Jump to content

Moto Zajednica

R1 2007 CRKO NA 10 000km

Recommended Posts

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

da li je ovo moguce moji ortaci bili na svadbi i turirali motore tamo i r1 2007g preso 10 000km , u povratku prema kuci pocne da tuce u masini , da bi se ispostavilo da su riknuli lezajevi na radilici. ulja ima i nije hvalilo, pumpa radi i lampica se gasi , sta se moglo desiti da iko ista zna?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Pa da ti docaram  ;D u danasnje vreme se sve pravi za kratkotrajnu upotrebu pa tako i motori, proslo je vreme kad su R motori prolazili po100 000 km, mozda i ovi novi mogu da predju toliko ali da se paze kao oci u glavi

• U prolazu, 85 postova

Pa da ti docaram  ;D u danasnje vreme se sve pravi za kratkotrajnu upotrebu pa tako i motori, proslo je vreme kad su R motori prolazili po100 000 km, mozda i ovi novi mogu da predju toliko ali da se paze kao oci u glavi

eto kad hoce bit glavni frajer u selu.pa nije motor napravljen za jebavanje na mjestu  8)

• Svrati ponekad, 217 postova

I Suzukija uljaru da zavrnes muski na hladno moze se desi da te ubije neka klipnjaca...;)

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Cb600f Hornet

izwinjawam se shto owako nekulturno upadam ali neshto me tera da i ja dam swoj opinion :)

ne werujem da je bilo kakwa fabrichka greshka ili losh materijal u pitanju , wecc sam 90 % siguran da je po sredi

ne odgowornost i nemarnost wlasnika ili mozzda nekog ko je wozio taj bike .

moramo uzeti u obzir da su , ipak u pitanju ozbiljne mashine koje swojim moguccnostima prelaze liniju razumnog ,borba za prestizzno mesto wodeccih firmi , i.t.d  pa samim tim , kompanije proizwodjachi ne smeju ni pod kojim okolnostima , sebi dopushtati taj luksuz , losheg materijala ili ti jeftinije izrade.  

nichemu mozzesh da radish swe a da mu ne bude nishta !!!

nishta nije ne unishtiwo !

pozdraw iz  zEMUNA

post-6421-12879032605842_thumb.jpg

post-6421-12879032606452_thumb.jpg

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

verovatno pogrešno ulje.....polusintetika umesto full synt....

• Drug član, 2143 postova

Gledali smo na sajmu u Beogradu, na standu Yamahe kako turiraju ganz nov R-1 na hladno, i to bez uljaaaaaaaaaaaa...No comment...

Ne bi voleo da budem u kozi onoga ko kupi taj motor, cak i ako dobije pristojan popust za sajamski model...

:o :o :o

• Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

I Suzukija uljaru da zavrnes muski na hladno moze se desi da te ubije neka klipnjaca...;)

Pa jel znas nekog suzukija uljaru da mu je izletela klipnjaca  ;)

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

Gledali smo na sajmu u Beogradu, na standu Yamahe kako turiraju ganz nov R-1 na hladno, i to bez uljaaaaaaaaaaaa...No comment...

Ne bi voleo da budem u kozi onoga ko kupi taj motor, cak i ako dobije pristojan popust za sajamski model...

:o :o :o

svaki motor ima ulje u masini.

da li je ovo moguce moji ortaci bili na svadbi i turirali motore tamo i r1 2007g preso 10 000km , u povratku prema kuci pocne da tuce u masini , da bi se ispostavilo da su riknuli lezajevi na radilici. ulja ima i nije hvalilo, pumpa radi i lampica se gasi , sta se moglo desiti da iko ista zna?

mi ovako samo mozemo nagadjati.samo onaj ko je rasturi moci ce da vidi sta je bilo.

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Danas sam radio servis na R1 2008 i neverovatno koliko se taj motor brzo greje i podize temperaturu. >:(

• Svrati ponekad, 423 postova

Danas sam radio servis na R1 2008 i neverovatno koliko se taj motor brzo greje i podize temperaturu. >:(

Ista situacija je i sa 2005 ali samo po gradu......

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Ma svi noviji motori brzo dizu temperaturu.

51 stepen je imao kad sam ga upalio i posle 5 minuta i provozana 2 kruga sa strane vlasnika (500m) motor je vec dostigao do 105 i upalio ventilator.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

znam ja,a imam i po tavanu jos uvek parcice od iste  ;) ;) ;) ;) :D :D :D :D

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Odakle benzin u motoru, a bez ulja u agregatu? Ja sam u Novom Sadu ove godine u Rodiću gledao prezentaciju nove Yamahe R1 i oni su uredno sačekali da se agregat ugreje pre turiranja, koje nije bilo posebno silovito, dakle štedeli su maksimalno mašinu, tako da ne mogu da se složim sa ovom tvojom tvrdnjom. I drugo, agregat bez ulja ne bi preživeo ni to turiranje, a kamoli da stigne do kupca.

Po broju R-ova koje vidjam u Ns a i sire,a i citam na netu vec par godina (motorcycle-usa.com),suzuki gsxr 1000 dere sve sto se tice 1000 kubuka.Nisu to velike razlike ali opet...60% trkalica na Miseluku su gsxr :)

Mislim da je World Superbike (WSBK) merodavniji od Mišeluka, a koliko vidim, tamo dere neki Spies na novoj Yamahi R1 i neki Haga na Ducatiju ;D ;D ;D

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Složiću se sa tobom Aćime ali kad videh novi R-1 na sajmu zgrozih se , reko ovi se posvadjali sa dizajnerom :D ali to je već stvar ukusa a o istima ne vredi debatovati.

A što se tiće junoše kom je R-1 ispustio plemenitu dušu...............Pa nemamo pravu sliku rekao bih... dali je motor održavan kako treba ili je samo teran , a verovatno i da mu zavrtanje u blokadu na hladno nije godilo.

A mišeluk o tome neću  ni ovom ni svakom sledećom prilikom .............Sto bi rekao naš drug SStruja : Svaka budala ima svoje veselje.

• Svrati ponekad, 217 postova

Naravno da znam...inace ne bi rekao to...

Naravno da znam...inace ne bi rekao to...

Pa znam i ja jednog, da nemislimo na istog?  :)

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Cb600f Hornet

Odakle benzin u motoru, a bez ulja u agregatu? Ja sam u Novom Sadu ove godine u Rodiću gledao prezentaciju nove Yamahe R1 i oni su uredno sačekali da se agregat ugreje pre turiranja, koje nije bilo posebno silovito, dakle štedeli su maksimalno mašinu, tako da ne mogu da se složim sa ovom tvojom tvrdnjom. I drugo, agregat bez ulja ne bi preživeo ni to turiranje, a kamoli da stigne do kupca.

Po broju R-ova koje vidjam u Ns a i sire,a i citam na netu vec par godina (motorcycle-usa.com),suzuki gsxr 1000 dere sve sto se tice 1000 kubuka.Nisu to velike razlike ali opet...60% trkalica na Miseluku su gsxr :)

Mislim da je World Superbike (WSBK) merodavniji od Mišeluka, a koliko vidim, tamo dere neki Spies na novoj Yamahi R1 i neki Haga na Ducatiju ;D ;D ;D

i r i m1  :)

pOZDRAW sA  44°50'25.50" n 20°25'25.58" e

JEL bESHE nEMANJINA ?!?

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Pa ako ga je MUSKI zavrnuo na HLADNO vrlo moguce........

;D ;D ;D

ma ko ce da greje danas motor !!!  ::)

• Drug član, 1854 postova

da je kawasaki u pitanju odma bi bilo 5 strana 'strucnih' postova a ovako jbg.

acime, koliko ono bese ta fabrika ima wsbk titula?! ne treba mesati babe i zabe.

• Svrati ponekad, 423 postova

Nije prvi put da vidim da nekom rikne motor na novijim zujalicama ne samo na yamahi vec i na drugim ...Ali to su sve bili ljudski faktori i mislim da to maltretiranje ne bi podneo ni jedan motor----Naravno menjanje ulja servisi itd ne postoje kod tih motora.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja