Nole Bg 6698 Napisano juče u 19:05 BJB Maxi Scooter Club, 1920 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Moj drug Deki Mitrić je imao udes jutros u Rableovoj, na uglu sa Matice srpske. Igrom slučaja sam se zatekao na pravom mestu u pravo vreme, bio sam na kratko da sperem auto na samouslužnoj koja je bas na tom mestu. Svojim čoperom Kawasaki Vn1700 je obilazio kolonu koja stoji, dok je auto Bmw izlazio sa perionice u Rableovu. Od autobusa koji je stajao u koloni blizu izlaza nije bilo sanse da vidi ni on auto a ni obrnuto. Pokušao je da izbegne i očesao je desni ćošak auta, udarac nije bio jak, nije se brzo kretao, ali je posle motor koji je pretezak i pritisnuo nogu napravio kuršllus. Potkoolenica je dobro stradala i hitna je brzo došla i prevezla ga na Vma. Kosti nisu povredjene, mišići i tetive su skrpljeni i operisan je i kako je moglo biti dobro se zavrsilo. Sledi dug i tezak oporavak. Voznja po gradu je postala nuzno zlo, čuvajte se ljudi. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16671 Napisano juče u 19:10 Integrisan, 8481 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno koliko je malo potrebno, pa makar izgledalo kao i sitno čukanje da čovek nagrabusi. Na motociklu ne postoji sitno, uvek je opasno. Brz oporavak kolegi, biće to dobro! 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 528 Napisano pre 22 sati Zainteresovan, 460 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 (1979) Piaggio Beverly 250 (2005) Honda ADV 350 (2025) Prijavi odgovor kao problematičan Školski primer kako se i naizgled bezazlena situacija u kojoj učestvuje itekako iskusan bajker kakav je Deki pretvori u pravu grozotu. Što reče @Alekre, uvek je opasno, nema bezazlenih situacija. Brz oporavak kolegi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 15904 Napisano pre 14 sati Cool tip, 3244 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan U ovakvim situacijama shvatimo koliko su moto cizme potrebne i u gradu. Brz oporavak kolegi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9744 Napisano pre 14 sati Ne silazi, 2602 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, sashac je napisao: U ovakvim situacijama shvatimo koliko su moto cizme potrebne i u gradu. Brz oporavak kolegi. Ja sam shvatio da i ne moram da imam moto cizme ako ne obilazim kolonu 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6698 Napisano pre 14 sati BJB Maxi Scooter Club, 1920 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Ja stvarno ne poznajem takve koji stoje u koloni sa automobilima i ne obilaze na semaforu. Da treba ful oprema i po gradu, naravno da treba, ali isto tako velika većina nas je ne koristi od kojih sam prvi ja, ali bas slabo vozim po gradu, bas u izuzetnim slučajevima. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9290 Napisano pre 13 sati Ne silazi, 3744 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Au brate.. Kakva fotka... Kolegi želim brz oporavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9744 Napisano pre 13 sati Ne silazi, 2602 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Nole Bg je napisao: Ja stvarno ne poznajem takve koji stoje u koloni sa automobilima i ne obilaze na semaforu. Da treba ful oprema i po gradu, naravno da treba, ali isto tako velika većina nas je ne koristi od kojih sam prvi ja, ali bas slabo vozim po gradu, bas u izuzetnim slučajevima. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Ne poznajem ni ja , nego mi bi odlican zakljucak "imam cizme , aj da pravim prekrsaj , to je u redu :)" Nego, zasto ne vozis u gradu?!? Pa tu je najveci benefit motora... Vidis li sta je sa saobracajem zadnjih godina ? Pakao lagani. Sto ne bi vozio motor u grad ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6698 Napisano pre 13 sati BJB Maxi Scooter Club, 1920 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Pa nemam potrebe generalno a iskreno i izbegavam iz ovih razloga, jer je u gradu tri puta rizičnije nego kad izadjes. Kada sam negde na putu može da bude problem isključivo mojom greskom, a ovde je luda kuća. Izleću, seku, oduzimaju prvenstvo, ne vide te, ma uzas jedan. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11920 Napisano pre 13 sati Hronični Motociklopata, 7840 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Gadna slika, iako je motor čitav, po količini krvi na putu reklo bi se da je epilog još gori. Nisu ovakvi motori za grad i provlačenje, teški su, glomazni... ali jbg, svako vozi ono što voli, mada svakako moraš prvo da voziš po gradu da bi izašao iz njega, tako da ti se isto 'vata, osim ako imaš mogućnost da se teleportuješ odma van grada, suština je da uvek treba biti maksimalno na oprezu, grad ili van grada. Brz oporavak kolegi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6698 Napisano pre 13 sati BJB Maxi Scooter Club, 1920 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Ma daleko od toga da ne vozim nikad po gradu, ali generalno izbegavam i ne koristim motor kao prevozno sredstvo za svakodnevno zavrsavanje obaveza po gradskoj guzvi. Oprez svakako mora na max bio u gradu ili van njega, ali rizik od drugih učesnika u saobraćaju je svakako mnogostruko veći u gradu nego van njega. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7273 Napisano pre 12 sati Ne silazi, 3251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Po Mirjevu treba neko 4x4 vozilo. Brz oporavak kolegi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 1152 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Nole Bg said: ... Svojim čoperom Kawasaki Vn1700 je obilazio kolonu koja stoji,... Od autobusa koji je stajao u koloni blizu izlaza nije bilo sanse da vidi ni on auto a ni obrnuto... Nisam iskusan "bajker" ali vozim kola skoro četiri decenije, a skuter evo treću sezonu, non stop, 90% grad. Zaista izbegavam da idem kada nemam preglednost, sačekam, ne provlačim se kada je kolona krenula jer se lako neko naglo prestroji,... opremu nosim samo zimi, jbg, ne valja ali je iskreno. Shvatio sam da nikada baš toliko ne žurim, skoro uvek uopšte i ne žurim, i da bar mogu da uradim šta je do mene, načinom vožnje i 101% oprezom. Brz oporavak kolegi, nije bilo ni malo bezazleno, ali biće OK . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9744 Napisano pre 10 sati Ne silazi, 2602 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Nole Bg je napisao: Pa nemam potrebe generalno Pa kako ides na posao svaki dan leti ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9290 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 3744 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikome ovde da sudim, ali po meni ovde je naš kolega kriv... Jeste možda neko izleteo ali moraš sam proceniti situaciju.. Provlačim se, ali ne uvek i po svaku cenu, ne jurim tad, jer računam da svakako napredujem brže od kola koja stoje, svakako sam u plusu... 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1870 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Drug član, 997 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, sashac said: U ovakvim situacijama shvatimo koliko su moto cizme potrebne i u gradu. Brz oporavak kolegi. To sve zavisi, ima i dobrih i losih strana - sreca je dosta, manja je sansa ali cizma moze da ti napravi jacu povredu jer nema fleksibilnost i sva sila ode na gornji deo noge ili zarobi nogu kao poluga. I kontrola motora je losija, reakcija. Mozemo svi pametovati, ali i treba uciti iz svake situacije i biti oprezan - obilazenje kolone je redovna stvar, ali ima milion detalja: mora se gledati zasto kolona stoji, da li ima neka praznina u koloni, svaki auto pojedinacno sta namerava (gledati prednji tocak), razmak za dovoljno prostora za reakciju itd.. Ali opet se desi nesto sto ne ocekujemo ako nismo 100% u elementu. Promenio pre 9 sati član Blackened 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 720 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Zainteresovan, 374 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Stalno pricamo koliko smo ranjiva kategorija i kako je samo malo dovoljno ali uvek posle sranje imamo to "ali" obilazio sam kolonu, malo brze vozio, ko jos ne obilazi kolonu i slicno... Poenta je da moramo 200% da budemo oprezni u svakoj situaciji koja nije normalna u saobracaju za nas na 2 tocka. Ogromna je verovatnoca da ce prilikom obilaska vece kolone neko da izleti iz neke ulice, perionice, garaze... Da li prelazite ulicu bez gledanja, onako na srecu, samo pretrcite? Sigurno da ne, e pa ovo mu dodje isto, 99% je u nasim rukama!! Brz oporavak kolegi zelim!! Promenio pre 9 sati član DarkoB 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki šef 85 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K1200s Prijavi odgovor kao problematičan Neke stvari se jednostavno dese,,, namesti se,,,, Što je tvoje, doćiće,,,,što nije tvoje,proćiće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7744 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 6796 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Bem mu miša..onolikim tenkom se provlačiti po gradu...jbg. nije to dobra disciplina. Sad, šta je tu je...da izađe sve na dobro, pa sledeći put bolje da se izmeri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 720 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Zainteresovan, 374 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Deki šef said: Neke stvari se jednostavno dese,,, namesti se,,,, Što je tvoje, doćiće,,,,što nije tvoje,proćiće. Nije poenta da filozofiramo vec da se osvestimo vise i da doprininesemo da se sto vise ljudi koji ovo citaju zapitaju dublje malo, a ne da gledamo u fazonu ako mi je sudjeno ja tu nista ne mogu... pun gas pa dokle traje, vazno da je meni lepo... Najgori smo po pitanju bezbednosti u saobracaju!!! Kola i motori su isti u celom svetu, pravila takodje, ali mentalitet i razmisljanje ljudi nije, pa otud i takva statistika. Po ovome izgleda da smo mnogo gresni ako tako gledamo, jer kod nas ne prolazi, vec samo dolazi... Promenio pre 6 sati član DarkoB 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 2704 Napisano pre 5 sati Drug član, 490 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, naočigled bezazlena situacija se završi sa teškom povredom. Želim kolegi brz oporavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 257 Napisano pre 25 minuta Zainteresovan, 477 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Pakao je saobraćaj po BG-u i sve je gore, znam ovu deonicu , ume tu da se prilično kilavi i zagovna saobraćaj , gradski prevoz, mnogo auta ,razumem zašto je radio to što je radio , opreza nikad dosta ali eto desi se.I sam vozim dosta težak motor i provlačim se isključivo kad sam 100% siguran ali ne po svaku cenu.Nosim uvek čizme, čak i po gradu ali sve to ništa ne znači kad se dese ovakve stvari , ful oprema može samo da ublaži posledice.Opreza nikad dosta fokus uvek na maks pa i pored toga to sve nije nikakav garant da će proći sve u redu.Kolegi želim bez oporavak iskreno mi je žao, ali bar je glava na ramenima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...