din mol pumpa u subotici

Sardine i pastete necu da racunam

Ode stojanka ko iz vagine na jednodnevnu ravnicu ... bacio kljuceve u 3 PM i vise me nema u temama o skitarenju dok se neopametim :tras1: ...

...

20220605_040729.jpg

20220605_051631.jpg

20220605_055253.jpg

20220605_173754.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Tužan 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1652 postova

Јеси ли бар спустио кров, па лагано терао са ветром у коси? А ветра у равници бар има... 

• Podržavam 1

Pre 20 sati, nafetS je napisao:

@kvaicnenad generalno, meni je lepše od Valjeva ka Drini, jer je onda veliki deo serpentina uzbrdo, što mi je draže nego kad se spuštam niz iste :)

Provozah tako danas, Ns- Sabac- Valjevo- preko debelog brda, pa uz Drinu preko Bogatica i Sr. Mitrovice kuci. Nekih 450 lepih km...IMG_20220605_135821.thumb.jpg.9d715886a37e586e6e045d139abb05bd.jpgIMG_20220605_113556.thumb.jpg.c600ee6d433b63a6a86da51d0965d295.jpg

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 3364 postova
  • Motocikl: Blackie

I da li su na Kapiji podrinja  pustili u rad dvogled,čađavu meanu...?Možda renovirali plato,leva strana bila nesigurna za zgaziti?

Pre 1 sat, Zuba87 je napisao:

Јеси ли бар спустио кров, па лагано терао са ветром у коси? А ветра у равници бар има... 

Jedino me vreme posluzilo, izgorela ćela i nos za svih 100e :na_glavi:

Pre 1 sat, bdada je napisao:

Pre ce biti da se kolega nije javio za aptu, kompezovao bi bes. :D

Nikad se nisam javljao, ni kad sam trosio po 150e a kamoli sad za stotku :popovanje:

Ima se moze se, Y vozi se ... sad se steka za neku pametniju voznju :jee:

• moto merkat °°, 4891 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
pre 4 minuta, travelman je napisao:

Nikad se nisam javljao, ni kad sam trosio po 150e a kamoli sad za stotku

Nismo se razumeli apta-zova :)

• Haha 1

IMG_20220605_122650.thumb.jpg.b634ed7a03b1c141b7fefa996cb693b9.jpgradi dvogled, radi i ona kucica sa strane, nisam ulazio, vidim da ima aparat za kafu i sokove. Ja nisam nikad bio gore, pa ne znam kako je bilo, ali ovo mi deluje novo, i kapija i pod i kucica.

Put je dobar, ponegde malo rizle, nista strasno. Od ovog vidikovca pa na dole ka Drini ima jedan semafor (mada nisam video radove na tom delu, niti raskopan put). Malo je losiji put ka dole ali moze da se vozi, nema udarnih rupa. Sve u svemu, jako lepa deonica...

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

pre 7 minuta, bdada je napisao:

Nismo se razumeli apta-zova :)

Ja mislio na povracaj poreza na granici ...

Javio se kolega, sad napisa u drugoj temi.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja