petar_lord 809 Napisano Avgust 18, 2022 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj Kijanu Rivs je bas nas covek.. em TDM em pored dvojke se slikao 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Avgust 18, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Konačno sam upotpunio TDM, nabacih i bočne kofere. Sad je spreman za turu do CG sledeceg vikenda.Послато са SM-G990B помоћу Тапатока 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 36 Napisano Avgust 20, 2022 U prolazu, 26 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekog interesuje, nije losa recenzija. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Avgust 20, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Posle mnogo premisljanja i akrobacija stekli su se uslovi da se pazari neki bajk, TDM 900 je izbor, ima li po oglasima neki za preporuku, ili neki koji prodaje nas clan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Avgust 23, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/28/2022 at 9:37 PM, Mura85 said: Zanima me jel pouzdaniji 850 sa karburatorima ili TDM 900 sa direktnim ubrizgavanjem? Pošto ima ljudi koji tvrde da je bolje uzeti sa karburatorima starije modele jer onda su dovoljne samo 2 svecice i možeš na kraj sveta. Oba TDM su podjednako pouzdana, s tim što neki preferiramo karburatore, dok nas opet ima koji prednost dajemo ubrizgavanju kao modernijem rješenju. Karburatori su čista mehanika i možeš ih sam popraviti u slučaju problema negdje na putu. I ja sam bio zagovornik karburatora dok sam vozio TDM 850, mada nisam nikad čuo ni pročitao za nekakav ozbiljniji kvar ubrizgavanja na TDM 900. Rijetko (na slabije održavanim primjercima TDM 900) znalo se dogoditi zaglavljivanje čoka koji radi preko temperature rashladne tekućine, pa onda dok je motor hladan teže upali jer čok ne odradi svoje, (ali ipak uz malo gasa upali) i to je sve. Promenio Avgust 23, 2022 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2606 Napisano Avgust 23, 2022 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav Zan Klod, on je baletan Ovo slika kad je bio na vožnji kroz BosnuPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5958 Napisano Avgust 23, 2022 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da vam se upisem u temu, stigao jedan 4TX na sredjivanje karbova i lroveru zazora ventila. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Avgust 24, 2022 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 23.7.2022. at 19:55, TomyB je napisao: Novi DID 525 ZVMX lanac i JT lančanici, novi ležajevi u točkovima, nove gume Pirelli Angel GT, 118000 km i teramo dalje Svaka cast, prve 3 stavke sam ucinio isto, gume se razlikuju samo po proizvodjacu i jos sam nakrcao zalihu polovnih, sto novih.... i par polovnih felni za drugacije gume.... ce da gazi svuda bez prigovora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5958 Napisano Avgust 25, 2022 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadopunim. Nakon provere kompresije, nije dobro... Desni cilindar jos i donekle ok za punoletan motor, 10,1 bara. Levi jedva 6! Provera zazora pokazuje da su svi usisni ventili sa manjim zazorom od propisanih. Na desnom cilindru blizu propisane granice, sem srednjeg koji je daleko ispod propisanog zazora. Na levom mrka kapa. Sva 3 ventila skoro bez zazora, tj sredni u preklopu totalno. Nakon malo matematike: Na levom cilindru 8, desni fantazija. Jos jedna intervencija i dovedosmo levi na 9.6 (nazalost nisam fotkao). Sledi skidanje nakupljene garezi na srednjem usisnom ventilu koji je bio u "preklopu" ko zna koliko i nije zatvarao, jer on upusta, pa da dignemo i levi cilindar bar preko 10.5. bez otvaranja agregata. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano Avgust 25, 2022 Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, abarth_maniac je napisao: Sledi skidanje nakupljene garezi na srednjem usisnom ventilu koji je bio u "preklopu" ko zna koliko i nije zatvarao Kojom metodom ovo radis bez skidanja i poliranja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Avgust 25, 2022 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Metodom skidanja glave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Avgust 25, 2022 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dekarbonizacija? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14115 Napisano Avgust 25, 2022 moto merkat °°, 4888 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Slika pre i slika posle rada, razbija sve mitove dekarbonizacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5958 Napisano Avgust 25, 2022 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dekarbonizacijom. Ne dokazujem vise da tehnologija radi, jer nema potrebe. Imam slike jos od pre 5-6 godina. I snimke i svasta. A evo fotkacu, nece me mrzeti, samo se nadam da ce se videti ventili kroz karbove, da ne moram da ih skidam. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5958 Napisano Avgust 25, 2022 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, MarkoMoto je napisao: Kojom metodom ovo radis bez skidanja i poliranja? Da se razumemo, dekarb ne moze ni blizu da ocisti kao kad bi se skinulo i fizicki ocistilo, ali s obzirom da je metoda vrlo jednostavna i prosto se obavlja bez ikakvog rasklapanja, a daje dobre rezultate, uvek u ovakvim situacijama koristim istu. Bez izuzetka. Znas i sam koja bi cifra bila da skinem glavu, odnesem je (vec kad je dole) na obradu, gumice ventila, nov zaptivac, ruke... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Avgust 27, 2022 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Računam ako si već skinuo bregaste, treba ti još maksimum 20min da skineš glavu. Nije otvaranje motora kao otvaranje čoveka, to ti dobro znaš. Ako je dugo vožen, bez zazora ventila, moguće je da će morati ozbiljnije sredjivanje sedišta i ventila. U svakom slučaju čekamo rezultate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Avgust 30, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Gde kupujete gume za vase ljubimce? Trebala bi mi zadnja, neka za normalnu voznju, vozim sam bez nekog posebnog tovarenja prtljaga. Znam da svi hvale.angel gt ali valjda ima jos dobrih guma. Ili da.sacekam neku akciju pa da pazarim zimus. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Avgust 31, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako, gde ili kod koga odvesti tdm 900 da mi se sredi saug? Treba mi i pregled opsteg stanja, mozda stelovanje ventila... ne znam sta jos. Mozda dekarbonizacija... Sto ga duze imam sve vise shvatam da u stvari i nije tako dobro odrzavan kao sto mi je receno pri kipovini. Promenio Avgust 31, 2022 član salem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Avgust 31, 2022 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Saug sredi sam. Nikad ne crkava nego se samo zaprlja. Idi kod Vuka. Pustiću ti broj na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Avgust 31, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Alekre je napisao: Saug sredi sam. Nikad ne crkava nego se samo zaprlja. Idi kod Vuka. Pustiću ti broj na pp. Hvala! Sta god da je morace majstor jer ja ne znam ni sta je to i gde stoji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Avgust 31, 2022 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/25/2022 at 11:14 AM, abarth_maniac said: Dekarbonizacijom. Ne dokazujem vise da tehnologija radi, jer nema potrebe. Imam slike jos od pre 5-6 godina. I snimke i svasta. A evo fotkacu, nece me mrzeti, samo se nadam da ce se videti ventili kroz karbove, da ne moram da ih skidam. Kolega, kako radiš tu dekarbonizaciju? Dugi niz godina bavim se mehanikom i održavam svoje, kao i motore nekih prijatelja, ali nisam upoznat s tim postupkom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Avgust 31, 2022 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, gixxer750/94 said: Znam da svi hvale.angel gt ali valjda ima jos dobrih guma. Angel ne hvale uzalud, ali svakako da ima još dobrih guma. Dok sam vozio TDM 850 bio sam jako zadovoljan Metz-om Z 6, ne znam radi li se još? Bila je to odlična guma u svim uvjetima vožnje za dobru cijenu. Nasljednik joj je Z8, za koju kažu da je još bolja, ali nemam iskustva iz prve ruke na njoj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Avgust 31, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam od 14000 do 17000, evo nemam pojma,.mitas mi svi kazu da izbegavam, za Dunlop vidim isto dosta kritika. Sta je po vama best buy u toj ceni? Ova mi je nikakva, skroz kockasta, mislio sam da menjam.na prolece ali ne ceka.mi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Avgust 31, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Gato je napisao: Angel ne hvale uzalud, ali svakako da ima još dobrih guma. Dok sam vozio TDM 850 bio sam jako zadovoljan Metz-om Z 6, ne znam radi li se još? Bila je to odlična guma u svim uvjetima vožnje za dobru cijenu. Nasljednik joj je Z8, za koju kažu da je još bolja, ali nemam iskustva iz prve ruke na njoj. Ovaj z6 nije skup, dopada mi se i vizuelno, mada oni sve imaju dok ih ne zoves, tad niko nista, samo neke od 25, 26000din. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Avgust 31, 2022 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, gixxer750/94 said: Gledam od 14000 do 17000, evo nemam pojma,.mitas mi svi kazu da izbegavam, za Dunlop vidim isto dosta kritika. Sta je po vama best buy u toj ceni? Ova mi je nikakva, skroz kockasta, mislio sam da menjam.na prolece ali ne ceka.mi se. Sa Mitasom nemam iskustva, neki ih hvale, neki kude, a Dunlop mi općenito u tom segmentu cestovnih/touring guma nema nekakav model koji bih preporučio. Imao sam Roadsmart I i II na TDM i ni jedne mi nisu baš legle. Treba dosta vremena da se zagriju, a i kad se zagriju ne drže baš kako bih volio, pa sam ih ubrzo mijenjao. Jedno vrijeme me držao film off road vožnje s TDM pa sam tražio gumu koja bi bila dobra i na asfaltu i na makadamu i oduševila me Pireli Scorpion Rally STR. To drži asfalt da ne vjeruješ, a po makadamu isto odlična. Možda će nekome izgledati smiješno na TDM, ali te gume su super za sve i nisu bile skupe. Evo u prilogu slika sa prošlogodišnje vožnje po Jadranskoj magistrali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...