Jump to content

Moto Zajednica

Kratke voznje

Recommended Posts

• Drug član, 1084 postova
  • Motocikl: Brdo i šuma..

Poskok je invazivna vrsta i polako/sigurno potiskuje šarku, koja je postala retko za naći. 

Kako god obe su zaštićena vrsta i netrebaju se dirati, još manje ugrožavati. 

Najčešći ujedi zmije su zbog toga što se osećaju ugrožene (lupaš ih štapom, kamenom ili gaziš i trupkaš oko nje..)

Inače su korisne jer se hrane glodarima koji su prenosnici gomile bolesti...

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1457 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08

Ja sam ranije viđala belouške, uvek idu svojim poslom, nikad ih nisam čačkala, zašto bi. Da mi ova nije prešla put, ne bi je ni videla, ispratila sam je gde će da ode, da je vidim bliže, na nekih 2m smo se posmatrale, čim sam se udaljila krenula je da izbacuje jezik, do tad je bila zaleđena. Volim gmizavce (fali mi neka daska u glavi), uzeh čoveku guštera pre 10 god na auto skupu da se slikamo. 🤣 

FB_IMG_1776694459710.thumb.jpg.cca9157b62275c7f6a15dbd0e8a293c8.jpg

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 405 postova
  • Motocikl: Versys 650, Monkey

U Subotu sam odvozao finu vožnju koja mi je baš prijala.  588km.

image.thumb.png.9af08eaee713dcfdc83a10297f728eb7.png

Od Žarkova, preko Lipovice i Parcana do Ralje.   Taj deo preko Parcana ima baš lep asfalt, lepe krivine, ali dosta rastinja pored puta i dve tri progresivne krivine na koje treba paziti. 

Od Mladenovca, do Smederevske Palanke, odličan asfalt, brz put, ali dosadan. 

Od Velike Plane do Žabara, dosadan pravac.  Na izlasku iz Plane obratiti pažnju na klizav asfalt, mada su poradili dosta od prošle godine. 

Od Žabara do Petrovca se nešto i ne sećam kako je bilo :)

Od Petrovca do Kučeva, a pogotovo ispred Kučeva, interesantna deonica sa novim asfaltom i gomilom krivina, uživao u vožnji.

Od Kučeva do malo ispred Majdanpeka, savršen put za vožnju. Lep asfalt, nema mnogo naselja, stvarno uživancija i za svaku preporuku.

Majdanpek, sa druge strane apsolutni horor.   Mislim da u Srbiji ne postoji mesto sa klizavijim asfaltom. Od one fabrike bakarnih cevi pa do izlaska iz grada, sve vreme sam mislio da mi nešto ne valja sa motorom, 2-3 puta sam stajao da vidim da li je sve ok sa točkovima. Jeziv osećaj.

Ali zato, spuštanje iz Majdanpeka ka Rudnoj Glavi...  Mislim da čevek ne može tražiti više od puta za vožnju, po meni, apsolutna desetka.  Toliko je desetka da kad sam sišao dole, vratio se ponovo gore do ulaza u Majdanpek, pa onda opet nizbrdo ka Dunavu. 

Kad sam izašao na Dunav, presekao sam desno preko Miroča ka Brzoj Palanci.  Penjanje na planinu klasičan šumski uski put, asfalt nije najbolji ali nema nikakvih udarnih rupa, mogu komotno sportski motori da idu. Ali kada se popneš gore, menja se biom, plus je proleće pa je sve procvetalo, milina. Dobar asfalt, sve do spuštanja u Palanku. Na momente me podsetio na onaj put po grebenu Fruške Gore.

Ulazak u Brzu Palanku najgori asfalt na celom putu.  

Od Kladova do Golupca, nemam šta reći što se ne zna, raj za vožnju.

Od Golupca do autoputa, vozim samo zato jer moram.  Kod Mladenovca izašao, da se vratim u grad preko Ralja ringa.  

Potpuno zaboravio da fotkam, pa imam samo ove tri.

IMG_2843.jpeg

IMG_2846.jpeg

IMG_2850.jpeg

Promenio član Sveti Atila
  • Sviđa mi se 12

• Drug član, 3381 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac

Proleće je, vegetacija je žestoko živnula, životinjice su počele da iskaču sa svih strana, posebno na putzevima poput Lipovica-Parcani. Noću se samo vide okice na sve strane. Očekujte da put pretrčava od miša do srne! 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1271 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.
14 hours ago, Sveti Atila said:

Od Kučeva do malo ispred Majdanpeka, savršen put za vožnju. Lep asfalt, nema mnogo naselja, stvarno uživancija i za svaku preporuku.

Majdanpek, sa druge strane apsolutni horor.   Mislim da u Srbiji ne postoji mesto sa klizavijim asfaltom. Od one fabrike bakarnih cevi pa do izlaska iz grada, sve vreme sam mislio da mi nešto ne valja sa motorom, 2-3 puta sam stajao da vidim da li je sve ok sa točkovima. Jeziv osećaj.

Ali zato, spuštanje iz Majdanpeka ka Rudnoj Glavi...  Mislim da čevek ne može tražiti više od puta za vožnju, po meni, apsolutna desetka.  Toliko je desetka da kad sam sišao dole, vratio se ponovo gore do ulaza u Majdanpek, pa onda opet nizbrdo ka Dunavu. 

Ja svaki vikend ovih dana gledam prognozu za Majdanpek da idem istom ovom trasom kao ti (doduše, ne preko Ralje, nego autoputem od isključenja za Požarevac.

Potpisujem za Majdanpek, s tim što ja uvek vozim od Rudne glave ka Kučevu, pa ono spuštanje u centar Majdanpeka maksimalno kočim motorom, pa i pored toga mi je jednom zaplesao zadnji točak. 

Što se tiče deonice Majdanpek - Voluja (Kučevo), to sam ranije smatrao za omiljenu deonicu kod nas da se vozi, ali od kad je sređen put Rudna glava - Majdanpek, taj deo mi je još bolji. Svaki put se oduševim krivinama, kvalitetom asfalta, manjkom saobraćaja i čistinom puta. Ono što ka Voluji ume da bude malo problem, pogotovu u jesen, su nanosi lišća na putu i samo malo manje pregledne krivine od savršenog, pa samim tim, treba i paziti malo više. Jednom me je i mali odron sačekao odmah po izlasku iz krivine, srećom, u suprotnom smeru. 

Sve u svemu, taj deo tu je fantazija za vožnju.

• Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 1923 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Rudna glava je za 10,šteta sto je kratko, nov jeasvalt i krivine su baaaassss dobre. Kučevo malo zna da klizne, pogotovo ovamo do Majdanpeka, verovatno malo prasine od rudnika sta li nisam pametan. Sve u svemu super je nekad na tu stranu malo da se izbegnu ove trkačke deonice.

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: GSA

@Sveti Atila u subotu sam vozio skoro identičnu rutu i mislim da sam u povratku u Golubcu video zeleni versys u retrovizoru, ali je stao na pumpu ili se negde isključio. Je l si to bio ti?

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 405 postova
  • Motocikl: Versys 650, Monkey
31 minutes ago, Endurado said:

@Sveti Atila u subotu sam vozio skoro identičnu rutu i mislim da sam u povratku u Golubcu video zeleni versys u retrovizoru, ali je stao na pumpu ili se negde isključio. Je l si to bio ti?

Da, sećam se. Krenuo sam za tobom sa parkinga kod tvrđave, ušli smo zajedno u Golubac. Ako se sećam, malo si stajao na motoru da pružiš noge :D    Stao sam na onu privatnu pumpu.

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: GSA
2 hours ago, Sveti Atila said:

Da, sećam se. Krenuo sam za tobom sa parkinga kod tvrđave, ušli smo zajedno u Golubac. Ako se sećam, malo si stajao na motoru da pružiš noge :D    Stao sam na onu privatnu pumpu.

Taj sam... šteta što se nismo ranije "sreli"...

• prisutan, 1332 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Malo se prođiralo do Martin Broda. Taj dan nekih blizu 370km.. 

una 1.jpg

una 2.jpg

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja