Jump to content

Moto Zajednica

Beograd Moto Fest

Recommended Posts

• Integrisan, 8718 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pa verovatno jer se vlast trudi da nas razdvoji. Pričam iz svog utiska, deluje mi da srbi preko Drine više drže do sebe, do tradicije i srpstva. Još uvek mi deluje da su gostroprimljiviji. Koliko je Srbija kao matica uradila da okupi sve Srbe koji su vam Srbije svi znamo.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8718 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kroz organizacije, dešavanja, crkvu... Mi imamo solidan broj svesnih srba u Americi na primer... Ljudi koji imaju jake kontakte tamo u politici kažu da ih odavde niko ni za šta ne kontaktira... Valjda nema potrebe kad imamo gospodina Đurića.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1283 postova
  • Motocikl: NEMAM
Pre 5 sati, bajker71 je napisao:

Kod nas na vlasti, u parlamentu i na ostalim ključnim državnim  funkcijama sede ljudi koji uopšte nisu iz Srbije. Ne slažem se da je isto tako i u okolnim "bratskim nam državama".

Montenegro?

• Sviđa mi se 1

• Mr., 670 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
1 hour ago, suarez said:

Sto se preko Drine ne podrzi svoj narod u Srbiji nekim okupljanjem i znakom podrske?

A za koji moj 95 posto Beograda gleda "svoja posla" kad studenti organizuju skup na Slaviji i dolaze mladi iz Pazara Uzica Sabca Vrsca itd? Ispijaju se subotnje kafe i setaju nove tihotapke. 

Svi mi trebamo poceti cistiti ispred svog dvorista pa onda gledati preko ograde. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• -, 1970 postova
  • Motocikl: /
16 hours ago, Pirotehnicar said:

Kolega @ser ovo sto si napisao "pola Srpske" je u najmanju ruku nekorektno a onako narodski receno brate prosro si se za sve pare. 

600.000 gradjana Republike srpske ima dvojno drzavljanstvo.

Kolko ima ukupno stanovnika Srpska? I koliko od tih 600.000 stvarno zivi u Srbiji i za koj kurac im treba nase drzavljanstvo?

• Haha 1

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Peda TEK 250 2025
pre 18 minuta, Pirotehnicar je napisao:

A za koji moj 95 posto Beograda gleda "svoja posla" kad studenti organizuju skup na Slaviji i dolaze mladi iz Pazara Uzica Sabca Vrsca itd? Ispijaju se subotnje kafe i setaju nove tihotapke. 

Svi mi trebamo poceti cistiti ispred svog dvorista pa onda gledati preko ograde. 

Jel možeš onda da mi kažeš šta se konkretno radi na teritoriji Bosne po pitanju očuvanja srpskog naroda? 

Posto se po tvojim rečima u Beogradu pije kafa, a cesto viđamo proteste, akcije i slično.

• -, 1970 postova
  • Motocikl: /
5 hours ago, mali_veseljak said:

Vise puta spominjano. Obicno se za parlamentarne izbore registruje oko 11-12k glasaca iz BiH.

Za lokalne izbore mogu glasati samo oni koji prebivaliste imaju u Srb.

Potrebno je prijavljeno prebivalište u konkretnoj opštini/gradu u Srbiji (dvostruko prebivalište nije dozvoljeno po zakonima ni Srbije ni BiH).

Pa to se i radi.

Ne znam kolko si upoznat da ovde postoje kuce i stanovi na kojima je prijavljeno po 50 i vise ljudi?

I broj je mnooogo veci od tih 12k

• Podržavam 1

• Drug član, 1153 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Pitanje koliko ljudi sto zive u inostranstvu glasa i koji je to broj. Samo u Austriji/Nemackoj ima sigurno 300K+ glasaca.

• Drug član, 1652 postova

@Alekre

Ovde je priča o Srbima sa obe strane Drine. I za razliku od Srba u Americi o kojima pričaš, Srbi sa zapadne strane Drine nisu dijaspora i imaju državu o kojoj valjda treba da se brinu 🤷

Šta ima vlast u Srbiji da se bavi njima? Kao vlast ti možeš da se baviš svojom dijasporom i da se diplomatski boriš za njihov status ali u ovoj situaciji mi pričamo o narodu koji je u svojoj državi potpuno ravnopravan faktor sa ostala tri naroda.

Promenio član Bojan_Jgd

• Drug član, 1029 postova
  • Motocikl: Triump Tiger 800 XRT
1 hour ago, ser said:

600.000 gradjana Republike srpske ima dvojno drzavljanstvo.

Kolko ima ukupno stanovnika Srpska? I koliko od tih 600.000 stvarno zivi u Srbiji i za koj kurac im treba nase drzavljanstvo?

Nije tacno. Nesto malo manje od pola miliona gradjana BiH je dobilo dvojno drzavljanstvo od kada je to moguce. Dakle neki su tu i pomrli posto je to na snazi vec cca 20 godina. 

55 minutes ago, ser said:

Pa to se i radi.

Ne znam kolko si upoznat da ovde postoje kuce i stanovi na kojima je prijavljeno po 50 i vise ljudi?

I broj je mnooogo veci od tih 12k

Druze, u RS je izlaznost na izborima jedva nesto veca od 50%. Mi na svoje izbore ne izlazimo a kamo da se u vase mijesamo.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 264 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS

Pa i ovde je najveći problem izlaznost. Ja znam najmanje 10 ljudi koji neće izaći na izbore, ukoliko taj dan bude neka zanimljiva utakmica, lepo vreme pa da može da se ode negde ...

Takva je i većina tih po baštama.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1652 postova

@mali_veseljak

Da ne tumačim sada ton ljudi ograničiću se na direktan problem. Nije problem u brojnosti glasača iz BiH na republičkom nivou već što su dovođeni da glasaju na lokalnim izborima u Beogradu i tu je brojnost itekako bitna. 

Drugo, ne dolaze ovde Srbi iz Bosne da glasaju iz  nekog ubeđenja niti što osećaju da im je to građanska dužnost već zato što su ih organizovali. To nije "otrovna strelica" upućena Srbima iz Bosne već vlasti ovde koja to organizuje (barem što se mene tiče). 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1994 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

A jel bi ti pristao da te "neko organizuje" da ideš preko Drine, u drugu državu, da se glasanjem usereš u život narodu koji tamo živi?

Mogu da odem do Trebinja, da ostavim neke novce za smeštaj, po kafanama i lepo svima. Niko me ne bi naterao da glasam ko će da im bude gradonačelnik. Ne bih mogao da se pogledam u ogledalo!

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 8

Kao sto pojedini iz RS glasaju u SRB organizovano, vjeruj da ima ista stvar i obrnuto.

Ali ja nikad nisam cuo da neko iz BL, Trebinja ili Doboja pogrdno govori o srbima i Srbiji. To je poenta svega sto sam napisao.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1238 postova
  • Motocikl: -

Mislim da bi "obe strane" trebalo malo da stanu na loptu.

Ljudi koji žive u Srbiji djelimično opravdano, ali djelimično i ne, krive ljude koji žive u Republici Srpskoj.

@mali_veseljak@Pirotehnicar mislim da imate pogrešnu predstavu o dešavanjima o kojima ovde pričamo, iz prostog razloga što živite relativno daleko od granice. Ja lično znam ljude iz istočnih dijelova RS, jer mi je majka odatle i tamo sam rođen i živio neko vrijeme, i to dosta njih, koji rade ovo za šta nas ovde optužuju. Znači Zvornik, Bijeljina, Vlasenica, Bratunac. Neki od njih to rade iz nekog svog uvjerenja da tako treba, ali neki to rade iz čiste lične koristi, bole ga đon što će on da ujebe Beograđane (jer su svakako šupci) dok god on dobije 50/100/200 evropejaca za dan života + mu dupe vidi puta do BG.

Sa druge strane, nismo svi Srbi sa ove strane Drine šupci koji gledaju samo kako da ujebu "vas" sa "one" strane Drine.

Kao što je rekao @bajker71 neki od nas ne bi mogli da se pogledaju u ogledalo, ne samo to, nego ne bi mogli da pogledaju i članove familije koji bi to možda i uradili zbog gore pomenutih evropejaca i direktno im ne dozvoljavaju tako nešto.

• Sviđa mi se 9

• Drug član, 3166 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Na mog pradedu Vojislava u Velikom ratu su pucali neki Srbi kao pripadnici Austrougarske vojske...
To je moj djed bio

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja