Darko Mihajlovic 10846 Napisano Avgust 19 Ne silazi, 2846 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ili, da dodam jos jednog koji postavlja visoke standarde .. GTR 1400 ... I jedna za zivota : 1. Motor mora biti iz Japana 2. Motor mora imati NAJMANJE 4 cilindra u redu ! Sve ostalo je kompromis !! 2 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 891 Napisano Avgust 19 Zainteresovan, 624 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan To uspravno sedenje kao sinonim za udobnost je jedna od najvecih prevara u svetu motociklizma. Kicma se raspada, sva masa skoncentrisana i oslonjena na jedno mesto. Najbolji su sa kruzerima kad kazu kako je to pravo uzivanje, a njemu noge metar ispred, u sakama gore nema gram krvi, pobelele, a kicma sabijena i guzica kao tepsija, al jbg on uziva. Taj blago povijeni touring polozaj nista ne moze da zameni na duze staze. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17931 Napisano Avgust 19 Integrisan, 8767 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bezobrazno su danas segmentirani motocikli. Imaš motocikle koji nisu predviđeni za dvoje, neki koji mogu povremeno da voze dvoje i na kraju top ponude, skup veliki motocikl koji je konstruisan za dvoje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4790 Napisano Avgust 19 BJB Maxi Scooter Club, 1429 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Dobra stvar na forumu je što svi umeju da pogledaju i van onoga što njima odgovara Uzmi moja ledja s blago povijenim turing položajem, imaš 45min turinga, posle da legneš ili umreš, a ovo govno vozim 7-8h dnevno bez problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24956 Napisano Avgust 19 Integrisan, 8094 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Video sam FJR neki dan na skupu. Prvi sam primetio kokpit kako je kvalitetno uradjen, dugmici, tabla, kazaljka, stakla itd... Ja isto za voznju i krivine najvise volim blago nagnut polozaj. Mada za dupe i jajca, bar meni, skuter polozaj. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 891 Napisano Avgust 19 Zainteresovan, 624 postova Motocikl: ZZR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, andrej. je napisao: Dobra stvar na forumu je što svi umeju da pogledaju i van onoga što njima odgovara Nemamo tu sirinu, a ni iskustvo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 180 Napisano Avgust 19 (promenjeno) Zainteresovan, 604 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Vec duze vreme vozim RT, prvo onaj iz 2005, sada iz 2010. Motor izmisljen za duga putovanja sa saputnikom. Da ne pravim hvalospeve ali sve sto jedan dugoprugas treba da poseduje nalazi sa na ovom motoru. Agregat izdrzljiv sa dovoljno ( ali ne previse) konja, udobnost,kocnice,nosivost,zastita od vetra, itd. Saputnik uziva. Zamerka je sto nema rikverc narocito kada je natovaren kao mazga. Tada su manervi u mestu skakljivi,klizav asfalt,sljunak pod cizmama dok drzite ravnotezu od 500kg ne daje prijatan osecaj. Ali kada krenu prvi metri voznje shvatite da ste na motoru koga ste trazili. Da dodam jedan detalj, ne morate imati vrhunsku kacigu koja ne svira, mozete na RT voziti i dzetku. Takva zastita od vetra postoji samo na nekim kruzerima koji imaju soferke umesto vizira. Promenio Avgust 19 član doda 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2623 Napisano Avgust 19 Drug član, 1770 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Tako je sa svakim iole tezim motorom, moras planirati parkiranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crow 19 Napisano Avgust 19 U prolazu, 9 postova Lokacija: Srbija Nis Motocikl: Suzuki V Strom DL 1000 2004 Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, doda je napisao: Vec duze vreme vozim RT, prvo onaj iz 2005, sada iz 2010. Motor izmisljen za duga putovanja sa saputnikom. Da ne pravim hvalospeve ali sve sto jedan dugoprugas treba da poseduje nalazi sa na ovom motoru. Agregat izdrzljiv sa dovoljno ( ali ne previse) konja, udobnost,kocnice,nosivost,zastita od vetra, itd. Saputnik uziva. Zamerka je sto nema rikverc narocito kada je natovaren kao mazga. Tada su manervi u mestu skakljivi,klizav asfalt,sljunak pod cizmama dok drzite ravnotezu od 500kg ne daje prijatan osecaj. Ali kada krenu prvi metri voznje shvatite da ste na motoru koga ste trazili. Da dodam jedan detalj, ne morate imati vrhunsku kacigu koja ne svira, mozete na RT voziti i dzetku. Takva zastita od vetra postoji samo na nekim kruzerima koji imaju soferke umesto vizira. Za sada niko nije uspeo da me razuveri da je RT praktično referenca za ozbiljan turing u dvoje. FJR svakako ne potcenjujem i očigledno je da ljudi sa njim ozbiljno putuju i to dobro natovareni, ali mi RT deluje kao motor koji je još više od početka koncipiran baš oko komfora vozača i suvozača, zaštite od vetra i dugih putovanja. Ono što me frustrira jeste što Japanci, koji su kod nas zastupljeniji i često finansijski pristupačniji za održavanje, nemaju mnogo modela koji direktno gađaju baš tu nišu. Ako izuzmemo Gold Wing, izbor pravih velikih tourera postaje prilično uzak. Kakvo ti je iskustvo sa ABS sistemom na tom 2005? Konkretno me zanima famozni servo i zujanje kočnica — da li si imao ikakvih problema, koliko je tražio održavanja i da li bi te taj sistem danas odbio od kupovine starijeg RT-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crow 19 Napisano Avgust 19 U prolazu, 9 postova Lokacija: Srbija Nis Motocikl: Suzuki V Strom DL 1000 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Влајко je napisao: Баш тако. Иначе, ја сам 135+ кг и скоро 2м. Возим је и у граду, по гужви, са коферима до посла и назад скоро сваки дан. Седиште је радио Бобан чини ми се, подизачи за корман стављени и седи се одлично, само благо повијен напред чисто да имаш утисак да си на мотору а не на Ге-Ес-у Види, пробај, без пробе ништа... Ako možeš da napišeš koju generaciju FJR-a bi danas preporučio da se gleda, kao i par glavnih mana i vrlina iz iskustva, bio bih ti baš zahvalan. Posebno me zanima šta proveriti pri kupovini, da li postoji neko godište koje treba izbegavati i kako se ponaša kada je ozbiljno natovaren u dvoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10846 Napisano Avgust 19 Ne silazi, 2846 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Crow je napisao: Za sada niko nije uspeo da me razuveri da je RT praktično referenca za ozbiljan turing u dvoje. Imam par pitanja za tebe. 1. Da li si probao k1600 ? 2. Da li si probao boxer agregat u bilo kom bmw motociklu ? 3. Da li si probao bilo koji 4 redna agregat ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2623 Napisano Avgust 19 Drug član, 1770 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Nisu oni bas za neko previse direktno poredjenje K1600 je ozbiljna mrcina za RT , dosta je teži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 180 Napisano Avgust 19 Zainteresovan, 604 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Crow je napisao: Za sada niko nije uspeo da me razuveri da je RT praktično referenca za ozbiljan turing u dvoje. FJR svakako ne potcenjujem i očigledno je da ljudi sa njim ozbiljno putuju i to dobro natovareni, ali mi RT deluje kao motor koji je još više od početka koncipiran baš oko komfora vozača i suvozača, zaštite od vetra i dugih putovanja. Ono što me frustrira jeste što Japanci, koji su kod nas zastupljeniji i često finansijski pristupačniji za održavanje, nemaju mnogo modela koji direktno gađaju baš tu nišu. Ako izuzmemo Gold Wing, izbor pravih velikih tourera postaje prilično uzak. Kakvo ti je iskustvo sa ABS sistemom na tom 2005? Konkretno me zanima famozni servo i zujanje kočnica — da li si imao ikakvih problema, koliko je tražio održavanja i da li bi te taj sistem danas odbio od kupovine starijeg RT-a? Pre RT sam vozio japance, 4 cilindra. Stvar navike. Onaj ABS sistem kod mene je radio bez problema, prethodno sam vozio K1200RS sa servo asistencijom za kocenje. To koci kao malo koji motor,prosto nemoguce kako je dobro. Taj sistem je zahtevan za odrzavanje, svake godie potrebna je kompletna izmena ukocionog ulja u celom sistemu. Ne trpi prljavstinu i vodu u sistemu. Nije ga fabrika dzabe izbacila, pravio je velike probleme, jako skupa zamena tog modulatora-pumpe za kocenje. Preporuka je da preskocis te modele i uzmes nesto mladje, od 2010 nemaju te asistencije u kocionom sistemu. I od 20010 imaju dve bregaste u glavi za razliku od starijih modela. Konjaza ostala ista ali je agregat mnogo ugladjeniji i elasticniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 570 Napisano Sreda u 22:07 (promenjeno) Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Samo mala ispravka, 2007 je izbacen servo abs. Ja vozim 1150rt iz 2003god sa tim abs, i svake druge godine zamjenim komplet kociono ulje i sve je ok. Radi i koci bas ali bas odlicno. Od 2010 do 2013 je najbolja opcija, to se slazem. Promenio Sreda u 22:08 član drazenye 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duća94 47 Napisano Četvrtak u 03:59 U prolazu, 21 postova Lokacija: Beograd, Las Vegas Motocikl: Bmw R1200 Gs Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, drazenye said: Samo mala ispravka, 2007 je izbacen servo abs. Ja vozim 1150rt iz 2003god sa tim abs, i svake druge godine zamjenim komplet kociono ulje i sve je ok. Radi i koci bas ali bas odlicno. Od 2010 do 2013 je najbolja opcija, to se slazem. Potpisujem sve napisano. Imam servo ABS na mom GS-u 1200 i iako sistem jeste komplikovan i skup, ukoliko se redovno menja kociono ulje i odrzava radice bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 180 Napisano Četvrtak u 08:35 Zainteresovan, 604 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, drazenye je napisao: Samo mala ispravka, 2007 je izbacen servo abs. Ja vozim 1150rt iz 2003god sa tim abs, i svake druge godine zamjenim komplet kociono ulje i sve je ok. Radi i koci bas ali bas odlicno. Od 2010 do 2013 je najbolja opcija, to se slazem. Ne, na GS -ma je izbacen taj sistem kocenja od 2007, a kod RT od 2010. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 570 Napisano Četvrtak u 16:34 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da grijesim, mada sam poprilicno siguran da je od 2007 na svim bmw zamjenjeno. Mozda gospodin ( majstor ) @djunta moze da razjasni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Valsorim 79 Napisano Četvrtak u 16:49 U prolazu, 52 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT07 2014. Prijavi odgovor kao problematičan Nisam posedovao veliki turing motor a u poslednje vreme često razmišljam u tom pravcu. Versys 1000 i Vstrom 1000 su prva dva koja bih razmatrao a naredni bi verovatno bio Triumph Tiger 1200. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 11077 Napisano Četvrtak u 18:43 Drug član, 3443 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Ljilja i ja čim sednemo na motor, pregazimo dozvoljenu nosivost. Svakog. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 959 Napisano Četvrtak u 19:27 Drug član, 849 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Za sve postoji rešenje 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24956 Napisano Nedelja u 09:12 Integrisan, 8094 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 405 Napisano Nedelja u 14:20 (promenjeno) Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: BMW R1200R Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 8. 2026. at 17:56, doda je napisao: Pre RT sam vozio japance, 4 cilindra. Stvar navike. Onaj ABS sistem kod mene je radio bez problema, prethodno sam vozio K1200RS sa servo asistencijom za kocenje. To koci kao malo koji motor,prosto nemoguce kako je dobro. Taj sistem je zahtevan za odrzavanje, svake godie potrebna je kompletna izmena ukocionog ulja u celom sistemu. Ne trpi prljavstinu i vodu u sistemu. Nije ga fabrika dzabe izbacila, pravio je velike probleme, jako skupa zamena tog modulatora-pumpe za kocenje. Preporuka je da preskocis te modele i uzmes nesto mladje, od 2010 nemaju te asistencije u kocionom sistemu. I od 20010 imaju dve bregaste u glavi za razliku od starijih modela. Konjaza ostala ista ali je agregat mnogo ugladjeniji i elasticniji. ...I od 20010 imaju dve bregaste u glavi za razliku od starijih modela. Konjaza ostala ista ali je agregat mnogo ugladjeniji i elasticniji... Veći je: Promjer klipova Obrtni momenat Krajnji broj obrtaja Promenio Nedelja u 14:24 član Limeni67 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 2489 Napisano juče u 11:14 (promenjeno) Никад не једи жути снег!, 1049 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan On 8/19/2026 at 4:42 PM, Crow said: Ako možeš da napišeš koju generaciju FJR-a bi danas preporučio da se gleda, kao i par glavnih mana i vrlina iz iskustva, bio bih ti baš zahvalan. Posebno me zanima šta proveriti pri kupovini, da li postoji neko godište koje treba izbegavati i kako se ponaša kada je ozbiljno natovaren u dvoje. Извини, али нисам баш меродаван да одговорим на ово. Ја сам возио само 2 ФЈР-а и то оба прве генерације. Највећа мана код њих је што када се загреје, врућ ваздух дува директно на твоје бутине. Зато га амери и зову "egg cooker". То су мало средили већ у наредним генерацијама. Ето, не мораш да купиш прву генерацију, и то само због тога. Сад, других мана нема, без шале. Мотор је направљен за брза, дуга и удобна путовања и тај посао ради савршено. То ти је сва поента тог мотора. Има доста ниско тежиште па се лако вози али то мораш да пробаш. Снаге превише. Удобан. Наравно да осећаш сувозача и сву ту тежину али мотор не осећа, кажем ти, прелазиле се планине и планине и возили се аутопутеви али никад нисам ни помислио да ми треба више снаге или управљивости или удобности. Миран, не чује се, у ствари чује се кад навијеш преко 4-5 'иљада обртаја... РТ је добар, кажу, али јебига, ипак је то БеЕмVе Шта год да купиш, само нек је 4 цилиндра, редна, кардан и да је из Јапана... остало је мање битно Promenio juče u 13:43 član Влајко 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17931 Napisano juče u 11:24 Integrisan, 8767 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To ne staje. Ovo su milje, nisu kilometri. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1854 Napisano juče u 11:35 Drug član, 2161 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 420k milja!! Brate mili koliko je to zamena ulja, lepih uspomena, kiše, smeštaja na putovanjima, različitih gradova, smeha..... Pa taj motor vlasnik sigurno mora da VOLI. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...