Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Poslao sam ti oglas na privatne poruke. Inače taj motor sam sigurno gledao prošle god u martu aprilu tad je imao 6500km sad ima 7500km a jeste kupljen u CH samo ne znam kad . Zvacu sutra čoveka da vidim sta kaze.
Inače jeste mutant nekog GS I sport Touring motora.
Npr 1200rs i 1000xr nemaju isti položaj XR ima više GS položaj dok je RS više u sport Touring malo ka napred što mi se u principu jedino ne svidja.
A sve ostalo je isto kao na GS mislim na motor menjač kardan . E da i vešanje msm da je puno kraće nego čak i na XR .

Sent from my SM-S908W using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

RS nije tražena roba pa se to reflektuje na cenu. Za kilometražu gledaj opšte stanje. Taj motor bi trebalo da bude kao nov.

Ja znam dvojicu iz Smedereva koji su zajedno kupili dva nova GSXR i ne voze se. Par puta do centra Smedereva i to je to.

Ja sam prošle godine prešao možda 2000km TDMom. Tako da, ništa čudno oko kilometraže. Nije to auto da je potreba nego rekreativno vozilo.

• Svrati ponekad, 173 postova
pre 57 minuta, Alekre je napisao:

RS nije tražena roba pa se to reflektuje na cenu. Za kilometražu gledaj opšte stanje. Taj motor bi trebalo da bude kao nov.

Ja znam dvojicu iz Smedereva koji su zajedno kupili dva nova GSXR i ne voze se. Par puta do centra Smedereva i to je to.

Ja sam prošle godine prešao možda 2000km TDMom. Tako da, ništa čudno oko kilometraže. Nije to auto da je potreba nego rekreativno vozilo.

Znaš šta je meni najcudnije kad govorimo o ceni. Ja već odavno razmišljam o zameni motora te pratim oglase iz touring i velikih enduro adventure motora.  Gomile Afrika čak i GS 1200,  TRACERA stoje na oglasima ali bas bas dugo. A cenu niko niti spusta niti prodaje motor.

Ljudi su u fazonu kupe novi motor predju sa njim 25000-40000km za 2-3god i misle da uzmu 500e -1000e manje nego je nov.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 191 postova
21 hours ago, SSRETENOVIC said:

Vidi drug ja da mi nije sumnjivo nebi ni pitao ovde ima li neko ko je u blizini da zna motor.
Znam da ima gume iz 2017 god što je i god kad je napravljen . A nekako mi deluje malo nenormalno da neko vrati kilometrazu na 7000km . Sad pretpostavljam da se kilometraza može proveriti i u BMW bar ona kad je zadnji put bio u BMW servisu.
Inače što se tiče održavanja valjda ga nebih gledao da nemam para da ga održavam. Jedino što ne želim da kupim motor od 12000e sa XXXXX kilometara radije cu da dodam jos 2 i kupim novi tracer. Ali ako je stvarna kilometraza onda mi je vec zanimljiv.

Sent from my SM-S908W using Tapatalk

Isprika kolega, nisi ranije napisao o kojem godištu se radi pa sam zato posumnjao u kilometražu.

Ovako ipak postoji mogućnost da motor stvarno ima navedene kilometre, a ako je tako onda nebi trebalo biti ni skupih ulaganja, jer je praktički nov.

Kako god, kada bih ja kupovao to nebi bio moj izbor. Nekako više povjerenja imam u Japance, a i održavanje je jeftinije i jednostavnije.

Promenio član Gato
  • Podržavam 1

• Drug član, 4151 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Vozim i Japance i jednog benvea, ne vidim razlike u održavanju, ni po cijeni dijelova a ni po cijeni rada…..
RS je jako dobar motor, udoban, živahan, boxer sa niskim težištem….

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 191 postova
15 hours ago, el classico said:

Vozim i Japance i jednog benvea, ne vidim razlike u održavanju, ni po cijeni dijelova a ni po cijeni rada…..
RS je jako dobar motor, udoban, živahan, boxer sa niskim težištem….

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

BMW sam imao samo jednom, prije puno godina i to stari R65. On se nije kvario,  niti sam što osim potrošnog materijala mijenjao na njemu. Što se tiče ovih novijih modela, imam prijatelja koji cijeli život vozi i servisira BMW motore. Proputovao je svijet na njima i po njegovoj priči zaključio sam da BMW baš i nije jeftin po pitanju dijelova i održavanja. Točnije, skuplji je nego Japanci. Tvoje iskustvo je bitno drugačije i dobro da je tako. 😉

Promenio član Gato
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1354 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Samo da obavestim vozače i ljubitelje TDM-a da se svetski skup TDM-ova održava od 10-12. Maja u komšiluku u Bugarskoj, gde je pre nekoliko godina oboren svetski rekord u broju okupljenih TDM-ova na jednom mestu (mislim da je bilo 235 TDM-ova).

Organizator očekuje da će se ove godine okupiti još više motora i ponovo oboriti svetski rekord.

Ako želite da se prijavite i učestvujete na ovoj manifestaciji, imate više informacija na ovom linku:
344807238_9285419238196447_2457994192849687423_n.jpg?stp=dst-jpg_s720x720&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=9a15b3&_nc_ohc=weJQ0OiMgqgAX-FoBI4&_nc_ht=scontent-fra5-1.xx&oh=00_AfD1FJnVJsJJPggJdWoolxmMFTdwq1tdrRAVzU95-3h7aw&oe=65B8D06D

WWW.FACEBOOK.COM
Yamaha TDM World Record Day 10 12 May 2024, Sofia. Gefällt 249 Mal · 3 Personen sprechen darüber. Let's set a world record for most Yamaha TDM bikes in one place! 3VD, 4TX, 900, unite!

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• MK Obrenovac, 563 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Posle toliko motora koje sam posedovao i vozio prošle sezone sam se skroz ne planiramo opet vratio na TDMa 850 ( ovo mi je treći 850 koji posedujem a imao sam i dva TDMa 900).

Prošle sezone sam se baš lepo vozio sa njim i baš me lepo služio tako da sam rešio ove zime da mu posvetimo malo više pažnje i da mu iservisiram sve živo , da ga vratim u pubertet pošto je odavno punoletan i po Američkom zakonu:jee:

IMG-20230813-173029-032842.jpg

Već poseduje dosta opreme ali dodacu još malo. Nabavljena su pancir kociona creva, širi korman , Yosimura komplet izduv tipski baš pravljen za TDMa ,  maglenke.....

Što se servisa tiče sem redovnog malog servisa ( ulje u mašini, svećice, antifriz, ulje u kočnicama, filter vazduha....) u planu su i servis prednje vile, ležaj volana, lanac bregaste, stelovanje ventila , servis karburatora, lamele i opruge, lanac i lančanici, nove gume .......

Za koji dan startujem tako da bice slika i malo texta pa će mo se druziti;)

Promenio član NIKOLA 1
  • Sviđa mi se 4

Nastavljamo sa fejsliftingom :D

Sve sitnice. No, sitnice čine motor. 10 sitnica više nisu sitnice. Zato mora svaka tačka da bude na mestu.

Centralni štender za TDM, skupo ko otrov. Išao uz doplatu. 

Ima prljavštine, ali glavni razlog za ponovnu plastifikaciju je površinska korozija koja je nastala tako što su kamenčići lupali u tu prečku na sredini.

Sad sam sve delove demontirao za plastifikaciju pa ću neki dan odneti da se radi. 

Imao sam neke intervencije na trapu od Renaulta pa ovo mora da sačeka. Nije više plastifikacija jeftina, skoro 50 evra za šaku delova bukvalno.

20240127-145455.jpg

• Sviđa mi se 1

U međuvremenu je izašao video od popularnog Rajana koji objašnjava masovnu pojavu dvocilindraša sa crossplane radilicama, odnosno 270c koji imitiraju V2 motor. Nova Afrika, novi Strom, itd, itd.

Šta mora da se pomene? Još jednom se pokazuje koliko je TDM bio motocikl ispred svog vremena u mnogo aspekata.

Prvi TDM, tzv. buljavi pod kodnom oznakom 3WD je imao radilicu 360c a kasnije modeli 4TX, TRX i TDM900 na 270c. 

Model 4TX je izašao 1996. godine! Pre 28 godina! Prvi komadi TDM900 su krenuli već davne 2002. godine.

900ka, kao finalna evolucija i dalje je biser kakav se retko može naći čak i u novim motociklima. Kovani klipovi, klipnjače kaljene, cilindri presvučeni kompozitnom keramikom, olakšane bregaste. 

• Sviđa mi se 3

• Integrisan, 9305 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 7 sati, Alekre je napisao:

Nije više plastifikacija jeftina, skoro 50 evra za šaku delova bukvalno

Sjuri se ovde kad mognes. Meni par puta radili, dobri za smesnu lovu.

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Tdm 850
On 27. 1. 2024. at 23:12, Satelis je napisao:

Sjuri se ovde kad mognes. Meni par puta radili, dobri za smesnu lovu.

Ima par na smederevcu koji rade plastifikaciju. Ali je zapravo kod svih guzva jako velika. Najbrze je kod Bate u Lestanima, takoreci danas za sutra zavrsi :)

• Sviđa mi se 1

Odneo sam već delove. Sve je standard crno osim nosača kofera za koji gađamo boju rama pa smo prah naručili neki skupi iz Amerike.

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Tdm 850

Nosio sam na sva ta mesta,doduse ne za motor vec neke profile za nameštaj. 

Ukoliko sam ja skapirao ovse ima par ljudi  iz MML-Kaledjerice-Lestana i na tom potezu 😄

A zapravo sam slabo sretao tu TDM 😄

• MK Obrenovac, 563 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Počelo sređivanje.

Ovo je početno stanje motora , videćemo dokle ću stići i kakav će biti na kraju;)

IMG-20230930-110656.jpg

Odmah sam ga napao sa svih strana i rasturio pola motora , u zanosu sam malo i zaboravio da slikam ali ima još dosta posla tako da bice materijala.

Krenuo sam od prednjeg dela , rasturio sve, menjao ležaj volana, ležaj prednjeg točka i servis prednje vile......

IMG-20240201-172150.jpg

IMG-20240201-152810.jpg

IMG-20240201-152803.jpg

Filter vazduha kao nov:staa2:

IMG-20240201-152406.jpg

Dosta stvari nije nikad nista ni cackano.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 3393 postova
  • Motocikl: Blackie

Malo gledao oglase, drugar bi možda uzeo TDMa,al' se gađaju godištima-2012o...2015o,a on rađen 2002-2011.Malo tužno, malo smešno?! 

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 20 minuta, shoyyka je napisao:

Malo gledao oglase, drugar bi možda uzeo TDMa,al' se gađaju godištima-2012o...2015o,a on rađen 2002-2011.Malo tužno, malo smešno?! 

Шта би узимао, 850-900? Има један 900 на продају, друг га вози..

• Drug član, 3393 postova
  • Motocikl: Blackie
Pre sat vremena, Немања je napisao:

Шта би узимао, 850-900? Има један 900 на продају, друг га вози..

900 naravno, daj info ili link da prosledim. 

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 10 minuta, shoyyka je napisao:

900 naravno, daj info ili link da prosledim. 

+381 62 401 204 Филип. Нека га зове вечерас. 

• Sviđa mi se 1

2 hours ago, shoyyka said:

Zavisi kad mu je bila prva registracija. Svakako postoji nalepnica na ramu ispod sedišta po kojoj se može videti kada je proizveden. 

Naravno najbitnije da je motocikl legalan a što se tiče TDM gledati samo opšte stanje. Znaš sve šta da ti pričam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja