Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD

Konačno sam upotpunio TDM, nabacih i bočne kofere. Sad je spreman za turu do CG sledeceg vikenda.f4e5ba764231b06991dd6dd75fac1199.jpg9d484850e721b629d48f41e07456ecb2.jpg338078b1ca93b3057296353337bb9161.jpg

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 338 postova
  • Motocikl: TDM 900

Posle mnogo premisljanja i akrobacija stekli su se uslovi da se pazari neki bajk, TDM 900 je izbor, ima li po oglasima neki za preporuku, ili neki koji prodaje nas clan? 

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
On 7/28/2022 at 9:37 PM, Mura85 said:

Zanima me jel pouzdaniji 850 sa karburatorima ili TDM 900 sa direktnim ubrizgavanjem? Pošto ima ljudi koji tvrde da je bolje uzeti sa karburatorima starije modele jer onda su dovoljne samo 2 svecice i možeš na kraj sveta.

Oba TDM su podjednako pouzdana, s tim što neki preferiramo karburatore, dok nas opet ima koji prednost dajemo ubrizgavanju kao modernijem rješenju.

Karburatori su čista mehanika i možeš ih sam popraviti u slučaju problema negdje na putu. I ja sam bio zagovornik karburatora dok sam vozio TDM 850, mada nisam nikad čuo ni pročitao za nekakav ozbiljniji kvar ubrizgavanja na TDM 900.

Rijetko (na slabije održavanim primjercima TDM 900) znalo se dogoditi zaglavljivanje čoka koji radi preko temperature rashladne tekućine, pa onda dok je motor hladan teže upali jer čok ne odradi svoje, (ali ipak uz malo gasa upali:)) i to je sve. :takoje:

Promenio član Gato

• Drug član, 1002 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200
Kakav Zan Klod, on je baletan  

IMG_20220709_220018.jpg.076c3844a3683f0b82b164c21be1c4ea.jpg

Ovo slika kad je bio na vožnji kroz Bosnu

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850
On 23.7.2022. at 19:55, TomyB je napisao:

Novi DID 525 ZVMX lanac i JT lančanici, novi ležajevi u točkovima, nove gume Pirelli Angel GT, 118000 km i teramo dalje :yamaha::)

Svaka cast, prve 3 stavke sam ucinio isto, gume se razlikuju samo po proizvodjacu i jos sam nakrcao zalihu polovnih, sto novih.... i par polovnih felni za drugacije gume.... ce da gazi svuda bez prigovora!

• Drug član, 2774 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Da se nadopunim. Nakon provere kompresije, nije dobro... Desni cilindar jos i donekle ok za punoletan motor, 10,1 bara. Levi jedva 6! :staa2:

Provera zazora pokazuje da su svi usisni ventili sa manjim zazorom od propisanih.

Na desnom cilindru blizu propisane granice, sem srednjeg koji je daleko ispod propisanog zazora. Na levom mrka kapa. Sva 3 ventila skoro bez zazora, tj sredni u preklopu totalno.

Nakon malo matematike:

IMG_20220824_183304.thumb.jpg.01ee65dd9c11dd492030d962c715e6e4.jpg

IMG_20220824_181838.thumb.jpg.1185cbe96ab2f26535fb5fd7f72f38ed.jpg

Na levom cilindru 8, desni fantazija.

Jos jedna intervencija i dovedosmo levi na 9.6 (nazalost nisam fotkao).

Sledi skidanje nakupljene garezi na srednjem usisnom ventilu koji je bio u "preklopu" ko zna koliko i nije zatvarao, jer on upusta, pa da dignemo i levi cilindar bar preko 10.5. bez otvaranja agregata. :jee1:

• Sviđa mi se 4

• Zainteresovan, 490 postova
Pre 2 sati, abarth_maniac je napisao:

Sledi skidanje nakupljene garezi na srednjem usisnom ventilu koji je bio u "preklopu" ko zna koliko i nije zatvarao

Kojom metodom ovo radis bez skidanja i poliranja?

Dekarbonizacijom.

Ne dokazujem vise da tehnologija radi, jer nema potrebe. Imam slike jos od pre 5-6 godina. I snimke i svasta. A evo fotkacu, nece me mrzeti, samo se nadam da ce se videti ventili kroz karbove, da ne moram da ih skidam.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

Pre 5 sati, MarkoMoto je napisao:

Kojom metodom ovo radis bez skidanja i poliranja?

Da se razumemo, dekarb ne moze ni blizu da ocisti kao kad bi se skinulo i fizicki ocistilo, ali s obzirom da je metoda vrlo jednostavna i prosto se obavlja bez ikakvog rasklapanja, a daje dobre rezultate, uvek u ovakvim situacijama koristim istu. Bez izuzetka.

Znas i sam koja bi cifra bila da skinem glavu, odnesem je (vec kad je dole) na obradu, gumice ventila, nov zaptivac, ruke...

• Sviđa mi se 3

• Andragog, 4961 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Računam ako si već skinuo bregaste, treba ti još maksimum 20min da skineš glavu. Nije otvaranje motora kao otvaranje čoveka, to ti dobro znaš. :takoje:

Ako je dugo vožen, bez zazora ventila, moguće je da će morati ozbiljnije sredjivanje sedišta i ventila. U svakom slučaju čekamo rezultate :takoje:

Gde kupujete gume za vase ljubimce? Trebala bi mi zadnja, neka za normalnu voznju, vozim sam bez nekog posebnog tovarenja prtljaga. Znam da svi hvale.angel gt ali valjda ima jos dobrih guma. Ili da.sacekam neku akciju pa da pazarim zimus.

• Zainteresovan, 678 postova
  • Motocikl: Tdm 900

Kako, gde ili kod koga odvesti tdm 900 da mi se sredi saug? 

Treba mi i pregled opsteg stanja, mozda stelovanje ventila... ne znam sta jos. Mozda dekarbonizacija...

Sto ga duze imam sve vise shvatam da u stvari i nije tako dobro odrzavan kao sto mi je receno pri kipovini.

Promenio član salem

• Zainteresovan, 678 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 1 sat, Alekre je napisao:

Saug sredi sam. Nikad ne crkava nego se samo zaprlja.

Idi kod Vuka. Pustiću ti broj na pp.

Hvala!

Sta god da je morace majstor jer ja ne znam ni sta je to i gde stoji

On 8/25/2022 at 11:14 AM, abarth_maniac said:

Dekarbonizacijom.

Ne dokazujem vise da tehnologija radi, jer nema potrebe. Imam slike jos od pre 5-6 godina. I snimke i svasta. A evo fotkacu, nece me mrzeti, samo se nadam da ce se videti ventili kroz karbove, da ne moram da ih skidam.

Kolega, kako radiš tu dekarbonizaciju? Dugi niz godina bavim se mehanikom i održavam svoje, kao i motore nekih prijatelja, ali nisam upoznat s tim postupkom...:stabre:

21 hours ago, gixxer750/94 said:

Znam da svi hvale.angel gt ali valjda ima jos dobrih guma. 

Angel ne hvale uzalud, ali svakako da ima još dobrih guma.

Dok sam vozio TDM 850 bio sam jako zadovoljan Metz-om Z 6, ne znam radi li se još?

Bila je to odlična guma u svim uvjetima vožnje za dobru cijenu.

Nasljednik joj je Z8, za koju kažu da je još bolja, ali nemam iskustva iz prve ruke na njoj.

• Hvala 1

Gledam od 14000 do 17000, evo nemam pojma,.mitas mi svi kazu da izbegavam, za Dunlop vidim isto dosta kritika. Sta je po vama best buy u toj ceni? Ova mi je nikakva, skroz kockasta, mislio sam da menjam.na prolece ali ne ceka.mi se.

pre 35 minuta, Gato je napisao:

Angel ne hvale uzalud, ali svakako da ima još dobrih guma.

Dok sam vozio TDM 850 bio sam jako zadovoljan Metz-om Z 6, ne znam radi li se još?

Bila je to odlična guma u svim uvjetima vožnje za dobru cijenu.

Nasljednik joj je Z8, za koju kažu da je još bolja, ali nemam iskustva iz prve ruke na njoj.

Ovaj z6 nije skup, dopada mi se i vizuelno, mada oni sve imaju dok ih ne zoves, tad niko nista, samo neke od 25, 26000din.

• Sviđa mi se 1

51 minutes ago, gixxer750/94 said:

Gledam od 14000 do 17000, evo nemam pojma,.mitas mi svi kazu da izbegavam, za Dunlop vidim isto dosta kritika. Sta je po vama best buy u toj ceni? Ova mi je nikakva, skroz kockasta, mislio sam da menjam.na prolece ali ne ceka.mi se.

Sa Mitasom nemam iskustva, neki ih hvale, neki kude, a Dunlop mi općenito u tom segmentu cestovnih/touring guma nema nekakav model koji bih preporučio. Imao sam Roadsmart I i II na TDM i ni jedne mi nisu baš legle. Treba dosta vremena da se zagriju, a i kad se zagriju ne drže baš kako bih volio, pa sam ih ubrzo mijenjao.

Jedno vrijeme me držao film off road vožnje s TDM pa sam tražio gumu koja bi bila dobra i na asfaltu i na makadamu i oduševila me Pireli Scorpion Rally STR. To drži asfalt da ne vjeruješ, a po makadamu isto odlična:). Možda će nekome izgledati smiješno na TDM, ali te gume su super za sve i nisu bile skupe. Evo u prilogu slika sa prošlogodišnje vožnje po Jadranskoj magistrali.;)

IMG_20210522_113034145_HDR.jpg

IMG_20210219_103852281.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja