Jump to content

Moto Zajednica

Шабац

Recommended Posts

• Drug član, 3073 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@mick htedoh da odgovorim, ali ipak je ovo forum fatal accidents, nije za šalu ni diskusiju. Zato ću da obrišem i prethodni post. 

Ako možeš obriši i ti quote . Hvala.

Ipak je ovo javni forum, svako može da piše šta želi i da vređa koga misli da treba, ne treba to braniti.

Promenio član živke
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Andragog, 5626 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450

Sa koliko kubika neko počinje to nema veze, veze ima kakvog je duha čovek. Ako je neko divljak, dovoljan mu je i trotinet na struju da izgine !

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• Drug član, 1237 postova
  • Motocikl: Lep
2 hours ago, mick said:

Prosto degradacija osnove društva nam je donela sve ovo...svi imaju neke ''demokratske vrednosti i prava''

Konkretno sam na ovo mislio (ukljucujuci i pocetak posta). Da nema veze sa demokratijom, mada ni komunizmom itd. Ako sam pogresno shvatio tvoj post, ne zameri.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3011 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 1 minut, Abi je napisao:

Konkretno sam na ovo mislio (ukljucujuci i pocetak posta). Da nema veze sa demokratijom, mada ni komunizmom itd. Ako sam pogresno shvatio tvoj post, ne zameri.

sve ok :) razumemo se. Ja koristim konotaciju trenutnog stanja pa pominjem politički kontekst ali mislim da većina kapira.

• Sviđa mi se 1

• Hronični Motociklopata, 7788 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom
pre 11 minuta, živke je napisao:

U bre, al izvređa silne ljude, ali ne kapiram zašto ? Evo ja sam stavio svoj yt na motor, jel to znači da sam divljak, egoista i imam nerazvijen intelekt i šta već sve napisa?  😅 
A da li isto važi i za sve ljude koji su zalepili forumsko ime na motor, kacigu itd. , ili postoje neki izuzeci ?

Zaboravih da napišem: "svaka čast izuzecima" , malo vas je 😁

• Zlaja, 299 postova
  • Motocikl: yamaha xj6
4 hours ago, srbac said:

Sa koliko kubika neko počinje to nema veze, veze ima kakvog je duha čovek. Ako je neko divljak, dovoljan mu je i trotinet na struju da izgine !

Mene prekjuce udario trotinetom narkoman izvinjava se pljune u ruku i brise mi branik, sreca pa sam bio sluzbenim.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Ne silazi, 3651 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
5 hours ago, srbac said:

Nisi u pravu. 

Kad si početnik ne znaš šta ne znaš. 

Neki motori ti teže pruže priliku da napraviš veliku grešku. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

Manji motori imaju tendenciju da praštaju greške, na onim velikim samo jednom napraviš grešku, ti to je to, game over, mnogi su tako prošli na žalost.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 12 postova

Uglavnom se vrti oko brzine i veštine, filmovi, net, ekipa, pogotovo u moto svetu. Svaka obuka i način vožnje se svodi na debelo plaćanje onima koji su to uzeli za biznis. Ne sudim i treba da se radi. Kao i svaka grupa koja pokušava nešto da objasni bilo bi veoma lepo da se napravi godišnje kondicioniranje svih koji sedaju na motor, pogotovo afirmisati obuke ka početnicima i ljudima koji se predstavljaju tako u delu za nove članove bjb. Krajnje je vreme da se počne sa  kažnjavanjem, drastičnim i uvedu obuke, besplatne, u okviru svih koji imaju uticaj na početnike i tek tada će se nešto promeniti. Ovako se svodi na praznu priču.

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: u potrazi
8 hours ago, Alekre said:

Motocikli su odavno prevazišli sposobnosti običnog čoveka. 

Moguće je da po stastici broj poginulih pada ali kod motocklista raste. To reče doktor....

Raste kada je 5x više regiszrovanih u odnosu na 2020. Orijentaciono pišem cifre. Period korone je bio "klik" da se polaže.

• Zainteresovan, 630 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Negativni rekordi iz godine u godinu što se saobraćaja tiče generalno.

Vozila su dostupnija, institucije urušene, nema edukacije, nema prevencije, nema ni represije pa i povremene čisto da ljudi imaju čega da se plaše. 

• Ne silazi, 3119 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Pisao sam negde. 

Danas je sramota da te vide na parkingu da vezbas, bitno je da se vozi u majici, trenerci, patikama po gradu i da se motor parkira u bastu kafica. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 528 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Imali smo period kad je voznja motora postajala popularna,nema kacige,nema opreme,samo gas. Onda smo imali jedan period gde su ljudi nosili opremu,kacige...gde je bilo normalno biti normalan. Danas imamo situaciju gde za 1-1500 eura kupis 4 cilindra i udri,imamo scenario da novi motoristi (da ih tako nazovem) kupuju GS ove i Afrike stare godinu dve kao prve motore. SKidaju aplikacija da mere nagibe u krivinama a nisu presli ni 1000km jer motor ima ABS,TCS kurce palce...malo mi i ginemo kako se vozi. Nazalost

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 513 postova

Velika je razlika u tome sto motori ranije nisu bili u trendu, vec su ih vozili mahom oni koji su to stvarno voleli. Upijali kao sundjer sve savete starijij i iskusnijih motociklista, pa iako su informacije bile teze dostupne nego danas u eri interneta, to malo saveta sto su dobijali su im bili svetinja.

Danas su motori postali trend, nekako preko noci, i svaka budala je pocela da vozi i deli okolo savete ako je presla vise od 5000km. Na motor se sad gleda kao na ne znam, novi ajfon, lecenje kompleksa, nisi u trendu ako nemas motor.

Ne kazem da nije i ranije bilo kompleksasa, ali u mnogo manjoj meri. Cuveni fila papuce pozeri mog vremena, ali se znalo kad se seda na nesto jace, pocinjes od 50cc druze pa polako. Sad rastu apetiti i sa automobilima i motorima, pravo se ide na 50+konja(ako nisam i umanjio) a automobili od 150ks se smatraju malim, gradskim, prosecnim. Sve ispod 200ks u autu i 100ks na motoru danasnjim klincima nije impresivno, ne ide to nista. Kad im se sve vrte neke sumanute brojke cim otvore jutjub, idemo na 320, idemo na 500, na 700 konja... i to su im danas idoli.

Nekad kad se auto natjunira pa izvuce iz njega 120ks, smatrao se avionom, za tog lika zna pola grada, danas nije ni prosek.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 7

• Drug član, 1527 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr
pre 21 minuta, MarkoMoto je napisao:

Velika je razlika u tome sto motori ranije nisu bili u trendu, vec su ih vozili mahom oni koji su to stvarno voleli

Ово је суштина. Лик који пије пиво на паузи вожње па седа на мотор у патикама и фармеркама и мајици по мени не може волети моторе већ вози да буде виђен. Још кад навуку оне прслуке из мото клубова..  😑

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 2853 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Pobegli smo od teme skroz, ali jedna stvar mi se bas mota po glavi.

Kao klinac sam sa ponosom oblacio kombinezon, kacigu, cizme, rukavice.

Klinac, jbg, imao sam 22-23 tad. 

Ali sam se osecao ispunjeno jer sam uspeo sebi da kupim opremu kako dolikuje, i voleo sam da je nosim. Osecao sam se lepo a i pomalo *urcevito.

Sa PSP na 50ccm vozio AGV Rossi. Platio je polovnu u 6 mesecnih rata. Ceo grad me znao po njoj a ne kako izgledam. 

Meni to tad bilo milina.

A i sad je, volim da me znaju po motoru i opremi. Posle cemo da se upoznajemo oci u oci, kad stanemo na parking.

• Sviđa mi se 4

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Tomos je prije sedam decenija pokrenuo motorizaciju radnog čoveka na ovim prostorima.

I bio, aktivni, vaspitač generacijama.

480290869-1320912005876317-7506644804283

Da bi kupio veći morao si prvo da sazriš, pa da porasteš.

Razvući 100 km/h je bio pojam (što je danas normalna, bezbedna, brzina).

Vozili smo bez vizira i oklopa, direktno izloženi vetru, uz prateću promaju u očima(tek tada si svestan brzine kojom se krećeš).

Pre sat vremena, abarth_maniac je napisao:

A i sad je, volim da me znaju po motoru i opremi.

Ovo je uvek bila "lična karta", po kojoj su motoristu prepoznavali: mladi, stari, braća po točkovima i oni koji ne vole motore.

Ovo danas je, u velikom procentu postao

487337911-9532636916820961-3776934898332

pozeraj.

Svaki od ovih motocikala je vrhunski opremljen (sa najboljim gumama) za kišu i sneg...

IMG_20260215_112235.jpg

Mi, zreli, čoveci, smo najbitniji.

Ne konjaža (kiloWati), ne oprema (potrebna i dodatna), ne asistencije (koje ne mogu nadomestiti neimanje veštine).

Ako verujete da ste žrtva sistema ili drugih, za koje verujete da upravljaju vašim životom, onda to i jeste tako.

Tada vi jeste žrtva, ali sopstvena.

Ako su vam drugi krivi za sve, vi ste automatski sebe pretvorili u žrtvu.

To znači da vi nemate odgovornost za vaš život.

Onaj ko je prihvatio odgovornost za svoj život ne može druge da krivi jer on upravlja svojim životom.

Dakle vi možete živeti na dva načina:
– misleći da neko drugi upravlja vašim životom,
– znajući da sami upravljate vašim životom.

Život će vam biti radosniji ako se oslobodite, nezdravog, straha od smrti.

Promenio član feniks
  • Sviđa mi se 9
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2957 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Kad se na sve to doda da su guzve na putevima.Koje i normalne  vozace ponekad dovedu u situaciju da naprave gresku.Slag je da svi jure,tj. voze brzinom kojom ne mogu da se zaustave ili reaguju.

Pre 7 sati, abarth_maniac je napisao:

Pobegli smo od teme skroz, ali jedna stvar mi se bas mota po glavi.

Kao klinac sam sa ponosom oblacio kombinezon, kacigu, cizme, rukavice.

Klinac, jbg, imao sam 22-23 tad. 

Ali sam se osecao ispunjeno jer sam uspeo sebi da kupim opremu kako dolikuje, i voleo sam da je nosim. Osecao sam se lepo a i pomalo *urcevito.

Sa PSP na 50ccm vozio AGV Rossi. Platio je polovnu u 6 mesecnih rata. Ceo grad me znao po njoj a ne kako izgledam. 

Meni to tad bilo milina.

A i sad je, volim da me znaju po motoru i opremi. Posle cemo da se upoznajemo oci u oci, kad stanemo na parking.

Priznajem da kao klinac nisam nosio opremu, u to vreme retko ko je nosio a i nije toga baš ni bilo da se kupi kod nas, pa mi moj tetak stari motoraš dao neku negovu staru "Vega" kacigu, sunđeri su bili kaput, krunili se, izgledao sam kao da imam tonu peruti posle nošenja pa sam je ređe stavljao na glavu, samo baš kad moram. Ali onda sam od bratovog druga za neke smešne novce nabavio pravu kacigu, Nolan N19, lepa crna, očuvana, sa kačketom (koji sam odsekao) nju sam ponosno nosio, i u to vreme sam kupio prvu ozbiljniju mašinu RD 250, pa sam počeo polako da nabavljam deo po deo opreme, a ranih 2000-tih, pojava samostalnih dobavljača opreme iz "Louis" kataloga i interneta je drastično pomogla da se opremim, i od tada je oblačenje full opreme kod mene postala posebna fetiš ceremonija, kao Samuraji, nošenje opreme mi pruža zadovoljstvo i sigurnost.

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja