UrošĐ 3 Napisano Februar 10 U prolazu, 0 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nema Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima,potrebna mi je pomoć oko odabira motora za totalnog početnika,budžet mi je od 1000 evra pa do 2000 ili čak 2500 evra,planiram da kupim ali nikako da se odlučim koji.Na početku sam razmišljao da nabavim pedu x road 2 ali sam primetio po recenzijama ostalih da se dosta kvari.Može i naked i sportak i šta god,samo da je ok po kvalitetu i ceni.Zvuči malo reviše za ovaj budžet možda ali nadam se da ću naći neki lep izbor.Za sada sam pronašao i razmišljao(ovo sam video na oglasima pa ću samo napisati):Sym NHT 125 kubika,10ks 2020 2150 evra,Benelii BN125,11ks,2020,1800 evra,yamaha ktm duke 125 15ks,2014,2500 evra,hondu nsr i cbr 125 kubika 11 i 15ks,1500 evra i još jednu nsr 125r 1350 evra i Hyosung gt125 2010,14ks,1150 evra.Hvala svakome koje odvojio malo vremena da pročita i hvala za savete unapred.U slučaju da sam prekršio neko pravilo pisanjem cene molim Vas da me obavestite i izvinjavam se zbog toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SRBSOFER 44 Napisano Februar 10 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Honda NSR - Peda XT PRO 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 15.Jun.2015 kupio polovnu hondu nsr da bih vec 30tog juna postao clan foruma... Prvo je stradala zadnja guma, nedugo zatim lezaj tocka, pa onda cdi, pa dihtung glave, pa polugeneralna... Skoro da je svake godine po nesto otkazivalo... Pri tome nisam je nikad silio da palim gumy,dizem na zadnji...itd. Potegnem je malo u obrtaje i tjt... Danas 2026 te planiram kupovinu novog motora za kakvom takvom garancijom pa cak i kineski... Svakako polovnjaci koji se danas prodaju narucito stariji su preziveli sve i svasta imaju iza sebe po par generalki ( odradjene u kucnoj varijanti ), brdo zamenjenih delova i ugradnju jeftinih kineskih... Ko zna koliko puta savijani o banderu... To je moje iskustvo i misljenje koje ne mora biti tacno, mozda sam samo tada imao losu srecu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1634 Napisano Februar 10 Drug član, 589 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Pa delimicno si u pravu. Ima takvih motora na prodaju, i oni uglavnom kostaju najjeftinije na oglasima, pa cak i ispod cene, jer svako ko se malo razume cim ih vidi odma mu je jasno o kakvom motoru se radi. Sa druge strane, imas polovne motore koji su u savrsenom stanju, poznata istorija, odlicno odrzavani kod pravih majstora sa originalnim delovima, i vozeni od pravih ljubitelja motora a ne seoskih divljaka... Ali oni kostaju vise od proseka. Kolko para, tolko muzike, uglavnom... 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 6052 Napisano Februar 10 Drug član, 1292 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Već smo pisali na ovu temu, ali opet ću da ponovim svoj savet svakom početniku: kupiš neki stari pouzdan polovnjak tipa Yamaha XJ600 Diversion, Kawasaki KLE 500 i nešto drugo što ćeš lako moći da voziš i savladaš i čija cena nije preko 1500 evra (a može i za dosta manje da se nađe). Odvozaš jednu sezonu, vidiš koliko ti se sviđa cela priča i kako se snalaziš na dva točka. Onda kad vidiš šta ti se stvarno vozi, taj motor prodaš za iste pare za koje si ga kupio (naravno, po uslovom da ga nisi upropastio) i kupiš ono što tada stvarno želiš. Imaj u vidu da su sportaci najteži za vožnju, pa tako i za učenje vožnje. 10 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17913 Napisano Februar 10 Integrisan, 8763 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je Forsberg. Prvi motor služi da se uče osnove, poželjno da bude neutralan i da se tek kasnije kada se sazri malo ode u neku klasu po afinitetima. Kod nas trenutno ima jedan ER5, 1999. god. na A2 ako ti igra posao. Odličan motor za početnika. Dovoljno mali da oprosti i za učenje ali i dovoljno veliki da se nazove pravim motorom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 140 Napisano Februar 10 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto malo skladno i upotrebno za pocetnika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2231 Napisano Februar 11 (promenjeno) Drug član, 1179 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, Forsberg said: Već smo pisali na ovu temu, ali opet ću da ponovim svoj savet svakom početniku: kupiš neki stari pouzdan polovnjak tipa Yamaha XJ600 Diversion, Kawasaki KLE 500 i nešto drugo što ćeš lako moći da voziš i savladaš i čija cena nije preko 1500 evra (a može i za dosta manje da se nađe). Odvozaš jednu sezonu, vidiš koliko ti se sviđa cela priča i kako se snalaziš na dva točka. Onda kad vidiš šta ti se stvarno vozi, taj motor prodaš za iste pare za koje si ga kupio (naravno, po uslovom da ga nisi upropastio) i kupiš ono što tada stvarno želiš. Imaj u vidu da su sportaci najteži za vožnju, pa tako i za učenje vožnje. I ja se slazem,univerzalniji motor. KLE500 ili jos bolje Transalp xl600v. Ni ja nisam znao sta bih kada sam pocinjao, da li volim offroad ili samo asfalt, duza putovanja. Samo sam hteo da vozim. Na kraju sve zavoleo. A ovde sam citao i mnogi su savetovali Transalp i KLE500, pun pogodak je bio Transalp. Sa takvim motor mozes gde god pomislis, uz super komfor i balans za sve. Ovi manji sto je @UrošĐ nabrojao, nista mi ne deluje dobro, pogoto naked i R, meni bar ne deluju kao dobro resenje i neces se s njima navozati ako planiras i duza putovanja i voznje ceo dan po 10h+. Ali zavisi sta te interesuje bar okvirno. Promenio Februar 11 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5198 Napisano Februar 11 Drug član, 3159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Forsberg je napisao: Već smo pisali na ovu temu, ali opet ću da ponovim svoj savet svakom početniku: kupiš neki stari pouzdan polovnjak tipa Yamaha XJ600 Diversion, Kawasaki KLE 500 i nešto drugo što ćeš lako moći da voziš i savladaš i čija cena nije preko 1500 evra (a može i za dosta manje da se nađe). Odvozaš jednu sezonu, vidiš koliko ti se sviđa cela priča i kako se snalaziš na dva točka. Onda kad vidiš šta ti se stvarno vozi, taj motor prodaš za iste pare za koje si ga kupio (naravno, po uslovom da ga nisi upropastio) i kupiš ono što tada stvarno želiš. Imaj u vidu da su sportaci najteži za vožnju, pa tako i za učenje vožnje. Momak je početnik...navodi 125cc što je sasvim pametno, ne znam koliko je pametno ložiti ga odmah na 500-600cc. Daj mu predlog u okviru onog što je on naglasio. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 17768 Napisano Februar 11 Drug član, 2011 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Motocikl od 125 ccm je možda prava mera za početnika i grad. Problem kod ovih motocikala, ako želi negde dalje, je što su po svojim performansama inferiorni, drugi učesnici u saobraćaju očekuju da ih voziš krajnje desnom stranom saobraćajne trake, da ne smetaš... Jednostavno, osim u gradu, sa njime ne možeš biti ravnopravan učesnik u saobraćaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 8141 Napisano Februar 11 Ne silazi, 6855 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Svi nešto fini, ja moram pravo u meso. Sa tom količinom love i onime što ti se nudi..ti si blago rečeno naeb'o. Kako inflacija jede novac taj prag se, što se tiče brojke, sve više diže...a kvalitet i stanje onoga što se nudi opada. Jebote i dalje se pominju mašine s'početka ovog, a boga mi i kraja prošlog veka...i sve imaju volšebnih 30K na satu. Važi. Pa šta mislite, dokle to može tako da se tera? Super je NSR i sve te brzalice...ali to se odavno raspalo...hvalite svoje koliko god hoćete, ja odgovorno tvrdim da je tako. Nema love, nema ni kvalitetne popravke. Ne može da je bude, kada se potrošnja gleda u decimalu i kada se SVE krpi kopijama sa istoka i nadograđuje džidžama sa Alije. Da ne tupim dalje.... Gledaj da se naoružaš znanjem i strpljenjem, po koji evro više tamo vamo, nije na odmet .Ako već hoćeš da uđeš u ovaj svet, budi spreman na svašta i pokrivaj se uvek za lošiji scenarijo, jer je on prilično realan....i srećno ti bilo. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2231 Napisano Februar 11 (promenjeno) Drug član, 1179 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ne znamo je l' ima A kategoriju? Nisam siguran koliko je 125ccm motori ok uopste, i koliko je to bezbednije. Pogotovo ergonomija, komfor tu moze biti problem, s njim ne moze nigde mrdnuti dalje. Tu je onda i skuter dobro resenje da se malo oseti voznja jednu sezonu. Ali jeste budzet nezgodan, ipak su ovo stari motori sto smo preporucili. A vidim u oglasima traze i po 3K+ za Transalp iz 2000ih... Ja sam pre 12 godina platio 1700e xl600v '98, otisle su cene. Ali taj tip motora je po mom misljenju ok za pocetnika, i meni je bio prvi, i prijatelji su uglavnom tako nesto uzeli. Nisu to opasni motori, normalno ubrzanje, komfor super, samo da je u dobro stanju mehanika (felne, gume, kocnice pogotovo). Promenio Februar 11 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5198 Napisano Februar 11 Drug član, 3159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, bajker71 je napisao: Motocikl od 125 ccm je možda prava mera za početnika i grad. Problem kod ovih motocikala, ako želi negde dalje, je što su po svojim performansama inferiorni, drugi učesnici u saobraćaju očekuju da ih voziš krajnje desnom stranom saobraćajne trake, da ne smetaš... Jednostavno, osim u gradu, sa njime ne možeš biti ravnopravan učesnik u saobraćaju. Za početnika u svetu motocikala zaista nema mesta za neko dalje putovanje...to je prosto neodgovorno. Početnik bi po mom nekom skromnom mišljenju trebalo da uloži par sezona u istraživanje same ciklistike motocikla, da se navikne na gabarite...da odradi koji poligon ili kurs bezbedne vožnje. Da uživa u svakom trenutku sa novim ljubimcem...da se upozna sa mehanikom, elektronikom...pa tek kasnije da razmišlja o odlasku u Borču, Ovču, Pančevo i slično 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrošĐ 3 Napisano Februar 11 U prolazu, 0 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nema Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Blackened je napisao: Ne znamo je l' ima A kategoriju? Nisam siguran koliko je 125ccm motori ok uopste, i koliko je to bezbednije. Pogotovo ergonomija, komfor tu moze biti problem, s njim ne moze nigde mrdnuti dalje. Tu je onda i skuter dobro resenje da se malo oseti voznja jednu sezonu. Ali jeste budzet nezgodan, ipak su ovo stari motori sto smo preporucili. A vidim u oglasima traze i po 3K+ za Transalp iz 2000ih... Ja sam pre 12 godina platio 1700e xl600v '98, otisle su cene. Ali taj tip motora je po mom misljenju ok za pocetnika, i meni je bio prvi, i prijatelji su uglavnom tako nesto uzeli. Nisu to opasni motori, normalno ubrzanje, komfor super, samo da je u dobro stanju mehanika (felne, gume, kocnice pogotovo). Pa ne znam iskreno,što se para tiče to je najmanji problem,skupiću ih ja nekada,srećom neće mi toliko dugo trebati,do sledeće sezone možda ili pre.Ovaj budžet sam dao čisto za početak,hteo sam prvo da se naviknem na slabije pa tek onda jače.Ali koliko sam čitao ljudi su najviše preporučivali 125ice jer više "opraštaju" i bolje su za manje rute(ali moram da priznam veće rute su mi draže ).A ako mislite da je pametnije da idem direkt na A2 onda ću tako verovatno i uraditi,za A kategoriju će mi trebati i više novca a i još nemam 24.A što se polaganja tiče i to mogu da idem i za A2,to mi je sasvim ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5198 Napisano Februar 11 Drug član, 3159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 2. 2026. at 2:31, UrošĐ je napisao: Pozdrav svima,potrebna mi je pomoć oko odabira motora za totalnog početnika,budžet mi je od 1000 evra pa do 2000 ili čak 2500 evra,planiram da kupim ali nikako da se odlučim koji.Na početku sam razmišljao da nabavim pedu x road 2 ali sam primetio po recenzijama ostalih da se dosta kvari.Može i naked i sportak i šta god,samo da je ok po kvalitetu i ceni.Zvuči malo reviše za ovaj budžet možda ali nadam se da ću naći neki lep izbor.Za sada sam pronašao i razmišljao(ovo sam video na oglasima pa ću samo napisati):Sym NHT 125 kubika,10ks 2020 2150 evra,Benelii BN125,11ks,2020,1800 evra,yamaha ktm duke 125 15ks,2014,2500 evra,hondu nsr i cbr 125 kubika 11 i 15ks,1500 evra i još jednu nsr 125r 1350 evra i Hyosung gt125 2010,14ks,1150 evra.Hvala svakome koje odvojio malo vremena da pročita i hvala za savete unapred.U slučaju da sam prekršio neko pravilo pisanjem cene molim Vas da me obavestite i izvinjavam se zbog toga. Sve to navedeno su mačke u džaku kako rekoše kolege...pozdravljam što hoćeš da ideš kako treba sa jačinom motora. Iskreno u današnje vreme novac koji imaš nije dovoljan za nešto kršteno ne zbog samog novca već zbog našeg sistema ''održavanja'' motora. Sa tim u vezi...moj savet je da nikako ne ideš na starije varijante tipa NSR i td. već da gledaš što mlađe. U tom rangu jedino možeš pronaći te kineske brendove ako gledamo novac. Ono što znam jeste da se ti kineski 10x bolje održavaju od nekih starijih, samo je naravno potrebno naći takav primerak što je vrlo moguće. Moj ti je savet spakuj se i polako kreni po salonima motocikala...skoro svaki ima neki za probu, vidi...opipaj, probaj. Šta više može se destiti da imaju na prodaju polovnih motocikala koje su vlasnici dali staro za novo...gotovo uvek diler ne uzima krševe a možeš se dogovoriti oko cene uvek. Sa druge strane u proteklih par godina je napravljen bum na dva točka pa se dešava da se nađu baš dobri primerci par godina stari u oglasima jer ljudi prelaze na jače kubikaže i daju jeftinije. Opet kažem...podržavam razmišljanje i kretanje od osnove, mani ove matore koji misle da je sasvim ok 600cc za prvi motor...njima je krivo što nisu kako treba krenuli 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2231 Napisano Februar 11 (promenjeno) Drug član, 1179 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 40 minutes ago, mick said: Za početnika u svetu motocikala zaista nema mesta za neko dalje putovanje...to je prosto neodgovorno. Početnik bi po mom nekom skromnom mišljenju trebalo da uloži par sezona u istraživanje same ciklistike motocikla, da se navikne na gabarite...da odradi koji poligon ili kurs bezbedne vožnje. Da uživa u svakom trenutku sa novim ljubimcem...da se upozna sa mehanikom, elektronikom...pa tek kasnije da razmišlja o odlasku u Borču, Ovču, Pančevo i slično Mozda govoris iz svog ugla, ja sam zbog toga kupio motor, da vozim svuda i duza putovanja i odmah sam otisao za Grcku, drug isto cim je dobio dozvolu, jos jednom smo otisli za Tasos zajedno. Nema tu nista opasno ako razumno vozis i brzo ucis. Vozio sam i po 16h+ koliko mi se svidelo... Naravno podrazumevam neko visegodisnje iskustvo u saobracaju koje je jako bitno, voznja kola. Nikakvih problema nema sa tom srednjom klasom za prvi motor. Jedino prethodno iskustvo sa motorom mi je bio skuter par nedelja, i mnogo voznje kola. Svako po sebi neka oceni, i stalozeno i pametno voziti. Promenio Februar 11 član Blackened 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5198 Napisano Februar 11 Drug član, 3159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Blackened je napisao: Mozda govoris iz svog ugla, ja sam zbog toga kupio motor, da vozim svuda i duza putovanja i odmah sam otisao za Grcku, drug isto cim je dobio dozvolu, jos jednom smo otisli za Tasos zajedno. Nema tu nista opasno ako razumno vozis i brzo ucis. Vozio sam i po 16h+... Naravno podrazumevam neko visegodisnje iskustvo u saobracaju, voznja kola. Nikakvih problema nema sa tom srednjom klasom za prvi motor. Jedino prethodno iskustvo sa motorom mi je bio skuter par nedelja. Svako po sebi neka oceni, i stalozeno i pametno voziti. Ne bih rekao da je svaki klinac staložen i pametan...zar ne? Koliko takvih imaš u svom okruženju? Nekako mi je ta priča svako je odrastao pa odlučuje za sebe pase...ne zbog same izjave već zbog toga što kad je ta rečenica ''izmišljena'' nije bilo interneta, mas medija i ostalih divnih stvari koje kad se upotrebljavaju pogrešno...dođe do pogrešnih stvari. Pre bih izabrao odgovoran pristup i sagledao situaciju iz ugla početnika koji nije imao priliku da se oproba kao recimo mi malo matorini na starim Tomosima, Tori motorima i td pre nego što smo seli na 200cc i td. Iskreno nikako se ne može reći da je 600cc slab motor i da u istoj rečenici imaš deo ''kočnice obavezno'' to nekako ne ide. U današnje vreme stariji vozači moraju imati odgovornost za te stari...evo ti primera gore, momak je prvi post stavio 125cc i nakom 5 postova odgovara...''ok mogu i na jače'' samo iz pročitanih par postova. Zamisli šta to znači na ulici... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2231 Napisano Februar 11 (promenjeno) Drug član, 1179 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Imas pravo oko defanzivnog pristupa generalno, ne poznajemo ko je ko ovde, ali opet prenosimo licna sikustva isto - treba na sve upozoriti ali ostavio bih malo prostora za siri pogled, mnogi ce normalno voziti, uciti postepeno... Ne kazem da je slab 500/600ccm, meni je taman i posle mnogo km. Vise sam rekao to u smislu tog tipa ADV motora srednje tezine jer su stabilni, komforni, umereni... Mogu bezbedno i dugo da se voze i da osetis sve segmente voznje. Ne bih preporucio 600ccm R ili naked motor, to je druga stvar skroz, probao sam skoro yamahuy mt-07, to se ne moze voziti duze od 2-3h, mogu misliti kakav je neki naked ili R od 125ccm. Promenio Februar 11 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrošĐ 3 Napisano Februar 11 U prolazu, 0 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nema Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, mick je napisao: Ne bih rekao da je svaki klinac staložen i pametan...zar ne? Koliko takvih imaš u svom okruženju? Nekako mi je ta priča svako je odrastao pa odlučuje za sebe pase...ne zbog same izjave već zbog toga što kad je ta rečenica ''izmišljena'' nije bilo interneta, mas medija i ostalih divnih stvari koje kad se upotrebljavaju pogrešno...dođe do pogrešnih stvari. Pre bih izabrao odgovoran pristup i sagledao situaciju iz ugla početnika koji nije imao priliku da se oproba kao recimo mi malo matorini na starim Tomosima, Tori motorima i td pre nego što smo seli na 200cc i td. Iskreno nikako se ne može reći da je 600cc slab motor i da u istoj rečenici imaš deo ''kočnice obavezno'' to nekako ne ide. U današnje vreme stariji vozači moraju imati odgovornost za te stari...evo ti primera gore, momak je prvi post stavio 125cc i nakom 5 postova odgovara...''ok mogu i na jače'' samo iz pročitanih par postova. Zamisli šta to znači na ulici... Tu imaš pravo i sve,ali većina vas je dosta iskusnije od mene,ako vi tako predlažete rado ću prihavtiti taj savet ali to ne znači da ću nastaviti čak i ako mi ne pristaje.U prevodu ako još uvek nisam siguran nakon dužeg vremena vožnje onda ću se vratiti na 125cc pa tek posle na 300/600cc to mi je totalno nebitno.Ali ponavljam,ako mi ne pristaje to ne znači da ću odmah preći na duže rute i jače tipove motora.Ono što hoću da kažem jeste da da,podrazumeva se da ću posedovati 300/600cc čak i ako mi ne pristaju na početku,a u tom slučaju ću nabaviti i 125cc to mi je totalno nebitno,samo da se naviknem na nešto i to je to.A što se ostalog tiče ne mogu da poričem da nisi u pravu,ali hvala Bogu medije jako slabo utiču na mene tako da što se toga tiče siguran sam.Jesam rekao nakon 5 postova ali ponavljam,ako ja lično nisam siguran neću da silim samog sebe pa odma da idem na dalje rute i ne toliko bezbedne. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 6052 Napisano Februar 11 Drug član, 1292 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, mick said: Momak je početnik...navodi 125cc što je sasvim pametno, ne znam koliko je pametno ložiti ga odmah na 500-600cc. Daj mu predlog u okviru onog što je on naglasio. Iskreno, ja ne vidim poentu kupovine sportaka od 125cc (ili bilo kog drugog motora od 125cc, ali to je moje mišljenje), kao što i ne vidim poentu polaganja za A2 pod uslovom da možeš da polažeš za punu A. Moja prvi motor, Diverzija 600, se vodila na A2, a skinuta joj bila blokada. Mnogo je agilniji model motora od bilo kog sportaka i dozvolila mi je da učim i vozim je i po gradu i do mora. S druge strane, bio sam pametan da ne jurcam neiskusan njom, dakle sve je u glavi. 600 kubika i 63 konja uopšte nije mnogo. Transalp koji je @Blackened pomenuo je takođe odličan izbor, možda čak i bolji i od KLE-a i od Diverzije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 6052 Napisano Februar 11 Drug član, 1292 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan @UrošĐ šta si vozio u autoškoli i koju kategoriju imaš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrošĐ 3 Napisano Februar 11 U prolazu, 0 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Nema Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Forsberg je napisao: @UrošĐ šta si vozio u autoškoli i koju kategoriju imaš? Suzuki dr125 za sada samo A1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 6052 Napisano Februar 11 Drug član, 1292 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, sužen ti je izbor, ali ima da se nađe ponešto. Ja rekoh koji tip motora bih gledao, u ovom slučaju vidim da ima nekih Varadera ka kojima bih ja naginjao. Ima i jedan MT od prošle godine koji je toliko jeftin da mu ne verujem tek tako u čemu je kvaka. Honda varadero 125 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda varadero 125, 2003. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 72500 km, Kruševac. Cena 1.700 € - Motori - Polovni Automobili Honda CB125F WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda CB125F, 2016. godište, Naked, vozilo prešlo 18400 km, Obrenovac. Cena 2.000 € - Motori - Polovni Automobili I ova Peda deluje pristojno u skladu sa tvojim ograničenjima Peda TEK KAO N0V WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Peda TEK KAO N0V, 2023. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 1620 km, Rekovac. Cena 1.600 € - Motori - Polovni Automobili Moram da primetim da sam zaprepašćen cenama ovih kubikaža. 15 konja skoro 2000e, paralelni univerzum u odnosu na veće motore. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 16450 Napisano Februar 11 (promenjeno) Integrisan, 3381 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas takođe za Varadero 125 Da se ispravim, od ova tri: 1. Varadero 2. Peda tek 3. CB125F , hmm...? Ali, ja nisam baš merodavan... Promenio Februar 11 član Blaza 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5198 Napisano Februar 11 Drug član, 3159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Forsberg je napisao: Iskreno, ja ne vidim poentu kupovine sportaka od 125cc (ili bilo kog drugog motora od 125cc, ali to je moje mišljenje), kao što i ne vidim poentu polaganja za A2 pod uslovom da možeš da polažeš za punu A. Moja prvi motor, Diverzija 600, se vodila na A2, a skinuta joj bila blokada. Mnogo je agilniji model motora od bilo kog sportaka i dozvolila mi je da učim i vozim je i po gradu i do mora. S druge strane, bio sam pametan da ne jurcam neiskusan njom, dakle sve je u glavi. 600 kubika i 63 konja uopšte nije mnogo. Transalp koji je @Blackened pomenuo je takođe odličan izbor, možda čak i bolji i od KLE-a i od Diverzije. Slažem se, zato i govorim jer čim vidim da neko od mlađih pikira NSR, YZF na 125cc znam da ne razume da u današnje vreme to osim izgleda nema mnogo pozitivnih strana oko dozvole A2, A1 i td ne znam NIČ! Ja sam matora generacija koja je kršteno polagala za A kategoriju... A 600cc i 60+ks mslim da je za početnika mnogo ali kad vidim da u auto školama daju početnicima MT07 bolje da ćutim... Onaj Varadero koji si gore predložio ili recimo Aprilia Pegaso 125 bi bili idealni motori da kod nas imamo normalno održavanje ali veriovatno i sam znaš da je to jadac koji samo trga nerve. Onu Pedu bih izbacio iz izbora...nije se nešto pokazala marka. Ali recimo ako gledamo zbog novca a da je novije...Zontes ovaj neki crosower bike ja bi ga nazvao...nije loša varijanta. U-125, U-200 (ovaj ima preko 20ks) a ako momak hoće na više da oseti taj stepenasti pristup kubikažama pošto vidim da je napisao da ima već 125cc, znam sigurno da je ok model T350 i 350X. Nekako mi je sve to prihvatljivije od 600cc. Naravno CB125 isto pristojan motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suarez 98 Napisano Februar 11 U prolazu, 47 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda TEK 250 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre par meseci kupio PEDU Tek 250 24ks. Totalni sam pocetnik i ovo mi je prvi motor. Takodje sam imao dilemu sta da kupim, s obzirom da me ogranicava i A2 kategorija. Sportake sam izbacio, posto me nisu privlacili sa manjom kubikazom. Citao sam ovde na forumu i da su tezi za voznju i ucenje, a to mi je bilo vrlo bitno posto sam polagao na skuteru i nikad nisam vozio motor pre. U trenutku gledanja nije bio neki izbor polovnih motora do 3000e, do 35kW. Nisam zeleo da gledam motore starije od 25godina. Mislim da je to izakano odavno. Razmisljao sam i da mi je sigurnije da kupim novi motor (makar kineski) nego da razmisljam sta je sve budzeno na polovnjaku starom 20god i sta sve moze da me zadesi. Plus ulaganje u startu. 125-ice nisam gledao, smatram da je to mozda premalo i za pocetnike. Uzeo sam 250 i mislim da bi mi isti motor sa 125cc bio preslab, posto ni ovaj nije nesto vau. Okej opet je sve u glavi, ali bolje da imam u rezervi malo vise snage kada zatreba. Takodje nove PEDE imaju i ABS, verovatno je vredno spomenuti za pocetnike. Ja sam garanciju batalio, posto nisam hteo da placam servise. Jednom mi je stao motor i nije hteo da upali, samo sam skinuo kapicu svecice i vratio i upalio je. Malo se razumem u mehaniku, tako da neke sitnice mogu i sam da proveravam. Za ozbiljnije stvari nadam se da nece biti potrebe, bar prvih godinu dana. Gume su realno krs. Razmisljao sam i da uzmem nov CF 300NK, ali on je skuplji za 1500e. Prvi mi je motor i planiram da ga menjam za sezonu, dve pa nisam hteo toliko da dajem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...