RankoBg87 5980 Napisano Sreda u 21:01 (promenjeno) Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Krenulo hladno vreme pa se sa tim i sezona zatvorila, moze da se napise koja rec za ovu godinu. Voznje od 100-300 km u danu ne racunam a bilo ih je svako malo pa tako da to preskačem. Kraj Maja, pocelo da svrbi za neku vožnju, gde sta, kako pitanje je. Neko more mora da padne, pricam sa @drazenye kaze ajmo u Herceg novi za vikend, necemo na skup idemo da se okupamo i on da se vidi sa rodbinom, reko moze kupljeno. Dani idu, nervoza i sreca sve veca, blizi se petak 13. Jun. Sreda stignem na posao nije kako treba, boli oko ledja hoce oci da ispadnu, trka, frka, snimanje, pesak u bubrezima za koji nisam ni znao da imam do tog momenta. Put propao za mene Draza ode sam, jedino tad mogao i bio slobodan. U nekoj temi se nesto pisalo i rekoh moram to odvozati do HN sta god bilo, javi se kolega @bajker71 vozio bi on, reko sve dogovoreno, vozimo preko Zvornika, Romanije, Sarajeva, Mostara do Trebinja. Par dana pred put javlja se kolega @grafigo hoce i on, naravno da moze. E da, ova godina mora biti jaca sa voznjama tako da se uzimaju bocni koferi. Sad Nc lici na nesto. Subota 21.6.2025, ustajanje s petlovima. Dogovor je da se nadjemo negde na auto putu, Bajker71 i ja se nalazimo pre Rumske raskrsnice, auto putem i brzom saobraćajnicom vozimo sve do granice, prelazimo na Trbušnici-Šepku. Pre Zvornika svracam kod jedog strica da se samo javim na dva minuta, par kilometara dalje kod jos familije Prava pauza u Zvorniku kod Strica u Motelu Laguna i cekamo Grafiga koje ide iz Valjeva. Bajker71 nije bio na ovoj strani tako da vozimo lagano i stajemo gde god ima sta da se vidi, sledece stajanje Milici da vide mašine. Voznja preko Romanije savrsena kao i vreme, pauza negde na Romaniji da se sipa gorivo. Na ovom putovanju sam vodic i konj predvodnik i najgori od sve dece posto ga znam ko svoj dzep. Provlacim ih kroz Sarajevo raznim ulicama da bar malo vide, pauza u Srpskom Sarajevu-Lukavici opet se nalazim sa rodjacima, Bajker71 i Grafigo u fazonu jel ima negde da nemas rodbinu . Do Jablanice idemo auto putem, spomen park sam omasio i reko gde sad da se vracamo, stajemo kod cuvenih pecenjara na Jablanici cisto da vide o cemu se radi da znaju za sledeći put. Sledeca tacka i pauza u Mostaru, javljam se kolegi @Limeni67, Nemam reci koje ga mogu opisati, prosto legenda, ugostio nas u svom gradu, inace je poznato lice Mostara pa tako dok se šetamo ljudi mu se javljaju i nas upoznaje. Parkirani kod njega kuci. Uz šetnju po ulicama i prici o gradu uzivamo u Mostaru, prosto nije isto kad ste sami i kad ima neko ko je tu iz grada. Ulazimo u jedan kafic sa pogledom na most ali zbog sunca menjamo za drugi. Oduševljen pričom vreme brzi ide pa moramo da se rastajemo. Pravac Trebinje. Voznja od Mostara, Stolca do Trebinja fenomenalna uz zalazak sunca. Nekih 30km pred Trebinje hvata nas mrak tako da samo vozimo, od razgledanja okoline nema nista. Stigli oko 21h, raspremanje i u grad na pice. Kako doci u Trebinje a ne obići Gračanicu. Nastavak sledi. Promenio Četvrtak u 09:21 član RankoBg87 33 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Sreda u 21:32 (promenjeno) Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Dan drugi, Herceg novi i napokon more. Dorucak, kafa pod Platnima. Put do HN super za voznju. Uzivanje na max, Naravno da sam zaboravio patike u Trebinju u smestaju pa tako da sa čizmama u more Javljanje rodbini se mora ispoštovati Tetka iz Holandije je bila u okolini na odmoru i eto sreće da se vidimo na kratko, nije mogla doći kad je Tata umro pa je ovo bio taj trenutak da se sastanemo i zajedno isplačemo. Grafigo ide nazad kuci, Bajker71 i ja se vracamo za Trebinje u smestaj. Uveče do grada, nalazim se sa rodjakom kod koga smo bili u Zvorniku, grad prelep uvece, ulice pune. Kratko ali lepo. Treci dan. Pravac Bileće, Gacko, jezero Klinje, Tjentiste, Višegrad, kuca. Ceo put muzika svira, repertoar je od Shakire do Kostić Mine, naravno da je bio kroz Gacko, Goci Bend - Gatačko polje meko Boja Jezera Klinje kad god prodjem oduševi bojom. Na Tjentištu prilaze dve starije Gospodje i naravno hvale Bandita, kolega naravno srećan ko malo dete, traze da se slikaju. Pauza u Višegradu za rucak i lagano prema kući, pauza u Čačku, kaze koelga aj sad da se javimo mojoj familiji red je, tako da tu pravimo pauzu, oko 21h stezem kući. 1130km tri dana. Malo dana ali je bar bilo voznje i malo mora, cilje je više bio na vožnju. @bajker71 @grafigo ubacujte slike sto imate a i slobodno koju rec. Video tek treba da uradim tako da ce biti uskoro. Nastavak nekog drugog putovanja uskoro. Promenio Četvrtak u 09:38 član RankoBg87 37 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 14298 Napisano Četvrtak u 15:21 (promenjeno) Drug član, 1827 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Teško je šta dodati što već nisi @RankoBg87 rekao, ovu vožnju i druženje ću dugo pamtiti. Posebno zbog činjenice da do sada nisam imao prilike da obiđem Sarajevo i Mostar. Upoznali smo kolegu @Limeni67 koji nas je spretno sproveo Mostarskim sokacima. Vreme nas je lepo poslužilo pa smo se malo i osolili. Sve u svemu, valjalo bi ovo ponoviti dogodine! @RankoBg87, @Limeni67, @grafigo i ja. Promenio Četvrtak u 15:22 član bajker71 20 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Četvrtak u 15:36 Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, hvala, Ponavljamo opet u Junu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11435 Napisano Četvrtak u 15:37 Hronični Motociklopata, 7696 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ova poslednja slika ko višnja na šlagu, nigde muško na slici, iskusno, znaju ljudi gde i kada treba otiči na plažu 5 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Četvrtak u 16:43 Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam rekao da on ubaci, znam da ima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Četvrtak u 19:15 Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Voznja br. 2. Jos pre skoro godinu dana dogovaramo se @KoleD i ja gde se vozi ovo leto, more planine, krivine, sve se prihvata. Krivine, planine, more a to znaci. Beograd, Divcibare, Tometino polje, Uzice, Nova Varos, GP Jabuka, Durmitor, voziti sto vise starim putevima, cilj prvog dana Krašići. Drugi dan, Krašići, Kotorske sepertine, Lovcen, Cetinje, Hladna Uvala. Treci dan, Hladna Uvala, Skadar, SH20, Novi Pazar Cetvrti dan, Novi Pazar, Golija dva puta , kuci. Aplikacija Relive prvi dan je nesto zabagovala tako da nemam putanje a kamera se nesto poremetila tako da ni snimke ovog putovanja nemam. Ova voznja je bila vesela ceo put, povezani komunikacijama, Kole je pevao tako da je bilo veselo, jes da nije bilo prijatno slušati ga al daj šta daš, bolje nema. Četvrtak 7 avgust 2025, polazak u 5:15h, sveže jutro, nekih 12-13c. Prva pauza na Zlatiboru da se sipa gorivo. Na putu nema gužve, na par mesta stignemo par auta ali to nas nista ne remeti. Zlatarsko jezero Na granici desetak auta, zamolimo par auta da stanemo bliže. Ušli u Crnu Goru, navlačimo kacige, stariji gospodin iz auta pita koliko kostaju takvi motori? Rekoh pa od nekih 7 hiljada pa preko 30 hiljada. Gurnu glavu kroz prozor i šokiran viče, MOLIIIIIM? Okrenu se još ljudi, krsti se covek. Mala pauza na mostu Đurđevića Tari Put dobar bez gužve, radujemo se Durmitoru. Pivsko jezero. Nikšic, Slansko jezero. Napokon moreeee, Kotor, Krasici. 565 km, za prvi dan dosta. Noge pod sto i odmaranje, Koletu je kum tu pa je iz tog razloga izabrano tu da se prespava. 21 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Četvrtak u 19:40 Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Dan drugi, Doručak, kupanje, pakovanje, zapeti ko puške za Kotorske sepertine. Krašići, Kotorske sepertine, Hladna Uvala. Putanja drugog dana. Drugi dan samo 142km ali kakvih, krivine, pogledi da dah stane, stali smo na svaku sepertinu da uzivamo i slikamo, kao slag na tortu popodnevno kupanje, voda i boja mora kao na Lefkadi, jedva sam se naterao da izadjem iz vode. Blago onom kome su ove krivine blizu pa moze da se vozi kad god hoce. Treći dan sledi.... 20 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 395 Napisano Četvrtak u 19:57 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Hajde @KoleD reci dvije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Četvrtak u 20:18 Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Treci dan, Hladna Uvala, Skadar, SH20, Novi Pazar. Putanja treceg dana. Dorucak u Ulcinju, put do granice super za voznju, naseljena mesta ali puno krivina. Hteli smo da prođemo kroz Skadar i ostala mesta da vidimo kako je u Albaniji, guzvaaaaa haos, ovo sto je po Bg-u je nista, više smo isli levom stranom, izgubili dosta ali bar videli, ko malo dete svako malo pitam a koliko još, koliko još Nailazimo na svatove, ono ljudi treba doživeti, ako je put sirok 15 metara ti je sve bilo od auta, auta iz suprotnon smera voze po bankini da bi svatovi prosli a mi izmedju njih, adrenalin 300%, mozda je nesto snimljeno ali to ako uspem da sredim snimke. U daljini se nazire nas cilj, ne znam iz kog razloga kamera je prekinula snimanje kad je krenuo uspon i bas dobro peglanje krivina. Na dobro poznatom mestu za slikanje pricamo sa dvojicom kolega, negde su iz Cg, rekao bih da je jedan Albanac al to naravno nema veze, pozivaju nas na pice koje prihvatamo, stajemo u nekom manjem mestu kad smo se spustili. Put kroz Albaniju savrsen, priroda fenomenalna i ako ima dosta kamena. Ulazimo u Crnu goru na granicni prelaz Grnčar, vozimo se dobrim putem sve do Novog Pazara, gde i spavamo. 293km savrsenih puteva. Cetvrti dan sledi.... 19 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Četvrtak u 20:35 Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Cetvrti dan, Kole i ja pravimo voznju do Golije i nazad preko Raške do Pazara. Vracamo se kuci, pakujem se. Kole ostaje jos jedan dan, a meni u pomoc stižu @drazenye i @lordMilos, nalazimo se na Goliji tako da opet vozim do vrha da se nadjem s njima. Njih dvojica su poranili da bi se provozali i meni pravili društvo. Putanja cetvrtog dana. Akcenat je na voznju tako da se vozimo magistralom, pauza na Divcibarima i kuci. 1348km ove voznje koja ce se ponoviti prvom prilikom. Nastavljamo dalje.... 14 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoleD 514 Napisano Četvrtak u 21:12 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Hajde @KoleD reci dvije.Ove slike i opisi greju dušu u ove hladne dane.. I opet, hvala vam za ove trenutke.Sa ovog drugog putovanja, mi je taj doživljaj sa albanskim svatovima posebno upečatljiv.Posle vožnje kroz Skadar gde je sve na sam branik i uz vrata automobila a saobraćajni znaci su kratak mig i klim glavom, uz Skadarsko jezero prema Prokletijama pruža se ravna magistrala sa dve široke trake za saobraćaj u suprotnim smerovima i sa još po jednom biciklističkom stazom u svakom smeru. Sve zajedno kao aerodromska pista. Voze u koloni svi oko 100 na sat a mi nešto preko, uglavnom levom trakom i grabimo napred. Nikad se nisam osećao bezbednije na motoru, jer jasno mi je da nas vide, znaju da smo tu i da neće napraviti nikakvu nepredvidjenu glupost. Potpuno opušteno gazimo levom trakom gotovo sve vreme jer se iz suprotnog pravca bez najmanjeg znaka protesta kola sklanjaju u desnu stranu.Ali onda primećujemo da automobili iz kolone u našem smeru pale sva četiri i polako prelaze i u levu traku i sad voze u dve paralelne kolone a ovi iz suprotnog smera se uredno sklanjaju na bicilkističku stazu. I tu negde shvatam da je u pitanju svatovska kolona, gastozi na godišnjem odmoru u velikim američkim džipovima krenuli po mladu, negde tamo napred gde smo se i mi uputili.Ništa sad ne možemo, krećemo da pretičemo i tu kolonu u levoj traci i negde ispred nekog velikog kružnog toka, polako stižemo i mladoženju koji stoji kroz šiber i snima sve telefonom.Mislim se, ovi su kao i mi, tvrdi i časni, a i isto tako lako im na svadbama prorade atavizmi, lako može da se desi da neko cikne što tako nepozvani upadamo u svatove! Razmišljam, pokaži poštovanje ili se nadaj nekoj cevi kroz prozor..U tome, prvi mi instinkt da ka mladoženji podignem tri prsta, ali onda negde iz malog mozga kreće panika i shvatam da bi trebalo da budu dva. Ej čoveče nećeš to valjda da uradiš sledeća je misao, i dok ruka ide gore sa otvorenom, neutralnom šakom, gledam u ozbiljnog mladoženju sa telefonom koji ozbiljno otpozdravlja dok prolazimo pored njegovog džipa u samom kružnom toku. Uhhh.. Gas, pretičemo i prednji deo kolone, a desetak kilometara odatle, pre početka Sh20 ukosnica, prolazimo pored crkve i velike okićene kuće sa belim stolicama i muzikom u dvorištu. Aha, tu im je cilj..@RankoBg87, kafu sa Tužaninom i njegovim gostom (iz Bg čini mi se), smo pili u selu Tamare.. Sh20 tu već gotov.Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Četvrtak u 23:25 (promenjeno) Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Voznja br 3. Negde sam provukao u nekoj temi da bi vozio Rumuniju. Proslo neko vreme javlja se @Гоша kaze ja bi da vozim Transalpinu ako hoces da odvozamo zajedno, naravno da moze, ovaj put samo dva dana, opet daj sta daš. Goša je odmah rekao da on nije brz i da znam da ce me mozda usporiti, odgovorio sam mu da nema problema, ideš prvi, pratim te, tako je i bilo. Dobar je tempo držao tako da je sve bilo lagano i opušteno. Beograd, ap Pozarevac, Dunavska, Novaci, Transalpina, smeštaj nam je bio ovde. Google Maps MAPS.APP.GOO.GL Subota 16 avgust 2025, 5:00h Putanja prvog dana, Nalazimo se posle naplatne rampe i odatle zvanično krece voznja. Prva pauza kod Golupca Sipanje goriva u Donjem Milanovcu. Prva veca pauza uz Dunav za doručak. Voznja magistralom savršena, krivine, reka ma sve na mestu. U Rumuniju smo ušli preko Đerdapa, iskreno put kroz Rumuniju me bas nesto smorio, izabrali smo ovu putanju jer nam je cilj Transalpina i smestaj koji je nekih 80km dalje i voznja kanjonom. Prolazilo se kroz naseljena mesta, ok je bila brzina ali prosto mi nesto nije prijalo, po putu dosta katrana tako da ne možeš da se opustiš. Pauzu, gorivo, rucak resavamo u ovom mestu i na ovoj pumpi. Google Maps MAPS.APP.GOO.GL Odavde krece zanimljiv put, Uhvatio sam 20k km. Kreće uspon i prve krivine i tako saznam da Tricity ne voli kratke krivine. Napokon ono sto se čekalo, Transalpina, gužva al je bar lepo, da može svaki dan da se vozi dok ne dosadi. Pravim malu pauzu da vidim gde Goša posto smo se razdvojili, on je ispred mene negde kod brane i ceka me. 512km, stižemo oko 17:30h Nedelja, sve isto samo kontra ili sto bi rekli ne to levo drugo levo. Imali smo srece da smo poranili i sa tim nije bilo skoro nikog na TA, od smeštaja do TA vozimo krivudavim kanjonom, ubaciće Goša svoj video. Drugi dan, Red je da se zabeleži malo Dunavske. Za ovo planinarenje predjeno je 1029km Da @Гоша dopuni pa da nastavim sa pisanjem. Nastavice se.... Promenio Četvrtak u 23:32 član RankoBg87 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 10311 Napisano Petak u 05:17 Drug član, 1020 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87 Reklo bi se da si dobro ispekao zanat putovanja motorom. Tako se to radi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Petak u 05:49 Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, sad dolazi slag na tortu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 152 Napisano Petak u 06:42 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Skidaj šlag ajde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 1064 Napisano Petak u 08:35 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, RankoBg87 said: Voznja br 3. Negde sam provukao u nekoj temi da bi vozio Rumuniju. Proslo neko vreme javlja se @Гоша kaze ja bi da vozim Transalpinu ako hoces da odvozamo zajedno, naravno da moze, ovaj put samo dva dana, opet daj sta daš. Goša je odmah rekao da on nije brz i da znam da ce me mozda usporiti, odgovorio sam mu da nema problema, ideš prvi, pratim te, tako je i bilo. Dobar je tempo držao tako da je sve bilo lagano i opušteno. Beograd, ap Pozarevac, Dunavska, Novaci, Transalpina, smeštaj nam je bio ovde. ... Da @Гоша dopuni pa da nastavim sa pisanjem. Maksimalno smo iskoristili oba vikend dana. Nismo sa jednim noćenjem mogli i do TF, ali smo TA prošli oba pravca, Dunavsku oba pravca, 1000km za dva dana. Vreme idealno, pogotovo kada vidimo kako neki prolaze. Ja sam ganjao koliko može 300cc, Ranko je imao strpljenja, na par mesta je pustio ruku, zavrnuo jače, da ga mine želja . Na ravnom skroz ok Tricity, ali usponi ka 2000+ metara nadmorske, naravno da ne može kako bih hteo, kako je Ranko mogao. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 1064 Napisano Petak u 08:54 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, RankoBg87 said: ... Nedelja, sve isto samo kontra ili sto bi rekli ne to levo drugo levo. Imali smo srece da smo poranili i sa tim nije bilo skoro nikog na TA, od smeštaja do TA vozimo krivudavim kanjonom, ubaciće Goša svoj video. .. Prozvao si me i ovde @RankoBg87 Evo i tih GoPro 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Petak u 09:50 (promenjeno) Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa da počnemo, jedno lepo zatvaranje sezone, Sto bi @KoleD rekao, ovo baš nismo planirali ali smo dobro isplanirali, Jadranska.... Planira se 4 dana, bez auto puta, moto puta, sto vise zanimljivih puteva, 4 dana su na staklenim nogama ali se planira, ovog puta nas je trojica, @KoleD, @drazenye i ja, kako se priblizava polazak tako vidimo da ce ipak biti tri dana, petak, subota i nedelja. Idemo tri dana gasa i uzivamo koliko možemo, sad smo Koleta do nekle uskratili pevanja al zato mu dali prirodu i puteve, povezani komunikacijama ceo put, kad su brzine do nekih 80 Draža pusti muziku na RT-u tako da sva trojica uživamo . 12 septembar 2025, 5:50h, Nalazimo se posle Rumske raskrsnice, magla sve do Kuzmina. Ruta ove voznje, Beograd, Kuzmin, Bijeljina, Brčko, Modriča, Doboj tu malo nesto zalutali, Banja Luka, Prijedor, Bosanska Krupa, Bihać, Željava, Otočac, Senj, Zadar, Biograd na moru, Makarska, Drvrnik, Pelješački most, Mostar, Sarajevo, Romanija, Zvornik, Beograd. Pauzu i gorivo negde kod Brčkog, sledeca pauza za klopu negde pre Doboja. Ne znam sto ali mi nesto kaze da moram i da ce mi biti krivo ako to ne uradim, par dana pre se čujem sa kolegom @miki znam da je negde na ovim putu, iz pisanja po forumu sam rekao ovog čoveka moram da upoznam i da mu pružim ruku što sam (smo) i uradili. Nalazimo se sa kolegom u Bosanskoj Krupi, pauza, pice, malo price o mestu, rastajemo se i zahvaljujemo mu se na svemu, nisam pogrešio, legenda do sledećeg susreta. Vozimo se prelepim kanjonom Une, uzivamo u prirodi i krivinama. Sledeca stanica Aerodrom Željava, Avion je pre aerodroma tako da prvo stajemo kod njega, Ko hoce da shvati koliko je to čudo grđevine onda mora da ode i da vidi, ogromno je, pomisao da je ono sve napravljeno 60 i neke godine, da se čovek naježi, ušli smo unutra, vidi se koliko farovi obasjavaju, moze malo i da se zaluta, dosta je srušeno i treba paziti kuda se vozi. Provozali smo se po pisti, probali da poletimo ( ima na videu). Neki su glumili avion Sledeci cilj je Sveti Juraj, smeštaj. Put i priroda kroz Hrvatsku je fenomena, Drazen vodi tako da se vozi oslobođeno . Pogodili smo tajming, vozimo uz more i zalazak sunca, Smeštaj dobar, vlasnici prijatni, kuca je dalje od puta, dvoriste. Večera uz more, da budemo fini večeramo morske plodove. 666km Putanja prvog dana. Video prvog dana, Nastavaviće se... Promenio Petak u 22:44 član RankoBg87 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Petak u 23:26 (promenjeno) Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Dan drugi, Sveti Juraj. Rano ustajanje, polazak, voznja uz more, cilj Drvrnik, smeštaj, miris mora, izlazak sunca, krivine, kud će bolje. Ne znamo gde pre da gledamo, na put ili more, dogovor je bio “ lagano" vozimo i uzivamo u moru gde nema mora onda vozimo oslobođeno U jednom momentu kaze Draža kako nema koga ludaka na motoru, niko nas nije obišao, mi stigli par motora, reko naravno da nema kad smo mi ti ludaci Da se overi prvi veći parking za slikanje i uživanje u moru. Posle nekih 100 km Sledeća stanica Zadar, par dana pre sam se najavio kolegi @Paf u, na žalost nismo mogli da se vidimo, morao je da vozi motor na servis, negde dalje, hvalaaaaa mu za svu pomoć, biće susret nekom drugom prilikom. Sledeća stanica i pauza za ručak, Biograd na moru, kako smo izašli na magistralu par min posle, kolega @Mr_Wolf nas spazi, išao nam u susret, hvala za slike. Vozili smo koliko god je bilo moguce magistralom i uz more, Slit smo preskočili, jedan deo smo otišli na auto put, sledeća stanica Makarska. Drvrnik, stižemo oko 16h, lepo malo mesto, parkiranje i pravac u more, smeštaj nam je toliko bio blizu da smo mogli peskire u sobi da drzimo. Sa plaže pogled na stepenice od smeštaja. Video drugog dana, ruta je na kraju videa. Nastavak.... Promenio Petak u 23:32 član RankoBg87 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Subota u 00:40 Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Treci dan, 7:40h krećemo prema mostu. Drvrnik, Peljasacki most, Mostar, Sarajevo, Zvornik, kuci. Pratimo prognozu, najavili su neko silno padanje tako da biramo ovu trasu, dobar put, poznat Draži i meni tako da i ako bude nesto znamo gde da se sklonimo. Malostonski zaliv, Prolazimo kroz Opuzen, mesto gde se Neretva uliva u more. Dolazimo do granice i tu se molimo svim Svecima, carinik prvo gleda saobraćajnu pa onda sve ostalo, Draža prošao tako nama dvojici pao kamen sa srca Slikanja i nekog zadržavanja nema, najavili su bas padavine tako da koristimo svaki minut. Javljam se kolegi Limenom da vidim da li je slobodan da se pozdravimo i da nastavimo dalje, nije tako da gas, hteli smo i izvor Bune ali nije blizu tako da preskačemo, sitna kiša počinje u Mostaru, vozimo i sve kao aj sledeca pumpa, sledeća i na kraju ništa, stala kiša, stajemo na minut na Jablanici da Kole vidi o čemu se tu radi, ovog puta nisam zaboravio na spomen park, skrećemo da vide bukvalno na minut, do Sarajeva se vozimo magistralom, ne izlazimo na auto put, prolazimo Ilidžom da nam Drža pokaze gde je rodjen i da Kole ima predstavu kad peva "Ne znam dal' se zaljubila kao divlja me ljubila kad sam krenuo amidzi starim drumom ka Ilidzi" Meni sve dobro poznato, pravimo krug oko centra Sarajeva da pokažemo Koletu. Pauza za gorivo na izlazi iz Sarajeva. Romanija uvek bila lepa za vožnju i uzivanje u prirodi, miris Borove šume i vazduh dobitna kombinacija. Naravno da pevam Hej, samo da mi je hladne vode sa Romanije. Bilo mi krivo sto nismo stali pored table da se slikamo, uklapamo se. Negde oko Milića počinje pljusak, stajemo na pumpu da obučemo kišna odela, dobrih pola sata smo čekali da se smiri, sedamo, nismo prošli ni kilometar ono suvo, nista palo nije e reko al smo sreće. Pauzu pravimo u Zvorniku kod strica, tu smo sigurno ostali dva sata što nas je koštalo da vozimo do kuce po najvećem nevremenu, dolazimo do Šepka stoji sve, auta kao da neko igrao tetris, jedva smo se provukli da stanemo na pumpu, vozili po travi oko nekih parkinga ma haos, kiša pada ko da neko poliva iz kante, prati nas sve do naplatne rampe Šimanovci, Video trećeg dana 1670km za tri dana. Ovom voznjom zatvaram sezonu dužih putovanja, od Jadranske do polovine Novembra sam prešao jos nekih 2000km i to je to, do Mrazijade. Ekipa, toliko smo se skapirali i uvozali da sve ide glatko, jedino je malo bilo nesuglasica oko nekih puteva ali to je nista, ne znas gde si pa gledas gde i sta al se uvek nadje rešenje, ceo put smo bili ko jedno, povezani komunikacijama, ko je prvi diktira tempo i obaveštava da li ima auta da mogu da krenu u obilazak, da li nailazi prepreka na putu, krivine koja se vise lomi itd, tri dana voznje i uživanja, Kole i Draža su roditelji troje i četvoro dece pa sa tim voze kad mogu i koliko mogu, zahvaljujem im na svemu. Do sledeće voznje, Pozdrav. 21 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13999 Napisano Subota u 13:29 Ne silazi, 3111 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan B R A V O ! ! ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3855 Napisano Subota u 13:54 Drug član, 1830 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da smo dobili novog Slobodana Mićića. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 784 Napisano Subota u 13:59 Zainteresovan, 343 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87 Kako ste se povezali na komunikacijama? Imate isti model ili na neki drugi način? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5980 Napisano Subota u 14:38 (promenjeno) Drug član, 2768 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sve tri različite, Fx5, neka Aliexpres, Cardo 4x. To oko povezivanja je priča za sebe Izgubimo pola sata dok se povežemo i kad vise odustanemo ni mi sami ne znamo kako smo to uspeli, kad se jednom povezemo posle to sve radi ok, ko hoce moze da prekine, prica telefonom, jedan klik i opet smo na vezi al ako se neko isključi skroz onda opet uparivanje da ni mi ne znamo kako ubodemo da se poveže. Bilo je bitno da radi i da se cujemo. Ne znamo iz kog razloga se Koletova cuje ko da nam neko uzeo nakovanj i udara pored glave a Fx5 sto ima Drazen radi super, čujemo se i na velikim brzinama, kad je bas fino daleko. Promenio Subota u 19:46 član RankoBg87 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...