dragoslav77 30 Napisano Septembar 26, 2022 U prolazu, 43 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi kolika je rezerva na Tdm-u 900 ? I koliko moze da se predje kilometara gradske voznje kad pocne da blinka poslednja crta za gorivo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Septembar 27, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 26.9.2022. at 17:23, dragoslav77 je napisao: Ljudi kolika je rezerva na Tdm-u 900 ? I koliko moze da se predje kilometara gradske voznje kad pocne da blinka poslednja crta za gorivo ? Ako je dradske vožnje stižeš do prve pumpe sigurno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragoslav77 30 Napisano Septembar 29, 2022 U prolazu, 43 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi hoce li u skorije vreme biti nekog okupljanja TDM-ovca dok je jos vreme iole kako treba, druzenja, upoznavavanja sa novim clanovima, neka kraca voznja ??? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 30, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/26/2022 at 5:23 PM, dragoslav77 said: Ljudi kolika je rezerva na Tdm-u 900 ? I koliko moze da se predje kilometara gradske voznje kad pocne da blinka poslednja crta za gorivo ? Rezerva je cca 3,5l, a ako ti troši u prosjeku 5,5l lako je izračunat. file:///D:/Ma%C4%8Dak/Manuali/Owners%20Manual%20TDM900.PDF Promenio Septembar 30, 2022 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 30, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Gato said: Rezerva je cca 3,5l, a ako ti troši u prosjeku 5,5l lako je izračunat. Isprika na duplom postu... 5 minutes ago, Gato said: YAMAHA TDM900 OWNER'S MANUAL Pdf Download | ManualsLib WWW.MANUALSLIB.COM View and Download Yamaha TDM900 owner's manual online. 2002. TDM900 motorcycle pdf manual download. Also for: Tdm900a, Tdm twin 900. Promenio Septembar 30, 2022 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FerryRadack 12 Napisano Octobar 5, 2022 U prolazu, 12 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi! Ne znam da li je ranije vec bilo reci na temu korpe kvacila na TDM-u 900? Zanima me da li je neko uspesno remontovao korpu ili je to samo bacanje para? Pod uspesnim remontom podrazumevam to da se problem "lupanja" korpe nije ponovo vratio posle samo par hiljada km, a u nekim slucajevima i gore nego pre remonta. Sam remont je u sustini zamena opruga izmedju dva dela korpe koja su zanitovana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Octobar 6, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo kosta manje vise kao deflektor, deluje interesantno RSD 1,692.84 7%OFF | TDM900 02-14 Motorcycle Windscreen Mount Raised 10cm/15cm/20cm Front Wind Deflector Windshield For Yamaha TDM 900 2002-2014 https://a.aliexpress.com/_msbRojK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 6, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Veliki problem... Pri zameni ulja i filtera jedan sraf, onaj skroz ispod motora, mi provrti i sjebe navoj. Sad mi kaplje ulje tu i ne smem da vozim. Da li je neko imao takav problem i kako ga je resio? Da li da urezem navoj za veci sraf i da li ima mesta za to? Pricam o srafovima koji drze kuciste filtera za ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Octobar 6, 2022 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To su uvek steže kilo ključem. Probaj da središ helicoilom. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 6, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alekre je napisao: To su uvek steže kilo ključem. Probaj da središ helicoilom. Moze malo pojasnjenje? Sta je helicoil i kako se koristi? Promenio Octobar 6, 2022 član salem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Octobar 6, 2022 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, salem je napisao: Moze malo pojasnjenje? Имаш на Бежанији у Оковима ту гарнитуру холиколи. Узима се по кораку. Тако да би требао да знаш који је твој промер шрафа и корака. У гарнитури имас бургију и нов навој, изгледа као федер. Најбоље да погледаш негде на нету неки клип…. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 6, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Alekrei @Немања Hvala vam momci. Od vas uvek korisna informacija. Odgledao na YT i stvarno dobra stvar ,jos samo da nadjem negde. Nisam jos stigao da potrazim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Octobar 6, 2022 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sad da znaš za nauk. Pogotovo kod sklopova kao što je taj poklopac filtera ulja. Sve je od alumunijuma i tu se lako zezne navoj ili polome ušice. Kokretno kod te dekle, nije potrebna velika sila. Zato uvek service manual, mali kilo ključ i polako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 6, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mlad sam, naucicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano Octobar 7, 2022 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Oteraj u neku radionicu koja se bavi masinskom obradom motora. Meni prosle ili pretprosle godine za navoj svecice na kolima uzeli 2000, ista medota. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 7, 2022 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da sam tdm zadrzao na tom bih mestu uvio brezone, od nekog legiranog celika, crveni lepak u blok i to je to! Svake druge zamene ulja treba menjati i oba o-ringa... Ima tu "mesa" ako zelis mogu ti poslati M7 ureznice i M7 sraf (skratis ga na duzinu originalnog, postarina tamo/amo tvoja, navoj nece biti jak kao prethodni!). Mozes srediti na licu mesta i voziti se, bez busenja, rezes 7 kroz 6mm, helicoil je svakako pametnije resenje i vracas navoj u originalno radno stanje. Nije mi neki tdm pri ruci ali izmeri duzinu srafa pa dubinu rupe, vrlo je moguce da imas zdravog navoja gore u vrhu, samo dokupis duzi sraf. (Pazljivo i lepo da se izmeri! ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Octobar 7, 2022 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan A što da stavlja druge šrafove i lepak? Sila kojom se stežu je jako mala. Ja sam skoro zamenio O ringove, ali nije nužno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 7, 2022 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne srafove, brezone... Nemaju svi osecaj niti (valjan) moment kljuc... Steze polako celik/celik. P.S. I to sto npr. imas bazdaren kilo kljuc nije nikakva garancija, mozda je neko od vlasnika pre "naceo" navoje, "povukao" ih pritezanjem... Brezon iskljucuje navoj u aluminijumu (njegov rad i dalju degradaciju) i na sebe preuzima silu. Crveni lepak je tu da se iz tela ne odvija posto matice moraju biti one sa plastikom (sigurnosne)/ Cisto teoretisemo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 7, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu sa ovim setom ali ne mogu da nadjem ovu dimenzinu. Oni koji imaju, imaju samo M10 ili M12. Moze da se naruci sa nekog sajta ali ja nekako volim da odem u prodavnicu i kupim sta mi treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Octobar 7, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio set, uradio kako sam znao i cekam da vidim da li ce da kane. Zakljucio sam da je to vec bilo radjeno jerkada sam skinuo sraf na njemu je bila takva opruga- navoj. Bilo mi je cudno kako se navoj tako pocupao pa kada sam video ovo sve mi je bilo jasno. Upalio i pustio da se zagreje pa cu da proverim. Moram jos da dokupim ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 36 Napisano Octobar 7, 2022 U prolazu, 26 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Cao narode, doslo je vreme da menjam lanac bregaste i jos par stvari pa da sredim sve skupa. Da li neko zna dobrog majstora u okolini Zrenjanina ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 7, 2022 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, Aspi je napisao: Cao narode, doslo je vreme da menjam lanac bregaste i jos par stvari pa da sredim sve skupa. Da li neko zna dobrog majstora u okolini Zrenjanina ? @abarth_maniac 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Octobar 10, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kratka proba juce, drugi motor, nema smetnji na vecim brzinama, za sad prezadovoljan, videcu na nekoj duzoj voznji kako je. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Octobar 11, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Momci da li neko zna na koju kilažu se steže matica prednjeg lančanika ? Tdm 3VD u pitanjuПослато са SM-G990B помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Octobar 11, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan kad čuješ da je krcnulo još 1/4 kruga za svaki slučaj evo, sam ću izaći napolje! 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...