Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 703T

Recommended Posts

• Drug član, 1798 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------EX Honda Africa Twin '17--------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400----BMW 1200 RT

Čestitke! Interesantna mašina 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: QJ MOTOR SRT 700
pre 32 minuta, sobranie89 je napisao:

Evo 2 slike. Za sada jos ne mogu nista da kazem lose.. presao sam samo 200km..

IMG_3771.jpeg

IMG_3770.jpeg

Ne mora odmah loše, piši šta je dobro :D

• Haha 1

• Drug član, 2084 postova
  • Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2
On 9/3/2026 at 2:55 PM, sobranie89 said:

Evo 2 slike. Za sada jos ne mogu nista da kazem lose.. presao sam samo 200km..

Ima li utisaka?

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV, Voge 300 Rally

Napisao bih koju o ovom modelu koji sam imao prilike danas da vozim u sklopu test dana na Fruskoj Gori danas gde sam ga provozao nekih 15ak minuta po krivinama sa par izleta do 100-130kmh. Posto razmatram Sport Touring za sledeci motor posle X-ADV, konkretno Tracer 9, zanimalo me je sta to nudi Zontes za upola manje para.

Suma sumarum motor je meni licno lep uzivo, vecim delom deluje kvalitetno uradjeno, najveca zamerka mi je na tastere koji malo plivaju i korman koji deluje pomalo jeftino.
Sto se same voznje tice motor se lepo vozi, obara, quickshifter radi fino skroz (ume jedino malo da trzne ako se dodaje gas i spusta u nizu), zvuk je bas po meri. Pomalo je lenj na gasu, nekako kao da moram da sacekam povratnu informaciju kada odvrnem rucicu gasa. Nisam siguran da li sam slucajno seo na A2 verziju, provericu naknadno.
E sad, ono sto je zapravo najveci problem jesu moji gabariti od 191cm gde mi je motor mali, a korman nizak i u nekom cudnom polozaju (previse zakosen prema meni). Pretpostavljam da je i to stvar navike, ali vozio sam svasta u poslednje vreme i ovde mi je taj polozaj sedenja i korman upao u oko cim sam seo na njega, bez ikakve voznje. Svakako jako lepo iskustvo, i mislim da motor nudi zaista jako puno za taj novac, ne sumnjam da ce se dobro prodavati i da ce ljudi biti prezadovoljni.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 5

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Sve sto je Mikec napisao stoji. Bio i ja provozao. Ja sam 186cm i meni je motor tu negde taman. Za sve niže tvrdim odličan izbor. Ja sam zacinio sa nekoliko sličica.

Steta sto test nije bio sedi vozi sam gde hoćeš i vrati se za sat vremena. Brzo bih se prilagodio :)

20260919_110624.jpg

20260919_110615.jpg

20260919_113126.jpg

• Sviđa mi se 5

• Zainteresovan, 405 postova
  • Motocikl: FJR1300A

@krekemburg

Eto moj FJR viri na zadnjoj slici 😉

A evo dole i neki moj video. Meni je T bio skroz ok, ali u ovakvoj vožnji ne može baš nešto ni probati. Jedino što mi je zasmetalo na T je da sam malo klizio prema napred 🤔 Motor bolje izgleda uživo nego na onim reklamnim slikama, farovi koji su mi jedina zamerka na dizajn se uživo retko vide tako (baš od napred, udaljen, itd).

Meni je položaj skroz dobar, ja 190/85, a pošto @Mikec ima drugačiji utisak a sa visinom smo tu negde, ostaje da probate sami.

Baš je kratko bilo, a još veći problem je bilo što smo u grupi vozili, subota, gužva i tako... Ja sam išao u prvoj turi, ne stigoh ni da vidim ništa od podešavanja, za F sad vidim da je neki drugačiji mod bio nego na T, on se drugačije ponaša, sporije reaguje, mekši je, veći je (sedište dosta manje na T). No ipak, lepo je da imamo ovakve događaje, može da se proceni da li ide drugi krug - test vožnja, pa... 🙂

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT

Evo ovako uzeo da probam sjeo na njega.Kad sam se lomio ove godine za kupovinu novog imao sam izbor uzeti zontes 703f (sa svim zivim dodacima i oko 7500e)ili tracer 7 gt sa dodacima oko 12500e.Posto volim 17/17gume pitao sam za ovaj model T i receno mi tek krajem godine ili pocetkom.Privlacilo me cornering.plus kamere pkus ja putujem bar 3x godisnje u kinu ostajem po 20 dana po putu i znam kpliko napreduju i moja logika je bila uzecu tracera i to je to ili kineza sa zadnjom recju tehnike voziti 3g i za iste pare kupiti opet zadnju rec tehnike motor je motor i imam zadnju tehniku a 2 motora platim ko 1 tracer 7gt.E oa nije bas tako.Docekao ga danas na sajmu.Nizi sto meni savrseno odgovara visok sam 176 pa mi Tracer malo visok.Cim sam sjeo plastika kod rezervara kao da je neko naslonio klopara.i to ne malo nego smjesno ne znas jel naljepnica il tvrda plastika.Napred jel kutija ili motor?uzeo da probam ipak je 95ks 3 cilindra cornering.Lepo ide to je sve.Osecaj cp2 agregata nema 95ks nema osecaj.Nekako nista...zavrsna obrada razocaran toliko videa najavljuvanja utisak..... treba im jos 5g da stignu Japance nemam sta reci nisam puno mogao da vozim probali i drugi uglavnom svi se slazemo.oprostite na pravopisu vozim pa pisem kednom rukom...

• Svrati ponekad, 185 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Sedeo sam skoro na Suzukiju SV-7GX, danas sedoh na 703T. Nisam probao ni jedan, ali mogu da kažem da ovaj 703T deluje ozbiljnije urađen, i ima niže težište, pa u mestu deluje malo lakši, barem meni. Zvuk je brutalan (Što bi Shone rekao).

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1808 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Taj motor ide kao vezan za drvo, kao buba mara.
Bukvalno nema teorije da to ima 95ks, više je neki Japanac od max 80ks.
Mislim da je sve na strani japanaca osim tih džidžabidža koje su mu nakačili od dodatne opreme.
Ko ne veruje neka sedne i uporedi ovaj motor sa japanskim, italijanskim ili nemačkim motorom slične deklarisane snage, sve će mu biti jasno.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Svrati ponekad, 185 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Naravno da se stidi jer svi primerci kod nas su još uvek kompjuterski limitirani na 6000 ob. Dok ne pređu 1000km, fabrički uštrojeni, i naravno da su "vezani za drvo" 🙂

Nemam šta da branim, jer nisam probao, a ti što su probali, probali su uštrojenu mašinu 🙂

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: QJ MOTOR SRT 700
On 21. 9. 2026. at 10:52, vladmoll je napisao:

Naleteo sam na test ovog motora na dino stolu i pokazuje oko 90 ks na točku...

Pre 11 sati, vidakn je napisao:

Taj motor ide kao vezan za drvo, kao buba mara.
Bukvalno nema teorije da to ima 95ks, više je neki Japanac od max 80ks.
Mislim da je sve na strani japanaca osim tih džidžabidža koje su mu nakačili od dodatne opreme.
Ko ne veruje neka sedne i uporedi ovaj motor sa japanskim, italijanskim ili nemačkim motorom slične deklarisane snage, sve će mu biti jasno.

Napisao je kolega @vladmoll da je izmereno na 90ks na tocku.

Naravno da se stidi jer svi primerci kod nas su još uvek kompjuterski limitirani na 6000 ob. Dok ne pređu 1000km, fabrički uštrojeni, i naravno da su "vezani za drvo" 

Nemam šta da branim, jer nisam probao, a ti što su probali, probali su uštrojenu mašinu 
Moguće da je to. Ima logike, vuče se kao slina po putu.

• Drug član, 1761 postova

Ne znam koliko se T i F varijanta razlikuju ali Hrvati su na dyno stolu izmerili 84 KS (na F varijanti).

Isto mi je rekao i drugar koji ga je probao. Kaže da je utisak ono....nja..... Ok, ovo je subjektivno naravno oa nije toliko relevantno.

Ovo se poklapa sa mojim utiskom...
Da se razumemo, nije ni 80ks malo, ali ako napišeš u specifikaciji da ima 95ks očekujemo da tako bude.
Kao kad na specifikaciji kineskih zvučnika stoji 20000W a nemaju ni 20W.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8831 postova
  • Motocikl: TDM 900

Zavisi i kako isporučuje tu snagu. Da li je na nekim obrtajima gde se u svakodnevnoj vožnji ne koristi ili je negde na sredini npr. Isto kao noviji navijeni dvocilindraši, 95ks na 9000 obrtaja... 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja