Jump to content

Moto Zajednica

Kako vi cuvate motore?

Recommended Posts

• Ne silazi, 4771 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Samo psiholoski efekat, cenim, al i to je nekad dovoljno za mir. Meni je komsa izdao mesto u garazi u zgradi, i sad mi je sve potaman 😀

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 507 postova
  • Motocikl: k9
16 minutes ago, Blackened said:

Zanimljivo - ne ocekuje se taj tag, verovatno bi lopovi mogli detektovati nekim uredjajem, ali GPS/GSM je cesci, to mozda pogledaju. Ko je bas paranoican, moze da stavi dva, i da nadju jedan, ostaje drugi, mada nema sanse ga pronaci ako dobro sakrijes... Meni je to dovoljno za mir, lanac, disk lock i slicno ne bih nikada stavljao, neprakticno je skroz.

Kako mislis neprakticno?

Stoji ti u koferu ili ispod sedista, ne smeta, leba ne trazi. Montira se za 30ak sekundi a ometa lopova sasvim dovoljno da ga neko primeti da se mota oko motora, a lopovi to izbegavaju.  Ima ovih disc lokova sa alarmom, sirenom...

Ne kapiram sta je tu neprakticno?

• Sviđa mi se 2

• motoras, 2597 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ja imam neku dugačku i debelu sajlu. Na ključ. Kad mi treba namesti se za desetak sekundi. Može oko bandere, može kroz kacige,može kroz rukave od jakne. Obično zakljucam kad sam negde na putovanju preko noći i u gradu ako ostavim motor da ga ne vidim. 

Po meni je disc lock stanje. Ja više volim lanac,da je neki muški. I alarmi svake vrste.

Prošle godina zaboravili da ponesemo kad smo išli na more,a smeštaj bez dvorišta. Nije mi bilo svejedno, ali sam parkirao 10cm od vrata smeštaja.

A samo da napomenem,drugaru su ukrali iz ulaza moto guzzi neki alkosi,drogosi. Pali,razbili koješta na motoru. Pisalo je ovde na forumu ko se seca... 

• Drug član, 861 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)
45 minutes ago, ske said:

Kako mislis neprakticno?

Stoji ti u koferu ili ispod sedista, ne smeta, leba ne trazi. Montira se za 30ak sekundi a ometa lopova sasvim dovoljno da ga neko primeti da se mota oko motora, a lopovi to izbegavaju.  Ima ovih disc lokova sa alarmom, sirenom...

Ne kapiram sta je tu neprakticno?

Kako sta :)  - Je l' treba da vucem lanac gde god da putujem i da zauzima mesto u koferu, isto tako disk lock, nema sanse. Svaki kg je dragocen za lepsu voznju i lakse pakovanje. A ni 30 sekundi nije uopste malo, navikao sam da sednem i vozim,  cesto vozim. Tako i ceradu retko stavim, bas ako ce duze kisa, minus, i necu voziti. Meni ta lakoca pripreme mnogo znaci.

Mislim da je rizik bas mali. Ako nemas srece, ovo nece ni pomoci. A svuda ostavljam po ulicama preko noci kada putujem. Mada moj motor i nije nesto jako skup, ne znam kome se isplati da reskira kradju za nekoliko hiljada evra sto ce izvuci kroz delove ili kako vec.

Promenio član Blackened

• Ne silazi, 4771 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Meni je disklock bezveze, jer možeš da zaboraviš da ga skineš, iz bilo kog razloga. Dal zbog rasejanosti, dal što te neko pozvao na tel i isekao mozgic u momentu... i eto belaja. Obori ti motor. Mislim da je mnogo veća šansa to da se desi, nego što će te zaštititi od nekog lopova, ako se već taj nameračio da te unesreći.

• Integrisan, 6926 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Koristim disk lok ISKLJUCIVO sa vezicom. Nema sanse da je ne vidim.

Sasvim je dovoljan da zastiti od nekog random klosara u prolazu.

Promenio član Motorcyclist
  • Sviđa mi se 3

• Integrisan, 6926 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Inace, to zakljucavam samo kada ostavljam na poslu iako je nedaleko portir al ajd.

Kuci je u dvoristu, pod supom. Da bi mi neko maznuo motor iz dvorista mora da obije korman, ubije kera, razvali metalnu kapiju, izgura napolje i pored komsiluka natovari u kombi

Uz to da ga ne snimi i kamera.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 370 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
Pre 4 sati, Mr_Wolf je napisao:

Iznenadio bi se

Britanija i Amerika postale zemlje trećeg sveta. Da poželiš da ih ogradiš jednim zidom od 20 metara i da ih više nikada, nigde ne vidiš i ne čuješ za njih

pre 14 minuta, Mr_Wolf je napisao:

Tim kriterijumom mogu i Irak da ograde o istom trošku :) 

Hahaha, ima smisla. Možda su me ove dve zemlje zapadne civilizacije više razočarale. Od Bliskog istoka nikada nisam ni imao neka očekivanja

• Svrati ponekad, 98 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT

Zavrtilo mi se skoro,koliko vrsta osiguranja za motor protiv krađe ima, ja da mislim da će mi tko ukrasti motor, ili da negdje parkiram, pa ga moram gledati ne spavati...paa...ne-bi ni imao ni vozio motor...ali OK...sreća da imam V-Stroma,ovo mi je četvrti...ne znam uopće, da li je ikad ikom Strom ukraden...nikad i nigdje nisam imao problema...ili imam sreće...

20250727_182220.jpg

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: Dl 650/22

Osiguranje, cak sam ga platio 5% skuplje (odnosno nisam dobio 5%) zato sto nisam hteo da nosim lanac.

Sasvim dovoljno da se osecam sigurno.

Mada, ja vozim motor koji nije nesto popularan, makar se nadam NT1100.

• Sviđa mi se 2

Pre 12 sati, DuleTs je napisao:

Osiguranje, cak sam ga platio 5% skuplje (odnosno nisam dobio 5%) zato sto nisam hteo da nosim lanac.

Ja sam prijavio sa disk lokom, pošto to ionako uvek stavljam. 

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 507 postova
  • Motocikl: k9

Pa te podatke ima vrv samo MUP, a mi ostali mozemo samo da nagadjamo. Eto, ja sam mislio da se kod nas vrlo slabo kradu ali ima kolega koji imaju drugacije informacije. 

• U prolazu, 9 postova
pre 16 minuta, Motorcyclist je napisao:

Zasto ne kradja na teritoriji cele Srbije?

Предлог прихваћен, захтев допуњен.

Тражио сам као одвојен податак, дакле за Београд и одвојено за целу Србију. Другачија је ситуација и може се добити погрешна слика уколико буде информација за све укупно...

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja