Jump to content

Moto Zajednica

NS Nastradao biciklista kojeg je udario motociklista na Bulevaru kneza Miloša

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 8003 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Da, motorista je kriv, ali to baš ništa ne vredi biciklisti, jer je mogao da se spasi samo da je prvo pogledao pre nego što je prešao ulicu.

Naravoučenije: "Ne oslanjaj se na druge u saobraćaju i ne stavljaj svoj život u njihove ruke, SAM se maksimalno potrudi da izbegneš nesreću", čuvaj se.

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3171 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Biciklista je sisao sa bicikla i gurao,znaci pesak.Na pesackom prelazu.Sta vise?Ovaj sa motorom ga je ubio.....Kriv je.
Kriv je 100% i to ne spori niko ali da biciklista nije trcao ugledao bi bajkera i ostao ziv.
Sad ce bajker da robija 10 godina i platiti odstetu ko zna koliku ali biciklista od svega toga nema nista.
Zapravo poenta posta, sto i svojima u kuci objasnjavam stalno, da ne trce na pjesacki nikad. Dzaba svaka kazna posle ako ostanu invalidi ili jos nesto gore.

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 244 postova
  • Motocikl: VIRTUELNI
pre 5 minuta, miki je napisao:

Ovo zadnje u toj rečenici je bitno. A šta da radiš kad mama gura kolica trotoarom, paralelno sa mojim pravcem kretanja, prilazi pješačkom bez bilo kakvog okretanja da pogleda, koji bi indikovao da želi da pređe put i onda samo smota kolica pod 90°i ispred mene?

Nisam išao brzo, ali je bukvalno izašla na 3 metra ispred mene. Sreća je da imam solidne reflekse i ispravan auto.

Još više je ona imala sreće što je saobraćajna patrola bila na drugom kraju pješačkog i spriječila me da izađem iz auta i umlatim je.

Što se tiče teme, majmun na motoru je kriv i tu je kraj priče.

koliko si brzo vozio,prilagodio brzinu gradu,mestu, ako si u mestu-gradu gde ima mnogo pesaka,ljudi,dece tvoja brzina mora biti prilagodjena da pravovremeno stanes ispred pesackog......ali ovi moji postovi nisu pisani da bi se svadjali ili isterivali pravdu,zakon....kao za kraj cu reci gde zurite kolima a tek motorima na mestima (gradu) kad postoje ogranicenja....zamislite da vasa voljena osoba prelazi pesacki.....cuvajte sebe i druge.poz

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 264 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS

Sve ove informacije iz zakona o saobraćaju, kao i saobraćajni propisi, nisu dostupni svim pešacima, kao ni biciklistima. Neke stvari se uče u osnovnoj školi, i nikad više, osim u auto školama, u koje ne idu svi.

Svi mi koji učestvujemo u saobraćaju, treba to da imamo u vidu (barem ja tako smatram), i da polazimo od pretpostavke da će na pešačkom, ili na biciklu da se nadje čovek, koji apsolutno nema informacije o saobraćajnim pravilima.

Da ne ulazim u razloge, zašto nema, jer ta diskusija može da ode u nedogled ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• Ne silazi, 3164 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125,E bike

Bigor u pravu si,ali.Pesake su ubedili da su jaci od belih medveda.Jos cupike kad sa telefonom krenu,uzas.A sudija ce da kaze da ovaj na motoru ,u ovom slucaju ,nije dovoljno pazio.

Tacno da svi pravimo slicne greske kao ovaj.Ali bili bi i krivi dase nesto desi.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
1 hour ago, ekozelj said:

Čekaj, čekaj.. JEL REALNO DA JE MANIJAK KOJI JE DIVLJAO MOTOROM U SRED GRADA I UBIO PEŠAKA JEBENI SAOBRAĆAJNI POLICAJAC?!?

WWW.021.RS

Saobraćajni policajac uhapšen je zbog nesreće na Bulevaru kneza Miloša u Novom Sadu, kada je poginuo biciklista. To veče je policajac bio van dužnosti.

Sta te cudi, pa jel vidis ko je danas u policiji...

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3335 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ja ljudi stvarno ne znam o čemu vi pričate... Jedino  ako uopšte iz kola ne izlazite, tj. ne pešačite pa da imate ovakav neki stav.

Ja igrom slučaja često moram da pređem Knjaževačku ulicu u Nišu. To je ozloglašeni bulevar sa po 2 trake u smeru. Ko zna koliko pešaka je tu stradalo i šta sve nisu radili da se kao stanje popravi.

I opet, čak i kad idem sa decom, držim ih za ruku, nosim, nebitno... Jednim stopalom nagazim pešački ... Bukvalno će proći minuti i ko zna koliko vozila dok jedan ne stane, a i onda redovna sitacija da majmuni u sledećoj traci proliću, i ako vide da je auto stao i da prelazimo pešački... Ovo se događa REDOVNO! Ne znam da li treba nešto još da pišem...

Čuj sudija će da kaže da bajker nije pazio ?!?! Pa druže on je leteo preko pešačkog ko zna koliko u prekoračenju, nikakva pažnja tu ne pomaže.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 7

• Ne silazi, 1532 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Ova nesreća je apsurdna na više nivoa. Saobraćajni policajac čiji je posao i dužnost da obezbedi poštovanje saobraćajnih zakona sam grubo krši taj zakon i ubija biciklistu koji se pridržavao pravila kako prelaziti put na pešačkom prelazu koje propisuje taj zakon.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 2

• Integrisan, 8769 postova
  • Motocikl: TDM 900
11 minutes ago, živke said:

Ja ljudi stvarno ne znam o čemu vi pričate... Jedino  ako uopšte iz kola ne izlazite, tj. ne pešačite pa da imate ovakav neki stav.

Ja igrom slučaja često moram da pređem Knjaževačku ulicu u Nišu. To je ozloglašeni bulevar sa po 2 trake u smeru. Ko zna koliko pešaka je tu stradalo i šta sve nisu radili da se kao stanje popravi.

I opet, čak i kad idem sa decom, držim ih za ruku, nosim, nebitno... Jednim stopalom nagazim pešački ... Bukvalno će proći minuti i ko zna koliko vozila dok jedan ne stane, a i onda redovna sitacija da majmuni u sledećoj traci proliću, i ako vide da je auto stao i da prelazimo pešački... Ovo se događa REDOVNO! Ne znam da li treba nešto još da pišem...

Čuj sudija će da kaže da bajker nije pazio ?!?! Pa druže on je leteo preko pešačkog ko zna koliko u prekoračenju, nikakva pažnja tu ne pomaže.

Postoji čini mi se veća grupa vozača koji se pozivaju na to da pešak mora da se uveri da je bezbedno. Ako dobro tumačim: Ja vozim pravo jači sam, za tebe nije bezbedno pa ti gledaj.

Takvih komentara je na stotine što po vestima, soc. mrežama pa koliko vidim i ovde na forumu. 

A ja bih da dodam jednu činjenicu: Među pešacima ima dece koje mogu da naprave glupost za sekundu, ima dementnih, gluvih, slepih i Boga pitaj kakvih sve ljudi. Vozaču mora da se upali alarm i fokus kada prilazi pešačkom. 

Ovaj narod definitivno nije sazreo i ima ozbiljne rupe u glavi. U međuvremenu je neka psihopata pobila troje na trotoaru u Pazaru. Ej, 2026. godina! Finska 0 nastradale dece u 2025. kod nas likvidacije.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 9

• Drug član, 849 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Ovo nije ni bajker, ni policajac već maloumnik i ubica, to što je saobraćajni policajac je taj pomenuti paradoks koji živimo. 

Ovako se ne vozi po gradu, posebno ne na prometnim bulevarima, ignorisanje zaustavljenih vozila i pešačkog prelaza ni jednom vozaču nikad ne sme da se dozvoli ej, saobraćajni policajac?!

Pešak je lako mogao da ne vidi motocikl ako se ovaj prestrojio iz desne u levu traku u nekom momentu što je velika mogućnost ovde , čak mi i deluje da je panično odreagovao upravo kad je čuo ili ugledao motocikl kad je već bilo kasno. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9860 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Zalazite duboko.....

Dvoje mladih, ne promisljenih, sastali se na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Jednostavno nisu imali sreće.

Dal su moroni, budale, mentoli skroz je nebino jer je većina nas bila i mlada i luda nekad. Prevrtite film.....sreća je mnoge sačuvala od sranja.

Pre 10min pokazao sam klincima (13 i 9god) mojim snimak, da vide šta ne treba da rade!

Učimo.....da ne bude sutra kasno!

Pokoj duše nastradalom momku.

• Podržavam 7

• Drug član, 2014 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Dešava se to kada mlad i obestan čovek vozi motocikl od 1300 ccm i 30 000 evra.

Promenio član bajker71
  • Podržavam 5

• Malinar u pokusaju, 1957 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Nekada se jednostavno kockice slože, pre 2 godine zamalo nisam udario dete na pešačkom, išao sam 30 na sat, istrčalo na pešački, a nije se videlo iza taxija (neki povišen auto tipa scenic ili multipla) koji se pametan, parkirao ispred pešačkog. 

Sa 30 na sat nisam uspeo da stanem na vreme, nove gume, abs, dobre kočnice, džabe, ne možes da staneš u nepunih metar. Bog nas je pogledao oboje, ja sam pobegao levo, dete se vratilo nazad i omašismo se. Zaista ne znam šta bih drugačije uradio niti kako sam mogao da izbegnem tu situaciju, još sam imao sreće što sam išao kilavo, jer iskreno tuda vozim makar 50 - 60.

Kriv je motociklista, ali to porodici poginulog dečka ne znači puno.

• Integrisan, 8769 postova
  • Motocikl: TDM 900

Tu ulazi u priču i saobraćajna policija koja toleriše parkiranja gde je zakonom propisana udaljenost od pešačkog u raskrsnice. To mora da se kažnjava. Ovi moji smederevci se bune što je grad nabavio oko sokolovo. Ljudima smeta red, hoće da stanu ispred vrata. Isto kao što budalu opterećuje znanje. Lakše je živeti glup i bezobziran nego pametan.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Cool tip, 3255 postova

Ovo je primer kakve se osobe primaju u policiju, ovog puta saobracajnu. Toga smo na zalost svi svesni. Neka se javi ovde ko je preticao sa 100km+ vozilo koje se zaustavilo na pesackom prelazu? Kao svi smo pravili greske. Ovo nije greska, ovo je bahatost uz ozbiljan manjak ljudske empatije, i ozbiljan manjak vaspitanja i ogromna kolicina gluposti. 

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 17

• Drug član, 1825 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

E, to je vec kultura u sabracaju, a saobracaj je stanje u drzavi. A ovde je nikakvo. 

Slazem se da je motociklista kriv.

Ali!!!

Meni se licno, pre par godina desilo, da u sred zime, sneg prekrio ulice, prelazim pesacki na zeleno za pesake. Vidim ja da je naleteo, tacnije, nije blagovremeno ukocio vozac automobila. 

Stanem ja, a pesak do mene krene. Ja ga zaustavim (da ga nisam zaustavio, pokoso bi ga vozac automobila), i pesak ce meni: sta me kocis  ja imam prvenstvo!

Ja mu na to odgovorim. Ma ti imas  ali kad te on pokosi, u najmanju ruku, slomice ti kuk, moze da te ubije. On ce 6 meseci robije, a ti ceo zivot u kolicima. On stade da razmislja...

Treba pogledati i uveriti se da mozes bezbedno izvrsiti saobracajnu radnju, koja god strana bio!

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Video sam snimak. Zatvor, oduzimanje vozacke dozvole pa kada izadje ponovno polaganje.

Otkaz i da nikada vise ne moze da se zaposli u MUP.

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Mislim da je malo nesporazum. Činjenica da je kriv motorista. Ali verujem da mnogi ovde hoće da daju akcenat da koliko god on bio kriv, pešak treba da vodi računa o svojoj bezbednosti.

Ja se trudim da gledam kao da su sve retardi oko mene i da ja moram da se čuvam. Ne vredi mi da me zgazi auto iako je kriv. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 6 minuta, VPetar je napisao:

Mislim da je malo nesporazum. Činjenica da je kriv motorista. Ali verujem da mnogi ovde hoće da daju akcenat da koliko god on bio kriv, pešak treba da vodi računa o svojoj bezbednosti.

Ja se trudim da gledam kao da su sve retardi oko mene i da ja moram da se čuvam. Ne vredi mi da me zgazi auto iako je kriv. 

Šta pričaš? Pešački prelaz je apsolutna prednost u saobraćaju...čovek je nedužan izgubio život zbog maloumnika koga sad opravdavaš jer je malouman. Neverovatno kako nam je Društvo otišlo u tri lepe! Tako je mene kreten odvalio u raskrsnici, nije stao na znak STOP...uništio mi auto i na uviđaju se drao na policajca sa pitanjem zašto u mom delu ulice koja je sa pravom prvenstva nema znak koji upozorava da on dolazi iz ulice sa nižim redom dozvole za kretanje.

Nemoj molim te da radiš te stvari...nema opravdanja za ovakve stvari! To je najveći problem...opravdavati delo zarad te priče jebeš sve čuvaj život! To je komplet kontraproduktivno...Iskreno se nadam da će se neko setiti da uvede kompletno psihološko testiranje vozača na svakih 5-10 godina koje će biti obavezno. 

Promenio član mick

• Ne silazi, 1719 postova
  • Motocikl: SMC 300
54 minutes ago, Motorcyclist said:

Video sam snimak. Zatvor, oduzimanje vozacke dozvole pa kada izadje ponovno polaganje.

Otkaz i da nikada vise ne moze da se zaposli u MUP.

Druze moj, pa on je ovim cinom sad dozivotno kupljen, (i ako vec nije bio u toj slaglici) .

Vecina optuzenih se na sudu brani, koliko moze, da izbegne ili ublazi kaznu. Na to ima pravo po zakonu. Kao okrivljenom mu se ne uzima za zlo i ako laze.

Ja ovakve slucaje ostavljam na sudu, iako znam da cesto omane.

Ovde pricam, kako bih zeleo da jeste i da bude.

A zeleo bih da bude mnogo bolje stanje u saobracaju...

Za pesake na pesackom, bez obzira sto imate prenstvo, cuvajte sebe, ne budite zaokupljeni drugim stvarima i nadmeni. Pesak je najranjiviji ucesnik u saobracaju, dzabe mu sve kad napravi pogresnu procenu. Ili jos gore ne napravi nikakvu.

• Podržavam 2

• 4_tocka_i_karoserija, 2516 postova
  • Motocikl: -
Pre 9 sati, sashac je napisao:

Ovo je primer kakve se osobe primaju u policiju, ovog puta saobracajnu. Toga smo na zalost svi svesni. Neka se javi ovde ko je preticao sa 100km+ vozilo koje se zaustavilo na pesackom prelazu? Kao svi smo pravili greske. Ovo nije greska, ovo je bahatost uz ozbiljan manjak ljudske empatije, i ozbiljan manjak vaspitanja i ogromna kolicina gluposti. 

Baš tako.

Svi pravimo greške, ali ovo nije to.

Ovo je samo jedna, verovatno najjezivija stvar, zbog koje već godinama ponavljam da mi se gadi naša saobraćajna policija.

(U poslednjih godinu i po dana i sva uniformisana)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 1532 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Naravno da pešak nije kriv i da ima sva prava na pešačkom prelazu ali vidimo da to neka ne vredi baš puno. Niko ovde(bar tako želim da verujem) ne relativizuje krivici vozača motora već se potencira da pešaci moraju paziti jer nikad ne znaš kada će naići neka budala ili možda neko premoren ili mu pozlilo...

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650
10 minutes ago, mick said:

Šta pričaš? Pešački prelaz je apsolutna prednost u saobraćaju...čovek je nedužan izgubio život zbog maloumnika koga sad opravdavaš jer je malouman. Neverovatno kako nam je Društvo otišlo u tri lepe! Tako je mene kreten odvalio u raskrsnici, nije stao na znak STOP...uništio mi auto i na uviđaju se drao na policajca sa pitanjem zašto u mom delu ulice koja je sa pravom prvenstva nema znak koji upozorava da on dolazi iz ulice sa nižim redom dozvole za kretanje.

Nemoj molim te da radiš te stvari...nema opravdanja za ovakve stvari! To je najveći problem...opravdavati delo zarad te priče jebeš sve čuvaj život! To je komplet kontraproduktivno...Iskreno se nadam da će se neko setiti da uvede kompletno psihološko testiranje vozača na svakih 5-10 godina koje će biti obavezno. 

Ne opravdavam, treba da bude kažnjen svako ko ne poštuje zakon. Ali taj čovek je poginuo jer nije pogledao levo. Mislim da zvanično nije kriv, ali to njemu ne vredi.

P.S. 

1 minute ago, Interceptor BP said:

Naravno da pešak nije kriv i da ima sva prava na pešačkom prelazu ali vidimo da to neka ne vredi baš puno. Niko ovde(bar tako želim da verujem) ne relativizuje krivici vozača motora već se potencira da pešaci moraju paziti jer nikad ne znaš kada će naići neka budala ili možda neko premoren ili mu pozlilo...

Upravo to htedoh reći.

Promenio član VPetar

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Upravo sada, VPetar je napisao:

Ne opravdavam, treba da bude kažnjen svako ko ne poštuje zakon. Ali taj čovek je poginuo jer nije pogledao levo. Mislim da zvanično nije kriv, ali to njemu ne vredi.

On po zakonu...ako gledamo zakon nema potrebe da gleda nigde osim ispred sebe. Po zakonu je apsolutno zaštićen. Ovde je problem na drugoj strani. Čovek je na žalost poginuo ali da sistem funkcioniše kako treba moron na motociklu se ne bi usudio da pretiče vozilo koje je stalo preko pune linije ispred pešačkog prelaza i to onolikom brzinom. Prosto nema mesta za bilo kakvo opravdanje i ubacivanje u kontekst bilo kakve krivice pešaka...

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja