Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: R 1200 GS K25
Да те дуго служи и пуно безбедних километара. :sampion:
Hvalaaa...

Послато са SM-S906B помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
21 hours ago, Vlada Tabor said:

Pozdrav društvo...da predstavim sebe i novu žutu ticu emoji6.png od pre par dana u mom vlasništvu. emoji4.pngf4db10e1538c553bb18a2d5541c311ae.jpg

Uuuu...prava ljepotica:)! Izgleda baš kao da je nedavno napravljena, a ne kao da je već neko vrijeme punoljetna;).

2002. godište, ako se ne varam...?

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova
Uuuu...prava ljepotica! Izgleda baš kao da je nedavno napravljena, a ne kao da je već neko vrijeme punoljetna.
2002. godište, ako se ne varam...?
Za stanje si u pravu za godište si malo omašio pošto je 2008god... u lepom je i održavanom stanju

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900

Jesi siguran? Ovo kolor šema je bila aktuelna samo na početku proizvodnje a drugo, na 2008. godištu ram je crn.

Nešto ti ovde ne štima.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3364 postova
  • Motocikl: Blackie
Pre 2 sati, Vlada Tabor je napisao:

Za stanje si u pravu emoji123.png za godište si malo omašio pošto je 2008god... u lepom je i održavanom stanju emoji4.png

Kolega sa srećom ali u pravu su kolege...Od 2005-og je ram crn,agregat siv...2008 je crn ram,crn agregat.Tu je nešto prepakovano,pretpostavljam samo plastike bočne i rezervoar,ne vidim instrument tablu,trebaju satovi biti beli na 2008...pošto na rezervoaru od mislim 2004 stoji logo,a 2002 i 2003 piše Yamaha...još,na 2002 i 2003 se svetla pale posebno,na ostalim zajedno sa startovanjem...

Ne želimo ništa loše,bolje zovni prodavca i pitaj...opet srećno!

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 16 postova

Hvala kolege...sat je beli,na rezervoaru je amblem,svetla se pale automatski. Motor je uzet iz CH relativno skoro uvezen. U njihovim papirima je 2008,u uverenju AGENCIJE za bezbednost saobraćaja isto stoji 2008god kao godina proizvodnje a prve registracije 07/2008.e99ddd8a7eb0adb3f5d91bdc540497a2.jpg

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 788 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 14 minuta, Vlada Tabor je napisao:

Hvala kolege...sat je beli,na rezervoaru je amblem,svetla se pale automatski. Motor je uzet iz CH relativno skoro uvezen. U njihovim papirima je 2008,u uverenju AGENCIJE za bezbednost saobraćaja isto stoji 2008god kao godina proizvodnje a prve registracije 07/2008.e99ddd8a7eb0adb3f5d91bdc540497a2.jpg

Како год да је, нека те лепо служи, пуно безбених километара и незаборавних тренутака да прођеш са њим, доживиш.  То је одличан мотор и искрено ја да сам могао себи да приуштим такав луксуз да имам два мотора ТДМ не бих никада продао. Само га лепо одржавај и има да те 100% одлично служи…

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

WWW.TDM-YAMAHA.HELIOHOST.ORG

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Drug član, 1652 postova

А добро, јасно је, Швајцарци пишу прву регистрацију код њих као датум производње, па се то онда даље провлачи и код нас. 

Вечито око тога неке главобоље :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Upravo sve to što ste vi kolege rekli sam i ja mislio kad sam na početku napisao da je dosta starije godište.

Hajde, boje plastika i rezervara se lako iskombiniraju, pa i satovi, ali rama i mašina su u tim bojama bili samo na dosta starijim godištima, zato mi je čudan taj podatak o godini proizvodnje. :stabre:

Međutim, kako je CH specifično tržište po pitanju pojedinih modela, sve je moguće, mada mi i dalje nije jasno kako.:neznam:

Ako u njihovim papirima stoji tako i ako brojevi na rami nisu dirani, onda je valjda tako;).

Kako god, jaaako lijepo očuvan primjerak i kolega Vlada Tabor, želim ti da te dugo i vjerno služi. :takoje:

• Sviđa mi se 1

Nego, zna li tko gdje bi se moglo kupiti perforiranog lima (ili cijevi) i kvalitetnog izolacijskog materijala za auspuhe? 

Nabavio sam u Njemačkoj dodatni par originalnih auspuha koje bih otvorio i od njih napravio protočne, ali da to izvana ne bude uočljivo.

Kod nas u HR su propisi na tehničkom pregledu postali jako rigorozni i ništa što nije originalno na motoru ne prolazi, pa bih za svakodnevnu upotrebu koristio ove koje namjeravam otvoriti, a ove originalne bih ostavio za tehnički pregled.;)

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx
Pre sat vremena, Gato je napisao:

Kod nas u HR su propisi na tehničkom pregledu postali jako rigorozni i ništa što nije originalno na motoru ne prolazi, pa bih za svakodnevnu upotrebu koristio ove koje namjeravam otvoriti, a ove originalne bih ostavio za tehnički pregled.;)

Tako je i u SRB. Samo originalno ili ono sto ima atest za taj model motora konkretno.

4 minutes ago, Budimir said:

Tako je i u SRB. Samo originalno ili ono sto ima atest za taj model motora konkretno.

Nažalost, prošla su lijepa vremena kad smo mogli imati brdo kojekakve opreme bez atesta na motorima...:(

• U prolazu, 16 postova
Pre 1 sat, Gato je napisao:

Upravo sve to što ste vi kolege rekli sam i ja mislio kad sam na početku napisao da je dosta starije godište.

Hajde, boje plastika i rezervara se lako iskombiniraju, pa i satovi, ali rama i mašina su u tim bojama bili samo na dosta starijim godištima, zato mi je čudan taj podatak o godini proizvodnje. :stabre:

Međutim, kako je CH specifično tržište po pitanju pojedinih modela, sve je moguće, mada mi i dalje nije jasno kako.:neznam:

Ako u njihovim papirima stoji tako i ako brojevi na rami nisu dirani, onda je valjda tako;).

Kako god, jaaako lijepo očuvan primjerak i kolega Vlada Tabor, želim ti da te dugo i vjerno služi. :takoje:

hvala kolega... zato je i kupljen da uzivam sa njim u voznji. Na obostrano zadovoljstvo.

• Sviđa mi se 1

On 12/12/2022 at 5:52 AM, Zuba87 said:

А добро, јасно је, Швајцарци пишу прву регистрацију код њих као датум производње, па се то онда даље провлачи и код нас. 

Вечито око тога неке главобоље :)

Aaa, znači u tome je kvaka. Sad je jasno.:)

Promenio član Gato

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX

Vezano za temu kolor šeme i godine porizvodnje treba mi info za motor:

96eeac66d00f-1920x1080.jpg Piše u oglasu da je 2002. godište. Ram je crne boje. Može neki komentar. Motor deluje korektno, nalazi se na oglasima. 

Promenio član goshy
  • Zbunjen 1

• Drug član, 3364 postova
  • Motocikl: Blackie

Po svemu je noviji, '07...

E zašto je "omatorio" ne bih znao,primetio sam ga na oglasima i cena mu prati navodno godište...

6I3HFIE.jpg

Promenio član shoyyka
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 490 postova

@Gato Zasto jednostavno ne upises broj sasije u neki VIN decoder i vidis tacno koje je godiste?

Ja jedino tome verujem s obzirom da jako cesto godiste u saboracajnoj bude godinu- dve novije od pravog, a to moze znaciti citava druga serija i da je mnogo toga isto ali nije isto pa napravi konfuziju prilikom porucivanja delova :) A kod japanaca fala bogu na svake dve godine brdo toga izmenjeno :)

WWW.CYCLEPEDIA.COM

Free Motorcycle, ATV, Side by Side, Scooter VIN decoder & lookup. Find out the year, make and model from your vehicle identification number (VIN). Accurate.

https://www.vinfreecheck.com/vin-decoder

Promenio član MarkoMoto
  • Sviđa mi se 1

• MK Obrenovac, 554 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Ja mislim da je farban ceo i zato izgleda mlađe a u stvari je stariji model.

Da je 2007 morao bi da ima ABS a nema ga, bele satove a nema ih i još par sitnica.

Ja mislim da je ovaj ceo krečen i ram i agregat i viljuška i plastike.....

Ili je pakovan od dva različita motora pa je na papirima od starijem a ima delova od mlađeg.

Uglavnom po meni za izbegavanje

Promenio član NIKOLA 1

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900

Crveni TDM nije 2002. i izgleda odlično. Mora da je prodavac loše upisao godište.

Postoji kod ispod sedišta, tipa 5PS1, itd. po njemu se identifikuje godište mada kod TDM-a to nije teško. ABS može i ne mora da ima jer je bio uz doplatu, ne standardan.

• Sviđa mi se 1

5 hours ago, goshy said:

Vezano za temu kolor šeme i godine porizvodnje treba mi info za motor:

96eeac66d00f-1920x1080.jpg Piše u oglasu da je 2002. godište. Ram je crne boje. Može neki komentar. Motor deluje korektno, nalazi se na oglasima. 

2002. godište sigurno nije ako nisu farbani rama i mašina. Ta boja se zove Lava Red i dolazila je samo na 2007. i 2008. godištu, a crna rama i mašina zajedno tek od 2007.

Promenio član Gato

2 hours ago, MarkoMoto said:

@Gato Zasto jednostavno ne upises broj sasije u neki VIN decoder i vidis tacno koje je godiste?

Ja jedino tome verujem s obzirom da jako cesto godiste u saboracajnoj bude godinu- dve novije od pravog, a to moze znaciti citava druga serija i da je mnogo toga isto ali nije isto pa napravi konfuziju prilikom porucivanja delova :) A kod japanaca fala bogu na svake dve godine brdo toga izmenjeno :)

WWW.CYCLEPEDIA.COM

Free Motorcycle, ATV, Side by Side, Scooter VIN decoder & lookup. Find out the year, make and model from your vehicle identification number (VIN). Accurate.

https://www.vinfreecheck.com/vin-decoder

Hvala na info kolega, ali nisam ja taj koji je u nedoumici oko boja/godišta. :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja