Bojan_Jgd 1887 Napisano Ponedeljak u 20:19 Drug član, 1458 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ako je bio vobling u pitanju onda to više nije do toga koliko si talentovan za vožnju ili nisi. Strašno stvarno. Sve mi je teže da prihvatim ovakve stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5700 Napisano Utorak u 05:05 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znam jednog koji se objašnjavao u komentarima na fejsu nakon što je stavio snimak kako bezbedno vozi belog Fazera 1000 sa Vidikovca pa preko nadvožnjaka u Rakovici i dole do opštine. Nekad ne znam šta je sa ljudima, ne znam šta je bilo konkretno, al ajde da napišem svoj forenzički izveštaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11972 Napisano Utorak u 05:23 Hronični Motociklopata, 7854 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja ne mislim da je do samog talenta za vožnju, već do talenta da ne dovodiš sebe u situacije iz kojih nema izlaza, iz kojih se ni sam Rossi nebi živ izvukao, u prevodu, samokontrola. A što se tiče tog voblinga, ne znam, nisam pametan, meni se to za ovih 30 godina na motoru nikad nije desilo, a vozio sam svakakve motore, i to su uglavnom bile starudije oko 20 godina stare, dal to ima neke veze pojma nemam... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 23058 Napisano Utorak u 06:09 Integrisan, 9091 postova Prijavi odgovor kao problematičan Staza je zakon. Zaista, potvrđujem kolegine reči i iz svog ugla. U prva tri kruga prvi put na stazi, sve ti postane o sebi jasno. I onda učiš. Nakon toga na putu bukvalno nemaš šta kome da dokazuješ, uključujući sebe. Čak i šuma pomalo ima taj efekat. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16754 Napisano Utorak u 06:15 Integrisan, 8491 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Greše piloti borbenih aviona, MotoGP i F1 vozači... A oni su promil ukupnog stanovništva. Ne i iznad prosečno nego najbolje iz ljudske rase. Prosečan čovek je ništa. U saobraćaju ima toliko jednačina sa više nepoznatih. Nije moguće sve ih znati i dovoljno brzo izračunati. Kod motocikla uspešnost od 99.9% nije dovoljna, 0.1 je propast. Zato čovek mora da se osloni na pravljenja što više vremena i prostora oko drugih učesnika u saobraćaju i da smanji brzinu. 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4691 Napisano Utorak u 06:19 Ne silazi, 6901 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se dopunim, prepričano je, pominje se vobling, turbilencija, kačenje o auto, neravan put i možda ispravljanje krivine. Defintivno je udarac u stub bankine bio trenutno smrtonosan, bio je u punoj opremi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3350 Napisano Utorak u 06:24 Drug član, 1775 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da vobling na gs 1300 ne postoji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 3313 Napisano Utorak u 06:39 Vozac A kategorije :D, 1073 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Постоји још једна ствар која по мом мишљењу много важна. Давно некада када сам почињао да возим мотор, један старији моториста ми је рекао да се мотор вози главом и да морам да имам страхопоштовање према мотору. Многи мотористи сједају на мотор са убјеђењем да су најбољи возачи на свијету, а притом нису ни свјесни колико не знају. А знамо да се грешке не праштају. Зато увијек и кажем када се деси овако нешто памет у главу људи, један је живот. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 15934 Napisano Utorak u 06:47 Cool tip, 3244 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Skyrunner je napisao: Znam jednog koji se objašnjavao u komentarima na fejsu nakon što je stavio snimak kako bezbedno vozi belog Fazera 1000 sa Vidikovca pa preko nadvožnjaka u Rakovici i dole do opštine. Nekad ne znam šta je sa ljudima, ne znam šta je bilo konkretno, al ajde da napišem svoj forenzički izveštaj Upravo o tome pricam. Poznato okruzenje mirna voznja dok ima kola oko tebe, pretices na isprekidanu ne na punu,izadjes malo na pravac i das gas tamo de nema poprecnih ulica...Toliko je bilo rizicno da je gospodja sve vreme drzala telefon i snimala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4691 Napisano Utorak u 06:53 Ne silazi, 6901 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Tehnička ispravnost, u smislu kvaliteta performanse, je što retko ko spominje, a za ekstremnu upotrebu je to osnovni preduslov. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5700 Napisano Utorak u 08:13 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Stvar je percepcije Šta je nekome savršeno bezbedno, nekome je ludačka vožnja. Tako i ovde. Čovek je poginuo na autoputu. Na motoru koji je otprilike vrhunac u ponudi i star je maksimum godinu-dve. Divljanje je najmanje verovatan uzrok ovde 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3598 Napisano Utorak u 08:15 (promenjeno) ODUSTO OD DIJETE, 3016 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Srećom izduvah se pre jedno 40-tak godina, sad vozim za svoje uživanje. Privlači me i OFF ali mator sam da se lomim u ovim godinama. Ne trkam se da bih dokazao ko bolje vozi, takve pustim da me obiđu i neka misle da su luđi i brži. Ima dana kad sam na motoru sam i malo se prisetim mladosti ali nikako u gradu. Želim da ovo još malo vremena koje mi ostaje za motor uživam i preživim u ovoj džungli od saobraćaja. Imam dosta kilometara u EU da kažem, broj rizičnih situacija - NULA . Ovde ne zna im se broj . Promenio Utorak u 08:41 član ZEMZEM 7 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23390 Napisano Utorak u 08:37 Integrisan, 7516 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, MaxiS said: Mislio sam da vobling na gs 1300 ne postoji... Ja sam vozio gpz500s sa gumama od 7-9 godina, u jednoj vili ulje u drugoj ne, kineski kofer iza i rucni nosac, nikada nista. Tako da za vobling izgleda treba da se pogode bas gadni parametri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5940 Napisano Utorak u 08:39 Drug član, 1273 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, MaxiS said: Mislio sam da vobling na gs 1300 ne postoji... Sve se pitam da li i oni koji ga voze misle to isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4691 Napisano Utorak u 08:52 Ne silazi, 6901 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ostavite se voblinga, to je samo jedna od mogućih predpostavki šta se desilo, ne znam ni da li će se uopšte moći utvrditi pravi uzrok, ja imam svoje mišljenje. Šta god da je, da je bila dupla bankina, čoveku se ništa ne bi desilo. Da je pao i sa dozvoljenih 130kmh ili manje, usled recimo proboja gume i udario u stub bankine, isto bi poginio, ali najlakše je progalisiti brzinu za krivca. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16754 Napisano Utorak u 09:36 Integrisan, 8491 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da se otvori druga tema i da vidimo na koji način možemo da se obratimo ministarstvu saobraćaja ili upravljaču puteva da se duple bankine uvedu kao standard. Ako svi plaćamo putarinu, poreze i sve što država traži onda imamo pravo i da tražimo. 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 24013 Napisano Utorak u 09:36 Vozim motor, nisam BAJKER, 2939 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Uzas jbt, prosao sam tuda pola sata ranije sa 250+ na sat...jbt moram da pustim malo gas, otisao sam u qrac sa tim gasiranjem vise... Iskreno saucesce porodici... Ima li neki racun da se uplati neka pomoc? 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23390 Napisano Utorak u 09:57 Integrisan, 7516 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti cast kako mozete opusteno rizikovati oduzimanje dozvole, ko zna koliko novca kazne i sta jos... Ja na 110 vec strepim gde je radar... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2368 Napisano Utorak u 10:27 Drug član, 1469 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Realno ko god vozi motor preko 500 kubika je bar jednom pustio gas da vidi kako ide.... tako da... Ne krivim momka ko zna sta se desilo i nije ni bitno...nema ga više... Pokoj duši, široki nebeski putevi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23390 Napisano Utorak u 11:54 Integrisan, 7516 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne pricam o momku niti o jednom i sl. nego kazem za Bokija znam da ga pegla pa svaka cast kako se ne cimate da vas kamera,radar ili presretac ne uhvate u tolikom prekrsaju... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6247 Napisano Utorak u 11:59 Drug član, 1457 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Motorcyclist je napisao: Ne pricam o momku niti o jednom i sl. nego kazem za Bokija znam da ga pegla pa svaka cast kako se ne cimate da vas kamera,radar ili presretac ne uhvate u tolikom prekrsaju... Ja sam u prekršaju (prekoračenje) koliko mogu sebi da priuštim da platim... 1 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23390 Napisano Utorak u 11:59 Integrisan, 7516 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Alexandra995 said: Ja sam u prekršaju (prekoračenje) koliko mogu sebi da priuštim da platim... Takodje. Znaci do 5000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 24013 Napisano Utorak u 12:02 Vozim motor, nisam BAJKER, 2939 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Motorcyclist je napisao: Ne pricam o momku niti o jednom i sl. nego kazem za Bokija znam da ga pegla pa svaka cast kako se ne cimate da vas kamera,radar ili presretac ne uhvate u tolikom prekrsaju... Ko kaze da se ne cimamo...ali, ako se stalno cimas, bolje ni da ne vozis... Sorry za off, nije za ovu temu. 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 6247 Napisano Utorak u 12:08 Drug član, 1457 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Motorcyclist je napisao: Takodje. Znaci do 5000 Pre 2 meseca me kolima uslikao radar na ulaz u LE (subota), prvi parking posle naplatne rampe, bela fića, kočim ja, al' kasno... Ponedeljak, stiže mi na eUpravu, savijem rep, platim 2500. Sad tu ne prelazim 80, a vozila sam neverovatnih 91, znala sam tu mnogo brže... Da ne spamujem više temu... I što bi se nekad izludovala setim se mojih, što neko napisa ovde, mi nismo bitni, bitna mi je majka, brat, suprug, neću da ih zavijem u crno. Zna se gde može malo po gasu, ali sve u granicama normale i dok god mi vozimo i kontrolišemo motor, a ne on nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2834 Napisano Utorak u 12:10 (promenjeno) Drug član, 1270 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist Pokrijes tablice. Sto rece covek ovde, bitni su drugi, pogotovu svi mi koji imamo decu. Realno smo sebicni. Promenio Utorak u 12:14 član Abi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...