Eagle1 0 Napisano pre 8 sati U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, planiram da uzmem Ninja 500 2026 i potrebna mi je kaciga. Malo sam gledao i došao sam negde u izbor neku od ovih kaciga Scorpion EXO-491 LS2 Storm II FF800 AGV K1 S Pored svega oboga jako mi je bitno da naočare lepo ležu u kacigu jer ih nosim i od nekakvog su metala kao mesing baš su mekane i dešavalo mi je se par puta da ih kući ukrivim, optičar ih je ispravio kako je mogao i kada ih nosim u istoj liniji stoje ali sam baš ukrivio ručke sada je dosta bolje pa ne bih da ih ukrivim čim ih stavim... Takodje su fotohromatske pa ne znam kako bi to sad funkcionisalo da li vizir ili sunčane naočare koje dolaze uz neku od kaciga blokira UV tako da naočare ne tamne ili kako? Kako sam istraživao koliko vidim AGV su dosta bezbednije ali sve tri imaju ECE 22.06 standard. Scorpion i AGV su na Sharp testu ali LS2 nije. I imaju ocenu 3/5 i 5/5 Nije mi veliki budžet pa sam se odabrao za neke od ovih, vidim da je AGV za nekih 100e skuplja od ove dve ali je bilo i kada je bio na popustu u sličnoj ceni... Vidim da Scorpion dolazi sa KwikFit za naočare ali AGV nema ništa specijalno za naočare pa ne znam kako bi to sve išlo...LS2 dolazi sa PinLock. Većina njih imaju Anti fog visor ali ne znam da li je on dobar da mi naočare ne magle? I LS2 i Scorpion dolaze sa sunčanim naočarama. U izbor može doći i neka druga ako neko može da preporuči. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2471 Napisano pre 7 sati Drug član, 1502 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ti preporucio HJC kacige. Definitivno je kvalitetnija i od LS2 i od Scorpion. AGV je klasa iznad. Imas jos Airoh povoljno, Caberg su kvalitetne. Bolje uzmi i polovnu a viseg ranga nego jeftinu novu. Ja imam da prodam HJC c70 M velicinu. Kao nova je. Serija I od HJC je jos bolja i tisa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 252 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan Šta god da uzmeš magliće ti naočare bar neko vreme dok se ne izjednaci temperatura, bar je to moje iskustvo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eagle1 0 Napisano pre 6 sati U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Zarkela je napisao: Ja bih ti preporucio HJC kacige. Definitivno je kvalitetnija i od LS2 i od Scorpion. AGV je klasa iznad. Imas jos Airoh povoljno, Caberg su kvalitetne. Bolje uzmi i polovnu a viseg ranga nego jeftinu novu. Ja imam da prodam HJC c70 M velicinu. Kao nova je. Serija I od HJC je jos bolja i tisa. Hvala, bacicu pogled. Pisao sam u stranim grupama isto su mi preporucivali HJC da li imas neki konkretan model na umu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eagle1 0 Napisano pre 5 sati U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo pronašao sam HJC I71 na xmoto ali im je na sajtu loše ocenjena vidim da je malo više bezbednija i doalzi uz pinlock i tamne naočare ne znam samo kako pašu naočare za vid unutra. Nisam blizu većih gradova najbliže mi je Šabac pa ću videti gde i kako da probam neke od ovih pre poručivanja mada vidim da je većina radnji Beograd ili Subotica i ta mesta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 2162 Napisano pre 4 sati Drug član, 609 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Mala napomena za @Eagle1 batali xmoto, od njih ne kupuj ni kikiriki 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vitez Koja 335 Napisano pre 2 sati Zainteresovan, 217 postova Lokacija: Selevac Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja na prodaju Nolan sa komunikacijom. Nova M velicina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suarez 25 Napisano pre 1 sat U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda TEK 250 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Zarkela je napisao: Ja bih ti preporucio HJC kacige. Definitivno je kvalitetnija i od LS2 i od Scorpion. Ja imam LS2 Vector 2 kacigu a drugar HJC I71. Cena im je tu negde ista. HJC je za 300g teza kaciga. Verujem da nije mala razlika. LS2 je takodje napravljena od boljeg materijala, fiberglasa za razliku od HJC koji je od polikarbonata. HJC ima bolji suncani vizir, neutralne boje nekako, dok je kod LS2 plavkasto i ne stiti od sunca kao HJC. Obe kacige imaju cetiri zvezdice na Sharp testu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...