rast 1537 Napisano Sreda u 15:02 Zainteresovan, 288 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan S. L. poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Veliko Orašje kod Velike Plane. Prema informacijama, poginuo čovek se nalazio na motoru i kretao se iz pravca Krnjeva ka Velikoj Plani. Kako saznajemo, do sabraćajne nesreće je došlo kada je on u Velikom Orašju, ulaskom u jednu krivinu, iznenada izgubio kontrolu nad dvotočkašem, izleteo sa puta. Od zadobijenih povreda, S. L. je preminuo na licu mesta. Lekarska ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt. Saobraćajna nesreća kod Velike Plane: Motociklista poginuo na licu mesta WWW.BLIC.RS Četrdesetsedmogodišnji S. L. poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Veliko Orašje kod Velike Plane. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peconi90 49 Napisano Sreda u 18:33 U prolazu, 57 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Kymco Xciting 300R Prijavi odgovor kao problematičan Nastradao je tudjim motorom tj. prilikom probe pre kupovine istog. Nezgoda se dogodila ispred moje kuće, udario je u pun kontejner. Crvenom bojom sam oznacio gde je stojao kontejner... 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23866 Napisano Sreda u 18:54 Integrisan, 7722 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jel imao kacigu? Kolika je brzina bila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2981 Napisano Sreda u 19:19 Drug član, 1298 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 43 minutes ago, Peconi90 said: Nastradao je tudjim motorom tj. prilikom probe pre kupovine istog. Nezgoda se dogodila ispred moje kuće, udario je u pun kontejner. Crvenom bojom sam oznacio gde je stojao kontejner... Kapiram da je ovo sada mozda manje bitno, ali na slici je pravac, vidim pisu pao u krivini? Pretpostavljam da nije imao srece prosto, osim ako nije zgazio bas. Ne bih voleo ni da sam u kozi prodavca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peconi90 49 Napisano Sreda u 20:05 U prolazu, 57 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Kymco Xciting 300R Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Motorcyclist je napisao: Jel imao kacigu? Kolika je brzina bila? Bez kacige, bez vozacke, godinama vozio skuter 50cm³ prvi put seo na nesto ozbiljnije i završio. Komsija preko puta koji je sve ispratio ceni 150km. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peconi90 49 Napisano Sreda u 20:07 U prolazu, 57 postova Lokacija: Velika Plana Motocikl: Kymco Xciting 300R Prijavi odgovor kao problematičan Sa leve strane je krivina samo je produzio pravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 903 Napisano Sreda u 20:12 Drug član, 815 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Žao mi pokojnog momka, pokoj mu duši, ali zamislite kako je liku koji je prodavao motor i dao ga na probu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeleni 65 224 Napisano Četvrtak u 08:25 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Svedska-Motala , BiH - Bijeljina Motocikl: Suzuki GSX 1100 R, BMW R 1150 R, Yamaha TTR 250, Suzuki Burgman 650, Honda Silver Wing 400, Suzuki DR 350, KTM 390 ADV, Puch Manet Korado 50 Prijavi odgovor kao problematičan Nesretnom momku neka je laka zemlja, danak bahatosti i neiskustvu. Ima jedno pravilo koje uopste nije lose, ukoliko prodavac procijeni da je kupac : neozbiljan, neiskusan.... trazi se da polozi iznos para ili bar dio tog iznosa. Samim tim se situacija malo dovodi u nekakav red. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23866 Napisano Četvrtak u 09:09 Integrisan, 7722 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja to zahtevam pri svakom oglasu, bez obzira da li kupac ima iskustva ili ne. Jedino nekome sa kim sam bas dobar i znam da me ne bi odjebao da skrsi motor mogu dati da vozi bez punog iznosa. Saucesce. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1755 Napisano Četvrtak u 09:18 Drug član, 2129 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ako je dao motor nekome bez vozačke dozvole odgovarace i prodavac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14708 Napisano Četvrtak u 09:19 Ne silazi, 1481 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Guliver je napisao: ali zamislite kako je liku koji je prodavao motor i dao ga na probu. Dati nekome bez vozačke i bar kacige da proba motor ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4363 Napisano Četvrtak u 10:12 Malinar u pokusaju, 1876 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, kad god sam kupovao motor, probao sam makar po 5-6 komada, niko mi nije tražio vozačku na uvid, a išao sam uglavnom skromnim kolima da kupim isti, jer sam vodio i druga da zajedno gledamo. Nije prodavac saobraćajni policajac pa da legitimiše. Ako nećeš da daš motor na probu, tvoja stvar, ali otkud je prodavac mogao da zna da ovaj nema ni dovoljno godina ni vozačku za A. Drugo ne znam zašto je natezao motor pri probi, to se išalta kroz brzine, proba malo kako se ponaša u vožnji, ti na leru možeš da vidiš ako ne prima gas, ima knedlu i sl. Sebe ubio a nedužnog čoveka gurnuo u problem. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 476 Napisano Četvrtak u 10:50 Zainteresovan, 462 postova Motocikl: Honda Forza 350cc Prijavi odgovor kao problematičan Da, to sa probom motora je malo nezgodno. Kupac mora jednostavno da proba pre kupovine, a prodavcu nije svejedno iz mnogo razloga. Tražiti depozit u visini vrednosti motora pre probe je, po meni, nerealno, jer je bukvalno promil ljudi koji će pristati na taj uslov. Što znači da verovatno nikada neću ni prodati motor, a cilj mi je prodaja. Prošle godine sam prodavao skuter i znam koji je to pakao, upravo zbog te test vožnje. Na kraju se sve svodi na neku sredinu, proceniti dobro kupca, pa tek onda dati na probu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23866 Napisano Četvrtak u 10:51 Integrisan, 7722 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio sva tri motora u zivotu bez probe. 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy and slow 475 Napisano Četvrtak u 11:29 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki VStrom 800 RE Prijavi odgovor kao problematičan @tomamega Kako ko, ja menjam motor na 4'5 godina. Kupim nov, vozim, dosadi mi i menjam za novi. Zadnjih par motora koje sam prodao, svi su bili 7+k EUR.Za svaki sam trazio depozit u visini navedene cene. Ako je ozbiljan kupac onda dolazi sa novcem...nisam salon, sajam...itd. U ostalom....polaganje depozita najavim u prve dve rečenice inicijalnog kontakta sa potencijalnim kupcem pa kome se svidi... 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14708 Napisano Četvrtak u 11:31 Ne silazi, 1481 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Jednom sam odbio da dam da proba motor i odmah rekao da odustajem od prodaje. Došli momci i kroz priču sam saznao da nikad nije vozio takav motor (Yamaha fz 750) čak ni ništa preko 50ccm. i prilično su delovali neozbiljno. Procenio sam da je rizik prevelik pa je*eš i prodaju ako ja treba da strepim za nečiji život. Zadnji motor što sam prodao prošle godine je isto bilo na granici jer godinama nije vozio ali me na kraju ubedio da mu dam da proba i ubedio me da ipak ima nekog iskustva i čovek za probu poneo svoju kacigu.Depozit nikad nisam tražio ali sam se uvek oslanjao na procenu pa makar i ne prodao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 476 Napisano Četvrtak u 11:33 Zainteresovan, 462 postova Motocikl: Honda Forza 350cc Prijavi odgovor kao problematičan @easy and slow Moguće je da platežno sposobni kupci žele/mogu da daju depozit unapred. Kada se prodaje motor od 2-3K Eur, gleda se svaki šraf, svaka sitnica, a kamoli da se daje depozit unapred Meni je to davanje depozita u punom iznosu pre kupovine previše "heavy" i mene lično bi odbilo od kupovine. Ali dobro, to sam ja, svako za sebe treba da odlučuje.. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 4049 Napisano Četvrtak u 11:47 Drug član, 1316 postova Lokacija: New Now Motocikl: B King Prijavi odgovor kao problematičan Gospodo, kome je bre bitno vaše mišljenje i vaše iskustvo o depozitu, sa sve smajlijima, u temi gde je neko izgubio život?! Crna hronika, nesreće sa fatalnim ishodom, a sve češće se diskutuje i piše o trivijalijama... Molim vas - nova tema, adekvatan podforum, pa čavrljajmo do mile volje. 5 3 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2981 Napisano Četvrtak u 11:59 (promenjeno) Drug član, 1298 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan @PremieRacing Ima realno veze sa obzirom na situaciju. Jeste da deluje malo off, ali ovo je nesto sto se desava. 47 godina... ako nije vozio nista iznad 50ccm, verovatno nije bio ni svestan koliko brzo ide i da ne moze tek tako ukociti... Realno, tek kad se kupi motor i predje malo vide se nedostaci ako ih ima, natezati nepoznat motor, na nepoznatom terenu je vec rizik sam po sebi, plus jos neiskustvo. Promenio Četvrtak u 12:03 član Abi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 4049 Napisano Četvrtak u 12:04 Drug član, 1316 postova Lokacija: New Now Motocikl: B King Prijavi odgovor kao problematičan Sve to stoji, jesi u pravu, ali tema nije to. Ovaj podforum je info radi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9434 Napisano Četvrtak u 12:04 Ne silazi, 3233 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo tri teme sa tom tematikom pa raspalite. Nema potrebe ovde da se raspreda jer sve je jasno. Bog dušu nek mu prosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23866 Napisano Četvrtak u 13:19 Integrisan, 7722 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, tomamega said: @easy and slow Moguće je da platežno sposobni kupci žele/mogu da daju depozit unapred. Kada se prodaje motor od 2-3K Eur, gleda se svaki šraf, svaka sitnica, a kamoli da se daje depozit unapred Meni je to davanje depozita u punom iznosu pre kupovine previše "heavy" i mene lično bi odbilo od kupovine. Ali dobro, to sam ja, svako za sebe treba da odlučuje.. Onda jednostavno ne probas kao sto nisam ni ja. Upalis, obilazis, pregledas sve, oslusnes, sednes, malo gas, signalizacija, gume, varovi, plocice i kupuj ili ne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stryker_026 215 Napisano Četvrtak u 19:18 Svrati ponekad, 421 postova Lokacija: Veliko Orasje Motocikl: Yamaha Virago xv125 Prijavi odgovor kao problematičan Poznavao sam pomenutog momka bio je malo ometen u razvoju i nikad pre nije vozio nista jace od skutera od 50cc koji je bio u jako losem stanju raspitivao se za kupovinu mog daelim motora ali je sve ostalo na tome navodno nije imao para nesreca se dogodila pred ulaz u moju ulicu 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...